ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟ

Πιλάβιος: Στόχος η καταπολέμηση των στημένων παιχνιδιών

* ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗ Β’ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δημοσίευση: 26 Νοε 2009 2:18 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 12:48
Ενέργειες με στόχο την καταπολέμηση των «στημένων» αγώνων στην Ελλάδα προανήγγειλε ο Σοφοκλής Πιλάβιος. Με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό πανελλήνιας εμβέλειας, ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο. τόνισε ότι έλαβε την προηγούμενη εβδομάδα το σχετικό φάκελο από τον εκπρόσωπο της UEFA, Πέτερ Λιμάχερ, τον οποίο μελετούν στην ομοσπονδία, και πως «θα κάνουμε αυτό που είναι σωστό πολύ σύντομα». Επισήμανε ότι «η εντύπωση του κυρίου Λιμάχερ, που ψάχνει το θέμα, είναι ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα» ενώ υπογράμμισε πως «τα στημένα παιχνίδια αφορούν τη Β’ Εθνική και όχι την Superleague». Αναφορικά με τις προτάσεις της ομοσπονδίας, ο κ. Πιλάβιος δήλωσε ότι πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με την πολιτεία, ώστε να ασχοληθούν με το θέμα η εισαγγελία και οι αρχές που διώκουν το οικονομικό έγκλημα. «Ο φάκελος, ολοκληρωμένος, μου δόθηκε από τον κύριο Λιμάχερ εδώ και μία εβδομάδα, πριν το ματς με την Ουκρανία στις 17 Νοεμβρίου, τον οποίο μελετούμε και θα κάνουμε αυτό που είναι σωστό πολύ σύντομα. Υπάρχουν στοιχηματικές ενδείξεις που δείχνουν ότι τα παιχνίδια ήταν «φτιαγμένα» μέσω των πληροφοριών που συνέλεξαν οι άνθρωποι της UEFA από κυκλώματα που έχουν στην Ασία ή και σε άλλες χώρες. Η εντύπωση του κυρίου Λιμάχερ που ψάχνει το θέμα είναι ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα. Τα στημένα παιχνίδια αφορούν τη Β’ Εθνική και όχι την Superleague» τόνισε ο επικεφαλής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και συνέχισε: «Σκέφτομαι ότι πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με την πολιτεία, ώστε αυτό το πράγμα να πάει στις αρμόδιες αρχές. Μιλώ για εισαγγελία και για τις αρχές που διώκουν το οικονομικό έγκλημα. Η αθλητική δικαιοσύνη αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να αποδείξει και να κατηγορήσει τις ομάδες με τα στοιχεία που έχουμε. Σκέφτομαι πολύ σοβαρά μετά το ταξίδι για την κλήρωση στη Νότιο Αφρική να κάνουμε μια ενέργεια για την αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού. Θα προτείνουμε ως ομοσπονδία από την πολιτεία ένα όργανο, μια ανεξάρτητη για να ασχοληθεί αποκλειστικά με αυτά τα ζητήματα».
Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο. αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο παραμονής του Ότο Ρεχάγκελ στην τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας και μετά την τελική φάση του Μουντιάλ, τονίζοντας: «Θα συζητήσουμε με τον προπονητή και σίγουρα θα αποφασίσουμε από κοινού. Πάντα πρέπει να κοιτάμε το καθετί στην ώρα του και να είμαστε ψύχραιμοι στις αντιδράσεις μας. Αυτή την στιγμή έχουμε κάνει μια μεγάλη επιτυχία. Πρέπει να κάνουμε τον απολογισμό μας και την αυτοκριτική μας. Έχουμε κάποια οργανωτικά θέματα που μπορεί να λύσει η Ομοσπονδία».
Τέλος, ο κ. Πιλάβιος μίλησε και για την ελληνική διαιτησία επισημαίνοντας: «Εμμένω στην άποψή μου ότι είναι μεμονωμένα τα λάθη. Δεν λέω πως είναι πολλά ή λίγα. Χρειάζεται 100% μεγαλύτερη προσπάθεια και τα λάθη που γίνονται να είναι λιγότερα. Η ομοσπονδία κάνει μια μεγάλη προσπάθεια από το καλοκαίρι με την αλλαγή του κανονισμού της ομοσπονδίας της διαιτησίας που θα φανεί σε βάθος χρόνου η βελτίωση της. Όσον αφορά στο θέμα της νοοτροπίας δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass