ΧΩΡΙΣ ΓΗΠΕΔΙΚΗ «ΣΤΕΓΗ» Ο ΑΡΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ξένος στην πόλη του!

ΑΔΥΝΑΤΗ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ Η ΑΝΕΥΡΕΣΗ ΓΗΠΕΔΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Δημοσίευση: 20 Νοε 2009 2:57 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 12:46
Δύο περίπου εβδομάδες μετά τη συνάντηση των εκπροσώπων των σωματείων με το δήμαρχο Λαρισαίων Κώστα Τζανακούλη το θέμα του γηπεδικού επανέρχεται στο προσκήνιο για να καταδείξει αυτή τη φορά το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ένας από τους ιστορικότερους ποδοσφαιρικούς συλλόγους της πόλης. Ο λόγος για τον Άρη Λάρισας που εδώ και αρκετό καιρό βρίσκεται χωρίς ποδοσφαιρική στέγη καθώς όπως αποδεικνύεται στην πράξη η ανεύρεση γηπέδου που θα καλύψει τις προπονητικές ανάγκες του συλλόγου καθίσταται αδύνατη.
Η «Ε» μέσα από τη στήλη της «Ελεύθερες Βολές» είχε προειδοποιήσει από το καλοκαίρι που μας πέρασε για το πρόβλημα που θα αντιμετώπιζε ο Άρης Λάρισας εξαιτίας της κατασκευής των γηπέδων τένις στον Πυρήνα β’ του ΕΑΚΛ για τις ανάγκες των Μεσογειακών Αγώνων του 2013, ωστόσο στάθηκε αδύνατο να βρεθεί από τότε μέχρι τώρα ουσιαστική λύση με αποτέλεσμα οι προπονητικές ανάγκες του συλλόγου με την έναρξη της φετινής περιόδου να καλύπτονται σε γήπεδα ιδιωτικών αθλητικών κέντρων επί πληρωμής με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Ο ΑΟΔΛ προσπάθησε να διευκολύνει το σωματείο του Άρη Λάρισας παραχωρώντας ώρες στα γήπεδα του Βιολογικού (για το ανδρικό) και της Ν. Πολιτείας (για τα μικρά τμήματα) όμως οι «κίτρινοι» δεν προπονήθηκαν ποτέ αφού δημιουργήθηκε πρόβλημα με τους συλλόγους των κατά τόπους συνοικιών.
«Ο ΑΟΔΛ μας έδωσε κάποιες συγκεκριμένες ώρες στο γήπεδο Ν. Πολιτείας όμως δεν κάνουμε προπόνηση για να μην έρθουμε σε ρήξη με τους ανθρώπους της Ν. Πολιτείας οι οποίοι υποστηρίζουν ότι τόσο καιρό τις ίδιες ώρες κάνουν προπόνηση σ’ αυτό το γήπεδο τα δικά τους τμήματα. Δεν ξέρω αν υπάρχουν άλλες ώρες ή όχι. Εμάς αυτές τις ώρες μας έδωσαν και δεν είναι δυνατόν εμείς να ερχόμαστε σε αντιπαράθεση ούτε με τα σωματεία ούτε με τις διοικήσεις των σωματείων» είπε γεμάτος αγανάκτηση ο πρόεδρος του Άρη Λάρισας, Διονύσης Τόμπορης το απόγευμα της Τετάρτης έξω από το γήπεδο Ν. Πολιτείας και συνέχισε:
«Το ίδιο έγινε και χθες (σ.σ. την Τρίτη) στην προπόνηση της ανδρικής ομάδας στο Βιολογικό όπου ούτε λίγο ούτε πολύ στα δύο γήπεδα που ήταν να κάνουμε προπόνηση, είχαν κάνει κατάληψη από τη μία πλευρά ο Λαρισαϊκός και από την άλλη ο Πανιώνιος και δεν έβγαιναν έξω λέγοντας ότι «είναι δικά μας τα γήπεδα, είναι γειτονιά μας».
Ορισμένες ομάδες δεν έχουν κατανοήσει ότι δεν είναι δικά τους τα γήπεδα και βγάζουν ένα ιδιοκτησιακό καθεστώς. Δεν ξέρω από πού ορμώμενοι το πράττουν. Έχουμε την τύχη να έχουμε τόσες γηπεδικές εγκαταστάσεις, και να μην μπορούν να προπονούνται οι ομάδες, είναι αμαρτία. Γιατί όλοι πιστεύουν ότι επειδή είναι γειτονιά τους είναι και δικό τους το γήπεδο και άρα μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν αυτοί. Από τη μία πλευρά δηλαδή να είναι δικά μας τα γήπεδα και από την άλλη να μας τα φτιάχνει ο δήμος. Κάπου εκεί υπάρχει μια αντίφαση».
Όσο για το πού θα προπονείται ο Άρης Λάρισας από και πέρα ο κ. Τόμπορης δήλωσε:
«Ο Άρης ζήτησε και θα κάνει προπόνηση πλέον στο ξερό του Αβέρωφ. Δυστυχώς δεν υπάρχει άλλη λύση ούτε εμείς μπορούμε να μαλώνουμε ούτε με τους αντίπαλους ποδοσφαιριστές ούτε με τις αντίπαλες διοικήσεις. Φτάνουμε στο σημείο να εκτραχυνθεί η κατάσταση και προκειμένου να γίνει αυτό ζητήσαμε επίσημα πλέον να μας δώσουν επίσημα το Αβέρωφ».
ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΠΛΑΝΟ
Κι ενώ ο Άρης Λάρισας ψάχνει να βρει γηπεδική στέγη κάποια άλλα σωματεία όπως η Αστραπή Ν. Πολιτείας προσπαθούν να διασφαλίσουν την εφαρμογή του αρχικού προπονητικού προγράμματος των τμημάτων τους αφού οποιαδήποτε αλλαγή ή τροποποίηση θα τους δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα δεδομένου ότι χρόνος των μαθητών είναι πολύ περιορισμένος.
Το απόγευμα της Τετάρτης οι άνθρωποι της Αστραπής Ν. Πολιτείας συγκεντρώθηκαν έξω από το γήπεδο της συνοικίας με στόχο να μην επιτρέψουν την προπόνηση του Άρη Λάρισας αφού στον ίδιο χώρο μισή περίπου ώρα αργότερα θα ξεκινούσε η προπόνηση των δικών τους παιδικών τμημάτων κι επομένως θα δημιουργούνταν πρόβλημα.
«Δεν θέλουμε να στερήσουμε από κάποιον να αθληθεί ούτε έχουμε να μοιράσουμε κάτι με τον Άρη Λάρισας ή οποιοδήποτε άλλο σωματείο, αλλά δεν μπορούμε να βγάλουμε έξω τα παιδιά της συνοικίας» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Αστραπής Ν. Πολιτείας, Λάμπρος Μαυραζτάς, ενώ ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Αποστόλης Αρζουμανίδης επισήμανε:
«Εμείς εδώ και τρεις μήνες ξεκινήσαμε την προετοιμασία των παιδικών μας τμημάτων. Τα παιδιά έχουν προγραμματίσει τα φροντιστήριά τους και τις όποιες άλλες ενασχολήσεις τους όπως χορό, μουσική κ.λπ., και δεν μπορούμε τώρα να βγούμε εκτός προγράμματος. Πως θα πούμε τους γονείς, ξέρετε ήρθαν και μας πήραν τις ώρες για τις οποίες έχουμε προγραμματίσει προπονήσεις. Θέλουμε να τηρηθεί το πρόγραμμα».
Πάντως αξίζει να σημειωθεί σχετικά με το θέμα των γηπεδικών εγκαταστάσεων της Ν. Πολιτείας ότι οι άνθρωποι του συλλόγου της συνοικίας υποστηρίζουν πως ο ΑΟΔΛ δεν έχει τη βούληση να δώσει μια ικανοποιητική λύση (στο Α.Κ. της Ν. Πολιτείας εκτός από την Αστραπή προπονούνται η Ομόνοια, ο Απόλλων Λάρισας και οι μικτές ΕΠΣΛ) και δηλώνουν αποφασισμένοι να διασφαλίσουν την ομαλή ροή του προγράμματος προπονήσεων των τμημάτων του συλλόγου τους.
*Θα πρέπει να επισημάνουμε στο σημείο αυτό ότι ο ΑΟΔΛ, διά του υπαλλήλου του Βασίλη Καταραχιά επισήμανε ότι σύμφωνα με το φετινό πρόγραμμα προπονήσεων στο Α.Κ. Ν. πολιτείας η Αστραπή Ν. Πολιτείας δεν έχει προπονητικές ώρες τις ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή αλλά μόνο κάθε Τρίτη και Πέμπτη.
  
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass