ΑΠΟΨΕ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ (20.00 MEGA)

Για σκορ πρόκρισης η Εθνική

ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΤΣ ΤΩΝ ΜΠΑΡΑΖ

Δημοσίευση: 14 Νοε 2009 1:39 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 12:44
Η Ελλάδα θα διεκδικήσει από την Ουκρανία μια θέση στην τελική φάση του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής, το ερχόμενο καλοκαίρι, αλλά το παιχνίδι δεν είναι το μοναδικό, στο οποίο ομάδες θα διεκδικήσουν, μέσω μπαράζ, τα τελευταία «εισιτήρια» από την ευρωπαϊκή ζώνη για τη σπουδαία ποδοσφαιρική γιορτή.
Σκληρή «μάχη» θα δώσει επίσης η Πορτογαλία κόντρα στη Βοσνία. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Λουζιτανών, Κάρλος Κειρόζ, δεν θα έχει στην διάθεσή του τον Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά υπολογίζει στους υπόλοιπους αστέρες της ομάδας, όπως τον Ντέκο, τον Νάνι και τον Σιμάο, ενώ στην αποστολή συμπεριλήφθηκε και ο Εντίνιο, ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ.
Το ματς της Ιρλανδίας με τη Γαλλία παρουσιάζει επίσης μεγάλο ενδιαφέρον. Οι Ιρλανδοί είναι μια σκληροτράχηλη ομάδα και το απέδειξαν στον προκριματικό όμιλο, που τερμάτισαν αήττητοι. Διαθέτουν παίκτες που αγωνίζονται στην Αγγλία και φυσικά έναν πολύ έμπειρο τεχνικό, όπως είναι ο Τζιοβάνι Τραπατόνι, που έχει εμπειρίες από τέτοια παιχνίδια. Οι Γάλλοι δεν είναι η ομάδα του παρελθόντος, αλλά παραμένουν έμπειροι και έχουν τον πρώτο λόγο για πρόκριση.
Τέλος, οι Ρώσοι είναι το φαβορί κόντρα στους Σλοβένους και δύσκολα ο Αρσάβιν και η παρέα του θα μείνουν εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αρκεί βέβαια να εκμεταλλευτούν το πρώτο ματς στο «Λουζνίκι» της Μόσχας, γιατί οι αντίπαλοί τους έχουν δείξει πως δύσκολα χάνουν στην έδρα τους.
Συνοπτικά το σημερινό πρόγραμμα:
Στη Μόσχα: Ρωσία-Σλοβενία
Στην Αθήνα: Ελλάδα-Ουκρανία
Στο Δουβλίνο: Ιρλανδία-Γαλλία
Στη Λισαβόνα: Πορτογαλία-Βοσνία
ΡΕΧΑΓΚΕΛ: «ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΚΑΚΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ»
Πεπεισμένος ότι οι διεθνείς θα αφήσουν στο... «χρονοντούλαπο» της Ιστορίας τις κακές εμφανίσεις των τελευταίων αγώνων τους, ιδιαιτέρως δε εκείνη εναντίον του Λουξεμβούργου, και πως θα φανούν αντάξιοι των περιστάσεων στις δύο αναμετρήσεις που έπονται εναντίον των Ουκρανών εμφανίστηκε ο Ότο Ρεχάγκελ.
 «Θέλουμε να δείξουμε, με το ποδόσφαιρο που θα παίξουμε, ότι αξίζει να βρισκόμαστε ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες του κόσμου και να προκριθούμε στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής. Για να το πετύχουμε αυτό, πρέπει να δείξουμε πάθος, διάθεση, να ελέγξουμε το ματς και να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι».
Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ
Η προϊστορία των δύο συγκροτημάτων περιλαμβάνει τέσσερα ματς και ο απολογισμός είναι μία νίκη, μία ισοπαλία και δύο ήττες για την εθνική Ελλάδας.
12/10/2002 Ουκρανία-Ελλάδα 2-0 Προκριματικά EURO 2004
(Βορομπέι 51΄, Βορονίν 90+1΄)
11/06/2003 Ελλάδα-Ουκρανία 1-0 Προκριματικά EURO 2004
(Χαριστέας 86΄)
09/10/2004 Ουκρανία-Ελλάδα 1-1 Προκριματικά Μουντιάλ 2006
(Σεβτσένκο 49΄ - Τσιάρτας 82΄)
08/06/2005 Ελλάδα-Ουκρανία 0-1 Προκριματικά Μουντιάλ 2006
(Χούσιν 82΄)
* Διαιτητής του αγώνα ορίστηκε ο Γάλλος Λοράν Ντιαμέλ, ο οποίος θα «σφυρίξει» για πρώτη φορά τη «γαλανόλευκη.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass