ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ «STREET TENNIS»

Το τένις πάει... πλατεία

* ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ * ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΣΤΗΝ «Ε» ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΦOΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΡΑΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Δημοσίευση: 13 Νοε 2009 1:18 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 12:43
Έχοντας τη «ρετσινιά» πως είναι άθλημα για... λίγους το τένις είπε να αλλάξει λίγο τις καταστάσεις και να γίνει των πολλών. Πώς; Μα βγαίνοντας στις πλατείες και συγκεκριμένα στην Πλατεία Ταχυδρομείου της Λάρισας. Εκεί αύριο το πρωί θα διεξαχθεί μια εκδήλωση «street tennis» με σκοπό να διαφημίσει το 1ο Πανελλήνιο Προπαιδικό Πρωτάθλημα διπλών για Αγόρια-Κορίτσια έως 10 ετών που θα γίνει στην περιοχή μας και συγκεκριμένα στις 20-23 Νοεμβρίου στιες εγκαταστάσεις του Ο.Α. Νίκαιας. Την εκδήλωση αυτή τη διοργανώνουν: η Τεχνική Διεύθυνση & η Επιτροπή Μεσ. Αγώνων της Ε.Φ.Ο.Α. και όλοι οι σύλλογοι της Λάρισας από κοινού. Άλλωστε το άθλημα στη θεσσαλική πρωτεύουσα δείχνει πως έχει έντονη δραστηριότητα τελευταία.
Η Ομοσπονδία τένις σύστησε από το 2008 Επιτροπή Προώθησης των Μ.Α. με Πρόεδρο το μέλος της Διοίκησης της ΕΦΟΑ κ. Κουραμά Δημήτριο & μέλη εκπροσώπους των συλλόγων του Νομού Λάρισας και Μαγνησίας (Κατσούπη Σοφία-Πρόεδρος ΟΑ Μαγνησίας, Καφφές Δ.-Πρόεδρος Ο.Α.Νίκαιας, Μπαλάφας Α.-Πρόεδρος ΑΣΑΛ, Πατσουράκος Α.-Πρόεδρος ΛαρισαΪκού ΟΑ, Γκόλτσιος Χρήστος- μέλος ΔΣ ΟΑΛ, - Αλεβιζόπουλος Ι.). Από τον Σεπτέμβριο του 2009 μάλιστα όρισε ειδικό συνεργάτη τον γυμναστή & προπονητή τένις τον Δημήτρη Παπαδημητρίου με σκοπό την καλύτερη οργάνωση της διάδοσης και προβολής του αθλήματος στο Νομό & τη Θεσσαλία. Με αφορμή λοιπόν όλα τα παραπάνω η «Ε» συνάντησε χθες τον Δημήτρη Κουραμά και τον Δημήτρη Παπαδημητρίου και κατάγραψε κάποιες απόψεις τους:
* Πλησιάζουν οι Μεσογειακοί Αγώνες. Πόσο δραστήρια είναι η ομοσπονδία της Αντισφαίρισης κ. Κουραμά;
- Η ΕΦΟΑ, κατόπιν εισηγήσεων των σωματείων του Νομού Λάρισας, δίνει μεγάλο βάρος στην προώθηση των Μ.Α. Δημιούργησε λοιπόν ειδική Επιτροπή και στηρίζει όλες τις προσπάθειες για τη διάδοση του τένις. Ήδη μετά την ανάθεση των Πανελλαδικών πρωταθλημάτων Junior για τρεις συνεχόμενες χρονιές ανέθεσε στον Ο.Α. Νίκαιας και δεύτερη για φέτος σε σωματείο του Νομού διοργάνωση πανελλαδικής εμβέλειας το 1ο Πανελλήνιο Προπαιδικό Πρωτάθλημα διπλών για Αγόρια-Κορίτσια έως 10 ετών. Παράλληλα ικανοποίησε το αίτημα της Επιτροπής για ενίσχυσή της με επαγγελματία συνεργάτη που θα προωθεί καλύτερα τις αποφάσεις της Επιτροπής Μ.Α. και από τον Σεπτέμβριο είναι μαζί μας σαν ειδικός συνεργάτης της Ομοσπονδίας & έμπειρος προπονητής κ. Παπαδημητρίου Δ., γνωστός για τις ικανότητές του και τα αποτελέσματα της δουλειάς του από τη θητεία του στον Ο.Α. Νίκαιας, που θα μας βοηθήσει να υλοποιήσουμε τον σχεδιασμό μας που στόχο και ορόσημο έχει το 2013. Στα σχέδια μας είναι η προβολή και διάδοση του τένις με παρεμβάσεις σε σχολεία, ανοιχτές εκδηλώσεις και διάφορα event, διοργάνωση πολλών αγωνιστικών εκδηλώσεων υψηλού επιπέδου και η παραγωγή αθλητών ώστε το τένις των Μεσογειακών Αγώνων να γίνει με γεμάτες κερκίδες που θα εγγυηθούν την επιτυχία τους και η παρέμβασή μας στη Ε.Μ.Α. και τους κρατικούς φορείς για ανάπτυξη των υποδομών της Θεσσαλίας. Η Αντισφαίριση είναι από τα λίγα αθλήματα που γίνονται εξ ολοκλήρου στην πόλη μας και θα πρέπει να αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος των Αγώνων για όλη την πόλη και τους φορείς της.
Η εκδήλωση «street tennis» στην πλατεία Ταχυδρομείου, είναι η αρχή των δράσεων μας στα πλαίσια του σχεδιασμού προβολής του αθλήματος. Θέλω εδώ να επισημάνω την πλήρη και αγαστή συνεργασία των σωματείων του Νομού που έφερε ήδη πολύ θετικά αποτελέσματα στην περιοχή μας και αναδεικνύει το Νομό Λάρισας 3ο πόλο (μετά την Αθήνα & Θεσσαλονίκη ) του ελληνικού τένις.
* κ. Παπαδημητρίου, τι ακριβώς θα γίνει αύριο στην πλατεία Ταχυδρομείου;
- Η εκδήλωση «street tennis» στο κέντρο της Λάρισας (πλατεία Ταχυδρομείου) διοργανώνεται από τα σωματεία της περιοχής Λάρισας με σκοπό τη γνωριμία των παιδιών με την αντισφαίριση. Η εκδήλωση αυτή περιλαμβάνει το στήσιμο μικρών φιλέ στο βυθισμένο επίπεδο της πλατείας Ταχυδρομείου όπου με τον κατάλληλο εξοπλισμό (παιδικές ρακέτες και πολύχρωμες μπάλες) τα μικρά παιδιά θα μπορούν να έχουν μία πρώτη επαφή με το άθλημα, με τη βοήθεια βεβαίως προπονητών –τριών. Στη εκδήλωση θα μοιραστούν πλούσια δώρα σε όλους τους συμμετέχοντες στο event προσφορά του καταστήματος αθλητικών ειδών «Intersport» της πόλης μας. Με τις δραστηριότητες αυτές, η Λάρισα αναδεικνύεται σιγά-σιγά σε κέντρο του τένις και σημείο συνάντησης το 2013.
Επόμενος νέος στόχος στο άμεσο μέλλον είναι η συνεργασία μας με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της Θεσσαλίας & της Κεντρικής Ελλάδας με σκοπό την συστηματική επίδειξη & γνωριμία του τένις από τους μαθητές μέσα στον προαύλιο χώρο του σχολείου.
 
Η ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ «ΓΗΠΕΔΟ Α.Ε.»
Φυσικά, απ’ τη συζήτησή μας δεν θα μπορούσε να λείψει και η αναφορά στην κόντρα που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες ανάμεσα στους συλλόγους της πόλης και την εταιρία «Γήπεδο Α.Ε.».
* Το τελευταίο διάστημα κ. Κουραμά γινόμαστε μάρτυρες «διαμάχης» των σωματείων της Λάρισας με την ανώνυμη εταιρία «ΓΗΠΕΔΟ Α.Ε.» και το Δήμο Λάρισας για τη χρήση των νέων γηπέδων τένις του Β΄ πυρήνα.
- Η Ομοσπονδία & οι σύλλογοι θα κάνουν ότι είναι δυνατόν για να πετύχουν οι Μ.Α. και είναι έτοιμοι να βοηθήσουν την Επιτροπή Μ.Α. στην επιτυχία τους. Παρά τις σημαντικές καθυστερήσεις, πιστεύουμε ότι όταν δρομολογηθούν οι δράσεις προώθησης των αγώνων η Ε.Μ.Α. θα βρει έναν πολύ καλό σύμμαχο και αρωγό για τη διοργάνωση των αγώνων τένις που όπως ξέρετε έχουν υψηλές οργανωτικές απαιτήσεις αρκεί βέβαια να τους αντιμετωπίσουν μαζί με τους φορείς (Πολιτεία, ΟΤΑ) με τη δέουσα σοβαρότητα. Η υπόθεση των γηπέδων δεν μας τιμά και το θέμα πρέπει να λυθεί άμεσα με χωρίς όρους παραχώρηση και δωρεάν χρήση στα σωματεία. Όταν έγινε η σύμβαση παραχώρησης των 128 στρεμμάτων η «ΓΗΠΕΔΟ Α.Ε.» δεσμεύτηκε ότι τίποτα δεν θα αλλάξει σχετικά με τη λειτουργία των συλλόγων τένις και μάλιστα πρώτα θα γίνουν τα νέα γήπεδα ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία τους και μετά θα καταστρέφονταν τα υπάρχοντα. Αντ΄ αυτού είδαμε καθαίρεση των υπαρχόντων εγκαταστάσεων χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στα καινούργια γήπεδα (δεν υπάρχει φωτισμός, υποστηρικτικές εγκαταστάσεις ούτε καν τουαλέτες) . Το σοβαρότερο όμως ζήτημα είναι η απαίτηση της «ΓΗΠΕΔΟ Α.Ε.» για καταβολή μισθώματος από τους συλλόγους για να έχουν δικαίωμα χρήσης κατά παράβαση όλων των συμφωνηθέντων με τον Δήμο και με βάση τα οποία το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την παραχώρηση της έκτασης. Επίσης η ποιότητα των νέων εγκαταστάσεων δεν είναι ανάλογη για αναβαθμισμένους & ποιοτικούς Μεσογειακούς Αγώνες και σε αυτό το θέμα η ΕΦΟΑ πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο. Οι καλοί αθλητές της Μεσογείου δεν θα έρθουν να παίξουν σε υποβαθμισμένες εγκαταστάσεις με αποτέλεσμα τελικά το μειωμένο ενδιαφέρον για τους αγώνες. Με τα σωματεία υπό διωγμό και πρόχειρες εγκαταστάσεις είναι αμφίβολη η επιτυχία των Μεσογειακών Αγώνων του τένις τουλάχιστον. Πιστεύουμε ότι η δημοτική αρχή θα ασχοληθεί με όλα αυτά τα ζητήματα και θα συνεργασθεί με την Ομοσπονδία προκειμένου να κερδίσει η Λάρισα και το τένις το στοίχημα των Μεσογειακών Αγώνων του 2013.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass