ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΛ ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΚ ΜΕ 3-1

Και τώρα αρχίζει το άγχος...

* ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΣΤΙΣ ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΙΝΗ ΟΜΑΔΑ

Δημοσίευση: 10 Νοε 2009 1:40 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 12:41
Του απεσταλμένου της «Ε» ΣΩΤΗΡΗ ΚΕΛΛΑ
Την τέταρτη φετινή ήττα στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα γνώρισε η ΑΕΛ χθες στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ με 3-1 και από δω και πέρα πλέον με δεδομένο ότι έχουμε συμπληρώσει το 1/3 του πρωταθλήματος θα πρέπει να ζει αρκετό διάστημα με το άγχος του υποβιβασμού(βρίσκεται μόλις ένα βαθμό πάνω από τη ζώνη αλλά με παρηγοριά ότι είναι αρκετές ομάδες) καθώς ακολουθεί δύσκολο πρόγραμμα τουλάχιστον μέχρι την 18η αγωνιστική και θα βρίσκεται διαρκώς μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.
Αυτό που στοίχισε χθες την ΑΕΛ ήταν η αδυναμία στις στημένες φάσεις που έχει γίνει «παιδική αρρώστια» που δεν διορθώνεται και πλέον κάθε κόρνερ ή φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή θυμίζει εκτέλεση πέναλτι για τους αντιπάλους μια και με κάποιο ψηλό παίκτη πάντα θα νικήσουν στον «αέρα» τους παίκτες της Λαρισινής ομάδας.
Από δω και πέρα στόχος φαίνεται να είναι η σωτηρία ενώ η ομάδα χρειάζεται δεξί μπακ αλλά και στόπερ επειγόντως που είναι καλός στα προσωπικά μαρκαρίσματα. Δε διανοείται τις δύο τελευταίες μέρες ο τεχνικός Μαρίνος Ουζουνίδης να δούλευε στην αντιμετώπιση στημένων φάσεων και η ομάδα να δέχεται δύο τέρματα από τέτοιες ενώ το τρίτο ήταν με πέναλτι.
Δυστυχώς φέτος δεν μπορούμε τουλάχιστον την παρούσα στιγμή να μιλάμε για στόχους ανάλογους των περσινών αλλά υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης.
Η νίκη της ΑΕΚ χθες ήταν δίκαιη και μάλιστα το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο από 3-1 μια και οι γηπεδούχοι είχαν δύο δοκάρια και έχασαν πολλές ευκαιρίες απέναντι στην ΑΕΛ που δεν μπορούσε να πατήσει περιοχή(έλειπε άλλωστε και ο Ντε Νίγκρις ενώ προδόθηκε και από δύο τραυματισμούς των Σίμιτς και Ντέλσον που ανάγκασαν τον Ουζουνίδη να κάνει γρήγορα αλλαγές).
Η ουσία είναι ότι η Λαρισινή ομάδα δεν ήταν καλή στο χθεσινό παιχνίδι και τα γκολ που δέχθηκε ήταν αστεία ενώ είχε και ατυχία. Όλα αυτά συντέλεσαν σε ένα ακόμα άσχημο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ όπως στις 5 Οκτωβρίου(συμπτωματικά πάλι Δευτέρα) όπου έχασε από τον Παναθηναϊκό με το βαρύ 4-0. Δεν της πάει η Δευτέρα, δεν της πάει το ΟΑΚΑ και δεν πάει και η…ομάδα σε πολλά παιχνίδια….
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Μαρίνος Ουζουνίδης ξεκίνησε το παιχνίδι με την τακτική που δοκίμασε τις δύο τελευταίες μέρες με νέα τακτική 4-3-2-1 αλλά και για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν και μετά από αρκετό καιρό δίδυμο στην αριστερή πλευρά τον Κατσιαρό και τον Βενετίδη ανεξάρτητα αν τον δεύτερο τον είχαμε συνηθίσει αριστερό μπακ και όχι αριστερό χαφ. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Μάλαρτζ, στην άμυνα δεξιά ο Μπουκουβάλας και αριστερά ο Κατσιαρός ενώ σέντερ μπακ ο Μελίσσης με τον Νταμπίζα.
Πιο μπροστά αγωνίστηκαν τρία αμυντικά χαφ ο Ντέλσον, ο Ρομέου και ο Ιγγλέσιας ενώ αριστερά ήταν ο Βενετίδης και δεξιά ο Σίμιτς. Στην κορυφή της επίθεσης υπήρχε ο Αμπουχατζίρα.
Από την άλλη ο τεχνικός της ΑΕΚ Ντούσαν Μπάγεβιτς εφάρμοσε τακτική 4-4-2 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Σάχα(που προέρχονταν από άσχημη εμφάνιση την περασμένη Πέμπτη κόντρα στην Μπάτε Μπορίσοφ για το Γιουρόπα Λίγκ), στην άμυνα ήταν οι: Αραούχο(δεξιά), Μαϊστόροβιτς, Γκέντσογλου(σέντερ μπακ), Καράμπελας(αριστερά), στη μεσαία γραμμή ήταν οι: Μαντούκα(δεξιά), Γιαχάγια και Καφές σαν αμυντικά χαφ και ο Σκόκο στην αριστερή πλευρά ενώ το δίδυμο της επίθεσης ήταν ο Μπλάνκο με το Χέρσι.
Μετά από ένα αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο η ΑΕΚ άρχισε να βγαίνει στην επίθεση με μακρινά σουτ και στο πρώτο κόρνερ που κερδίζει η αθηναϊκή ομάδα ο Μαϊστόροβιτς με χαρακτηριστική ευκολία αφού ήταν αμαρκάριστος κάνει το 1-0 και δίνει ενθουσιασμό στους γηπεδούχους.
Η ΑΕΛ αντιδράει με μια καλή ευκαιρία του Σίμιτς που αστοχεί από καλή θέση και η ΑΕΚ κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο στη συνέχεια χάνοντας πολύ καλές ευκαιρίες με κορυφαία το δοκάρι του Μπλάνκο στο 37’. Παράλληλα η ΑΕΛ εκτός από το γκολ που έχει δεχθεί αρχίζει να έχει και απώλειες έμψυχου δυναμικού καθώς ο Ουζουνίδης αναγκάζεται να κάνει δύο αναγκαστικές αλλαγές λόγω τραυματισμών του Ντέλσον και του Σίμιτς που σε διάστημα δύο λεπτών δίνουν τις θέσεις τους στους Μετίν και Κυριακίδη. Αλλά η τύχη ήθελε να βοηθήσει τους «βυσσινί» που στην τελευταία σχεδόν φάση της κανονικής διάρκειας του αγώνα (ακολούθησαν δύο λεπτά καθυστερήσεων ) και αφού υπήρξε και μία κόντρα η μπάλα έφθασε στον Ρομέου που με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το 1-1. Στην αντεπίθεση ο Χέρσι λίγο έλειψε να πετύχει γκολ αλλά αστόχησε και η Λαρισινή ομάδα πήγε στα αποδυτήρια με πλεονέκτημα ψυχολογίας.
Και αυτό που έδωσε η τύχη στην ΑΕΛ στην εκπνοή του ημιχρόνου το πήρε με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου όταν στην πρώτη φάση των γηπεδούχων ο Σκόκο κέρδισε πέναλτι από το Μπουκουβάλα και ο Νέμεθ έκανε το 2-1 δίνοντας άλλον «αέρα» στους γηπεδούχους. Και ενώ η ΑΕΛ έδειχνε να παίρνει τα ηνία του αγώνα στο 64 τη στιγμή που όλοι οι οπαδοί της ΑΕΚ γιούχαραν τον Γιαννακόπουλο που έπαιρνε τη θέση του Κατσιαρού (μη συγχωρώντας την παρουσία του στον Ολυμπιακό) ο Μαντούκα εκτέλεσε φάουλ που βρήκε «κοιμώμενη» την άμυνα της ΑΕΛ και ο Νέμεθ με ωραία κεφαλιά έκανε 3-1 δίνοντας τέλος ουσιαστικά στον αγώνα αφού από κει και πέρα οι δύο ομάδες δεν έδειξαν κάτι το ιδιαίτερο αφού οι γηπεδούχοι προτίμησαν να εξασφαλίσουν την πολύτιμη γι’ αυτούς νίκη που θα σταματούσε τις «μουρμούρες» εναντίον τεχνικής ηγεσίας και παικτών από τους οπαδούς ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν έβρισκαν τρόπο να μπούνε στην περιοχή των γηπεδούχων. Και το 3-1 ήρθε φυσιολογικά…
ΦΑΣΕΙΣ…ΓΚΟΛ
11: Σουτ του Μπλάνκο από το ύψος της μεγάλης περιοχής στέλνει την μπάλα λίγο άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μάλαρτζ.
15: Σέντρα από δεξιά του Χέρσι ο Μπάλνκο από το ύψος του πέναλτι πιάνει κεφαλιά αλλά μπλοκάρει ο Μάλαρτζ.
18: Από εκτέλεση κόρνερ του Μαντούκα από δεξιά ο Μαϊστόροβιτς από το σημείο του πέναλτι μόνος αμαρκάριστος κάνει με ωραία κεφαλιά το 1-0.
22:Κάθετη πάσα του Ιγγλέσιας προς τον Σίμιτς που βγαίνει μόνος προ του Σάχα αλλά λίγο πλάγια και σουτάρει απελπιστικά άουτ.
26: Μπαλιά του Καφέ που εκμεταλλεύεται λάθος του Ιγγλέσιας στον Μπλάνκο που ανάμεσα από Μελίσση και Νταμπίζα βγαίνει μόνος προ του Μάλαρτζ αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ βγαίνοντας από την εστία του αποκρούει με το αριστερό του χέρι.
35: Σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και η μπάλα καταλήγει μόλις άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μάλαρτζ.
37:Σέντρα από δεξιά του Χέρσι και ο Μπλάνκο από το σημείο του πέναλτι παρά την πίεση του Νταμπίζα πιάνει γυριστό σουτ και αφού η μπάλα βρίσκει το πόδι του παίκτη της ΑΕΛ χτυπάει στο έδαφος και στη συνέχεια στο οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων.
45: Από αριστερά ο Βενετίδης κάνει σέντρα η μπάλα βρίσκει τον Αραούχο καταλήγει στον Ρομέου που από το ύψος της μεγάλης περιοχής σουτάρει και κάνει το 1-1.
45+2: Μετά από μαχητική προσπάθεια ο Χέρσι κερδίζει την μπάλα και από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά πλάγια σουτάρει και η μπάλα καταλήγει άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μάλαρτζ.
49:Μπαλιά του Νέμεθ στον Σκόκο μέσα στην μεγάλη περιοχή που ανατρέπεται από τον Μπουκουβάλα και ο διαιτητής καταλογίζει πέναλτι που εκτελεί ο Μπλάνκο και παρά την καλή προσπάθεια του Μάλαρτζ κάνει το 2-1.
51: Ο Μετίν κάνει πάσα στον κενό χώρο προς τον Αμπουχατζίρα μέσα στη μεγάλη περιοχή αλλά προλαβαίνει ο Σάχα και μπλοκάρει την μπάλα.
56: Ατομική προσπάθεια του Αμπουχατζίρα που θέλει να μπει στη μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ αλλά βγαίνει ο Σάχα και μπλοκάρει την μπάλα.
60: Σέντρα του Σκόκο από δεξιά και ο Νέμεθ από κοντά «καταφέρνει» να στείλει την μπάλα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μάλαρτζ
64: Ο Μαντούκα εκτελεί φάουλ από δεξιά και ο Νέμεθ μόνος αμαρκάριστος με κεφαλιά κάνει το 3-1.
68: Ο Σκόκο σουτάρει έξω από τη μεγάλη περιοχή αλλά στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
70: Μακρινό σουτ του Ρομέου στέλνει την μπάλα λίγο άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Σάχα.
77: Μακρινό σουτ του Ιγγλέσιας στέλνει τη μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα των γηπεδούχων.
90+3: Κόρνερ από αριστερά του Μαντούκα ο Καφές πιάνει κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή και στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια με την παρέμβαση του Βενετίδη στην αγκαλιά του Μάλαρτζ.
ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ
Από την ΑΕΛ φάνηκε μόνο ο Ρομέου στο πρώτο ημίχρονο και ο Αμπουχατζίρα που ήταν κινητικός. Από κει και πέρα ο Μάλαρτζ δεν φέρνει ευθύνη για τα γκολ, ο Μπουκουβάλας ταλαιπωρήθηκε από τον Σκόκο, ο Νταμπίζας με τον Μελίσση εκτέθηκαν στις στημένες φάσεις ενώ ο Βενετίδης πάλεψε. Ο Κατσιαρός ξεκίνησε με διάθεση και βοήθησε , ο Ιγγλέσιας είχε λίγες καλές στιγμές, ο Ντέλσον δεν μπόρεσε να βοηθήσει ενώ ο Σίμιτς δεν ήταν άσχημος (πλήγμα ότι τραυματίστηκε). Ο Κυριακίδης κόντρα στην πρώην του ομάδα δεν ήταν καλός όπως και ο Γιαννακόπουλος ενώ ο Μετίν λίγα πράγματα.
Από την ΑΕΚ καλύτεροι οι: Μαντούκα, Σκόκο, Μαϊστόροβιτς, Νέμεθ(βοήθησε σημαντικά όταν μπήκε) και Καφές.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής του αγώνα κ. Παμπορίδης (Κιλκίς) πήγε πολύ καλά καθώς έκανε ελάχιστα λάθη και διέψευσε τους φόβους της λαρισινής ομάδας ότι θα ήταν προκατειλημμένος υπέρ των γηπεδούχων. Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Καράμπελας, Νέμεθ, Κυριακίδης - Βενετίδης, Μπουκουβάλας, Κατσιαρός, Μάλαρτζ.
Οι βοηθοί Τρύφωνας (Κέρκυρας) Καρατζίκας (Αθηνών) δεν είχαν κανένα πρόβλημα.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΑΕΚ: Σάχα, Γκέντσογλου, Μαϊστόροβιτς,Αραούχο, Γιαχάγια (46’ Νέμεθ), Καράμπελας, Καφές, Μαντούκα, Χέρσι (66’ Γεωργέας), Σκόκο (Γκερέιρο), Μπλάνκο
ΛΑΡΙΣΑ: Μάλαρζ, Μπουκουβάλας, Βενετίδης, Νταμπίζας, Ντέλσον (38’ Μετίν), Σίμιτς (40’ Κυριακίδης), Ρομέου, Ιγγλέσιας, Μελίσσης, Κατσιαρός (63’ Γιαννακόπουλος), Αμπουχατζίρα.
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:8295, ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ: 106170
 
 
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ
*Η αποστολή της ΑΕΛ έφθασε στον ΟΑΚΑ στις 3.05 ενώ πέντε λεπτά αρργότερα έφθασε η αποστολή της ΑΕΚ.
*Εκτός αποστολής της ΑΕΛ έμειναν οι νεαροί Βλασόπουλος και Μπαλής.
*Καλό γήπεδο το ΟΑΚΑ αλλά τα δημοσιογραφικά θεωρεία δεν έχουν καμία σχέση με το Αλκαζάρ στο οποίο οι δημοσιογράφοι έχουν μπουθ και προστατεύονται από καιρικές συνθήκες (και με αιρ κοντίσιον για τις άσχημες μέρες του χρόνου) αντίθετα με το ΟΑΚΑ που είναι εκτεθειμένοι στο κρύο και στη ζέστη. Κατά τα άλλα δεν αρέσει το Αλκαζάρ και κάποιοι εκτός Λάρισας εκπρόσωποι Τύπου κάνουν και παράπονα. Αλλά τα δικά μας κανείς δεν τα επαινεί και τα θεωρούν αυτονόητα.
*Το πρωτάθλημα μπορεί να λέγεται ΟΠΑΠ αλλά από τα μεγάφωνα του γηπέδου ακούγαμε για εταιρίες που έχουν καλύτερη στοιχηματική απόδοση απ’ αυτές του ΟΠΑΠ και είναι στο διαδίκτυο.
*Ελάχιστοι οι θεατές που ήταν στον αγώνα λίγο πριν την έναρξή του κάτι που δείχνει και τα σοβαρά εσωτερικά προβλήματα της ΑΕΚ που ψάχνει οικονομική λύτρωση στο πρόσωπο του Ελληνοαμερικάνου Μπόμπ Κοζώνη...
*Όρκο καλής εμφάνισης(γιατί όχι και νίκης…) έκαναν οι παίκτες της ΑΕΛ πριν τον αγώνα.
*Όλο το γήπεδο ξεσηκώθηκε εναντίον του Γιαννακόπουλου όταν μπήκε αλλαγή και ο παίκτης της ΑΕΛ έδειξε διπλά επηρεασμένος ψυχολογικά αλλά και αγωνιστικά εξαιτίας του τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί.
*Στον αγώνα και ο πρώην βουλευτής Λάρισας Κώστας Αγοραστός(είχε στο τέλος εγκάρδια χειραψία με τον τεχνικό της ΑΕΚ Ντούσαν Μπάγεβιτς) που πάντα είναι κοντά στην ΑΕΛ και μετά το τέλος του αγώνα τα έλεγε με τους εκπροσώπους Τύπου.
 
ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΑΕΚ
Πώς μας βλέπουν οι αντίπαλοι…
Για την πορεία της ΑΕΛ τη φετινή σαιζόν σε συνδυασμό με την περσινή αξίζει να αναφέρουμε τι γράφει το επίσημο πρόγραμμα του αγώνα ΑΕΚ-ΑΕΛ. Μιλάει με κολακευτικά λόγια για την πορεία της ΑΕΛ πέρυσι που η ΑΕΚ την κέρδισε μια φορά (στα πλέι οφ εντός έδρας και με αρκετή τύχη…) ενώ τρία παιχνίδια ήρθαν ισοπαλία (αναμετρήθηκαν δύο φορές στο πρωτάθλημα και δύο στα πλέι οφ). Αντίθετα για τη φετινή πορεία γράφει ότι η ΑΕΛ πληρώνει τις πολλές αποχωρήσεις βασικών παικτών (και κάνει αναφορά για τον αποκλεισμό από την Ισλανδική Ρέικιαβικ που έχει γίνει τη φετινή σεζόν «καραμέλα» για πολλούς όταν θέλουν να θίξουν την ομάδα). Κάνει εγκωμιαστικά σχόλια για τον Τουμέρ Μετίν που τον χαρακτηρίζει το μεγάλο «αστέρι» ενώ εγκωμιάζει και τον προπονητή Μαρίνο Ουζουνίδη. Επίσης υπήρχε και μία αφίσα της ΑΕΛ. Τέλος να επισημάνουμε την καλή δημοσιογραφική δουλειά που γίνεται στο πολυσέλιδο συγκεκριμένο έντυπο.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass