Η ΤΟΠΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ ΑΝΑΔΕΙΧΘΗΚΑΝ ΙΣΟΠΑΛΟΙ ΜΕ ΣΚΟΡ 1-1

Ντέρμπι για γερά... νεύρα χθες στον Πυργετό

*ΤΑ ΓΚΟΛ: ΣΤΥΛΟΣ (21΄)-ΣΩΤΗΡΗΣ (73΄) *ΔΟΚΑΡΙ ΣΤΟ 90΄ Ο ΣΤΟΥΜΠΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΥΡΓΕΤΟ *ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΜΕ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΟΥΝ *1.500 ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΕΔΕΙΞΑΝ ΟΤΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗ Γ’ EΘΝΙΚΗ

Δημοσίευση: 09 Νοε 2009 2:53 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 12:41
Μετά από ένα δυνατό και αμφίρροπο παιχνίδι που διεξήχθη χθες το απόγευμα στον Πυργετό, η τοπική ομάδα και ο Τύρναβος 2005 αναδείχθηκαν ισόπαλοι, με σκορ 1-1.
Ένα αποτέλεσμα που μπορεί να χαρακτηριστεί ως δίκαιο, σύμφωνα με την εξέλιξη του αγώνα, τον οποίο παρακολούθησαν με αγωνία μέχρι το τέλος, 1.500 και πλέον φίλοι από τις δυο ομάδες και όχι μόνο.
Φίλαθλοι που έδειξαν ότι ο νομός Λάρισας θέλει να υπάρχει και μια ομάδα στη Γ΄ Εθνική κατηγορία, γιατί αυτό πιστεύουμε ότι θα είναι θετικό από κάθε άποψη, για την αγαπημένη μας ΑΕΛ.
Και φέτος είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να ανέβει ομάδα από τη Λάρισα στην μεγαλύτερη κατηγορία, καθώς χθες τόσο ο Πυργετός όσο και ο Τύρναβος δικαίωσαν τον τίτλο του φαβορί και απέδειξαν ότι είναι αν όχι οι δυο καλύτερες, δυο από τις πιο ισχυρές φέτος ομάδες στον 4ο όμιλο της Δ΄ Εθνικής.
Σίγουρα, από την ισοπαλία δεν ευνοήθηκε κανείς από τους δυο και ο Α.Ο.Κ. που όπως δείχνουν τα πράγματα με τον Πύρασο, που θα είναι οι μεγάλοι αντίπαλοι των Λαρισαίων στη μάχη της ανόδου, με τις νίκες που πέτυχαν, αύξησαν τη διαφορά.
Όμως από την 7η αγωνιστική ποτέ δεν αναδείχθηκε πρωταθλητής, το πρωτάθλημα έχει μακρύ δρόμο και πρέπει τα λάθη που εντοπίζονται, να μην επαναλαμβάνονται, στα επόμενα παιχνίδια.
ΑΠΟ ΕΝΑ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Όσον αφορά τώρα στο χθεσινό παιχνίδι, είδαμε πολλές μάχες σώμα με σώμα και φάνηκε από το ξεκίνημα ότι όποιος κάνει τα λιγότερα λάθη, θα έχει και τις περισσότερες πιθανότητες για να κερδίσει.
Ο τεχνικός των γηπεδούχων Γιάννης Αλεξούλης παρέταξε την ομάδα με σύστημα 4-4-2, όπου τερματοφύλακας ήταν ο Γκικούδης, δεξιά στην άμυνα ο Γκουγκούδης και αριστερά ο Σιδηρόπουλος ενώ στο κέντρο αυτής ο Μπαντάς με τον Στούμπο, στα χαφ έπαιξαν οι Βελετάνης, Πολύζος, Παπαβασιλείου,Σαββίδης και επιθετικό δίδυμο ο Στύλος με τον Κυπαρίσση.
Από την άλλη πλευρά, ο προπονητής του Τυρνάβου Μιχάλης Ζιώγας, παρέταξε την ομάδα με σύστημα 4-3-3, όπου τερματοφύλακας ήταν ο Καραναστάσης, δεξιά στην άμυνα αγωνίστηκε ο Αθανασούλης, αριστερά ο Τσορμπατζίδης, στο κέντρο αυτής ο Σιάτρας με τον Γεωργατζιά, στα χάφ οι Μάγγος, Κουρδής, Κοντοθανάσης και στην επίθεση οι Χριστοδούλου(δεξιά), Κόκκινος(κορυφή), Γρηγορίου(αριστερά).
Στο πρώτο ημίχρονο ο Πυργετός είχε καλύτερη αγωνιστική παρουσία, άνοιξε το σκορ στο 21΄με κεφαλιά του Στύλου και γενικά έδειξε ότι πατά καλύτερα στο γήπεδο.
Στην επανάληψη ο Τύρναβος ανέβασε αισθητά την αποδοσή του, πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης στο 73΄με τον Σωτήρη και πίεσε για ένα δεύτερο γκολ.
Ένα δεύτερο γκολ που άγγιξε στο 90΄η ομάδα του Δήμου Κάτω Ολύμπου, όταν σε κεφαλιά του Στούμπου η μπάλα αποκρούστηκε από το οριζόντιο δοκάρι.
ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΚΑΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Ο διαιτητής κ.Σωσώνης από τον σύνδεσμο της Φθιώτιδας μέχρι το 45΄ προσπάθησε και είναι ακριβοδίκαιος, αλλά σε εκείνο το σημείο έκανε ένα λάθος και με το σφύριγμα της λήξης του ημιχρόνου, έγιναν επεισόδια.
Συγκεκριμένα, κατελόγισε φάουλ υπέρ του Τυρνάβου λίγα μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή και ενώ εκτελέσθηκε από τον Μάγγο, πήγε πάνω στην μπάλα πιο γρήγορα από ό,τι επιτρεπόταν ο Γκουγκούδης των γηπεδούχων.
Προφανώς ο ρέφερι θεώρησε ότι ο παίκτης που πήγε πάνω στην μπάλα ήταν ο Στύλος και εάν του έδειχνε την κίτρινη κάρτα αυτή θα ήταν η δεύτερη γιατί δέχθηκε στο 41΄την πρώτη και ο διαιτητής όχι μόνο δεν έδειξε κάρτα, αλλά πήρε πίσω την απόφασή του λέγοντας «ότι έκανα λάθος»(σ.σ. έχει το δικαίωμα σύμφωνα με τον κανονισμό).
Αυτό προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες από την πλευρά του Τυρνάβου και τα πνεύματα άναψαν, καθώς η μπάλα δόθηκε στον Πυργετό.
Αμέσως μετά ο κ.Σωσώνης σφύριξε τη λήξη του ημιχρόνου και ακολούθησαν σκηνές που γρήγορα πρέπει να ξεχαστούν.
Ο τεχνικός του Τυρνάβου Μιχάλης Ζιώγας έτρεξε προς την πλευρά του διαιτητή διαμαρτυρόμενος σε έντονο ύφος-κάτι που θεωρούμε ότι δεν ήταν απαραίτητο να το κάνει ανεξάρτητα εάν είχε ή δεν είχε δίκιο- και μετά άρχισαν αψιμαχίες μεταξύ των παικτών, με τα πνεύματα να οξύνονται περισσότερο όταν ο Παπαβασιλείου κινήθηκε κατά του Κουρδή.
Το κέντρο του γηπέδου για ένα πεντάλεπτο περίπου μετατράπηκε σε...ρινγκ και ευτυχώς επενέβησαν οι ψυχραιμότεροι, για να οδηγηθούν οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια.
Αυτή ήταν η αρνητική εικόνα της χθεσινής αναμέτρησης που στο δεύτερο ημίχρονο κύλησε ομαλά και μάλιστα στο τέλος είδαμε όμορφες στιγμές, με τους παίκτες των δυο ομάδων να δίνουν τα χέρια και να συζητάνε σε φιλικό τόνο.
ΤΑ ΓΚΟΛ, ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ ΚΑΙ Η ΦΑΣΗ ΓΙΑ ΠΕΝΑΛΤΙ
Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε ελάχιστες καλές στιγμές και αυτό που μέτρησε ήταν ότι ο Πυργετός βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα.
Από εκτέλεση λοιπόν φάουλ του Βελετάνη στο 19΄, ο Στύλος πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας του Τυρνάβου και με έξοχη κεφαλιά, έκανε το 1-0, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.
Προηγουμένως στο 19΄ σε φάουλ του Βελετάνη στην αδύναμη κεφαλιά του Στούμπου ο Καραναστάσης μπλόκαρε την μπάλα, ενώ για τον Τύρναβο δυο σουτ του Αθανασούλη(16΄) και του Μάγγου(17΄), δεν ανησύχησαν τον Γκικούδη.
Ο Τύρναβος 2005 με τις δυο αλλαγές που έκανε ο προπονητής του(Σωτήρης, Κουβελάς), έδειξε πιο κεφάτος και στο 73΄ο Κουβελάς από τα δεξιά έκανε εξαιρετική ατομική προσπάθεια ντριπλάροντας τρεις αντιπάλους του και την κατάλληλη στιγμή γύρισε την μπάλα στον Σωτήρη, που έκανε την προβολή με αυτοθυσία και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας σε 1-1, στέλνοντας τους φίλους του Τυρνάβου στον...έβδομο ουρανό.
Εννέα λεπτά αργότερα στο 82΄, οι του Πυργετού ζήτησαν πέναλτι, όταν η μπάλα φάνηκε ότι βρήκε το χέρι του Τσορμπατζίδη, αλλά ο ρέφερι διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.
Στην επόμενη φάση ο Παπαβασιλείου είδε εκτός θέσεως τον Καραναστάση, προσπάθησε να τον αιφνιδιάσει και έστειλε με δυνατό σουτ την μπάλα άουτ.
Ένα λεπτό πριν το φινάλε ο Κουβελάς και πάλι από τα δεξιά πήγε να... ταλαιπωρήσει την άμυνα του Πυργετού αλλά γλίστρησε και έχασε την μπάλα, ενώ στο 90’ έιχαμε τη μεγάλη ευκαιρία του Πυργετού για να γίνει το 2-1.
Ο Τσιρογιάννης εκτέλεσε φάουλ, ο Βάιος Στούμπος πετάχτηκε ψηλά και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα να χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι και εκεί τελείωσαν όλα.
Το τελικό 1-1 όπως προαναφέραμε μπορεί να αφήνει ενδεχομένως ανικανοποίητες τις δυο ομάδες, όμως εκτιμούμε όπως εξελίχθηκε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, ίσως και να είναι δίκαιο ως αποτέλεσμα.
Πυργετός και Τύρναβος συνεχίζουν στον μαραθώνιο της Δ΄Εθνικής γνωρίζοντας πολύ καλά ότι ο απολογισμός που θα γίνει στο τέλος, θα καταδείξει το ποιος από τους δυο θα υλοποιήσει τον υψηλό στόχο που έχει θέσει.
ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ
Από τον Πυργετό οι παίκτες που ξεχώρισαν ήταν οι Σιδηρόπουλος, Στούμπος Β., Γκουγκούδης, Σαββίδης, ενώ πολλές μάχες έδωσε ο Κυπαρίσσης.
Από τον Τύρναβο, σταθερός στην άμυνα ήταν ο Σιάτρας, οι τρεις παίκτες που μπήκαν ως αλλαγή οι Κουβελάς, Σωτήρης, Κουρούμαλος βοήθησαν σημαντικά , όπως επίσης και ο Κουρδής στο δεύτερο μέρος.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Μπορεί ο Τύρναβος να εξέφρασε παράπονα για τη διαιτησία, μπορεί και ο Πυργετός να κάνει λόγο για πέναλτι που δεν καταλογίστηκε και ότι ο ρέφερι ανέχθηκε τον κ.Ζιώγα που συνεχώς εισερχόταν στον αγωνιστικό χώρο, όμως θα ήταν λάθος μας να αδικήσουμε την προσπάθεια που έκαναν ο κ.Σωσώνης με τους συνεργάτες του κ.Τσαλίκη και Τσουκνίδα από τον σύνδεσμο της Φθιώτιδας, για να βγάλουν σε πέρας ένα ούτως ή άλλως δύσκολο παιχνίδι.
Θα ήταν λάθος μας επίσης να τον καταδικάσουμε για ένα λάθος του, ίσως και για δυο-τρία ακόμα, γιατί θεωρούμε ότι είχε πρόθεση να μην αδικήσει κάποια από τις δυο ομάδες. Τουλάχιστον αυτό είδαμε.
Από τον Τύρναβο ειπώθηκε ότι έδινε με ευκολία φάουλ έξω από την περιοχή και θα μπορούσε να βγάλει δυο ή τρεις κάρτες ακόμη.
Ας μην μείνουμε όμως εκεί γιατί συνολικά εάν δούμε το παιχνίδι, ο διαιτητής προφανώς δεν διαμόρφωσε το αποτέλεσμα, δεχόμενοι φυσικά ότι έκανε και λάθη εκατέρωθεν. Θα μπορούσε στο πρώτο ημίχρονο να δείξει μία κίτρινη στον Μπαντά, σε σκληρό φάουλ που έκανε πάνω στον Κόκκινο.
Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν από τον Πυργετό οι Σιδηρόπουλος (29΄), Στύλος (41΄), Στούμπος Β.(45΄), Πολύζος(56΄), Γκουγκούδης (86΄), Μπασδέκης (90΄+2), ενώ από τον Τύρναβο οι Κοντοθανάσης (18΄), Σιάτρας(20΄), Μάγγος(60΄), Κουρδής (69΄)
* Στο 81΄ απέβαλε από τον πάγκο του Τυρνάβου τον τεχνικό Μιχάλη Ζιώγα, ενώ στο 86΄ και τον διοικητικό της τυρναβίτικης ομάδας Κώστα Μίχη που είχε μπει στον αγωνιστικό χώρο χωρίς την άδεια του διαιτητή.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Α.Σ.ΠΥΡΓΕΤΟΥ(Γιάννης Αλεξούλης) Γκικούδης, Γκουγκούδης, Σιδηρόπουλος, Μπαντάς, Πολύζος, Στούμπος Β., Σαββίδης (85΄Μπασδέκης), Παπαβασιλείου (61΄Κοτούμπας), Στύλος (65΄λ.τ.Τσιρογιάννης), Βελετάνης, Κυπαρίσσης.
ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005 (Μιχάλης Ζιώγας) Καραναστάσης, Αθανασούλης (38΄λ.τ.Κουρούμαλος), Τσορμπατζίδης, Σιάτρας, Γεωργατζιάς (67΄Σωτήρης), Κουρδής Γ., Κόκκινος, Κοντοθανάσης (46΄Κουβελάς), Χριστοδούλου, Γρηγορίου, Μάγγος.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass