ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΡΙΣΙΝΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΗΝ Α1 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μεγάλο το βάρος για τον Γυμναστικό-Ολύμπια

* ΤΟ ΣΙΡΙΑΛ ΜΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΥ ΚΑΙ Ο... ΑΡΓΥΡΗΣ *ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ Ο ΣΑΛΙΣΜΠΕΡΙ

Δημοσίευση: 09 Νοε 2009 2:52 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 12:41
Το λαρισινό μπάσκετ μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Λαρισαίων Κώστα Τζανακούλη αλλά και με τη σύμφωνη γνώμη των μετόχων της Ολύμπια αδελφών Μαλάκου και των μετόχων της ΑΕΛ ΓΣ (Καλογερόπουλος, Λελούδας, Σανιδάς, Κοτσιαρής, Γκιάστας, Κανάκης, Φασούλας, Χελιδώνης, Τριανταφύλλου) άλλαξε φέτος σελίδα καθώς πραγματοποιήθηκε η συγχώνευση που όλοι επιθυμούσαν εδώ και χρόνια.
Μονολότι το ξεκίνημα του Γυμναστικού-Ολύμπια στην Α1 εθνική κατηγορία δεν ήταν ιδανικό όμως η προχθεσινή νίκη επί των Τρικάλων με 70-68 ανύψωσε το ηθικό, παράλληλα θέτει και όλους προ των ευθυνών τους γιατί όλοι έχουν χρέος απέναντι στην ιστορία του μπάσκετ της πόλης να αποδείξουν ότι πραγματικά έγινε μία ομάδα όχι για να ενωθούν χρέη δύο ΚΑΕ και να προσπαθήσουν να βρούνε χρήματα αλλά για να έχουν μία αξιοπρεπή (τουλάχιστον την πρώτη χρονιά) παρουσία στην Α1 εθνική κατηγορία.
Μετά το τέλος του αγώνα ο τεχνικός των επικίνδυνων αποστολών (και μέχρι τώρα πετυχημένων) Γιώργος Καλαφατάκης μίλησε για έλλειψη οργάνωσης και έχει απόλυτο δίκιο. Δεν μπορεί ο Κόμματος να παίρνει δικαίωμα συμμετοχής στις 5.01 (ενώ αγώνας άρχιζε στις 5.00) με τη σύμφωνη γνώμη του αντιπάλου προπονητή Βαγγέλη Αγγέλου (που έδειξε το ήθος που τον διακρίνει και πραγματικά ότι βάζει το μπάσκετ πάνω απ’ όλα και τέτοιοι άνθρωποι χρειάζονται στον αθλητισμό) και αφού ο Γιατρόπουλος μέλος των γραφείων της ομάδας κόντεψε να τρακάρει για να πάει να πάρει το δελτίο (δεν χρειάζεται να γράψουμε από πού...) όταν ήρθε το δικαίωμα συμμετοχής από το Ιράν (που έπαιζε ο παίκτης) και αφού ο γιατρός Χρήστος Κέλλας έτρεχε να σφραγίσει το δελτίο του.
Είναι αδιανόητο αυτή τη στιγμή να υπάρχουν παίκτες που ναι μεν μπορεί να είναι φθηνοί αλλά δεν μπορούν να παίξουν στην Α1 εθνική κατηγορία. Η ομάδα δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα, αυτή τη στιγμή θα μπορούσε να έχει δώδεκα παίκτες ή δεκατρείς και να έχει τον ίδιο προϋπολογισμό και δεν υπάρχει λόγος να είναι δεκαέξι. Προχθές λύθηκε και το συμβόλαιο του νεαρού Σταύρου Αργύρη.
Στο μεταξύ προχθές είδαμε ότι υπάρχουν ορισμένοι αξιόλογοι παίκτες αλλά πρέπει να πλαισιωθούν. Σίγουρα μαθαίνουμε ότι θα φύγει ο Σαλίσμπερι που μπορεί να έχει χαμηλό συμβόλαιο (60.000 δολάρια) αλλά αυτή τη στιγμή δείχνει ότι δεν μπορεί να προσφέρει. Ίσως μελλοντικά να εξελιχθεί αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορεί, όπως έδειξε.
Από την ομάδα που είδαμε σαφώς ξεχωρίζουν Γκριν και Μπάτλερ, ο Μάσι είναι καλός στην επίθεση και κάποιοι απλά προσπαθούν. Χρειάζεται ένας αντικαταστάτης του Σαλίσμπερι, θέλουμε να δούμε τον Πόποβιτς ενώ χρειάζεται ένα ακόμα «πεντάρι» γιατί ο Τόντιτς που είναι «μπακ-απ» του Μάσι δεν είναι κλασικό φορ.
ΕΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΗ
Η επιλογή παικτών είναι ευθύνη (και ορισμένοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι είναι επαγγελματική ομάδα) μπορεί να πετύχει αν συσπειρώσει και άλλο κόσμο ενώ η νίκη επί των Τρικάλων δίνει μοναδική ευκαιρία να βρεθούν χορηγοί (προχθές δεν υπήρχε ούτε διαφημιστική πινακίδα) αλλά και κάποιοι Λαρισαίοι επιχειρηματίες οφείλουν να βοηθήσουν το λαρισινό αθλητισμό. Χαρήκαμε την οικογένεια Γκαράνη που έδωσε μια γενναία χορηγία και ελπίζουμε το παράδειγμά της να ακολουθήσουν και άλλοι. 
ΜΠΟΤΣΙΟΣ ΄Η ΠΕΡΓΑΜΗΝΕΛΗΣ
Ο Καλαφατάκης μίλησε και για την ανάγκη πρόσληψης τιμ μάνατζερ και οι πληροφορίες θέλουν να εμμένει στην παραίτησή του ο Μιχάλης Μπότσιος τότε αντικαταστάτης του θα είναι ο Τέλης Περγαμηνέλης (γνωστός από τη θητεία του στο Μακεδονικό)
ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΛΑΦΑΤΑΚΗ
Η ομάδα του Γυμναστικού-Ολύμπια, στα δύο πρώτα παιχνίδια είχε γνωρίσει τον διασυρμό, προχθές πέτυχε την πρώτη νίκη με το νέο τεχνικό Γιώργο Καλαφατάκη που αντικατέστησε τον Βαγγέλη Κουτσοκέρα (που θεωρούμε ότι έπεσε σε άτυχη περίοδο γιατί είναι καλός προπονητής) είδαμε να έχει κάνει λίγες αλλαγές που έπιασαν τόπο. Η πρώτη αφορούσε στην ψυχολογία των παικτών αφού τους βοήθησε το γεγονός ότι τους έδωσε ελευθερία κινήσεων και με ένα σκριν είτε ψηλά είτε χαμηλά προσπαθούσε να δημιουργήσει προϋποθέσεις για καλάθι ενώ στην άμυνα έδωσε βαρύτητα στο μαρκάρισμα του Έιμπραμς (πήγε υπέροχα ο Γκριν πάνω του) και του Μπιγκς που τον μάρκαραν με μεγάλη επιτυχία ο Μπόγδανος με τον Κόμματο που έχουν και αυτοί μερίδιο στη νίκη.
ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Σε αγώνες για την 3η ημέρα της Α1 μπάσκετ των ανδρών σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Πανελλήνιος-Ηλυσιακός       90-58
ΓΣ Ολύμπια Λαρ.-Τρίκαλα  70-68
Κολοσσός-Πανιώνιος           78-68
Καβάλα-Ολυμπιακός            60-96
Μαρούσι-ΠΑΟΚ 78-74 (παρ., κ.α. 66-66)
ΑΕΚ-Περιστέρι           79-88
Αρης-Παναθηναϊκός 62-70
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 3 αγώνες)
Παναθηναϊκός            6
Ολυμπιακός  6
Πανελλήνιος  5
Κολοσσός Ρ.             5
Τρίκαλα          5
Μαρούσι         5
Περιστέρι        5
ΓΣ Ολύμπια Λάρισας            4
ΠΑΟΚ             4
Καβάλα          4
Πανιώνιος       4
Ηλυσιακός      4
ΑΕΚ    3
Άρης  3
Η ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Παναθηναϊκός            -           Μαρούσι   
Ηλυσιακός      -           Άρης  
Τρίκαλα          -           Πανελλήνιος  
Πανιώνιος       -           Γ.Σ. Ολύμπια    
Περιστέρι        -           Κολοσσός   
Α.Ε.Κ. -           Καβάλα   
Π.Α.Ο.Κ.         -           Ολυμπιακός
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ
*Σύμφωνα με πληροφορίες για αντικαταστάτης του Σαλίσμπερι προορίζεται ο Μέχια που είναι γνώριμος από την περσινή του θητεία στην ΑΕΛ ΓΣ.
*Στον αγώνα και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας Κώστας Κορομηλάς που τον είδαμε με τον περσινό διευθυντή της Ολύμπια Αλέκο Μεταφτσή.
*Δεν μπορούσε να λείψει από το προχθεσινό παιχνίδι και ο προπονητής μπάσκετ και τώρα γενικός διευθυντής διοίκησης της ΠΑΕ ΑΕΛ Γιάννης Τζήμας που στο παρελθόν είχε ανεβάσει Ολύμπια, ΑΕΛ, Τρίκαλα 2000.
*Ο Μάσι πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη επί των Τρικάλων καθώς δεν μπορούσε να ξεχάσει ότι πέρυσι έφυγε από τους προχθεσινούς αντιπάλους στα μέσα της σεζόν.
*Δεν δικαιολογείται λάθος στο όνομα του προπονητή στο επίσημο πρόγραμμα αλλά αυτό είναι το τελευταίο σχετικά με την οργάνωση της ομάδας.
*Μπράβο στη Ζωή Οικονόμου που αν  και εγκυμονούσα παλεύει για την ομάδα.
*Οι αγκαλιές του Γιώργου Μαλάκου και του Μανώλη Λελούδα με το Δήμαρχο Λαρισαίων Κώστα Τζανακούλη εντυπωσίασαν. Αυτό το σκηνικό αν το έλεγε κανείς πέρυσι θα τον θεωρούσαν παρανοϊκό...
*Ο μέτοχος Γιώργος Δριβάκος μετά το τέλος του αγώνα τα έλεγε με τους εκπροσώπους του Τύπου.    
*Μάνατζερ των Τρικάλων ο Λάκης Πρεμέτης πρώην παίκτης του ΓΣΛ, ενώ έπαιξε και ο Ελασσονίτης Νίκος Κατσαρές που τα πήγε καλά απέναντι στον Μπάτλερ.
*Είδαμε ακόμα τον Γιάννη Γιαννούλη από τους παίκτες που έγραψαν ιστορία στο τρικαλινό μπάσκετ αλλά και στην Παναχαϊκή που αγωνίσθηκε.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass