ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΑΛΚΑΖΑΡ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΑΡΗ (2-2)

Σπαθ(ι)α σε βάρος της Α.Ε.Λ.

* Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΦΕΤΙΝΗ «ΒΥΣΣΙΝΙ» ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΝΙΚΗΦΟΡΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ * ΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΔΕΚΑ ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΤΟΝ ΑΡΗ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΑΜΥΝΑ

Δημοσίευση: 31 Οκτ 2009 23:45 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 12:38
Η καλύτερη φετινή Α.Ε.Λ. παρουσιάστηκε χθες στο Αλκαζάρ κόντρα στον Άρη (2-2), στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής, σε ένα παιχνίδι που ήταν διαφήμιση του ποδοσφαίρου στο πρώτο μέρος και δυσφήμιση της διαιτησίας, καθώς ο διαιτητής του αγώνα, κ. Ηλίας Σπάθας, με την άδικη απόφασή του να αποβάλει τον Αντόνιο Ντε Νίγκρις στο 45’, αλλά και για άλλες στο πρώτο μέρος σε βάρος της λαρισινής ομάδας (στο δεύτερο ημίχρονο τα λανθασμένα σφυρίγματα εκατέρωθεν) και σε ένα υπέροχο παιχνίδι, έγινε αρνητικός πρωταγωνιστής, ενώ οι παίκτες και των δύο ομάδων (και περισσότερο αυτοί της Α.Ε.Λ.) έβγαζαν θετική ενέργεια.
Η αποβολή του Αντόνιο Νγτε Νίγκρις είχε ως συνέπεια να αλλάξει και η τακτική του αγώνα και εκεί που οι φίλαθλοι στο πρώτο μέρος «χόρτασαν» τέρματα (2-2) και φάσεις, στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε λιγότερο ποιοτικό παιχνίδι αλλά η Α.Ε.Λ. ήταν πάλι σαφώς καλύτερη καθώς έφθασε πιο πολλές φορές από τον αντίπαλό της (και με αριθμητικό μειονέκτημα) κοντά στο γκολ απ’ ό,τι ο αντίπαλό της που είχε και σύμμαχο την τύχη καθώς ο Ρομέου στο 54’ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.
Γενικά η ομάδα της Α.Ε.Λ. δείχνει να βρίσκεται στα τρία τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος σε αγωνιστική άνοδο (εξαίρεση αποτέλεσε η αποτυχία στο κύπελλο όσο και αν... «πλήγωσε» τους φιλάθλους) και χθες πραγματικά ακόμα και με δέκα παίκτες έδειχνε σημαντική αγωνιστική υπεροχή.
Όμως η φετινή Α.Ε.Λ. έχει να αντιμετωπίσει και τη διαιτησία και σίγουρα οι δέκα βαθμοί που έχει συγκεντρώσει μέχρι τώρα δεν ανταποκρίνονται στις αγωνιστικές της εμφανίσεις που είναι για καλύτερη βαθμολογικά θέση ενώ αυτό που κάνει εντύπωση είναι η άνοδος των παικτών που ήρθαν το καλοκαίρι με πιο σημαντική αυτή του Αμπουαχτζίρα, αλλά και των Σίμιτς, Μελίσση, Τουάμα.
Βέβαια στο πρώτο ημίχρονο «αχίλλειος πτέρνα» ήταν τα αμυντικά κενά και ίσως είναι μια γραμμή που πρέπει να ενισχυθεί στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.
Η Α.Ε.Λ. από δω και πέρα με δεδομένο ότι ακολουθεί και δύσκολο πρόγραμμα θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στον τομέα της διαιτησίας (ίσως θα πρέπει να αλλάξει πολιτική η διοίκηση και να πάει σε υψηλούς τόνους), γιατί δεν μπορεί να τυχαίο ότι μέχρι τώρα είχε πολλές άσχημες διαιτησίες.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της Α.Ε.Λ., Μαρίνος Ουζουνίδης, ξεκίνησε το παιχνίδι όπως ακριβώς έδειξε στην προχθεσινή προπόνηση. Δηλαδή με τακτική 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Μάλαρτζ, στην άμυνα τους Μπουκουβάλα (δεξιά), Ααράμπ, Μελίσση (σέντερ μπακ), Βενετίδη (αριστερά), αμυντικά χαφ ήταν οι Ρομέου, Κυριακίδης (πρώτη φετινή συμμετοχή στην αρχική ενδεκάδα), πιο μπροστά οι Αμπουχατζίρα (αριστερά), Τουάμα, Σίμιτς (δεξιά) και προωθημένος ο Ντε Νίγκρις.
Από την άλλη ο Ιομάρ Μαζίνιο ακολούθησε και αυτός την ίδια τακτική έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Σηφάκη, στην άμυνα τους Φλάβιο (δεξιά), Κουλουχέρη, Νασούτι (σέντερ μπακ) Αράνο (αριστερά), αμυντικά χαφ τους Νάφτι, Φερνάντεζ πιο μπροστά τους Κάλβο (δεξιά), Κόκε, Γκαρσία (αριστερά) και μπροστά τον Αμπρέου.
Από την αρχή το παιχνίδι πήρε ρυθμό καθώς τόσο ο Ουζουνίδης όσο και ο Μαζίνιο έδειξαν από την αρχή τις προθέσεις τους οι ομάδες τους να διεκδικήσουν τη νίκη. Και μόλις στο 8’ ο Σίμιτς με ωραία εκτέλεση φάουλ έκανε το 1-0 και στη συνέχεια ο Άρης πήρε τα ηνία του αγώνα για να καταφέρει να ισοφαρίσει με τον πανύψηλο Αμπρέου (24’) που στον αέρα κυριαρχούσε έναντι του Ααράμπ και του Μελίσση ενώ από δεξιά και αριστερά ο Κάλβο με τον Γκαρσία έκαναν... πάρτι.
Κάτι ανάλογο βέβαια έκαναν και οι δύο πλάγιοι της Α.Ε.Λ., ο Αμπουχατζίρα με τον Σίμιτς, και στο 27’ ο Τουάμα κάνει το 2-1 για να επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να ξαναβγαίνει στην επίθεση και να ισοφαρίζει με τον Κόκε (34’).
Στη συνέχεια οι «βυσσινί» πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων και με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή προσπαθούσαν να παραβιάσουν την εστία του Σηφάκη.
Και εκεί που κυριαρχούσε το θέμα και οι έξι χιλιάδες φίλαθλοι ήταν καθηλωμένοι στις θέσεις τους, ήρθε ο διαιτητής Σπάθας με μια απόφασή του στο 45’ να τινάξει το παιχνίδι στον «αέρα». Συγκεκριμένα σε μία μονομαχία του Ντε Νίγκρις με τον Φερνάντεζ φέρνει εκνευρισμό στον παίκτη του Άρη που αρχίζει να βρίζει τον Μεξικανό παίκτη της Α.Ε.Λ. αλλά και στη συνέχεια ξεσπάει σε ό,τι βρίσκει. Η απόφαση του Σπάθα ήταν αποβολή (πέρα για πέρα άδικη) του Ντε Νίγκρις (με την υπόδειξη και του πρώτου βοηθού κ. Γενναίου) και κίτρινη κάρτα στον Φερνάντεζ. Επίσης αποβλήθηκε ο βοηθός προπονητή του Άρη (και πρώην παίκτης της Α.Ε.Λ.) Γιώργος Κολτσίδας που αναμείχθηκε στο επεισόδιο.
Οι φίλαθλοι με την απόφαση του Σπάθα ξεσηκώνονται και ξεσπάνε σε ύβρεις εναντίον του για την αποβολή του Ντε Νίγκρις που αν δεν υπήρχε ο Μετίν να τον ηρεμήσει ίσως να είχαμε πολύ άσχημες αντιδράσεις από τον αδικημένο παίκτη της λαρισινής ομάδας.
Ευτυχώς η φάση έγινε στη λήξη του ημιχρόνου γιατί δεν γνωρίζουμε ποια θα ήταν η αντίδραση των ξεσηκωμένων Λαρισαίων φιλάθλων.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ουζουνίδης πέρασε τον Ιγγλέσιας στη θέση του Κυριακίδη, ενώ ο Μαζίνιο στη θέση του εκνευρισμένου Φερνάντεζ πέρασε τον Γκαρσιάν.
Παρότι με δέκα παίκτες, η ομάδα της Α.Ε.Λ. ήταν αυτή που άρχισε να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο, ενώ η ομάδα του Άρη έδειχνε να προσπαθεί να βγει με αντεπιθέσεις προς την εστία του Μάλαρτζ, που όμως δεν είχαν καμία τύχη, καθώς η άμυνα της λαρισινής ομάδας αφυπνίστηκε.
Και στο 54’ η Α.Ε.Λ. φθάνει κοντά στο 3-2, αλλά το σουτ του Ρομέου βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι και η απάντηση του Άρη ήταν η μοναδική ευκαιρία (ακριβώς στο επόμενο λεπτό) που έκανε η ομάδα της Θεσσαλονίκης στο δεύτερο ημίχρονο όταν ένα σουτ του Χαβίτο στην πρώτη του επαφή με την μπάλα απομάκρυνε ο Μάλαρτζ.
Από κει και πέρα η ομάδα του Ουζουνίδη πίεζε τους παίκτες του Άρη που αμύνονταν όπως-όπως αλλά η Α.Ε.Λ. δεν κατάφερε να πετύχει το τέρμα που θα της έδινε τους τρεις βαθμούς.
Το τελικό αποτέλεσμα βρήκε τους παίκτες της Α.Ε.Λ. να είναι δυσαρεστημένοι από το 2-2 καθώς πραγματοποίησαν έστω και με δέκα παίκτες στο δεύτερο ημίχρονο την καλύτερη εμφάνιση και αυτούς του Άρη να είναι ευχαριστημένοι που για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά παίρνουν ισοπαλία στο Αλκαζάρ (το μόνο που άλλαξε είναι το αποτέλεσμα που από 1-1 έγινε 2-2).
ΦΑΣΕΙΣ... ΓΚΟΛ
2’: Ο Αμπρέου μεταβιβάζει στον Κόκε που μπαίνει μόνος του απέναντι από τον Μάλαρζ αλλά αντί να σουτάρει κάνει μια σέντρα στο…πουθενά.
8’: Ο Αμπουχατζίρα κερδίζει φάουλ από τον Νασούτι και ο διαιτητής κ. Σπάθας καταλογίζει το εμφανέστατο φάουλ. Ο Σίμιτς με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο «Γ» της εστίας κάνει το 1-0 και το Αλκαζάρ παίρνει... «φωτιά».
14’: Ο Φλάβιο κάνει μια περίεργη σέντρα και αποκρούει ο Μάλαρτζ σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτελείται από τον Κάλβο, η μπάλα φθάνει στον Κόκε που από καλή θέση σουτάρει αλλά πάνω στην γραμμή αποκρούει ο Αμπρέου που υποδείχθηκε και σε θέση οφσάιντ.
18’: Σουτ του Αμπρέου λίγο έξω από μεγάλη περιοχή αποκρούει εντυπωσιακά ο Μάλαρτζ.
24’: Σουτ του Κόκε λίγο μέσα από μεγάλη περιοχή, η μπάλα βρίσκει στο πόδι του Μελίσση και καταλήγει κόρνερ. Το εκτελεί ο Γκαρσία και ο Αμπρέου νικώντας στον αέρα τον Ααράμπ κάνει το 1-1.
27’: Ο Αμπουχατζίρα τροφοδοτεί τον Βενετίδη που από αριστερά βγάζει τη σέντρα και ο Τουάμα από το σημείο του πέναλτι κάνει το 2-1.
34’: Ο Πίτου από δεξιά ξεπερνάει τον Μπουκουβάλα, η μπάλα φθάνει στον Κόκε που με ωραίο σουτ λίγο μέσα από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής κάνει το 2-2.
35’: Μακρινό σουτ του Μπουκουβάλα καταλήγει άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Σηφάκη.
37’: Σουτ του Τουάμα από το ύψος της μεγάλης περιοχής καταλήγει μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Σηφάκη.
51’: Από εκτέλεση φάουλ του Τουάμα η μπάλα φθάνει στον Σίμιτς που από το ύψος της μεγάλης περιοχής σουτάρει απελπιστικά άουτ.
53’: Μπαλιά του Τουάμα στον Αμπουχατζίρα στον κενό χώρο αλλά προλαβαίνει και μπλοκάρει βγαίνοντας από την εστία του ο Σηφάκης.
54’: Μακρινό σουτ του Ρομέου, η μπάλα βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι του Σηφάκη.
55’: Μπαλιά του Ναφτί στον Χαβίτο που από δεξιά και πλάγια μέσα από την μεγάλη περιοχή σουτάρει αλλά αποκρούει εντυπωσιακά ο Μάλαρτζ σε κόρνερ.
71’: Σουτ από μακριά του Αμπουχατζίρα στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του Άρη.
84’: Ο Ιγγλέσιας κάνει τάκλιν λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή του Άρη και τροφοδοτεί τον Αμπουχατζίτα που βγαίνει σε καλή θέση απέναντι στον Σηφάκη αλλά προλαβαίνει ο Νασούτι και αποκρούει.
90’: Ο Μετίν κάνει κάθετη πάσα στον Βενετίδη που κάνει από αριστερά σεντράρει, η μπάλα φθάνει στον Ρομέου που ανάμεσα από αρκετούς παίκτες της ομάδας της Θεσσαλονίκης πιάνει το σουτ που όμως καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Καλύτερος παίκτης της Α.Ε.Λ. ήταν ο Σιμόν Αμπουχατζίρα που έδειξε πόσο έλειψε στο παιχνίδι κυπέλλου στο Βόλο με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Βόλου, την περασμένη Τετάρτη, και ακολούθησαν ο Σίμιτς στο πρώτο μέρος με τον Τουάμα που έκανε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι.
Ο Μάλαρτζ δεν ευθύνεται στα δύο γκολ που δέχθηκε ενώ η άμυνα «πελαγοδρομούσε» στο πρώτο μέρος (μόνο ο Μελίσσης έδειχνε να είναι σε καλή μέρα και ο Βενετίδης να έχει κάποιες εξάρσεις, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο η λειτουργία της ήταν υποδειγματική και άξια συγχαρητηρίων. 
Ο Κυριακίδης στην πρώτη του φετινή εμφάνιση στην ενδεκάδα προσπάθησε κι έδειξε ότι θέλει παιχνίδια ενώ ο Ιγγλέσιας πήγε αρκετά καλά. Ο Ρομέου φάνηκε στο δεύτερο ημίχρονο ενώ ο Ντε Νίγκρις έγινε αισθητός από την άμυνα του Άρη. Ο Γιαννακόπουλος θέλει παιχνίδια ενώ ο Μετίν στα πέντε λεπτά (συν τα τρία των καθυστερήσεων) που έπαιξε έκανε αισθητή την παρουσία του.
Από τον Άρη καλύτεροι ήταν Κάλβο, Γκαρσία στο πρώτο μέρος που έκαναν εντυπωσιακές πλαγιοκοπήσεις ενώ στο δεύτερο ημίχρονο φάνηκαν οι Αράνο, Κουλοχέρης. Στο πρώτο μέρος καλή παρουσία είχαν και οι Κόκε και Αμπρέου που πέτυχαν τέρματα αλλά και γενικά σε κάθε φάση δημιουργούσαν κινδύνους για την εστία του Μάλαρτζ...
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο κ. Σπάθας του Συνδέσμου Πειραιά τίναξε το παιχνίδι στον... «αέρα» με τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις του και η αποβολή του Αντόνιο Ντε Νίγκρις ήταν άδικη, ενώ θα έπρεπε να αποβάλει τον Φερνάντεζ, που και επιτέθηκε εναντίον του Ντε Νίγκρις, αλλά και στη συνέχεια ξέσπασε σε ό,τι έβρισκε μπροστά στον πάγκο της ομάδας (δεν είναι αυτό ανάρμοστη συμπεριφορά;). Κίτρινες κάρτες είδαν οι Βενετίδης, Ιγκλέσιας - Φερνάντεζ, Νασούτι, Κόκε.
Ο βοηθός Γενναίος ήταν αυτός που υπέδειξε την αποβολή του Ντε Νίγκρις αν και μετά ο Σπάθας πήρε πάνω του τη φάση όπως έδειξε να λέει. Ο άλλος βοηθός Τάτσης, του Συνδέσμου Ηπείρου, ήταν πολύ καλός.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΛΑΡΙΣΑ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μάλαρτζ, Μπουκουβάλας, Βενετίδης, Κυριακίδης (46΄ Ιγκλέσιας), Ντε Νίγκρις, Τουάμα (86΄ Μετίν), Σίμιτς (72΄ Γιαννακόπουλος), Ααράμπ, Ρομέου, Μελίσσης, Αμπουχατζίρα.
ΑΡΗΣ (Ιομάρ Μαζίνιο): Σηφάκης, Αράνο, Κουλουχέρης (72΄ Λαμπριάκος), Ναφτί, Κάλβο (55΄ Χαβίτο), Φερνάντεζ (46΄ Γκρατσιάν), Αμπρέου, Νασούτι, Κόκε, Γκαρσία, Φλάβιο.
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 3.510, ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ: 36.446
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass