ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Σεμινάριο τένις στη Νίκαια

Δημοσίευση: 31 Οκτ 2009 1:27 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 12:38
Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Νίκαια διήμερο σεμινάριο, για προπονητές τένις που διοργάνωσε η Ε Ενωση Σωματείων Αντισφαίρισης Κεντρικής Ελλάδας σε συνεργασία με την τεχνική διεύθυνση της ΕΦΟΑ και τον Όμιλο Αντισφαίρισης Νίκαιας.
Το σεμινάριο αυτό έγινε στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος επιμόρφωσης προπονητών πάνω στα νέα δεδομένα του προγράμματος «Play and stay» της Διεθνούς Ομοσπονδίας τένις (ITF). Εισηγητές του σεμιναρίου ήταν τα μέλη της Τεχνικής Διεύθυνσης της Ελληνικής Ομοσπονδίας τένις και Tutors για το πρόγραμμα «Play tennis» κ. Μάνος Μουλιανιτάκης και Γιώργος Παπαχατζής.
Τη διοργάνωση που έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Νίκαιας (θεωρητικό μέρος) και στις γηπεδικές εγκαταστάσεις του Ο.Α. Νίκαιας (πρακτική εφαρμογή) χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Νίκαιας κ. Ρίζος Κομήτσας, ο Πρόεδρος της Ε Ενωσης κ. Σέγκης Παναγιώτης και ο Πρόεδρος του Ο.Α.Νίκαιας κ. Καφφές Δημήτριος.
Την πρώτη μέρα του Σεμιναρίου, στους 26 προπονητές-τριες από όλη την Κεντρική Ελλάδα που συμμετείχαν, παρουσιάστηκαν, η καμπάνια της Διεθνούς Ομοσπονδίας για το Play Tennis, η προπόνηση με την παιχνιδοκεντρική μέθοδο (GAMEBASED APPROACH), τα εξελικτικά στάδια για το παιχνίδι στη βασική γραμμή, οι πιο αργές μπάλες, οι μικρότερες ρακέτες και τα μικρότερα γήπεδα σε σχέση με την ανάπτυξη καλών παικτών-τριών, τα εξελικτικά στάδια για το σερβίς και την επιστροφή του, ενώ ολοκληρώθηκε με την ενημερωτική συνάντηση της Τεχνικής διεύθυνσης της ΕΦΟΑ, και των προπονητών-τριών με τα μέλη του Δ.Σ. της Ε΄ Ένωσης.
Η δεύτερη μέρα περιελάμβανε, τις ικανότητες επικοινωνίας που πρέπει να έχει ο προπονητής, τα εξελικτικά στάδια για το παιχνίδι στο φιλέ, το θέμα της «Διαφοροποίησης» μέσα σε μία προπονητική μονάδα, τα συστήματα αγώνων που μπορούν να εφαρμοστούν στο πλαίσιο του Play Tennis και ο τρόπος της συνεχούς ενημέρωσης των προπονητών-τριών τόσο για τα θέματα της Τεχνικής Διεύθυνσης όσο και για το Play Tennis, μέσα από τα σχετικά sites. Το σεμινάριο έκλεισε με την απονομή των βεβαιώσεων παρακολούθησης στους προπονητές-τριες.
Αυτό που αξίζει να σημειωθεί ήταν το αμείωτο ενδιαφέρον από πλευράς συμμετεχόντων στο σεμινάριο μιας και στο πρακτικό μέρος που αφορούσε στο γήπεδο είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν και οι ίδιοι. Είναι κοινή πεποίθηση πλέον ότι και στην Ελλάδα αρχίζει και διαδίδεται ένας ενιαίος τρόπος προσέγγισης και διδασκαλίας στο τένις, κυρίως στις μικρές ηλικίες, πράγμα το οποίο θα αρχίσει να αποδίδει καρπούς στο άμεσο μέλλον.
Η Ε΄ Ένωση Αντισφαίρισης ευχαριστεί τον Ο.Α. Νίκαιας για την άψογη φιλοξενία και εξυπηρέτηση των εισηγητών και προπονητών και τον υπεύθυνο του κυλικείου του Ομίλου κ. Γιώργο Σταμόκα που, με την ιδιαίτερη επιμέλεια για τα coffee brake και τα πλουσιοπάροχα γεύματα προς όλους τους συμμετέχοντες, συνέβαλε τα μέγιστα για την επιτυχία του σεμιναρίου. Ακόμη ευχαριστεί για μία ακόμη φορά το Δήμο της Νίκαιας, για την ευγενική παραχώρηση της καταπληκτικής αίθουσας του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου και την τεχνική βοήθεια των υπαλλήλων του Δήμου για την επιτυχή οργάνωση της εκδήλωσης.
Την επιμέλεια και την ευθύνη της πραγματοποίησης και της διεκπεραίωσης του σεμιναρίου είχε ο ειδικός συνεργάτης της Ομοσπονδίας Κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου.
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass