ΚΕΡΔΙΣΕ ΣΤΟ ΑΛΚΑΖΑΡ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΚΤΩ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΗΝΕΣ

Νίκη μεγάλης αξίας για την Α.Ε.Λ.

* ΔΙΚΑΙΑ, ΜΕ 2-0 ΧΑΡΗ ΣΤΑ ΓΚΟΛ ΤΩΝ ΜΕΤΙΝ ΚΑΙ ΑΜΠΟΥΧΑΤΖΙΡΑ * ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΤΕΡΜΑ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΕ Ο ΝΤΕ ΝΙΓΚΡΙΣ * ΑΡΙΣΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΧΝΙΚΟ ΜΑΡΙΝΟ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ

Δημοσίευση: 19 Οκτ 2009 3:28 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:38
Μία νίκη μεγάλης αξίας πέτυχε η Α.Ε.Λ. χθες στο Αλκαζάρ, παρουσία πέντε χιλιάδων περίπου φιλάθλων επί της Ξάνθης με 2-0 (χάρη σε τέρματα του Μετίν στο 52’ και του Αμπουχατζίρα στο 86’) στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα καθώς ήταν η πρώτη φετινή μετά από έξι παιχνίδια στο πρωτάθλημα (και οκτώ συνολικά σε επίσημα παιχνίδια καθώς υπήρξαν και δύο για το Γιουρόπα Λιγκ με αντίπαλο την Ισλανδική Ρέικιαβικ), η πρώτη σε επίσημο παιχνίδι μετά από τις 26 Απριλίου (είχε κερδίσει εκτός έδρας τον Λεβαδειακό με 1-0 χάρη σε τέρμα του Μετίν) και η πρώτη στο Αλκαζάρ μετά από οκτώ περίπου μήνες (τελευταία φορά οι φίλαθλοι είχαν δει την Α.Ε.Λ. να κερδίζει εντός έδρας στις 28 Φεβρουαρίου με αντίπαλο τον Εργοτέλη με 3-2).
Αυτή η νίκη έδωσε βαθμολογική ώθηση στην ομάδα (ανέβηκε κατά μία θέση ξεπερνώντας τον Λεβαδειακό και φεύγοντας από τη ζώνη του υποβιβασμού), αλλά η πιο σημαντική ώθηση ήταν ψυχολογική καθώς οι ποδοσφαιριστές είχαν αρχίσει να αμφισβητούν τις δυνατότητές τους.
Η νίκη στηρίχθηκε στην πολύ καλή παρουσία των Λαρισαίων φιλάθλων, που ακόμα και όταν το αποτέλεσμα ήταν ισόπαλο στο πρώτο ημίχρονο και χωρίς η ομάδα να αποδίδει καλό ποδόσφαιρο, αυτοί στήριζαν τους παίκτες (με εξαίρεση κάποιους που έψαχναν εξιλαστήρια θύματα), αλλά και στο καθαρό μυαλό του τεχνικού Μαρίνου Ουζουνίδη που έκανε πολύ καλές αλλαγές. Καταλαβαίνοντας το άγχος που είχαν οι παίκτες έβαλε και τρίτο αμυντικό χαφ στο 1-0, βγάζοντας τον Ντε Νιγκρις, ενώ στο 80’ και αφού η Ξάνθη είχε ξοδέψει πολλά αποθέματα ποδοσφαιρικά έβαλε δύο «φρέσκους» επιθετικούς τον Κάσας και τον Αμπουχατζίρα που ήταν οι πρωταγωνιστές στο δεύτερο τέρμα που έδιωξε και το άγχος από τους «βυσσινί».
Το τελικό 2-0 σε γενικές γραμμές κρίνεται δίκαιο και θα μπορούσε να είναι και 3-0 αν ο βοηθός Σωτηρόπουλος δεν είχε υποδείξει λανθασμένα οφσάιντ τον Ντε Νίγκρις στο 61’.
Συμπερασματικά η νίκη αυτή θα δώσει μεγάλη ψυχολογική ώθηση στην ομάδα και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι μειώνονται τα προβλήματα από τραυματισμούς μπορεί κανείς να υποθέσει ότι αρχίζει η αγωνιστική ανάκαμψη, αλλά για να γίνει αυτό θα χρειαστεί πιθανότατα μία ακόμα νίκη την ερχόμενη Κυριακή στην Κομοτηνή επί του ουραγού Πανθρακικού.   
Και το πιο σημαντικό ήταν ότι οι φίλαθλοι επιτέλους έφυγαν μετά από πολύ καιρό από το Αλκαζάρ ευχαριστημένοι. Πάντως, ακόμα και χθες η ομάδα έδειξε ότι έχει αρκετά κενά και χρειάζονται διορθωτικές κινήσεις τον Ιανουάριο όσο εμπιστοσύνη και αν έχουν η διοίκηση και ο τεχνικός Μαρίνος Ουζουνίδης στους παίκτες... 
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της Α.Ε.Λ. Μαρίνος Ουζουνίδης ξεκίνησε το παιχνίδι όπως έδειξε στην προπόνηση της Παρασκευής και λίγο σ’ αυτήν του Σαββάτου. Δηλαδή με τακτική 4-2-3-1 έχοντας για τερματοφύλακα τον Μάλαρτζ, στην άμυνα τους Μπουκουβάλα (δεξιά), Μελίσση, Νταμπίζα (σέντερ μπακ), Κατσιαρό (αριστερά) και στη μεσαία γραμμή έχοντας δύο αμυντικά χαφ, τον Ρομέου και τον Ααράμπ και πιο μπροστά τους Τουάμα (αριστερά), Μετίν, Σίμιτς (δεξιά) και στην επίθεση τον Ντε Νίγκρις.
Από την άλλη ο τεχνικός της Ξάνθης Γιάννης Ματζουράκης αγωνίστηκε με 4-4-2 έχοντας τερματοφύλακα τον Γκσπούρνινγκ, στην άμυνα τους Τζάγκι (αριστερά), Κωστούλα, Βάλλα (στο κέντρο), Παπαδημητρίου (δεξιά) στη μεσαία γραμμή τους Μαρσελίνιο (αριστερά), Φλίσκα, Στρμπα, Κιντάνα (δεξιά) και στην επίθεση τους Πόι, Φαμπιανέσι.
Το πρώτο τέταρτο του αγώνα ήταν αναγνωριστικό με την ομάδα της Ξάνθης να έχει κατά διαστήματα και τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής «παγώνοντας» τον ενθουσιασμό των Λαρισαίων φιλάθλων, αλλά και των παικτών της Α.Ε.Λ. που περίμεναν οι φιλοξενούμενοι να έχουν πιο αμυντικές βλέψεις.
Από το 15’ και μετά «ζωήρεψαν» οι «βυσσινί» και αυτό που κατάφερε η λαρισινή ομάδα ήταν να δημιουργήσει δύο φάσεις με αποδέκτη τον Ντε Νίγκρις, αλλά ο Μεξικάνος δεν έδειξε καλός στο ψηλό παιχνίδι στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.
Από κει και πέρα οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν τον αγώνα και με τους Μαρσελίνιο και Κιντάνα στα πλάγια να κάνουν πολύ καλή δουλειά προσπάθησαν να «πατήσουν» την περιοχή της Α.Ε.Λ. Αυτά μέχρι το 38’, γιατί το τελευταίο επτάλεπτο μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ανήκε στην Α.Ε.Λ., που όμως δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την υπεροχή της.  
Η αρχή του δευτέρου ημιχρόνου πρόσφερε ένα ανοιχτό παιχνίδι και στο 51’ από δώρο του Κωστούλα ο Μετίν με την ποδοσφαιρική του εμπειρία κάνει το 1-0 και αλλάζει τα δεδομένα του αγώνα. Παράλληλα, η Ξάνθη χάνει με τραυματισμό τον καλύτερό της παίκτη, τον Μαρσελίνιο, ενώ στο 61’ ακυρώνεται κανονικό γκολ του Ντε Νίγκρις (υποδείχθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ από το βοηθό Σωτηρόπουλο) που θα έδινε την ευκαιρία στη λαρισινή ομάδα να «καθαρίσει» το παιχνίδι, αλλά το άγχος, παρότι η Α.Ε.Λ. είχε το «πάνω χέρι» στον αγώνα, ήταν φανερό και ο Ουζουνίδης θέλοντας να διαφυλάξει την πολύτιμη νίκη έβγαλε και το μοναδικό επιθετικό, τον Ντε Νίγκρις και έβαλε τον Ιγγλέσιας. Η Ξάνθη πήρε τα ηνία του αγώνα άσκησε πίεση, αλλά με εξαίρεση μία κεφαλιά του Βάλλα στο 70’ ουδέποτε απειλήθηκε η εστία του Μάλαρτζ παρά τα βαριά πόδια που είχαν οι παίκτες της λαρισινής ομάδας που έψαχναν διακαώς την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα.
Και κει που πίεζε η Ξάνθη, ο Ουζουνίδης «φρέσκαρε» την ομάδα και δύο παίκτες που μπήκαν αλλαγή, ο Κάσας και ο Αμπουχατζίρα, ήταν οι πρωταγωνιστές του δεύτερου τέρματος που πέτυχε ο δεύτερος δίνοντας τέλος στο άγχος και φέρνοντας μετά από οκτώ μήνες χαμόγελα στο Αλκαζάρ. Το 2-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα...    
ΦΑΣΕΙΣ... ΓΚΟΛ
16’: Ο Μαρσελίνο κάνει ατομική προσπάθεια, μπαίνει στη μεγάλη περιοχή και όταν φθάνει προ του Μάλαρζ προλαβαίνει και αποκρούει ο Μελίσσης.
23’: Από δεξιά ο Μπουκουβάλας κάνει σέντρα, αλλά ο Ντε Νίγκρις παρότι ήταν σε καλή θέση δεν πιάνει κεφαλιά, ενώ είχαν αδρανοποιηθεί ο Βάλλας με τον Κωστούλα.
27’: Ο Ρομέου από αριστερά εκτελεί φάουλ και ο Ντε Νίγκρις μόνος του από το σημείο του πέναλτι πιάνει κεφαλιά, αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
33’: Ο Πόι από αριστερά κάνει σέντρα και ο Κιντάνα υπό την πίεση του Νταμπίζα σουτάρει άουτ μέσα από τη μικρή περιοχή. 
37’: Μακρινή μπαλιά του Ρομέου προς τον Ντε Νίγκρις που αφήνει την μπάλα να χτυπήσεις το έδαφος και προλαβαίνει να μπλοκάρει βγαίνοντας από την εστία του ο Γκσπούρνινγκ.
44’: Μακρινό σουτ του Ρομέου στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της Ξάνθης.
47’: Ατομική προσπάθεια από αριστερά του Μαρσελίνιο που περνάει όποιον βρίσκει μπροστά του κάνει σέντρα και αποκρούει σε κόρνερ ο Κατσιαρός.
49’: Από αριστερά ο Τουάμα κάνει σέντρα, οι αμυντικοί της Ξάνθης αποκρούουν λανθασμένα, η μπάλα φθάνει στον Μετίν που μόνος ανενόχλητος από το σημείο του πέναλτι σουτάρει απελπιστικά άουτ.
52’: Λάθος γύρισμα του Κωστούλα δίνει την μπάλα στον Μετίν που βγαίνει τετ-α-τετ με τον Γκσπούρνινγκ, τον ξεπερνάει και κάνει το 1-0.
53’: Ο Μαρσελίνιο βγαίνει τετ-α-τετ με τον Μάλαρτζ, αλλά το σουτ που κάνει αποκρούει ο τερματοφύλακας της Α.Ε.Λ.
70’: Από δεξιά εκτελεί φάουλ ο Φαμπιανέσι και ο Βάλλας από το ύψος του πέναλτι πηδώντας πιο ψηλά απ’ όλους πιάνει κεφαλιά, αλλά στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μάλαρτζ.
73’: Σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή του Κατσιαρού στέλνει την μπάλα άουτ.
86’: Από αριστερά ο Κάσας κάνει σέντρα λάθος του Τζάγκι, η μπάλα φθάνει στον Αμπουχατζίρα που από κοντά κάνει το 2-0.
90’: Ο Κάσας από αριστερά κάνει σέντρα, αλλά ο Σίμιτς από καλή θέση δεν μπορεί να πιάσει κεφαλιά.
90’+3’: Ο Στιβάρ βγαίνει μόνος προ του Μάλαρζ κάνει άσχημη εκτίμηση της μπάλας και μπλοκάρει ο τερματοφύλακας της Λαρισινής ομάδας.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την Α.Ε.Λ. κορυφαίος χθες ο Ρομέου που είχε 7 σωστές μεταβιβάσεις (περισσότερες από κάθε άλλο παίκτη στη μεσαία γραμμή) και τον ακολούθησε ο Μελίσσης που είχε πολλές σωτήριες επεμβάσεις μέσα και έξω από τη μεγάλη περιοχή. Ο Νταμπίζας ήταν και αυτός στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων.
Από κει και πέρα ο Μάλαρτζ δεν πιέστηκε αν και είχε δύο λάθους εξόδους, ο Μπουκουβάλας ταλαιπωρήθηκε από τον Μαρσελίνιο, αλλά όταν βγήκε ανέβηκε, ενώ ο Κατσιαρός γενικά ήταν καλός. Ο Τουάμα βοήθησε ενώ λίγα πράγματα έδειξε ο Ααράμπ. Ο Σίμιτς ήταν καλύτερος από άλλα παιχνίδια και ο Μετίν στο γκολ που πέτυχε έδειξε ότι έχει τρομερή εμπειρία και μπορεί να εκμεταλλευτεί κάθε λάθος του αντιπάλου. Ο Ντε Νίγκρις αν πετύχαινε το γκολ που του ακυρώθηκε θα ανέβαινε ψυχολογικά, αλλά γενικά ήταν στις φάσεις έστω και αν δεν μπόρεσε να βρει στόχο.
Πολύ καλοί όσο έπαιξαν ο Κάσας με τον Αμπουχατζίρα, ενώ λίγα πράγματα ο Ιγγλέσιας που δικαίωσε τον Ουζουνίδη για το ότι δεν τον ξεκίνησε, καθώς είναι επηρεασμένος από τον τραυματισμό του.
* * *
Από την Ξάνθη κορυφαίος ο Μαρσελίνιο, που από αριστερά όπως επιτίθονταν η Ξάνθη έκανε ό,τι ήθελε, ενώ τον ακολούθησε ο Κιντάνα με τον Στρμπα που έκανε πολύ καλή δουλειά στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Επίσης, άρεσε στο πρώτο μέρος ο Πόι. 
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής Καλόπουλος, του Συνδέσμου Θεσσαλονίκης, που είχε ένα πρόβλημα τραυματισμού από το 40’ και μετά ήταν καλός σε γενικές γραμμές, αλλά ο βοηθός Σωτηρόπουλος έκανε πολύ μεγάλο λάθος στο 61’ που ακύρωσε το τέρμα του Πόι.
Πολύ καλός ο άλλος βοηθός Πάνου.
Κίτρινες κάρτες είδαν οι Ρομέου, Ααράμπ, Αμπουχατζίρα, Σίμιτς για την Α.Ε.Λ. και Κωστούλας, Κουκιέλκα για την Ξάνθη.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΛΑΡΙΣΑ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μάλαρτζ, Μπουκουβάλας, Νταμπίζας, Ντε Νίγκρις (63’ Ιγκλέσιας), Τουάμα (74’ Αμπουχατζίρα), Μετίν (80’ Κάσας), Σίμιτς, Ααράμπ, Ρομέου, Μελίσσης, Κατσιαρός.
ΞΑΝΘΗ (Γιάννης Μαντζουράκης): Γκσπούρνινγκ, Βάλλας, Παπαδημητρίου, Κωστούλας, Τζάγκι, Φλίσκας, Στρμπα, Κιντάνα, Πόι (82’ Κουκιέλκα), Φαμπιανέσι (77’ Σουάνης), Μαρσελίνιο (61’ Στίβαρ).
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 2.633, ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ: 21.158.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass