ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΤΗΣ ΑΕΛ

Ουζουνίδης: «Διαρκώς καλύτεροι...»

«ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΧΟΥΣ»

Δημοσίευση: 18 Σεπ 2009 3:04 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:28
«Σίγουρα, δεν είμαστε ακόμη 100% έτοιμοι, όμως, ελπίζω αυτό το διάστημα των 45 λεπτών καλής απόδοσης που είχαμε κόντρα στον Ατρόμητο, να γίνει ακόμη μεγαλύτερο κόντρα στον Ηρακλή». Αυτό τόνισε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός της ΑΕΛ Μαρίνος Ουζουνίδης ενόψει του αυριανού αγώνα με τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο (7 μ.μ.) στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα το οποίο θα γίνει και με μία ιδιαιτερότητα καθώς λόγω τιμωρίας των γηπεδούχων δεν θα υπάρχουν φίλαθλοι.
Απ’ αυτήν την ιδιαιτερότητα ξεκίνησε την αναφορά του και ο τεχνικός της ομάδας λέγοντας: «Το παιχνίδι του Σαββάτου (σ.σ. αυριανό) είναι ιδιαίτερο ματς λόγω της μη παρουσίας κόσμου και προφανώς είναι κάτι που δεν αρέσει σε κανέναν. Επειδή έχει τύχει να συμμετάσχω σε τέτοιους αγώνες στο παρελθόν, δεν μπορείς να ξέρεις ποτέ τι ρυθμό θα έχουν και πώς θα συμπεριφερθούν οι παίκτες. Και οι δύο ομάδες προέρχονται από μη θετικά αποτελέσματα και είναι φυσιολογικό να θέλουν πολύ τη νίκη. Εμείς, μέχρι στιγμής, δεν έχουμε καταφέρει να πάρουμε τα αποτελέσματα που θα θέλαμε και γι’ αυτό επιζητούμε τη νίκη για να κερδίσουμε χρόνο δουλειάς. Το τελευταίο διάστημα είμαι πολύ ευχαριστημένος από αυτό που βλέπω στις προπονήσεις: Πολλή διάθεση, μεγάλη συγκέντρωση και προσπάθεια από όλα τα παιδιά να καταλάβουν τι θέλω και να γνωριστούν αγωνιστικά μεταξύ τους. Κι αυτό με κάνει αισιόδοξο για τη συνέχεια. Σίγουρα, δεν είμαστε ακόμη 100% έτοιμοι, όμως, ελπίζω αυτό το διάστημα των 45 λεπτών καλής απόδοσης που είχαμε κόντρα στον Ατρόμητο, να γίνει ακόμη μεγαλύτερο κόντρα στον Ηρακλή. Ιδιαίτερα προβλήματα δεν έχουμε με εξαίρεση τον Ντε Νίγκρις. Ευτυχώς οι εξετάσεις δεν έδειξαν κάτι πολύ σοβαρό και θα δούμε στις επόμενες δύο προπονήσεις αν θα τον έχουμε κοντά μας. Είναι φυσιολογικό να προκύπτουν τέτοια προβλήματα κόπωσης σε παιδιά που δεν έχουν κάνει προετοιμασία. Οι υπόλοιποι μέρα με τη μέρα εμφανίζονται ολοένα και καλύτεροι και αυτό που βλέπω καθημερινά στο γήπεδο πλέον με ικανοποιεί. Έχουμε καλούς ποδοσφαιριστές και όσο περνάει ο καιρός θα γινόμαστε και καλύτεροι ως ομάδα».
*Το γεγονός ότι η ομάδα έχει 11 παιχνίδια χωρίς νίκη σας δημιουργεί χωρίς άγχος;
«Αυτή είναι μόνο η μία πλευρά. Μπορεί, όμως, να πει κανείς ότι – πλην πλέι οφ – στα τελευταία 20 ματς, μετρώντας και από την περσινή σεζόν, έχουμε χάσει μόνο από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Δεν νομίζω ότι σκέφτεται κανείς στην ομάδα το γεγονός πως έχουμε να κερδίσουμε 11 ματς. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να παίρνουμε βαθμούς. Τα παιδιά δουλεύουν πολύ καλά και όσοι έρχεστε στις προπονήσεις το έχετε διαπιστώσει. Πιστεύω ότι σιγά-σιγά θα παρουσιάσουμε αυτό που θέλουμε. Δεν είμαστε ακόμη 100% έτοιμοι, αλλά πιστεύω ότι φτιάξουμε καλή ομάδα. Αυτό που θέλω είναι από βδομάδα σε βδομάδα να παρουσιαζόμαστε καλύτεροι».
*Ο Κάσας έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο. Μπορεί να προσφέρει περισσότερο;
«Όχι ακόμη. Και δεν είναι μόνο ο Κάσας. Είναι αρκετά παιδιά που βρίσκονται σε αυτή τη θέση. Συν τοις άλλοις προσπαθούμε να βρούμε και τη χημεία της ομάδας μέσα από προπονήσεις και αγώνες και παράλληλα προσπαθούμε να δούμε πώς αυτοί οι ποδοσφαιριστές μπορούν να ταιριάξουν μεταξύ τους. Ξέρετε πως στην 11άδα δεν παίζουν οι 11 κατά τεκμήριο καλύτεροι, αλλά αυτοί που αγωνιστικά ταιριάζουν καλύτερα μεταξύ τους».
*Ο Ηρακλής είναι η ομάδα που σας προβληματίζει περισσότερο ή η δική σας ομάδα;
«Ο Ηρακλής είναι μια πολύ καλή ομάδα, έχει προσθέσει στο ρόστερ του παίκτες αξίας και προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο. Είναι δύσκολος αντίπαλος. Ξέρουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του, όμως πρώτο μας μέλημα είναι να παρουσιάσουμε εμείς αυτό που μπορούμε μέσα στο γήπεδο».
*Θα υπάρξουν αλλαγές στο βασικό σχήμα σε σύγκριση με τον προηγούμενο αγώνα;
«Θα δούμε. Θα γίνουν κάποιες, αλλά δεν μπορούμε να μιλήσουμε αυτή τη στιγμή για αριθμό».
*Ο Ντε Νίγκρις θα είναι διαθέσιμος;
«Θα φανεί στη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) προπόνηση, αν θα μπορεί να συμπεριληφθεί τουλάχιστον στην αποστολή. Είναι θετικό το γεγονός ότι οι εξετάσεις δεν έδειξαν κάτι σοβαρό».
*Βενετίδης, Γιαννακόπουλους, Μπουκουβάλας, Ααράμπ δεν είναι φέτος στην κατάσταση που ήταν πέρυσι. Πώς σχολιάζετε;
«Για τον καθένα υπάρχει διαφορετική εξήγηση. Οι δύο πρώτοι έχουν χάσει μεγάλο μέρος της προετοιμασίας. Ο Μπουκουβάλας, από την άλλη, είναι ο πλέον επιβαρημένος ποδοσφαιριστής της ομάδας μας. Δεν έχει σταματήσει σχεδόν καθόλου. Ο Ναΐμ, όπως και άλλοι νεαροί ποδοσφαιριστές της ομάδας μας, είναι δύσκολο να έχουν πάντα σταθερή απόδοση. Για τον Βενετίδη και το Γιαννακόπουλο δεν ανησυχώ, θα έρθουν στο επιθυμητό επίπεδο σύντομα, όπως και άλλα παιδιά που βρίσκονται πίσω σε ετοιμότητα. Σε μια ομάδα, μία-δύο αδυναμίες, μπορούν να καλυφθούν από το σύνολο. Αν, όμως, αυτό το σύνολο δεν βρίσκεται στο 100%, τότε το πρόβλημα μπορεί να φανεί. Έχω εμπιστοσύνη σε όλους τους ποδοσφαιριστές. Είμαι ικανοποιημένος από αυτό που βλέπω και γι’ αυτό πιστεύω ότι δεν θα αργήσουμε να φτάσουμε εκεί που θέλουμε».
*Αντίθετα βλέπουμε ένα πολύ καλό Μετίν σε σχέση με πέρυσι. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι άλλαξε θέση;
«Δεν το πιστεύω αυτό. Έχει κάνει προετοιμασία μαζί μας, έχει δουλέψει και είναι φυσιολογικό να βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Θεωρώ ότι όταν φτάσουμε στο επιθυμητό σημείο μας θα δείξουμε τις πραγματικές μας δυνατότητες, των οποίων ένα μικρό κομμάτι είδαμε στο πρώτο ημίχρονο με τον Ατρόμητο. Αντίθετα το δεύτερο ημίχρονο της συγκεκριμένης αναμέτρησης μας έδειξε και τα πραγματικά προβλήματα»
*Γιατί η ομάδα στα δύο τελευταία παιχνίδια έδειξε να καταρρέει μετά τα πρώτα γκολ που δέχτηκε;
«Το συγκεκριμένο πρόβλημα το συζητήσαμε με τους ποδοσφαιριστές, που θα πρέπει να αποκτήσουν εμπιστοσύνη. Παράλληλα μην ξεχνάτε ότι έχουν έρθει και πολλά νέα παιδιά στην ομάδα και ακόμη δεν έχουν αφομοιώσει τη φιλοσοφία της ομάδας και τις απαιτήσεις της. Αυτό, όμως, είναι κάτι που θα λυθεί μέσα από τις συζητήσεις αλλά και μέσα από τα παιχνίδια».
*Μετά το παιχνίδι με τον Ατρόμητο ακούστηκαν αποδοκιμασίες, για πρώτη φορά από τη στιγμή που είστε προπονητής της ΑΕΛ…
«Ήταν απόλυτα φυσιολογικά. Είναι δυνατόν όταν παρουσιάζει αυτήν την εικόνα η ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο να είναι ο κόσμος ευχαριστημένος;»
*Μετά το ματς με τον Ατρόμητο δεν οριοθετήσατε το χρονικό σημείο στο οποίο θα είναι έτοιμη η ομάδα. Μήπως μπορείτε να το κάνετε σήμερα;
«Όχι, γιατί πολύ απλά δεν μπορώ να γνωρίζω πότε θα φτάσουν στο επίπεδο που θέλω οι ποδοσφαιριστές μου. Υπάρχουν παίκτες που έχουν στα πόδια τους μόλις δύο εβδομάδες προετοιμασίας».
-Μήπως γι’ αυτό ευθύνεται η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των μεταγραφικών κινήσεων;
«Βέβαια. Δεν είναι φανερό; Όταν υπάρχουν ποδοσφαιριστές που έχουν μία ή δύο εβδομάδες προετοιμασίας στα πόδια τους».
*Φοβόσαστε μήπως τα αποτελέσματα «πάρουν από κάτω» την ομάδα;
«Σίγουρα, μιας και δεν θέλουμε στα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε να προστεθεί και η πίεση και το άγχος με την αμφισβήτηση στην ομάδα. Όμως, πλέον, δεν μπορούμε να αλλάξουμε κάτι, πρέπει να ζήσουμε με αυτά τα δεδομένα, να προσαρμοστούμε σε αυτά και να προσπαθήσουμε να αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις».
*Ο Ηρακλής έδειξε να είναι ευάλωτος στην κόντρα επίθεση. Εκεί θα χτυπήσει η ομάδα το Σάββατο;
«Δεν μπορούμε να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία. Ο Ηρακλής είναι μία ομάδα που προσπαθεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο, μία ομάδα που θέλει να δημιουργήσει και δεν βάζει τη σκοπιμότητα στο παιχνίδι της, έχοντας πολύ καλούς παίκτες στη μεσοεπιθετική της γραμμή. Όλες οι ομάδες θέλουν προσοχή και αν δεν παίξεις καλά δεν μπορείς να κερδίσεις κανέναν».
*Στόχο πότε θα οριοθετήσετε για το φετινό πρωτάθλημα;
«Μόλις αισθανθώ ότι η ομάδα πλησιάζει σε αυτό που θέλω. Όταν θα μου δείξει μέσα στο γήπεδο τις δυνατότητές της. Αρχικός μας στόχος ήταν να φτιάξουμε μία νέα ομάδα και να μας δείξει μέσα από το παιχνίδι που μπορούμε να φτάσουμε. Άρα, λοιπόν, από τη στιγμή που δεν έχουμε δημιουργήσει την ομάδα που θέλουμε, δεν μπορούμε να πούμε ότι ο στόχος είναι κάποιος συγκεκριμένος. Πρέπει να δημιουργήσουμε πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι φανταζόμασταν την ομάδα που θέλουμε. Ελπίζω ότι κάθε εβδομάδα θα είμαστε και καλύτεροι».
*Είδαμε ότι φέτος έγινε και μία προσπάθεια να πέσει ο μέσος όρος ηλικίας των παικτών με τις αλλαγές που γίνονται. «Χτίζεται» μια νέα ΑΕΛ…
«Είναι φυσιολογικό μέσα από τις αλλαγές να αποκτηθούν και παίκτες για τρία και τέσσερα χρόνια. Είναι αυτοί πάνω στους οποίους πρέπει να επενδύσει η ΑΕΛ το μέλλον της. Ίσως θα πρέπει αυτά τα παιδιά να τα στηρίξουμε περισσότερο και να τα δώσουμε περισσότερες ευκαιρίες. Είναι ένα μεγάλο μεταβατικό στάδιο για την ομάδα, και τα προβλήματα που είχαμε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού έκαναν πιο δύσκολα τα πράγματα απ’ ό,τι θα ήταν, υπό φυσιολογικές συνθήκες».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass