Η ΦΛΥΑΡΗ Α.Ε.Λ. ΕΧΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΕ 2-0

Έπεσε το Αλκαζάρ μετά από 22 χρόνια...

* Ο ΚΑΚΟΣ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΚΑΘΑΡΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΣΤΟ 0-1 * Ο ΚΑΤΣΙΑΡΟΣ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ * ΚΑΘΕ ΔΥΟ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΕΝΑ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Δημοσίευση: 31 Αυγ 2009 4:48 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:22
Το Αλκαζάρ ήταν για 22 χρόνια μία απόρθητη έδρα για τον Ολυμπιακό σε αγώνες πρωταθλήματος, αλλά χθες «γκρεμίστηκε» από την πειραϊκή ομάδα, καθώς σε κάθε δύο ευκαιρίες σημείωνε ένα γκολ και με άψογη αμυντική λειτουργία πήρε μία νίκη με 2-0, χάρη σε τέρματα των Λεονάρντο (22’) και Μαρέσκα (32’) και πλέον η λαρισινή ομάδα για δέκα συνεχόμενα επίσημα παιχνίδια και για τέταρτο φετινό δεν έχει «γευτεί» νίκη (μάλιστα σε τρία φετινά δεν πέτυχε ούτε τέρμα).
Η λαρισινή ομάδα ξεκινάει με τον χειρότερο τρόπο το φετινό πρωτάθλημα και πλέον αν θέλει να επαναλάβει την περσινή της πορεία στα επόμενα παιχνίδια πρέπει να είναι πιο προσεκτική ενώ θα πρέπει να προστατευτεί και από τη διαιτησία. Χθες ο διαιτητής κ. Κάκος (που έχει προηγούμενα από πέρυσι με τους «βυσσινί») από την Κέρκυρα αδίκησε κατάφωρα την Α.Ε.Λ., καθώς στο 24’ δεν έδωσε πεντακάθαρο πέναλτι σε χέρι του Μέλμπεργκ μέσα στη μεγάλη περιοχή σε σουτ του Τουάμα, ενώ στο 17’ δεν έδωσε κίτρινη στον Πάντο (κάτι που έκανε πολύ αργότερα και γι’ αυτό στο δεύτερο ημίχρονο ο τεχνικός του Ολυμπιακού Τιμούρ Κετσπάγια τον αντικατέστησε με το Λαρισαίο Γιώργο Γκαλίτσιο), με αποτέλεσμα ο αμυντικός του Ολυμπιακού να αποθρασυνθεί στη συνέχεια και να παίξει πολύ δυνατά.
Η Α.Ε.Λ. στο χθεσινό παιχνίδι έδειξε πρόβλημα ομαδικότητας (το επισήμανε και ο τεχνικός της ομάδας, Μαρίνος Ουζουνίδης, στη συνέντευξη Τύπου), πρόβλημα στην αμυντική λειτουργία και ειδικά ο νεαρός και ταλαντούχος Μπουκουβάλας θα πρέπει να αποκόμισε αρκετές εμπειρίες), αλλά το βασικό είναι ότι η λαρισινή ομάδα θα πρέπει να μάθει να πετυχαίνει γκολ καθώς σε τρία επίσημα φετινά παιχνίδια δεν έχει βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα και ας ελπίσουμε ότι ο Κάσας με τον Ντε Νίγκρις θα λύσουν το πρόβλημα στο γκολ που είναι εμφανέστατο, καθώς ο Αμπουχατζίρα παίζει κατ’ ανάγκη στη θέση του σέντερ φορ.
Ο Ολυμπιακός ξέρει να εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες γιατί έχει πιο ποιοτικούς παίκτες και χωρίς να είναι καλός μπορεί να κερδίζει παιχνίδια κάτι που έκανε και στο Τσάμπιονς Λιγκ και το έκανε και στο πρώτο παιχνίδι πρωταθλήματος (ο αγώνας με την Α.Ε.K.  λόγω των πυρκαγιών στην Αττική μετατέθηκε για τις 23 Σεπτεμβρίου).
Η ουσία είναι ότι χθες ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη, η Α.Ε.Λ. άφησε μια γλυκιά «γεύση» σους φιλάθλους με την απόδοσή της στο πρώτο τέταρτο και στο τελευταίο ημίωρο κυρίως χάρη στην είσοδο του Παναγιώτη Κατσιαρού που ήταν χθες ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας.
Πάντως η Α.Ε.Λ. εκτός από τους βαθμούς θα χάσει και μερικά χρήματα καθώς θα υπάρξει χρηματικό πρόστιμο για τη συμπεριφορά των φιλάθλων που φέτος είναι ιδιαίτερα αυστηρά και καλό είναι οι φίλαθλοι να προσέχουν τη συμπεριφορά τους. Γιατί αν τα πρόστιμα κοστίζουν όσο ο Ντε Νίγκρις αντιλαμβάνεται κανείς τι σημαίνουν οι τιμωρίες...
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της Α.Ε.Λ. Μαρίνος Ουζουνίδης ξεκίνησε το παιχνίδι με την αναμενόμενη ενδεκάδα και αυτή που έδειξε σε όλες τις προπονήσεις και με τακτική 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μάλαρτζ, στην άμυνα οι: Βενετίδης στην πρώτη του φετινή εμφάνιση (αριστερά), Νταμπίζας, Ααράμπ (στο κέντρο της άμυνας), Μπουκουβάλας (δεξιά), αμυντικά χαφ οι Ρομέου, Ιγγλέσιας, πιο μπροστά οι: Γιαννακόπουλος (δεξιά), Μετίν (σε ελεύθερο ρόλο στο κέντρο), Τουάμα (αριστερά) και στην επίθεση μόνος ο Αμπουχατζίρα.
Από την άλλη, ο τεχνικός του Ολυμπιακού Τιμούρ Κετσπάγια έπαιξε με 4-5-1. Κάτω από τα δοκάρια ο Νικοπολίδης, στην άμυνα οι Πάντος (δεξιά) , Ζεβλάκοφ, Μέλμπεργκ (στο κέντρο της άμυνας), Ραούλ Μπράβο (αριστερά), αμυντικά χαφ ήταν οι Ντούντου, Λεντέμα, δεξιά ο Ζαϊρί, αριστερά ο Λεονάρντο και πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μήτρογλου ήταν ο Μαρέσκα.
Στο πρώτο τέταρτο η λαρισινή ομάδα ήταν σαφώς καλύτερη και μπήκε με την ώθηση που την έδωσαν οι οπαδοί της και σ’ ένα δίλεπτο 6-7 έφθασε κοντά στην επιτυχία ενός τέρματος αλλά ειδικά ο Μετίν δεν μπόρεσε από πλεονεκτική θέση να νικήσει το Νικοπολίδη.
Και ο Ολυμπιακός στην πρώτη επίθεση κάνει στο 22’ το 0-1, καθώς ο Λεονάρντο ξεφεύγει του Μπουκουβάλα και από κοντά εκτελεί τον Μάλαρτζ.
Η Α.Ε.Λ. πάει να απαντήσει αλλά ο Κάκος δεν δίνει πέναλτι σε χέρι του Μέλμπεργκ σε σουτ του Τουάμα.
Από κει και πέρα η λαρισινή ομάδα είχε μια φλύαρη κατοχή της μπάλας αλλά ο Ολυμπιακός στη δεύτερη του ευκαιρία κάνει το 0-2 με εκπληκτικό σουτ του Μαρέσκα (42’) και λίγο έλειψε να κάνει και το 0-3 δύο λεπτά αργότερα με τον Λεονάρντο.
Συμπερασματικά στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός χωρίς να είναι καλύτερος από την Α.Ε.Λ. κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που δημιούργησε χάρη στην ποιότητα των ποδοσφαιριστών του και προηγήθηκε με 2-0.
Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι ξεκίνησε νωχελικά με τις δύο ομάδες να παίζουν ένα άσχημο παιχνίδι και στο 55’ ο Ζαϊρί λίγο έλειψε να κάνει το 0-3, αλλά το τεχνικό σουτ που έκανε έξω από τη μεγάλη περιοχή καταλήγει στο δοκάρι του Μάλαρτζ. Η είσοδος του Κατσιαρού έκανε σαφώς καλύτερη την Α.Ε.Λ., που άρχισε να πιέζει τον Ολυμπιακό, τον οποίο έκλεισε στο μισό γήπεδο και άρχισε να απειλεί με ένα τέρμα, αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάση μέσα στη μεγάλη περιοχή και ό,τι καλό έκανε ήταν από μακρινά σουτ που κατέληγαν όλα άουτ.
Ο Ουζουνίδης, προς χαρά των φιλάθλων αλλά και για να πιέσει τους φιλοξενούμενους, ρίχνει στον αγώνα και το νεοαποκτηθέντα Μεξικανό Αντόνιο Ντε Νίγκρις, που λίγο έλειψε στην πρώτη του επαφή με την μπάλα να πετύχει γκολ, όταν το σουτ που έκανε στο 83’ απέκρουσε δύσκολα ο Νικοπολίδης.
Από κει και πέρα η Α.Ε.Λ. πίεζε, αλλά η πειραϊκή ομάδα με πολύ καλή αμυντική λειτουργία (και με λίγη... τύχη) κατάφερε να κρατήσει όχι απλά τη νίκη, αλλά και το μηδέν για πέμπτο φετινό επίσημο παιχνίδι.
Η λαρισινή ομάδα για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι δεν κερδίζει και πλέον πρέπει να προσέξει πολύ στη συνέχεια του πρωταθλήματος αν θέλει να επαναλάβει την περσινή της πορεία...
ΦΑΣΕΙΣ...ΓΚΟΛ
6’: Από δεξιά ο Μετίν εκτελεί φάουλ ο Νταμπίζας πιάνει κεφαλιά αλλά ο Ιγγλέσιας μόνος προ του Νικοπολίδη σουτάρει προς τα....πίσω η μπάλα έφθασε στον Τουάμα που το σουτ που κάνει έξω από τη μεγάλη περιοχή στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
7’: Ο Αμπουχατζίρα από τα δεξιά τροφοδοτεί τον Μετίν που από το σημείο του πέναλτι μόνος αμαρκάριστος σουτάρει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι
20’: Κάθετη πάσα του Μαρέσκα στον Μήτρογλου που υπό την πίεση του Νταμπίζα σουτάρει αλλά μπλοκάρει ο Μάλαρτζ που ήταν σε σωστή θέση.
22’: Ο Μήτρογλου αλλάζει γρήγορα την μπάλα με τον Ζαϊρί που κάνει σέντρα από τα δεξιά και ο Ντουντού δεν μπορεί να βρει την μπάλα κάτι όμως που κάνει ο Λεονάρντο και με κοντινό σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής κάνει το 0-1.
25’: Εκτέλεση φάουλ του Μαρέσκα και με κόντρα η μπάλα φθάνει στον Ραούλ Μπράβο που σουτάρει από πλάγια και δεξιά μέσα από τη μεγάλη περιοχή αλλά αποκρούει ο Μάλαρτζ.
29’: Σουτ του Αμπουχατζίρα λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή στέλνει την μπάλα μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Νικοπολίδη.
32’: Ο Ζαϊρί από δεξιά κάνει σέντρα η μπάλα φθάνει στον Λεονάρντο ύστερα από κεφαλιά προς τα πίσω του Νταμπίζα που κάνει ένα γύρισμα στην τύχη και η μπάλα φθάνει στον Μαρέσκα που από το ύψος της μεγάλης περιοχής σουτάρει εκπληκτικά και κάνει το 0-2 στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό «Γ» του Μάλαρτζ.
36’: Σέντρα από δεξιά του Γιαννακόπουλου ο Αμπουχατζίρα δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί τη λάθος έξοδο του Νικοπολίδη και η μπάλα καταλήγει άουτ.
42’: Μπαλιά του Μέλμπεργκ στον Λεονάρντο μέσα στη μεγάλη περιοχή που σουτάρει αλλά αποκρούει ο Ιγγλέσιας με κεφαλιά.
55’:Ο Ζαϊρί εκμεταλλεύεται λάθος του Νταμπίζα, παίρνει την μπάλα και λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή κάνει ψηλοκρεμαστό σουτ και τη στέλνει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Μάλαρτζ.
60’: Μακρινό σουτ του Ντουντού αποκρούει ο Μάλαρτζ.
67’: Ο Τουάμα κάνει από μακριά σουτ αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
71’: Κάθετη πάσα του Μετίν προς τον Σίμιτς αλλά προλαβαίνει ο Νικοπολίδης και μπλοκάρει την μπάλα.
73’: Σουτ από δεξιά του Μετίν στέλνει την μπάλα μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Νικοπολίδη.
74’: Μακρινό σουτ του Ιγγλέσιας καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
83’: Σουτ του Ντε Νίγκρις έξω από τη μεγάλη περιοχή αποκρούει σε κόρνερ ο Νικοπολίδης.
84’: Ο Ζαϊρί από καλή θέση δεν δίνει στο Ντιόγκο που είναι μόνος του μέσα στο ύψος της μικρής περιοχής, προτιμά να σουτάρει και στέλνει την μπάλα άουτ.
87’: Ο Γιαννακόπουλος από δεξιά τροφοδοτεί τον Μετίν που από το σημείο του πέναλτι σουτάρει αλλά η μπάλα χτυπάει στο σώμα του Μέλμπεργκ και καταλήγει κόρνερ.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ κορυφαίος ο Παναγιώτης Κατσιαρός που όταν μπήκε έδωσε πνοή στην ομάδα ενώ ο Βενετίδης που χρησιμοποιήθηκε στο αρχικό σχήμα θέλει παιχνίδια για να βρεθεί στην καλή του κατάσταση. Ο Τουάμα στο πρώτο μέρος ήταν πολύ καλός ενώ ο Αμπουχατζίρα ξέρει μπάλα αλλά δεν είναι σέντερ φορ. Ο Γιαννακόπουλος λίγα πράγματα όπως και ο Ρομέου που σωστά αλλάχθηκε με τον Σίμιτς που έδειξε μεγαλύτερη διάθεση.
Ο Μάλαρτζ δεν ευθύνεται στα γκολ ενώ ο Μπουκουβάλας εκτέθηκε από τον Λεονάρντο αλλά σίγουρα από αυτό το παιδί δεν έχουμε και μεγάλες απαιτήσεις (παλεύει έχει πολύ μέλλον και χωρίς μεγάλο συμβόλαιο). Μέτριες οι παρουσίες του Νταμπίζα όπως και του Ααράμπ στο κέντρο της άμυνας.
Ο Μετίν βρέθηκε σε πολλές φάσεις αλλά στα τελειώματά του ήταν άτυχος. Ο Ιγγλέσιας δεν ήταν σε πολύ υψηλά επίπεδα αλλά είχε μαχητικότητα ενώ ο Ντε Νίγκρις μια φορά ακούμπησε την μπάλα και έκανε το καλύτερο σουτ παίκτη της ΑΕΛ (κάτι λέει αυτό).
* * *
Από τον Ολυμπιακό κορυφαίοι οι Λεονάρντο και Ζαϊρί (περιορίστηκε μόλις μπήκε ο Κατσιαρός) και ακολούθησαν τα δύο σέντερ μπακ ο Μέλμπεργκ με τον Ζεβλάκοφ. Καλός και ο Μαρέσκα που πέτυχε ένα γκολ- «ποίημα».
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Κάκος (Κέρκυρας) που αδίκησε την Α.Ε.Λ. Δεν έδωσε πεντακάθαρο πέναλτι υπέρ της Λαρισινής ομάδας σε χέρι του Μέλμπεργκ στο 24’ σε σουτ του Τουάμα. Επίσης δεν έδωσε κίτρινες κάρτες στους Πάντο, Ντιόγκο και αντί για τον Ζαϊρί στο δεύτερο ημίχρονο προτίμησε να τη δώσει στον Γκαλίτσιο.
Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Τουάμα, Ιγγλέσιας (2η φετινή), Ααράμπ - Πάντος, Γκαλίτσιος, Κυρ.Παπαδόπουλος
Σωστοί στις υποδείξεις τους οι δύο βοηθοί Σπ. Τρύφωνας (Κέρκυρας), Κων. Δάλλας (Ηπείρου) βοηθήθηκαν και από την έλλειψη οριακών φάσεων.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΛΑΡΙΣΑ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μάλαρτζ, Μπουκουβάλας (76’ Ντε Νίγκρις), Βενετίδης (54’ Κατσιαρός), Νταμπίζας, Ααράμπ, Ρομέου (58’ Σίμιτς), Ιγγλέσιας, Γιαννακόπουλος, Τουάμα, Μετίν, Αμπουχατζίρα.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τιμούρ Κετσπάγια): Νικοπολίδης, Πάντος (46’ Γκαλίτσιος), Ραούλ Μπράβο, Μέλμπεργκ, Ζεβλάκοφ, Ντουντού, Λεντέσμα (78’ Κυρ.Παπαδόπουλος), Μαρέσκα, Λεονάρντο, Ζαϊρί, Μήτρογλου (58’ Ντιόγκο).
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 5018, ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ: 85056
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass