ΣΤΟΝ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΟ ΦΙΛΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΑΕΛ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (4-0)

«Καρέ» γκολ και δοκαριών...

ΜΕ ΗΓΕΤΗ ΤΟΝ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΤΟΥΜΕΡ ΜΕΤΙΝ

Δημοσίευση: 10 Αυγ 2009 3:40 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:16
Η ΑΕΛ δείχνει να βρίσκει ρυθμό παρά τα προβλήματά της (δεν ολοκληρώθηκαν οι μεταγραφές, απουσίες παικτών λόγω τραυματισμών και συμμετοχές σε εθνικές ομάδες), και όπως το προπερασμένο Σάββατο φιλοδώρησε τον Ηλυσιακό με πέντε γκολ  (5-1) έκανε το ίδιο και προχθές στην Καρδίτσα, που κέρδισε την τοπική Αναγέννηση με 4-0 σκορπίζοντας ενθουσιασμό στους 200 Λαρισαίους φιλάθλους (ανάμεσα στους 1.500 που παρακολούθησαν το παιχνίδι) που βρέθηκαν στη γειτονική πόλη αλλά και σ’ όλους τους φίλους της ομάδας.
Η προχθεσινή ΑΕΛ έδειξε αποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια και άνεση στη δημιουργία ευκαιριών καθώς εκτός από τα τέσσερα τέρματα που πέτυχαν οι: Μετίν (2), Τσίγκας και Μελαμπιανάκης (αυτογκόλ) είχε και τέσσερα δοκάρια (Ντέλσον, Ρομέου, Αμπουχατζίρα, Μετίν) κάτι που δείχνει ότι το σύστημα του τεχνικού Μαρίνου Ουζουνίδη αποδίδει «καρπούς».
Αυτός που πραγματικά εντυπωσίασε ήταν ο Τούρκος Τουμέρ Μετίν που προχθές πέτυχε δύο τέρματα (είχε και ένα δοκάρι) που κάνει όλο το παιχνίδι της λαρισινής ομάδας και δείχνει να βρίσκεται σε διαρκή κέφια, ενώ κοντά του σε απόδοση ήταν και ο Ντέλσον. Επίσης ο Αμπουχατζίρα δείχνει διάθεση όπως και ο Τσίγκας που μάλλον αν δεν γίνει κάποια μεταγραφή υπολογίζεται από τον Ουζουνίδη.
Πάντως στο συγκεκριμένο φιλικό να αναφέρουμε ότι ο Ουζουνίδης ξεκίνησε με τον Κάιο που δεν έχει δικαίωμα να παίξει, ενώ δοκίμασε δύο παίκτες, τον Καναδό Τζάκι που δεν πήγε καλά και τον Γάλο Νεντολά που άφησε καλές εντυπώσεις και δεν αποκλείεται να συνεχίσει στους «βυσσινί».
Η ομάδα της ΑΕΛ έχει δημιουργήσει μερικά πολύ καλά κομμάτια και αν βρεθεί σε πλήρη σύνθεση τότε δεν αποκλείεται να δούμε μία ομάδα που θα αποτελεί ευχάριστη έκπληξη και δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό το «φάντασμα» ομάδας που αγωνίσθηκε στο Γιουρόπα Λιγκ στα παιχνίδια με την KR Ρέικιαβικ.
Υπενθυμίζουμε ότι στο φιλικό παιχνίδι με την Καρδίτσα δεν αγωνίστηκαν οι Βενετίδης, Κατσιαρός, Κυριακίδης, Ααράμπ, Τουάμα, Ιγκλέσιας, Γιαννακόπουλος και Μιούλερ αν και για τον τελευταίο πρόθεση της ΠΑΕ ΑΕΛ είναι να τον παραχωρήσει δανεικό.
ΦΑΣΕΙΣ... ΓΚΟΛ
16’ Ο Ντέλσον πιάνει δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή και μπλοκάρει εντυπωσιακά ο Κουτσόπουλος.
24’ Οι γηπεδούχοι κάνουν επίθεση με τον Μπιτέλη που μπαίνει μόνος από πλάγια μέσα στη μεγάλη περιοχή της ΑΕΛ και γυρίζει την μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Τριποτσέρης κόβει την τελευταία στιγμή.
27’ Κάιο, Μετίν, Ντέλσον αλλάζουν άψογα την μπάλα, ο Μετίν βγάζει κάθετη μπαλιά στον Ντέλσον, ο οποίος βγαίνει τετ-α-τετ με τον Κουτσόπουλο, αλλά το πλασέ που κάνει βρίσκει το αριστερό κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα των γηπεδούχων.
28’ Ο Αμπουχατζίρα κάνει διαγώνιο σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή και μπλοκάρει ο Κουτσόπουλος.
32’ Εκτέλεση φάουλ από καλή θέση του Παλάου αποκρούει ο Μάλαρτζ.
33’ Ο Σίμιτς μπαίνει εντυπωσιακά από δεξιά στη μεγάλη περιοχή της Αναγέννησης Καρδίτσας και μεταβιβάζει την μπάλα στον Μετίν που από το ύψος του πέναλτι σουτάρει και νικάει τον Κουτσόπουλο.
36’ Ο Ρομέου κάνει δυνατό σουτ από μακριά και η μπάλα βρίσκει το δοκάρι του Κουτσόπουλου για δεύτερη φορά.
37’ Διαγώνιο σουτ του Κάιο μέσα από τη μεγάλη περιοχή και η μπάλα φεύγει άουτ.
43’ Αμπουχατζίρα, Μετίν, Κάιο αλλάζουν γρήγορα την μπάλα το σουτ του τελευταίου μπλοκάρει ο τερματοφύλακας της Αναγέννησης Καρδίτσας.
48’ Ο Γκόγκας από κοντά σουτάρει αλλά ο Μάλαρτζ αποκρούει εντυπωσιακά κρατώντας το μηδέν για την ΑΕΛ.
56’ Εντυπωσιακό ενστικτώδες μπλοκάρισμα του Μάλαρζ σε κεφαλιά του Γκόγκα.
61’ O Μετίν σουτάρει από μακριά μετά από ωραίο συνδυασμό των παικτών της ΑΕΛ αλλά η μπάλα φεύγει άουτ.
69’ Ο Αμπουχατζίρα κάνει σέντρα και ο Μετίν με διαγώνιο σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή κάνει το 0-2.
71’ Φάουλ του Ρομέου, μπλοκάρει ο Πίτκας.
73’ Ο Ντεντολά κλέβει την μπάλα και μεταβιβάζει την μπάλα στον Μετίν που με τη σειρά του δίνει στον Αμπουχατζίρα και ο Ισραηλινός μόνος με τον Πίτκα σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Τσίγκας δεν καταφέρνει να στείλει με προβολή την μπάλα στα δίχτυα.
77’ Τέταρτο δοκάρι για την ΑΕΛ σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μετίν.
84’ Ο Λύτρας μεταβιβάζει στον Τσίγκα και αυτός με ωραίο πλασέ κάνει το 0-3 στο ωραιότερο τέρμα που πέτυχαν οι «βυσσινί».
86’ Ο Τσίγκας μετά από απόκρουση του Πίτκα σουτάρει την μπάλα βρίσκει τα πόδια του Μελαμπιανάκη και καταλήγει στα δίχτυα των γηπεδούχων. Το 0-4 είναι γεγονός.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Πολύ καλή η διαιτησία του Αλέξη Αρετόπουλου του συνδέσμου Τρικάλων που θεωρείται από τους πιο εξελίξιμους διαιτητές στη Θεσσαλία ενώ σωστοί στις υποδείξεις τους οι δύο βοηθοί κ. Γιαβάζης, Διπλάρης (Καρδίτσας).
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Κουτσόπουλος (46’ Πίτκας), Αγγελόπουλος (82’ Δεμιρτζόγλου), Κουρτεσιώτης (76’ Νικίτσα), Μαριάν, Φέστερ (73’ Σασωνίδης), Τσάγγαρης (78’ Διγκόζης), Μπιτέλης (46’ Χατζηρίζος), Βουκόκοβιτς, Μπουντούρης (73’ Φαλάγγας), Παλάου (63’ Μελαμπιανάκης), Γκόγκας (78’ Τζέκος).
ΑΕΛ: Μάλαρτζ (81’ Σωτηρίου), Νταμπίζας (80’ Κολοβέτσιος), Τριποτσέρης (80’ Μπαλής), Μπουκουβάλας, Τζιάκι (80’ Καρανίκας), Ρομέου (80’ Λύτρας), Ντέλσον (73’ Βλασόπουλος), Μετίν (80’ Σιατραβάνης), Αμπουχατζίρα (75’ Λαμπρόπουλος), Κάιο (58’ Τσίγκας), Σίμιτς (66’ Ντεντολά).
 
ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Ουζουνίδης: Μακάρι να είχαμε
ολοκληρώσει τις μεταγραφές...
ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΛΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ
 
Μετά το τέλος του αγώνα ο τεχνικός της ΑΕΛ, Μαρίνος Ουζουνίδης, τόνισε τα εξής: «Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών μου στο σημερινό (σ.σ. προχθεσινό) φιλικό αγώνα και πιστεύω ότι είμαστε σε κάλο δρόμο.
Με προβληματίζουν οι τραυματισμοί των παικτών και πιστεύω ότι μόνο ο Ιγκλέσιας και ο Κατσιαρός μπορεί να είναι έτοιμοι μέχρι την πρεμιέρα ενώ υπάρχει πρόβλημα και με τις απουσίες.
Δεν ξέρω αν θα δώσουμε άλλο φιλικό παιχνίδι μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος γιατί φοβάμαι στα προβλήματα που υπάρχουν να μην προστεθούν και άλλα.
Θα ήθελα να είχαν ολοκληρωθεί οι μεταγραφές της ομάδας και να προπονώ τους παίκτες μεγαλύτερο διάστημα καθώς όποιος και αν αποκτηθεί τώρα θα χρειασθεί μια σημαντική χρονική περίοδο προσαρμογής.
Ελπίζω οι μεταγραφές να έχουν ολοκληρωθεί την ερχόμενη εβδομάδα καθώς ο χρόνος δεν είναι σύμμαχός μας».
Από την άλλη ο τεχνικός της ομάδας της Αναγέννησης Καρδίτσας Περικλής Αμανατίδης δήλωσε τα εξής: «Δεν μας απασχολεί το σημερινό (σ.σ. προχθεσινό) φιλικό καθώς είμαστε σε διαφορετικό βαθμό ετοιμότητας από την ΑΕΛ και σε άλλο επίπεδο. Η ΑΕΛ σε δεκατρείς μέρες αρχίζει τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ενώ εμείς σε ένα μήνα.
Έχουμε δρόμο ακόμα ενώ έμεινα ευχαριστημένος από τη συγκέντρωση της ομάδας στα πρώτα εξήντα λεπτά».
 
ΜΕΤΑΞΥ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Πετροπόλεμος πριν τον αγώνα
ΚΙΝΔΥΝΕΨΕ Ο ΜΑΡΤΙΝ ΜΙΟΥΛΕΡ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ
ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΝΤΑΞΕΙ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ!
Επεισόδια συνέβησαν πριν τον φιλικό αγώνα, μεταξύ των φιλάθλων της ΑΕΛ και της Αναγέννησης Καρδίτσας, καθώς υπήρξε πετροπόλεμος εκατέρωθεν με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν και παίκτες της ΑΕΛ, εκ των οποίων ο Μάρτιν Μιούλερ ο οποίος σε μια προσπάθεια να προστατευτεί πήδηξε τα κάγκελα των κιγκλιδωμάτων για να αποφύγει τις πέτρες.
Μάλιστα το περίεργο είναι ότι η Αναγέννηση Καρδίτσας θέλει να αποκτήσει δανεικό τον Μιούλερ από την ΑΕΛ αλλά και το Βραζιλιάνο Κάιο που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής με τους «βυσσινί» που έχουν κλείσει τις πέντε θέσεις των ξένων παικτών τους.
Μάλιστα προσπάθησε να ηρεμήσει τους φιλάθλους ο ποδοσφαιριστής της λαρισινής ομάδας Στέλιος Γιαννακόπουλος που αν και τραυματίας ήταν στον αγώνα, ενώ υπήρξε και επέμβαση της αστυνομικής δύναμης εκτός του γηπέδου.
Τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν κα κατά τη διάρκεια του φιλικού και μετά τη λήξη του δεν συνέβη τίποτα.
 
 
ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ Ο ΚΩΣΤΗΣ ΠΗΛΑΔΑΚΗΣ
600.000 ευρώ για σέντερ φορ!
ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ Ο ΜΠΟΖΑΤΣΚΙ
Τη μεγαλύτερη υπέρβαση στην ιστορία της ΑΕΛ αποφάσισε να κάνει ο πρόεδρος της ΑΕΛ καθώς αποφάσισε να δώσει το ποσό των 600.000 ευρώ για ένα χρόνο για την απόκτηση σέντερ φορ κάτι που σημαίνει ότι ο παίκτης που θα έρθει θα είναι σημαντικής αξίας.
Με δεδομένη την οικονομική υπέρβαση δεν αποκλείεται τελικά να αποκτηθούν δύο παίκτες (να μείνει ο Τσίγκας, και να παρθεί και ένα στόπερ) που η αξία τους θα είναι σημαντική.
Πληροφορίες θέλουν η ΑΕΛ να κινείται για παίκτη ηλικίας 28-29 χρόνων που το όνομά του ακόμα δεν έχει αναφερθεί πουθενά αλλά πρόκειται για σπουδαίο παίκτη. Περισσότερα θα γίνουν γνωστά τις επόμενες μέρες αφού ο πρόεδρος ακόμα και στην περιοχή της Νοτίου Ελλάδας που βρίσκεται ασχολείται διαρκώς με το συγκεκριμένο θέμα.
Βέβαια υπάρχουν και τα γνωστά ονόματα των Φράνκο και Ντε  Νίγκρις αλλά πρόκειται για περίπλοκες περιπτώσεις. Αρκεί να αναφέρουμε ότι ο Ντε Νίγκρις για την υπόθεση με την Λαρισινή ομάδα έχουν εμπλακεί τέσσερις μάνατζερ.
ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ Ο ΜΠΟΖΑΤΣΚΙ
Στο μεταξύ πληροφορίες θέλουν το στόπερ που διεκδικούσε η ΑΕΛ, τον Πολωνό παίκτη της Λεχ Πόζναν, Μπαρτόζ Μποζάτσκι, να έχει τραυματιστεί και οι «βυσσινί» απέσυραν προς το παρόν το ενδιαφέρον τους, ενώ χθες κυκλοφόρησε φήμη για τον Μελίσση του Παναθηναϊκού που δεν είναι στα πλάνα του τεχνικού των «πρασίνων» Χεν Τεν Κάτε αλλά πρόκειται προς το παρόν απλά για... φήμη.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass