ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΣΤΟ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΟ ΦΙΛΙΚΟ ΤΟΥ ΗΛΥΣΙΑΚΟΥ ΜΕ 5-1

ΑΕΛ αναγεννημένη, ομάδα... πέντε αστέρων

* ΑΙΣΙΟΔΟΞΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ, ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΑΦΩΣ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ Η ΕΙΚΟΝΑ

Δημοσίευση: 03 Αυγ 2009 2:32 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:13
Πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση, η ΑΕΛ επικράτησε σε προχθεσινή φιλική αναμέτρηση του αξιόμαχου Ηλυσιακού, με σκορ 5-1.
Στο πρώτο φιλικό επί ελληνικού εδάφους και μετά τον αποκλεισμό από την KR Ρέικιαβικ, οι «βυσινί» έστειλαν αισιόδοξα μηνύματα με την παρουσία τους και την απογοήτευση που υπήρχε έως τώρα, διαδέχθηκε η αισιοδοξία στους φιλάθλους που προτίμησαν να πάνε στο Αλκαζάρ, από το να βρίσκονται σε κάποια κοντινή παραλία του νομού.
Οι παίκτες της λαρισινής ομάδας παρά το γεγονός ότι το ματς είχε φιλικό χαρακτήρα, από την αρχή μπήκαν σοβαρά και ορεξάτοι στον αγώνα, δείχνοντας ότι αφενός θέλουν να εφαρμόσουν αυτά που θέλει ο προπονητής τους και αφετέρου να ικανοποιήσουν τον κόσμο, πετυχαίνοντας πολλά γκολ και προσφέροντας παράλληλα θέαμα.
Ο Ντέλσον που έδειξε ότι θα έιναι μια πολύτιμη μονάδα για την ΑΕΛ όταν θα είναι 100% έτοιμος και ο Ρομέου δούλεψαν πολύ καλά ως αμυντικά χαφ, ενώ λίγο πιο μπροστά τους οι Μετίν, Τουάμα, Σίμιτς και Αμπουχατζίρα ενθουσίασαν τους φιλάθλους με τις περίτεχνες ενεργειές τους, τα «τριγωνάκια» και γενικά το πνεύμα ομαδικότητας που τους διακατείχε.
Αυτή την αρμονική συνεργασία θέλει να βλέπει ο κόσμος που πέρασε ασφαλώς ένα ευχάριστο απόγευμα και περιμένει να δει την ομάδα καλύτερη με τις μεταγραφές που αναμένεται να γίνουν, στη συνέχεια.
Με αρκετές αλλαγές παρέταξε την ομάδα ο Μαρίνος Ουζουνίδης και για πρώτη φορά οι Λαρισαίοι φίλαθλοι είχαν τη δυνατότητα να δουν αγωνιζόμενους τόσο τον Σιμόν Αμπουχατζίρα, όσο και τον Ντέλσον Φερέιρα, που έδωσαν πολλές υποσχέσεις.
Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Ντίνο Σέρεμετ, στην άμυνα και από δεξιά προς τα αριστερά οι Θοδωρής Τριποτσέρης, Νίκος Νταμπίζας, Ναΐμ Ααράμπ και Μιχάλης Μπουκουβάλας, δυο αμυντικά χαφ ήταν οι Ντέλσον Φερέιρα και Ρομέου Ντος Σάντος, πιο μπροστά τους οι Αλεξάντερ Σίμιτς (από δεξιά), Τουμέρ Μετίν (στη μέση) και Σαλίμ Τουάμα (αριστερά), ενώ κορυφή στην επίθεση αγωνίστηκε ο Σιμόν Αμπουχατζίρα.
Ουσιαστικά ο τεχνικός ηγέτης της ΑΕΛ το σύστημα που επέλεξε ήταν το 4-2-3-1.
Το ματς είχε πολύ καλό ρυθμό μέχρι το 60ο λεπτό, το σημείο δηλαδή στο οποίο άρχισαν να γίνονται και οι περισσότερες αλλαγές εκατέρωθεν. Η ΑΕΛ σημείωσε τα 5 γκολ της στα πρώτα 53 λεπτά.
Στο 15’ σημειώθηκε το 1-0 όταν ο Μετίν ανέλαβε να εκτελέσει έμμεσο χτύπημα χτύπημα φάουλ, «έστρωσε» την μπάλα στον Σιμόν Αμπουχατζίρα, ο Ισραηλινός απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο και από το ύψος της περιοχής νίκησε τον Μανωλόπουλο και έκανε το 1-0, γκολ που έτρεξε να το πανηγυρίσει μαζί με τον προπονητή του, ενώ και η κερκίδα τον αποθεώνε.
Τρία λεπτά αργότερα στο 18’ ο Μετίν Τουμέρ πέρασε και την αντίσταση του Μανωλόπουλου, μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-0, γνωρίζοντας την αποθέωση.
Εν συνεχεία ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε και ο Ηλυσιακός κατάφερε να μειώσει με εύστοχο κτύπημα πέναλτι του Τσαμπούρη στο 32’, το οποίο κέρδισε ο Ουμούρι που ανατράπηκε από τον Ααράμπ.
Προηγουμένως πιθανόν να έκανε λάθος ο διαιτητής κ.Κουκλομένος, που καταλόγισε φάουλ του Νταμπίζα πάνω στον Φρίμποργκ, ενώ εμείς είδαμε ότι το φάουλ ήταν επιθετικό από τον παίκτη του Ηλυσιακού που το εκτέλεσε γρήγορα και υπέπεσε στη συνέχεια σε πέναλτι ο Ααράμπ.
Στην επανάληψη η ΑΕΛ και πάλι μπήκε με πολύ διάθεση στο παιχνίδι και στο 47’ο Αμπουχατζίρα κέρδισε πέναλτι, τα οποίο αξιοποίησε ο Τουάμα, που
πέντε λεπτά αργότερα στο 52’ έβαλε το κερασάκι στην... τούρτα, διαμορφώνοντας με δυνατό σουτ το τελικό 5-1.
Σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκε και ο υπό δοκιμήν Ρουμάνος επιθετικός, Ντάνιελ Ομπρίτα, ενώ χρησιμοποιήθηκαν και νέοι παίκτες που γενικά τα μηνύματα που έστειλαν είναι ενθαρρυντικά.
Γενικά μπορούμε να πούμε ότι ήταν ένα θετικό τεστ για τους «βυσσινί» και ο Μαρίνος Ουζουνίδης όπως επισήμανε και στις δηλώσεις του είδε αυτά που ήθελε, απέναντι στον Ηλυσιακό που έχει πολλά νέα παιδιά στη σύνθεσή του και προσπάθησε φιλότιμα, παίζοντας με ανώτερό του αντίπαλο.
ΦΑΣΕΙΣ-ΓΚΟΛ
1’ Σουτ του Τουάμα μέσα από την περιοχή μετά από γύρισμα του Σίμιτς, μπλοκάρει την μπάλα ο Μανωλόπουλος.
2’ Σέντρα από δεξιά του Τριποτσέρη, η μπάλα κατέληξε στον Τουάμα που σούταρε αμέσως αλλά ο Μανωλόπουλος έπεσε στη γωνία του και με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε τη μπάλα.
12’ Ατομική προσπάθεια του Αμπουχατζίρα μάζεψε πάνω του αρκετούς παίκτες και έδωσε στον Μετίν,που σούταρε αλλά πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα.
13’ Εκπληκτικός συνδυασμός των Μετίν, Σίμιτς, Τουάμα, σουτ του τελευταίου από τη σέντρα του Σέρβου όμως η μπάλα κατέληξε άουτ.
15’ Από χτύπημα φάουλ του Μετίν, η μπάλα κατέληξε στον Αμπουχατζίρα, που απέφυγε τον αντίπαλό του και με δυνατό σουτ νίκησε τον Μανωλόπουλο κάνοντας το 1-0.
18’ Ατομική προσπάθεια και σουτ του Μπουκουβάλα, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στον Μετίν, που απέφυγε τον τερματοφύλακα και σε κενή εστία έκανε το 2-0.
32’ Ανατροπή του Ουμούρι από τον Ααράμπ και ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι, ανέλαβε να το εκτελέσει ο Τσαμπούρης που νίκησε τον Σέρεμετ και έκανε το 2-1.
36’ Σέντρα από δεξιά του Σίμιτς, ο Αμπουχατζίρα σκόραρε αλλά είχε υποδειχθεί σωστά σε θέση οφσάιντ.
43’ Ωραία κάθετη μπαλιά προς τον Μετίν από τον Σίμιτς, ο Τούρκος μπήκε στην περιοχή και με ωραίο πλασέ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ και τρίτο για την ΑΕΛ.
47’ Ο Αμπουχατζίρα ελίχθηκε θαυμάσια μέσα στην περιοχή και απέφυγε τον Πουλάκο που τον ανέτρεψε και ο Τουάμα ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι πετυχαίνοντας το 4-1.
52’ Οι «βυσσινί» έκλεψαν την μπάλα λίγο έξω από την αντίπαλη περιοχή, ο Αμπουχατζίρα με τακουνάκι άφησε την μπάλα στον Σίμιτς που βρήκε τον Τουάμα και εκείνος με δυνατό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 5-1.
83’ Σέντρα του Οπρίτα από δεξιά, ο Λύτρας σηκώθηκε πιο ψηλά απ’ όλους και έκανε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι.
84’ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βλασόπουλου έξω από την περιοχή, η μπάλα φεύγει λίγο άουτ.
90’ Σουτ του Τολιμίρ, εντυπωσιακή απόκρουση του Σωτηρίου.
*Τον αγώνα διαιτήτευσε με επιτυχία ο Θωμάς Κουκλωμένος που έκανε κι εκείνος μια πολύ καλή προπόνηση.
Βοηθούς του είχε τους Γιάννη Ρεντόπουλο και Βαγγέλη Καραθάνο, ενώ τέταρτος διαιτητής ήταν ο Άγης Μπουμαρσόπουλος.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΑΕΛ: Σέρεμετ (63’ Σωτηρίου), Τριποτσέρης (72’ Μπαλής), Νταμπίζας (60’ Κολοβέτσιος), Ααράμπ (68’ Καρανίκας), Μπουκουβάλας, Ρομέου (56’ Βλασόπουλος), Ντέλσον (72’ Λύτρας), Μετίν (46’ Οπρίτα), Τουάμα (63’ Σιατραβάνης), Αμπουχατζίρα (72’ Τσίγκας), Σίμιτς (63’ Κάιο)
ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ: Μανωλόπουλος (73’ Στεφανάκος), Ματζουράκης (84’ Τζέζης), Ουμουρί ( 58’ Τσιρογιάννης), Παλάσκας (53’ Ρέιντ), Κοκκίνης (71’ Αυλωνίτης), Φρίμπονγκ (58’ Αθανασόπουλος), Δήμου (60’ Σάμιος), Τσαμπούρης (63’ Τεγούσης), Φραντζέσκι (52’ Βελέτης), Μπερνιδάκης (66’ Τόλιμιρ), Πουλάκος (58’ Μανιάτης).
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass