ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ

Χρυσές προσδοκίες τα κορίτσια του Πελασγού

* Γ. ΚΟΥΤΣΙΩΡΑΣ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΕΛΑΣΓΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δημοσίευση: 21 Ιουλ 2009 3:18 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:10
 Φωτ. Ν. Σιούμκας
Με μια σημαντική αλλά όχι και ανέλπιστη διάκριση, ολοκληρώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο το πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου παμπαίδων - παγκορασίδων. Ο λόγος για τον Πελασγό Λάρισας, που «τερμάτισε» πρώτος στην τελική βαθμολογία των παγκορασίδων με σύνολο 67 βαθμών. Η ομάδα του Πελασγού συνεχίζει στο δρόμο των επιτυχιών και της κορυφής που εδώ και πολλά χρόνια χάραξε με Λαρισαίους αθλητές που καταφέρνουν να αναδειχθούν σε Πανελλήνιο αλλά και Ευρωπαϊκό επίπεδο. Γνωστός άλλωστε τροφοδότης των εθνικών ομάδων της χώρας μας παλιότερα, αλλά και τώρα, με αθλητές όπως ο Αγγελάκης, η Αλεξούλη, ο Μπαλαμπάνος και ο Δουϊκας που είναι μέλη της τωρινής Εθνικής Εφήβων όπως και με άλλους μεγαλύτερων κατηγοριών.
Η Σοφία Ντίστα στα 600μ. που τερμάτισε πρώτη με επίδοση 1.41.32, η Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου με άλμα 5.69 που πήρε επίσης την πρώτη θέση, η Παρασκευή Στατήρη στα 80μ. με εμπόδια που τερμάτισε δεύτερη αλλά και οι προπονητες τους κ. Γιάννης Κουτσιώρας και Βασίλης Μπεκιάρης μίλησαν στην «Ε» για αυτή τους την επιτυχία.
Γ. ΚΟΥΤΣΙΩΡΑΣ: « ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»
Ο επί πολλά χρόνια πρωτεργάτης των επιτυχιών του Πελασγού και υπεύθυνος του προπονητικού τιμ Γιάννης Κουτσιώρας εμφανώς ευχαριστημένος αλλά και σίγουρος για ανάλογη συνέχεια, επισήμανε τα εξής: «Θεωρώ πως αυτά τα κορίτσια είναι το μέλλον του Πελασγού αλλά και της Ελλάδας. Ο σύλλογος αυτή τη στιγμή εκτός από πολλές καλές αθλήτριες διαθέτει και 6 -7 κορίτσια που είναι κορυφαία στην κατηγορία τους. Περιμένουμε κάτι σημαντικό από αυτές στην πορεία γιατί έχουμε ενδείξεις. Αποτέλεσμα όλων αυτών το καλύτερο προπονητικό τιμ που διαθέτουμε με τους κ. Μπεκιάρη, Φαλτάκα, Τζιμούλη, Αρσένη, Χαλίτσιο αλλά και την κ. Κρίκκη».
Β. ΜΠΕΚΙΑΡΗΣ: «ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ»
Η εμπειρία και η προσφορά του Βασίλη Μπεκιάρη αναμφισβήτητη. Ο δημιουργός του Αγγελάκη και προπονητής ο οποίος τον ανέδειξε, όπως δήλωσε, η πρωτιά των αθλητριών του δεν ήταν τυχαία αλλά κάτι το αναμενόμενο. « Η πρώτη θέση που καταλάβαμε ήταν αναμενόμενη και την περιμέναμε ευκολότερη. Θέλαμε γύρω στους 90 βαθμούς στην τελική βαθμολογία και την τριάδα στα αγόρια, παρ' όλα αυτά, κάποιοι τραυματισμοί την τελευταία εβδομάδα στα αγόρια και το γεγονός ότι κάποια κορίτσια είχαν μικροτραυματισμούς την τελευταία εβδομάδα δε μας το επέτρεψε.
Ήταν ευτύχημα ότι από τα έξι κορίτσια που περιμέναμε να τραβήξουν την ομάδα ψηλά, τα τρία από αυτά πήγαν πολύ καλά με αποτέλεσμα να βγούμε πρώτοι.
Τα υπόλοιπα παιδιά ήταν άπειρα αφού συμμετείχαν για πρώτη φόρα σε πανελλήνιο πρωτάθλημα.
Στοχεύουμε φυσικά και πάλι την πρώτη θέση στους επόμενους πανελλήνιους αγώνες, αλλά και να συνεχίσουμε να τροφοδοτούμε τις εθνικές ομάδες.
Σ. ΝΤΙΣΤΑ: «ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΔΟΣΗ»
Μετά τη δεύτερη φετινή της επιτυχία και την 3η θέση στο πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα στον Πύργο με την ανάλογη συνέχεια στους προχτεσινούς αγώνες η Σοφία Ντίστα ανέφερε τα εξή: « Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον προπονητή μου κ. Μπεκιάρη ο οποίος όλη αυτή την περίοδο της προετοιμασίας με βοήθησε πάρα πολύ και με ενθάρρυνε για να καταφέρω την πρώτη θέση. Θα μπορούσα να κάνω καλύτερη επίδοση αλλά η πολύ ζέστη και ο αέρας τον οποίο είχα κόντρα δεν το επέτρεψε.. Στόχος μου του χρόνου που αλλάζω κατηγορία (κορασίδες) να κάνω καλούς χρόνους στα 800μ. Επίσης είμαι πολύ ευχαριστημένη για την τρίτη θέση στα 4χ300μ. ένω θα μπορούσαμε και καλύτερα. Στον αγώνα συμμετείχαμε η Καραθανάση, η Στατήρη η Σπανούλη και εγώ. Κάποιες ενοχλήσεις όμως που είχε η Σπανούλη μας στέρησε την 1η θέση»
Κ. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ: «ΣΤΟΧΕΥΩ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΡΕΚΟΡ»
Μετά από μια δύσκολη χρονιά με τα μη αναμενόμενομενα άλματα αλλά και με αρκετούς τραυματισμούς πριν το πανελλήνιο πρωτάθλημα, η νεαρή αθλήτρια του συλλόγου Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου δήλωσε τα εξής: « Φέτος η χρονιά μου ήταν αρκετά δύσκολη με κακές επιδόσεις στα σχολικά πρωταθλήματα αλλά και με ένα τραυματισμό λίγο πριν τους προχθεσινούς αγώνες. Να ευχαριστήσω τη φυσιοθεραπεύτρια του ΣΕΓΑΣ γιατί χωρίς αυτή δεν θα κατάφερνα να αγωνιστώ. Δεν μπορώ να ξεχάσω τον κ. Γιάννη Κουτσιώρα που με στήριξε και πίστεψε σε εμένα. Οφείλω τα πάντα σε αυτόν. Για τη συνέχεια στοχεύω το πανελλήνιο του χρόνου και μια επίδοση πάνω από 6.10».
Π. ΣΤΑΤΗΡΗ: «ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΡΕΚΟΡ»
Καταλαμβάνοντας την 5η θέση στον Πύργο φέτος στο σχολικό πρωτάθλημα Ελλάδας - Κύπρου και την 1η στο διασυλλογικό πρωτάθλημα η Παρασκευή Στατήρη δήλωσε: «Θεωρώ σημαντική την προχθεσινή δεύτερη θέση που κατέλαβα αφού ήμουν η μικρότερη της κατηγορίας ενώ είμαι πολύ ευχαριστημένη για το ατομικό ρεκόρ που κατάφερα. Ο κ. Κουτσιώρας με βοήθησε πάρα πολύ και τον ευχαριστώ όπως και τους υπόλοιπους προπονητές. Η φετινή μας πρωτιά, ήταν μόνο η αρχή».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass