ΓΙΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ 17ων ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Η Λάρισα αθλητική πρωτεύουσα της Μεσογείου

* ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ Η ΤΕΛΕΤΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΜΕ ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

Δημοσίευση: 14 Ιουλ 2009 3:40 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:10
Φωτ.: Βασ. Ντάμπλης
Από χθες η Λάρισα είναι και επίσημα μία από τις δύο αθλητικές πρωτεύουσες της Μεσογείου (η άλλη είναι ο Βόλος) καθώς το 2013 θα συνδιοργανώσει τους Μεσογειακούς Αγώνες και με μία λαμπρή τελετή υποδέχθηκε τη Μεσογειακή σημαία.
Η τελετή έγινε στην Κεντρική πλατεία παρουσία δεκάδων Λαρισαίων που δείχνουν να τους άγγιξε το Μεσογειακό πνεύμα και ήταν πραγματικά εντυπωσιακή η συμμετοχή των παλαιμάχων αθλητών, νυν αλλά και μελλοντικών στην πορεία της Μεσογειακής σημαίας στους δρόμους της Λάρισας υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής.
Στη συνέχεια στο χώρο της Κεντρικής πλατείας και αφού έγινε η έπαρση της σημαίας των Μεσογειακών Αγώνων και αυτής των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 παρουσία του γενικού γραμματέα της ΔΕΜΑ, Ισίδωρου Κούβελου, άρχισε το τελετουργικό το οποίο είχε πανθεσσαλικό χαρακτήρα μια και παρευρέθηκαν τρεις νομάρχες και οι δήμαρχοι όλων των πρωτευουσών των θεσσαλικών νομών δείχνοντας ότι οι Αγώνες είναι υπόθεση όλης της Θεσσαλίας.
Πρώτος ομιλητής ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης υφυπουργός Χρήστος Ζώης, που τόνισε ότι η Λάρισα υποδέχεται τη σημαία των Μεσογειακών Αγώνων και μαζί με την πόλη του Βόλου καλείται να διοργανώσει τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013. Πρόκειται για μία από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις και οι δύο πόλεις καλούνται να αποδείξουν ότι μπορούν να διοργανώσουν τους καλύτερους Μεσογειακούς Αγώνες.
Η Λάρισα με το Βόλο πήραν τους Αγώνες μετά από δύσκολη μάχη απέναντι σε μία πόλη σαν τη Ριέκα που για τέταρτη φορά τους διεκδικούσε.
Οι συγκεκριμένοι Αγώνες θα λειτουργήσουν ως «ατμομηχανή» για την ανάπτυξη της Θεσσαλίας και πιστεύω ότι θα καταφέρουν η Λάρισα με το Βόλο να κάνουν Αγώνες που θα μείνουν στην ιστορία.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Περιφερειάρχης Φώτης Γκούπας που μεταξύ άλλων είπε τα ακόλουθα: «Είναι μια ιστορική στιγμή για τη Λάρισα και όλη τη Θεσσαλία η σημερινή (σ.σ. προχθεσινή) τελετή για την παραλαβή της σημαίας των Μεσογειακών Αγώνων.
Και είναι μεγάλη χαρά για όλους μας η ενθουσιώδης συμμετοχή του κόσμου, η δική σας συμμετοχή, που αποτελεί την καλύτερη εγγύηση ότι οι Αγώνες που θα διοργανώσουν Βόλος και Λάρισα το 2013, θα είναι οι καλύτεροι αγώνες στην ιστορία των Μεσογειακών.
Αθλητές από τρεις ηπείρους με κοινό στοιχείο τη μεσογειακή παράδοση και πολιτισμό θα συναντηθούν στη Θεσσαλία στη σημαντικότερη αθλητική διοργάνωση διεθνούς επιπέδου που έχει φιλοξενηθεί ποτέ στην περιοχή.
Είναι μια διοργάνωση - ορόσημο για τη Θεσσαλία που θα μας επιτρέψει να αναδείξουμε το πραγματικά σπουδαίο ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει η περιοχή και να ενισχύσουμε τις υποδομές σε όλους τους τομείς: όχι μόνο στον αθλητισμό αλλά και στον πολιτισμό, τον τουρισμό, την επιχειρηματικότητα.
Από την πλευρά της κυβέρνησης, πρέπει να επισημάνω ότι τα τελευταία χρόνια δώσαμε προτεραιότητα στην ολοκλήρωση μεγάλων και κρίσιμων έργων όπως το διευρωπαϊκό οδικό δίκτυο (Τέμπη), οι συνδέσεις των πρωτευουσών των νομών με την έδρα της Περιφέρειας και οι παρακάμψεις των αστικών κέντρων (Βόλου και Λάρισας).
Παράλληλα μέσω του ΕΣΠΑ που είναι σε πλήρη εξέλιξη και ειδικά στη Θεσσαλία παρουσιάζει κορυφαίες επιδόσεις, θα χρηματοδοτηθούν και θα ολοκληρωθούν έργα που θα συμβάλουν όχι μόνο στην ομαλή διεξαγωγή των Αγώνων αλλά και θα ενισχύσουν την αναπτυξιακή προοπτική της Θεσσαλίας σε όλους τους τομείς.
Από σήμερα Βόλος και Λάρισα κάνουν μαζί ένα μεγάλο άλμα προς τα εμπρός, που είναι βέβαιο ότι θα έχει σπουδαία αποτελέσματα, οικονομικά και κοινωνικά».
Επόμενος ομιλητής ήταν ο γενικός γραμματέας της ΔΕΜΑ Ισίδωρος Κούβελος που είπε τα ακόλουθα: «Λιγότερο από τέσσερα χρόνια χωρίζουν τη σημερινή ημέρα από την περίοδο των Μεσογειακών Αγώνων του 2013. Μια διοργάνωση που θα φιλοξενηθεί στη Λάρισα και το Βόλο και που όπως όλοι πιστεύουμε, θα αποτελέσει σταθμό όχι μόνο για την όμορφη αυτή περιοχή της Ελλάδας αλλά και για ολόκληρο το θεσμό των Μεσογειακών Αγώνων.
Όταν βρέθηκαν στο τιμόνι της Επιτροπής Διεκδίκησης των Αγώνων αυτών, τον Οκτώβριο του 2006, πίστεψα πραγματικά ότι η ανάληψη της διοργάνωσης ήταν εφικτή, παρά τις αντίθετες εκτιμήσεις των περισσοτέρων. Την πίστη αυτή τη μοιράστηκα με τους λίγους συνεργάτες μου, έχοντας για όλο το διάστημα στο πλευρό μου τη δυνατή συμπαράσταση του Κώστα Τζανακούλη, του Αλέκου Βούλγαρη, του Κυριάκου Μήτρου, καθώς και όλων εκείνων που συνέλαβαν, στην αρχή της διαδρομής, στην ιδέα της διεκδίκησης. Τον Οκτώβριο του 2007, η υπέροχη υποδοχή που μας επιφυλάξατε μετά την επιτυχία της ανάληψης των Αγώνων, σηματοδοτούσε το τέλος μιας προσπάθειας! Και ανήκει ασφαλώς στην ιστορία!
Σήμερα η εκδήλωση που κάνετε εδώ στη Λάρισα, με τις σημαίες των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 να κυματίζουν, σηματοδοτεί την έναρξη μιας άλλης προσπάθειας. Της προσπάθειας για την ολοκλήρωση του ονείρου!
Όλοι εσείς που αγκαλιάσατε αυτό το όνειρο, πολίτες και αρχές της Λάρισας, ξέρετε ήδη πολύ καλά ότι μετά τη σημερινή ημέρα, σας περιμένει σκληρή δουλειά προετοιμασίας και τούτο γιατί είναι βέβαιο ότι και εσείς θέλετε, όπως όλοι μας εξάλλου, οι Αγώνες του 2013 να είναι οι καλύτεροι Μεσογειακοί Αγώνες στην ιστορία του θεσμού!
Πρώτιστο μέλημα της πολιτείας από σήμερα είναι να δημιουργήσει στην περιοχή την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή, όχι μόνο για να προσφέρει στην οργανωτική επιτροπή τις καλύτερες συνθήκες διοργάνωσης των Αγώνων, αλλά και για να δώσει στις κοινωνίες των επαρχιών Λάρισας και Μαγνησίας, την ώθηση που χρειάζονται για μια ολοκληρωτική οικονομική, πολιτισμική και αθλητική συνύπαρξη. Να αποτελέσουν, δηλαδή, οι Αγώνες το εφαλτήριο για μια συνολική αναβάθμιση της περιοχής σε όλους εκείνους τους τομείς που πρέπει να χαρακτηρίζουν την Ελλάδα του αύριο. Μια αναβάθμιση που τόσο έχει ανάγκη η περιοχή.
Οι Μεσογειακοί Αγώνες πρέπει απλώς να αποτελέσουν τη χρυσή ευκαιρία για να αλλάξει πρόσωπο η Κεντρική Ελλάδα. Προς την κατεύθυνση αυτή, η συμπαράσταση όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, είναι αναγκαία.
Αγαπητοί φίλοι, υποδέχομαι και εγώ μαζί σας, ως πραγματικός συμπολίτης σας, τη σημαία των Μεσογειακών Αγώνων μαζί με το σύμβολο που φτιάξαμε ως Επιτροπή Διεκδίκησης και τώρα αποτελεί τη σημαία της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων του 2013.
Αυτή τη φορά στέκομαι απέναντί σας με μια άλλη ιδιότητα. Εκείνη του γενικού γραμματέα της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων.
Μέσα από τη θέση αυτή, μου δίνεται η ευκαιρία να συμβάλω στο θεσμό πιο εποικοδομητικά, βοηθώντας με τη συνεχή παρουσία μου την προσπάθεια της Οργανωτικής Επιτροπής να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις και τους στόχους του φακέλου της Διεκδίκησης που έχει κληρονομήσει και τη δική σας προσπάθεια για μια άρτια προετοιμασία για να υποδεχθείτε το 2013 τους αθλητές της Μεσογείου και τους πολίτες όλου του κόσμου.
Στο Βόλο, πριν λίγες ημέρες ευχήθηκα στους εκεί συμπολίτες μου, καλή δουλειά, μια ευχή που μεταφέρω και σε εσάς σήμερα με όλη μου την καρδιά. Παράλληλα, όμως, θέλω να ευχηθώ και στους δύο δημάρχους φίλους μου, αλλά και σε όλους τους φορείς της Περιφέρειας καλή δύναμη και καλή τύχη, γιατί είναι βέβαιο ότι θα το χρειαστούν και τα δύο».
Μετά μίλησε ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης που είπε τα ακόλουθα: «Μεσογειακοί Αγώνες, από το όνειρο στην πραγματικότητα. Υπήρχε συνέχεια και συνέπεια στην υλοποίηση του ονείρου από τους προηγούμενους που διαμόρφωσαν την πρόταση μέχρι τους σημερινούς που πραγματοποίησαν το όνειρο, πέτυχαν το στόχο. Από τους προηγούμενους που κέρδισαν την υποψηφιότητα Βόλος - Λάρισα με αντίπαλο την Πάτρα, μέχρι τους σημερινούς που πήραμε τους αγώνες με αντίπαλο τη Ριέκε (Κροατία) και τη Μερσίνα (Τουρκία). Αυτά ανήκουν στο παρελθόν.
Σήμερα, όμως, είμαστε μια γροθιά, οι προηγούμενοι, οι σημερινοί και οι αυριανοί και βλέπουμε μπροστά ενωμένοι και αποφασισμένοι να υλοποιήσουμε τη δέσμευσή μας απέναντι:
- Στη ΔΕΜΑ
- Στους πολίτες μας
- Στην αθλητική οικογένεια
τους Μεσογειακούς Αγώνες το 2013 σταθμό στην ιστορία τους.
Τα οφέλη των αγώνων πολλαπλά και όχι μόνο: Εκσυγχρονισμός, αθλητικές υποδομές, οφέλη καθαρά αναπτυξιακά, που διαχέονται σε όλη τη Θεσσαλία. Ανάγκη όμως είναι να υπάρξει ηλεκτροκίνηση ανάμεσα σε Λάρισα και Βόλο.
Μετά την ψήφιση του νόμου για την ίδρυση της Ανώνυμης Εταιρίας της διοργάνωσης των αγώνων, οι ρόλοι μας είναι διακριτοί ανάμεσα στην κυβέρνηση, την τοπική αυτοδιοίκηση, την ΔΕΜΑ και την ΕΟΕ: Όλοι μαζί θα πετύχουμε».
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΒΙΝΤΕΟ
Στη συνέχεια ακολούθησε ένα εντυπωσιακό βίντεο με την ιστορία της διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων από τη Λάρισα και το Βόλο (από τη στιγμή που την οραματίστηκαν ο δήμαρχος Λάρισας Κώστας Τζανακούλης και ο πρώην δήμαρχος Βόλου Κυριάκος Μήτρου), πώς κερδήθηκε η μάχη στην Ελλάδα από την Πάτρα και πως η μάχη με τη Ριέκα και τη Μερσίνα. Επίσης «ζωντάνεψαν» στιγμές από τους Μεσογειακούς Αγώνες της Πεσκάρα.
ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Τον κύκλο των ομιλητών έκλεισε ο δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζανακούλης που αφού έκανε μία αναδρομή στην ιστορία των Μεσογειακών Αγώνων τόνισε τα εξής: «Οι Μεσογειακοί Αγώνες ξεκίνησαν το 1951 και ήταν πρόταση του Μοχάμεντ Τάχερ Πάχα, Προέδρου της Αιγυπτιακής Ολυμπιακής Επιτροπής που ενισχύθηκε από τον Ιωάννη Κετσέα, ενεργό μέλος του Ολυμπιακού Κινήματος.
Οι πρώτοι αγώνες τιμής ένεκεν, έγιναν τον Οκτώβριο του 1951 στην ιστορική πόλη της Αλεξάνδρειας, όπου συμμετείχαν 734 αθλητές από 10 χώρες σε 13 αθλήματα.
Στη συνέχεια, πολλές πρωτεύουσες χωρών της Μεσογείου και μεγάλες πόλεις διοργάνωσαν Μεσογειακούς Αγώνες. Στις 16 Ιουλίου του 1961 δημιουργήθηκε η διεθνής επιτροπή των Μεσογειακών Αγώνων, η γνωστή ΔΕΜΑ, της οποίας ο ρόλος είναι να προωθεί τον αθλητισμό και την ιδέα της συνεργασίας μεταξύ των λαών της Μεσογείου.
Σήμερα οι Μεσογειακοί Αγώνες που γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια, την πρώτη χρονιά μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αποτελούν το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στην ιστορική περιοχή της Μεσογείου.
Αθλητές από 24 πλέον χώρες της Μεσογείου, και των 3 ηπείρων, συναντιώνται κάθε τέσσερα χρόνια στη διοργανώτρια πόλη για να γιορτάσουν το μεγάλο γεγονός, όπου για 2,5 εβδομάδες περίπου δίνουν μια διαφορετική εικόνα, της οποίας τα χρώματα μένουν ανεξίτηλα για πολλά χρόνια στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή. Φέτος στην Πεσκάρα, έσπασε το ρεκόρ συμμετοχής αθλητών, αφού ξεπέρασε η συμμετοχή τις 4.000.
Πριν μερικά χρόνια, θεωρούνταν σχεδόν αδιανόητο πόλεις σαν το Βόλο και τη Λάρισα να μπουν στη διαδικασία διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων, πολύ δε περισσότερο σαν τη Λάρισα που δεν πληρούσε ούτε τα βασικά κριτήρια διεκδίκησης.
Η πρώτη ιδέα για συνδιοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων με την πόλη του Βόλου «έπεσε» το καλοκαίρι του 2004, όταν γίνονταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Μια ιδέα που καλλιεργήθηκε τα δύο επόμενα χρόνια και όταν το καλοκαίρι του 2006 άνοιγε ο δρόμος επί ελληνικού εδάφους, σε χρόνο ρεκόρ ετοιμάστηκε ο φάκελος, που ήταν τόσο καλός όσο χρειαζόταν για να νικήσουμε. Μετά άρχιζε ο μεγάλος αγώνας, ένας αγώνας που στέφθηκε με επιτυχία, γιατί όλοι συστρατεύτηκαν μαζί μας, γιατί όλοι βοήθησαν και εδώ πρέπει να θυμίσουμε και να ευχαριστήσουμε τα δημοτικά συμβούλια Λάρισας και Βόλου, τους βουλευτές Λάρισας και Μαγνησίας που μας συμπαραστάθηκαν, το γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, τους νομάρχες, όλους τους επικεφαλής των φορέων των δύο πόλεων αλλά και τον πρωθυπουργό, την υπουργό Εξωτερικών, τον υφυπουργό Εσωτερικών, τον πρώην υφυπουργό Αθλητισμού κ. Ορφανό, όπως και τον νυν κ. Ιωαννίδη, την κ. Πετραλιά, τους αρχηγούς αντιπολίτευσης, τον κ. Κούβελο που δέχθηκε να τεθεί επικεφαλής της προσπάθειας τους ανθρώπους της ομάδας του και τα ΜΜΕ της περιοχής και όχι μόνο.
Είχαμε πει ότι όλα αυτά ήταν η πορεία προς το όνειρο, σήμερα δικαιολογημένα και με υπερηφάνεια λέμε «Ζήσε το όνειρο» και τούτο διότι φάνταζε σαν μακρινό όνειρο που σήμερα γίνεται πραγματικότητα. Η πόλη της Λάρισας και του Βόλου, η Θεσσαλία, η Ελλάδα μόνο κέρδος θα έχουν από τη διοργάνωση των 17ων Μεσογειακών Αγώνων. Κέρδος σε όλους τους τομείς γιατί το γεγονός αυτό καθ’ αυτό είναι πολύ μεγάλο. Σε μας εναπόκειται όχι απλά να το μεγαλώσουμε αλλά να αποκομίσουμε τα μεγαλύτερη οφέλη.
Το δίπολο Λάρισας - Βόλου μπορεί πατώντας πάνω σε αυτό το γεγονός, να κάνει πολλά στην πορεία, όχι μόνο μέχρι τους Μεσογειακούς, αλλά και μετά από αυτούς. Χρειάζεται η συστράτευση όλων των ενεργών πολιτών και δυνάμεων, κανένας δεν περισσεύει.
Φιλοδοξούμε να κάνουμε τους καλύτερους αγώνες, το πιστεύουμε το μπορούμε. Έχουμε μακρύ δρόμο μπροστά, δύσκολο, ανηφορικό αλλά ευχάριστο. Θα τον τρέξουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα, γιατί το γεγονός είναι αύριο. Τα τέσσερα χρόνια είναι μικρό χρονικό διάστημα, αλλά μπορούν να γίνουν πολλά. Έχουμε μαζί μας όλους εσάς, όλους όσοι χρειαζόμαστε. Θα έχουμε μαζί μας τους εθελοντές, θα έχουμε μαζί μας τη νεολαία, τους ανθρώπους που καθημερινά θα εκπαιδεύονται και η εμπειρία θα είναι η παρακαταθήκη για το αύριο.
Με σεβασμό στον πολιτισμό, το περιβάλλον, τον αθλητισμό θα δουλέψουμε όπως ταιριάζει σε μια σύγχρονη πολιτεία που σέβεται την ιστορία της, τους κατοίκους της, τις μέλλουσες γενεές. Είμαστε καταδικασμένοι να πετύχουμε και θα πετύχομε γιατί το θέλουμε γιατί το μπορούμε.
Σήμερα η παρουσία όλων μας αυτό μαρτυρά.
Είμαστε όλοι εδώ υποδεχόμενοι τη σημαία των Μεσογειακών Αγώνων που για τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα κυματίζει στο θεσσαλικό ουρανό, στον ουρανό της Λάρισας.
Σας ευχαριστώ όλους».
ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΑΝ
Στην εκδήλωση εκτός των προαναφερομένων παρευρέθηκαν οι: βουλευτές Κώστας Αγοραστός, Έκτορας Νασιώκας, Βασίλης Έξαρχος, Αστέριος Ροντούλης, ο νομάρχης Λάρισας Λουκάς Κατσαρός, ο νομάρχης Τρικάλων Ηλίας Βλαχογιάννης, ο νομάρχης Καρδίτσας Φώτης Αλεξάκος, ο δήμαρχος Τρικάλων Μιχάλης Ταμήλος, ο δήμαρχος Καρδίτσας Δομήνικος Βερίλλης, η διευθύνουσα σύμβουλος της Οργανωτικής Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων 2013 κ. Φανή Κουτρουμπά, ο αντιπρόεδρος του ΟΕΚ κ. Αγαδάκος, πρόεδρος της ΤΕΔΚ Μαγνησίας κ. Αρέθας, αντιπροσωπεία του Δήμου Βόλου με επικεφαλής το δήμαρχο Αλέκο Βούλγαρη και τους αντιδημάρχους Δερβένη, Φοινικόπουλο, αντινομάρχες, αντιδήμαρχους, νομαρχιακούς και δημοτικούς συμβούλους, εκπροσώπους φορέων, αθλητές και άλλοι.
ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΡΟΝΤΟΥΛΗ
Τη δυσαρέσκεια του βουλευτή Ροντούλη προκάλεσε το γεγονός ότι δεν κλήθηκε να μιλήσει στην εκδήλωση παρότι εκπροσωπούσε τον πρόεδρο του κόμματος. Μάλιστα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη και εκείνος του είπε «Αστέριε σήκω φύγε από την εκδήλωση».
Ο κ. Ροντούλης έκανε αμέσως μετά την παρακάτω δήλωση: «Ευχόμαστε τη Νέα Δημοκρατία να κάνει άριστους Μεσογειακούς Αγώνες αν ως το 2013 είναι κυβέρνηση».
* Η εκδήλωση περιελάμβανε και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τα χάλκινα Σιάτιστας - Ορχήστρα «Παύλος Μελάς» και στο τέλος υπήρξε πάρτι με το ποπ-ροκ συγκρότημα «40 ώρες».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass