ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Μεσογειακοί Αγώνες: Αρχίζει το όνειρο...

*ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ (9 μ.μ.) *ΠΑΡΟΝΤΕΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΔΕΜΑ ΙΣ. ΚΟΥΒΕΛΟΣ ΚΑΙ Η ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΣΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΔΕΜΑ 2013 Φ. ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΑ

Δημοσίευση: 13 Ιουλ 2009 3:45 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:10
 «Ζήσε το όνειρο» από σήμερα αυτό θα είναι το σύνθημα της πόλης της Λάρισας με την ευκαιρία της υποδοχής της Μεσογειακής σημαίας στις 9 μ.μ. στην Κεντρική πλατεία και επί τέσσερα χρόνια θα κοσμεί την Κεντρική πλατεία της πόλης και θα θυμίζει ότι ένα μεγάλο μέρος των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 (και το μεγαλύτερο των ομαδικών αθλημάτων) θα γίνουν στη Λάρισα που έχει μια σημαντική πρωτοπορία καθώς είναι η πρώτη πόλη που γίνεται συνδιοργανώτρια Αγώνων με την αποδοχή της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων.Το όνειρο που θα ζήσουν οι Λαρισαίοι θα περιλαμβάνει την εισροή επενδύσεων πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ καθώς θα κατασκευαστούν πολλά μεγάλα έργα όπως το Μεσογειακό Χωριό όπου θα δοθεί αργότερα σε δικαιούχους του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, το γήπεδο της ΑΕΛ (που ήδη ξεκίνησε), το δεύτερο κολυμβητήριο στη Νέα Πολιτεία (έχει κατασκευαστεί ένα μέρος), ένα νέο κλειστό γυμναστήριο, το ιππικό κέντρο (θα σηματοδοτήσει την διοργάνωση σημαντικών ιππικών αγώνων), νέα γήπεδα τένις αλλά και βελτίωση του Αλκαζάρ. 
Επίσης από το 2012 και μετά η Λάρισα θα φιλοξενεί πολλές σημαντικές διοργανώσεις που θα λειτουργήσουν ως δοκιμαστικοί αγώνες ενόψει των Μεσογειακών με πολλά οφέλη για την πόλη αφού θα έρχονται πολλοί αθλητές, συνοδοί αλλά και σε ορισμένα σπορ φίλαθλοι του καλού αθλητικού θεάματος.
Τέλος το 2013 η Λάρισα θα υποδεχθεί περίπου 1000 αθλητές και για πρώτη φορά στην ιστορία της σε δέκα μέρες θα γίνονται παράλληλα οκτώ σπορ με συμμετοχή αθλητών που υπόσχονται διακρίσεις.
Πάνω απ’ όλα θα υπάρξει σημαντική τουριστική προβολή της περιοχής.
Η σημαία λοιπόν αυτού του σημαντικού αθλητικού γεγονότος που για πρώτη φορά θα συνδεθεί και με τον Πολιτισμό (με τη διοργάνωση της Πολιτιστικής Μεσογειάδας) θα την υποδεχθούν σήμερα όλοι οι Λαρισαίοι και πρώτοι θα είναι αθλητές εν ενεργεία και μη.
Από την περασμένη Κυριακή που η Λάρισα με το Βόλο ανέλαβαν και ουσιαστικά τη σκυτάλη της διοργάνωσης αρχίζουν και βρίσκονται στο επίκεντρο του αθλητικού ενδιαφέροντος και αναφορές στις δύο αυτές πόλεις κάνουν πολλές εφημερίδες σε όλη την Ευρώπη.
Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και στην Πεσκάρα οι Ιταλοί άρχισαν να ρωτάνε για την διοργάνωση.
Επειδή το βάρος της συγκεκριμένης διοργάνωσης είναι σημαντικό θα πρέπει όλοι να συστρατευθούν στην επιτυχία αυτών των Αγώνων.
ΚΟΥΒΕΛΟΣ-ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΑ
Στη σημερινή εκδήλωση θα δώσει το παρών ο γενικός γραμματέας της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων και πρόεδρος της επιτροπής διεκδίκησης Ισίδωρος Κούβελος αλλά και η διευθύνουσα σύμβουλος της Οργανωτικής Επιτροπής των Μεσογειακών Αγώνων 2013 Φανή Κουτρουμπά (για προσωπικούς λόγους δεν θα μπορέσει να παραστεί ο πρόεδρος Ερωτόκριτος Νεόφυτος).
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης για την υποδοχή της Μεσογειακής σημαίας έχει ως ακολούθως:
8. 30 μ.μ.: Παρέλαση της σημαίας των Μεσογειακών Αγώνων από αθλητές, σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δ.Ω.Λ.
9.00 μ.μ.: Έπαρση της σημαίας των Μεσογειακών Αγώνων στην Κεντρική πλατεία.
9.10 μ.μ.: Μουσικό πρόγραμμα με τα Χάλκινα Σιάτιστας - ορχήστρα «Παύλος Μελάς».
9.30 μ.μ.: Χαιρετισμοί επισήμων.
9.40 μ.μ.: Ομιλία δημάρχου Λαρισαίων.
9.50 μ.μ.: Πάρτι με το ποπ-ροκ συγκρότημα «48 ώρες».
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass