Ο ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΜΠΟΞΕΡ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΣΙΔΗΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ένας παγκόσμιος πρωταθλητής στην... Αετοράχη

ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 02 Ιουλ 2009 2:59 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:08
 Φωτ. Β. Ντάμπλης
Όταν πριν από 37 ολόκληρα χρόνια ο «Τρούμπης» ή κατά κόσμον Χαράλαμπος Κατσίδης έφευγε από την Αετοράχη για την Αυστραλία δεν θα φανταζόταν πως θα επέστρεφε με ένα γιο παγκόσμιο πρωταθλητή στο μποξ. Κι όμως έγινε. Επέστρεψε με το παιδί του που είναι ένα από τα πιο γνωστά ονόματα στην κατηγορία των ελαφρών βαρών στην παγκόσμια κατάταξη. Ο Μιχάλης Κατσίδης εδώ και μερικές ημέρες βρίσκεται στην Αετοράχη χθες μίλησε στην «Ε» και φωτογραφήθηκε γι΄ αυτήν:*Είναι η πρώτη σου φορά στην Ελλάδα. Τι σημαίνει για σένα αυτή η επίσκεψη στο χωριό σου την Αετοράχη;-Αυτή η περιοχή είμαι εγώ. Είναι η καταγωγή μου. Ο πολιτισμός μου. Αυτά σημαίνουν για μένα η Αετοράχη. Εδώ γεννήθηκε ο παππούς μου και εδώ γεννήθηκε ο πατέρας μου. Ο παππούς μου μάλιστα έχτισε με τα ίδια του τα χέρια το σπίτι του (μας δείχνει ένα σπίτι με μπλε πατζούρια λίγο δίπλα από την πλατεία.
Αυτήν την εκδρομή ήθελα να την κάνω με τον πατέρα μου που έχει να επιστρέψει στο χωριό του 37 ολόκληρα χρόνια. Ήξερα πως η συγκίνησή του ήτα μεγάλη και ήταν στη μέση για το αν έρθει ή όχι. Του είπα πως αν δεν θέλει να έρθει γι΄ αυτόν ας το κάνει για εμένα τουλάχιστον. Και να που ήρθαμε. Και τον είδα πιο ευτυχισμένο από ποτέ στη ζωή μου.
* Σκέφτεσαι κάποια στιγμή να δώσεις κάποιον αγώνα εδώ στη Λάρισα ή γενικότερα στην Ελλάδα;
- Είναι περίεργο που το λες γιατί πριν από λίγο διάστημα μιλούσαμε για το ενδεχόμενο να δώσουμε κάποιο αγώνα εδώ. Προσπαθούμε να βρούμε κάποιο τρόπο με τον μάνατζερ. Πιθανότατα να γίνει κάτι. Εγώ το θέλω.
* Σκέφτεσαι να έρθεις μετά την καριέρα σου εδώ για πάντα;
- Το μόνο που σκέφτομαι τώρα είναι να κερδίσω τους αγώνες που πρέπει. Λέω διάφορα ανά διαστήματα αλλά το πιο σημαντικό είναι οι τίτλοι. Να γεμίσω με περηφάνια τους ανθρώπους μου. Θα σου πω ένα παράδειγμα. Ήταν να έρθω πριν κάποιο διάστημα στην Αετοράχη αλλά όταν έχασα το πρώτο αγώνα ένιωθα μεγάλη ντροπή. Έτσι είναι. Αν έρθω να έρθω σαν νικητής…
* Έχεις ένα τατουάζ που καλύπτει όλη σου την πλάτη τον Ήλιο της Βεργίνας. Μίλα μας λίγο γι΄ αυτό
- Συμβολίζει για μένα πολλά. Μου δίνει τη δυνατότητα να επιστρέψω κάτι στους ανθρώπους που μου έδωσαν την ελληνική καταγωγή. Ακόμα και για τον παππού μου που πέθανε το 1988 και ήξερα πόσο περήφανος άνθρωπος ήταν.
*Πριν τους αγώνες φοράς μια σπαρτιάτικη περικεφαλαία. Σε κάνει να νιώθεις ως αρχαίος πολεμιστής πριν τη δική σου… μάχη;
- Στον πρώτο αγώνα στο Σίδνεϊ όλοι γελούσαν με αυτό αλλά όταν νίκησα και με είδαν τόσο συγκεντρωμένο άρχισαν να το σέβονται. Μου δίνει δύναμη, ναι. Με κάνει να νιώθω έτοιμος για τη μάχη αφού σε κάθε αγώνα δεν ξέρεις τι θα σου συμβεί. Θυμάμαι σε έναν αγώνα ένα σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι με τον Αμόνσο.
* Κατάφερες και νίκησες όμως σε εκείνο το ματς.
- Ναι παρά τις δύσκολες συνθήκες πρέπει να συνεχίζεις με όση δύναμη σου έμεινε και ευτυχώς είχα αρκετή. Άλλωστε εγώ δεν τα παρατάω.
* Σύμφωνα με τους θαυμαστές σου ο αγώνας με τον Γκράχαμ Έρλ ήταν ο καλύτερος. Για σένα ποιος ήταν;
-Θα σου πω. Ήταν ο δεύτερος επίσημος μου αγώνας. Κόντρα στον Τζέιμς Ουόν για τον Αυστραλιανό πρωτάθλημα. Ήταν τόσο γνωστός και εγώ ήμουν μόλις 21 ετών. Αλλά τα κατάφερα.
* Πρόσφατα κέρδισες δύο συνεχόμενους αγώνες. Το έναν με τον Ραμίρεζ και τον άλλον με τον Τσάβεζ. Τι σημαίνουν αυτές οι νίκες για σένα; Είναι ένα νέο ξεκίνημα;
- Είναι πραγματικά νέο ξεκίνημα. Σε 27 παιχνίδια είχα δύο ήττες, που για εμένα μια ήταν, γιατί η άλλη ήταν αδικία των κριτών, που μου στοίχησαν κάποια πράγματα. Τώρα με αυτά τα αποτελέσματα οι συνθήκες είναι πιο ευνοϊκές. Και την Ταϋλάνδη όπου προπονούμε πιστεύω πως θα βρω την αυτοσυγκέντρωση που χρειάζομαι για ακόμη μεγαλύτερα πράγματα. Η επίσκεψή μου στην Ελλάδα θα με βοηθήσει επίσης
* Να μιλήσουμε για νέους στόχους;
- Εγώ θέλω να ξαναπάρω πίσω την ζώνη του παγκόσμιου πρωταθλητή και αν την ξαναπάρω δεν θα την ξαναφήσω να φύγει…
* Τέλος, ο πιο δύσκολος αγώνας στην ζωή σου πιστεύεις πως θα είναι απέναντι στην… γυναίκα (η Κουμίκο περιμένει παιδάκι) σου ως παντρεμένος;
- (Γέλια) ναι, ναι. Πλάκα κάνω και γώ. Άκου και κάτι ακόμα. Εγώ είμαι γεννημένος τον Αύγουστο και τέσσερα ακόμα μέλη της οικογενείας μου από την Ελλάδα είναι γεννημένα τον ίδιο μήνα και φαίνεται πως έχουμε πολλά κοινά. Μάλιστα ο θείος μου μου είπε πως από τη στιγμή που παντρεύτηκε του πάνε όλα μια χαρά. Έτσι και σε μένα από τη στιγμή που παντρεύτηκα έκανα τις δύο σημαντικές νίκες και έχουν αλλάξει πολλά.
Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΣΙΔΗΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ
Ο Κατσίδης γεννήθηκε το 1980 και ως ερασιτέχνης πυγμάχος είχε 75 νίκες σε 81 ματς. Ως επαγγελματίας έχει ένα απίστευτο σερί 25 νικών (21 από τις οποίες είναι νοκ άουτ) και μέσα από αυτό κατέκτησε τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλήτη. Επίσης κατέκτησε ήδη τον τίτλο του πανασιατικού πρωταθλήματος ενώ πήρε μέρος και στους Ολυμπιακούς του Πεκίνο.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass