ΣΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ TAE KWON DO, ΑΝΔΡΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Πέμπτη θέση ο Γκόλτσιος, ένατη η Πορτέση και ο Μουσουλής

Δημοσίευση: 29 Μαϊ 2010 2:41 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:56
ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
Με επιτυχία διεξήχθη το 19ο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Tae Kwon Do ανδρών γυναικών στην Αγία Πετρούπολη 12-15 Μαΐου.
Τρείς αθλητές από τον αθλητικό όμιλο ΤΚΝ Τυρνάβου απάρτιζαν την εθνική ομάδα, οι Κ. Γκόλτσιος, Θ. Μουσουλής και Ε. Πορτέση
Εκεί ο Κωνσταντίνος Γκόλτσιο κατέκτησε την 5η θέση στην κατηγορία των 87 κιλών.
Ο χρυσός πρωταθλητής Ευρώπης του 2008 τις τελευταίες δύο εβδομάδες ταλαιπωρήθηκε με τραυματισμό στο δάχτυλο του ποδιού κάτι που δεν τον άφησε να προπονηθεί και πονούσε και τη μέρα των αγώνων από το πρώτο παιχνίδι.
Στον πρώτο αγώνα επικράτησε του αθλητή από την Λετονία 18-5 με δείγματα κούρασης και πόνου στο πόδι. Στον δεύτερο αγώνα με τον αθλητή από την Βοσνία και κάτω από την πίεση μιας διαιτησίας υπέρ του αντιπάλου, και ενώ βρίσκονταν πίσω στο σκορ κατάφερε να ισοφαρίσει το σκορ 12-12, και δίνοντας όλες τις δυνάμεις του ανάγκασε με την εμπειρία του τον αντίπαλο να πέσει σε παραβάσεις και να σταματήσει ο αγώνας πριν το τέλος με οχτώ παρατηρήσεις και να πάρει τον αγώνα.
Η ατυχία ήρθε και σε αυτό το παιχνίδι, στην υπερπροσπάθεια να γυρίσει το σκορ υπέστη κάταγμα στο χέρι του.
Με όλα τα προβλήματα αγωνίστηκε απέναντι στον αθλητή από την Ιταλία αλλά μη έχοντας τις δυνάμεις και τις επιλογές που θα έπρεπε για ένα τέτοιο παιχνίδι, ο Γκόλτσιος έχασε κατακτώντας όμως με την αγωνιστική του στάση την πέμπτη θέση. Ο Ιταλός αθλητής κατέκτησε και το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία. 
Πολύ καλή εμφάνιση και της πρωτοεμφανιζόμενης με την εθνική γυναικών Έλενας Πορτέση η οποία ήταν και η μικρότερη της διοργάνωσης μόλις 16 χρόνων μένοντας στην ένατη θέση.
Στον πρώτο αγώνα κέρδισε την αθλήτρια από την Αυστρία 9-3 χάνοντας στον δεύτερο από την έμπειρη αθλήτρια από την Ελβετία καταφέρνοντας όμως μέχρι τον τελευταίο γύρο να προηγείται χάνοντας στο τέλος 7-5.
Καλή και η εμφάνιση του Θανάση Μουσουλή, ο οποίος κι αυτός μόλις 17 χρόνων, στην πρώτη του εμφάνιση με την εθνική ανδρών αγωνίστηκε στον πρώτο αγώνα με τον Βούλγαρο αθλητή κερδίζοντάς τον 9-3 και έχασε στον δεύτερο αγώνα από τον αθλητή της Γαλλίας 5-3 μένοντας κι αυτός στην ένατη θέση.
Οι προπονητές κ. Χρήστος Ντιντός και κ. Σωτηρία Μπάρδα βρέθηκαν στην Αγία Πετρούπολη βοηθώντας τους αθλητές του συλλόγου να αποδώσουν τα μέγιστα και συγχαίρουν τον Κωνσταντίνο Γκόλτσιο που παρόλα τα προβλήματα που είχε έφερε για άλλη μια φορά μια διάκριση στον Τύρναβο αυτήν της πέμπτης θέσης στην Ευρώπη.
Καθώς επίσης συγχαίρουν την Έλενα Πορτέση και Αθανάσιο Μουσουλή που αν και μικροί στην ηλικία στάθηκαν αντάξια απέναντι σε εμπειρότερους αθλητές και έδειξαν ότι τα επόμενα χρόνια θα περιμένουμε και απ’ αυτούς διεθνείς διακρίσεις.
Επίσης ο αθλητικός όμιλος Τυρνάβου και οι προπονητές κ. Χρήστος Ντιντός και Σωτηρία Μπάρδα θα ήθελαν να ευχαριστήσουν την δημοτική αρχή η οποία στάθηκε δίπλα στους αθλητές και προπονητές ηθικά πριν την αναχώρησή τους και οικονομικά καλύπτοντας τα έξοδα των εισιτηρίων για να μπορέσουν οι προπονητές να ταξιδέψουν στη Ρωσία και να βοηθήσουν τους αθλητές. Η αποστολή θεωρήθηκε πετυχημένη μιας και η ελληνική ομάδα κατέκτησε δυο αργυρά δυο χάλκινα και τέσσερις πέμπτες θέσεις.
  
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass