ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΩΣΤΗΣ ΠΗΛΑΔΑΚΗΣ

Αναδιάρθρωση στην Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ.

* ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΙΝΗ ΟΜΑΔΑ * ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΤΑΜΠΙΖΑ ΚΑΙ ΜΕΤΙΝ

Δημοσίευση: 29 Μαϊ 2010 23:18 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:56
«Η Α.Ε.Λ. θα κινηθεί σε συνθήκες αγοράς» αυτή ήταν η δήλωση που έκανε ο πρόεδρος της Α.Ε.Λ., Κωστής Πηλαδάκης, πριν έναν περίπου μήνα στην «Ε» και άρχισε η υλοποίηση της οικονομικής κυρίως αναδιάρθρωσης της ομάδας.
Ο κ. Πηλαδάκης δεν θεωρεί σε καμία περίπτωση ότι αυτή τη στιγμή γίνονται περικοπές, καθώς αν γίνονταν περικοπές δεν θα δούλευαν 500 άτομα στο γήπεδο που κατασκευάζει η ομάδα, απλά γίνεται οικονομικός ορθολογισμός και ίσως αναδιοργάνωση της ομάδας.
Δεν αποκλείεται ορισμένοι να επιστρέψουν στην ομάδα μόλις ολοκληρωθεί το γήπεδο ή να αυξηθούν μερικοί μισθοί που μειώθηκαν, αλλά προς το παρόν στόχος είναι να μη δημιουργηθούν χρέη.
Άνθρωπος του στενού περιβάλλοντος του Πηλαδάκη μας έλεγε χθες: «Οι φίλαθλοι της Α.Ε.Λ. δεν πρέπει να ξεχνάνε τα πέτρινα χρόνια της ομάδας, όπου τα χρέη είχαν γίνει μόνιμο θέμα και το Δημόσιο απειλούσε με καταστροφή της ομάδας. Ο κ. Πηλαδάκης είναι αποφασισμένος να μην υπάρξουν χρέη στο Δημόσιο και να είναι απόλυτα ελεγχόμενες οι πληρωμές σε παίκτες και προσωπικό. Σε μια περίοδο που όλες οι ομάδες δείχνουν μεταγραφική στασιμότητα και προσπαθούν να βρουν χρήματα, ο κ. Πηλαδάκης δεν είναι δυνατόν να μην προσαρμοσθεί σε συνθήκες αγοράς. Μόνο έτσι θα παραμείνει ανταγωνιστική η ομάδα».
Το ίδιο άτομο σχετικά με τις μεταγραφές είπε: «Μέχρι τώρα έχουν γίνει όλες και όλες δέκα μεταγραφές και η Α.Ε.Λ. έχει κάνει ίσως την καλύτερη με την απόκτηση του Ταυλαρίδη. Απλά, αυτή τη στιγμή οι μάνατζερ δεν έχουν αντιληφθεί την αλλαγή των οικονομικών δεδομένων που υπάρχουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο».
ΝΤΑΜΠΙΖΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΙΝ
Στο μεταξύ η ανανέωση της συνεργασίας με τους δύο εκ των τριών αρχηγών του Νίκου Νταμπίζα και του Τουμέρ Μετίν (ο άλλος ήταν ο Παναγιώτης Κατσιαρός) έχει γίνει σίριαλ. Η Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ. με την κατάθεση προτάσεων και στους δύο έδειξε την επιθυμία να μην παραμείνουν στο έμψυχο δυναμικό αλλά αυτή τη στιγμή υπάρχουν οικονομικές διαφορές.
Με τον Νταμπίζα οι πληροφορίες μιλάνε ότι η διαφορά είναι περίπου της τάξης του 12% αλλά υπάρχει θέληση και από τις δυο πλευρές να βρεθεί η «χρυσή τομή» ενώ για τον Μετίν η πρόταση της Π.Α.Ε. είναι η ίδια με τον ενάμιση χρόνο που ο Τούρκος παίκτης προσφέρει τις υπηρεσίες του στη λαρισινή ομάδα. Να υπάρχει ένα εγγυημένο συμβόλαιο οικονομικό και από κει και πέρα να πληρώνεται με τις συμμετοχές.
Το θέμα και των δύο θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες.
Και αν για τον Νταμπίζα και τον Μετίν οι ανανεώσεις μπορούν να συνεχισθούν με ομαλό τρόπο, το διαζύγιο με τους Μάλαρτζ και Σκάτσελ μάλλον θα εξελιχθεί περιπετειωδώς καθώς οι δύο παίκτες δεν φαίνεται διατεθειμένοι να λύσουν τα συμβόλαιά τους χωρίς αποζημίωση και αυτό ειδικά στην περίπτωση του Μάλαρτζ φάνηκε και από το Γενάρη που ενώ ήταν εκτός πλάνων δεν δέχθηκε να λύσει τη συνεργασία του. Οι δύο αυτοί παίκτες προσπαθούν να πεισθούν από την Π.Α.Ε. να βρουν ομάδες αλλά δεν αποκλείεται να τους δούμε να περιμένουν αρκετό διάστημα ζητώντας τη μεγαλύτερη δυνατή αποζημίωση. Κάτι το οποίο έχει κάνει και ο Κροάτης τερματοφύλακας Βράνιτς που ταλαιπώρησε αρκετά τη λαρισινή Π.Α.Ε. Και εδώ υπάρχει το ερώτημα πώς είναι δυνατόν οι παίκτες να προστατεύονται τόσο πολύ και για τις Π.Α.Ε. να μην ισχύει το ίδιο για κάποιους που δεν είναι στα πλάνα της ομάδας και να ζητάνε όχι μόνο τα δεδουλευμένα ή μια λογική αποζημίωση αλλά όλο το ποσό των συμβολαίων τους ακόμα και αν δεν αγωνίζονται.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass