«ΚΕΡΑΥΝΟΙ» ΓΑΛΑΚΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

«Δεν θα αφήσουμε τα λαμόγια»

* «Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ» * ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟY ΗΡΑΚΛΗ

Δημοσίευση: 29 Μαϊ 2010 2:40 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:56
Ο Ηρακλής Λάρισας, σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λάρισας, διοργάνωσαν αγώνες πάλης στη αίθουσα βαρέων αθλημάτων στο Αλκαζάρ, για μαθητές Δημοτικών Σχολείων (και ορισμένων μεγαλύτερων) από όλη τη Θεσσαλία, που στέφθηκαν με επιτυχία, αν κρίνουμε από τη συμμετοχή που υπήρχε και την αγάπη που έδειξαν τα νέα παιδιά, που πήραν μια «γεύση» από το άθλημα των ολυμπιονικών.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του, μεταξύ των άλλων, και ο δύο φορές ολυμπιονίκης (στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1968, στην πόλη του Μεξικού, έλαβε την τρίτη θέση στην κατηγορία των 60 κιλών, παίρνοντας το χάλκινο μετάλλιο, ενώ στους Ολυμπιακούς του Μονάχου κατέλαβε τη 2η θέση των 74 κιλών, κερδίζοντας το αργυρό μετάλλιο), ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης, κ. Πέτρος Γαλακτόπουλος, που έστειλε σαφές μήνυμα και στους «εσωτερικούς» του αντιπάλους.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στην «Ε», είπε: «Δεν θα αφήσουμε τα λαμόγια, που επί 18 χρόνια είχαν σε τέλμα την πάλη, να ασχοληθούν. Δεν μπορούμε εγώ και ο Θάνος (4ος ολυμπιονίκης στο Σίδνεϊ), που είμαστε στο Διοικητικό Συμβούλιο, να γίνουμε «γλάστρες».
Γι’ αυτό και παραιτηθήκαμε και επανήλθαμε τώρα, όταν διορίστηκε διοίκηση από το Πρωτοδικείο, μετά την καταψήφιση της προηγούμενης διοίκησης. Για ποιο λόγο η πάλη επί 18 χρόνια δεν πήρε μετάλλιο; Τα δύο μετάλλια που πήραν τα κατέκτησαν ομογενείς, που σε καμία περίπτωση δεν είναι προϊόν της παραγωγικής διαδικασίας του αναπτυξιακού δικού μας προγράμματος.
Η πάλη ήταν το άθλημα που έφερε επτά ολυμπιακά μετάλλια, για τα οποία ήταν όλοι περήφανοι και τώρα ήταν σε πτώση. Ήρθε η ώρα να σταματήσει η κατρακύλα.
Και θέλετε τη μεγαλύτερη απόδειξη... είναι το γεγονός ότι ενώ μέχρι το 1984 στις εκδηλώσεις του Π.Σ.Α.Τ. (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου) πάντα στις βραβεύσεις των καλύτερων ήταν και ένας αθλητής της πάλης, τα τελευταία χρόνια ποτέ. Τι άλλη απόδειξη θέλετε;».
Σχετικά με την Πολιτεία, μας είπε: «Την ευχαριστώ πραγματικά, γιατί ευαισθητοποιήθηκε και έκανε έρευνα σε βάθος και κατάλαβε τι γινόταν. Σταμάτησε τις επιχορηγήσεις και τώρα που βλέπει ότι η κατάσταση γίνεται υγιής θα βοηθήσει. Σωστά ερεύνησε την Ομοσπονδία».
Τέλος, μιλώντας για το άθλημα της πάλης στην Κεντρική Ελλάδα, τόνισε: «Η Κεντρική Ελλάδα έβγαλε μεγάλους αθλητές, όπως τους αδελφούς Κουτσούμπα, τον Αβράμη, τον Μεσιακάρη, τον Θάνο, αλλά δυστυχώς δεν υπήρχε πρόγραμμα για να συνεχίσουν να βγαίνουν τέτοια ταλέντα. Ευτυχώς, ορισμένοι κράτησαν χάρη στο μεράκι που είχαν, όπως στην εκδήλωση σήμερα που κάνει ο Γιάννης Σερετίδης με τον Ηρακλή».
Ο Πέτρος Γαλακτόπουλος, που έμεινε εντυπωσιασμένος από τη συμμετοχή των μαθητών, βραβεύτηκε για την προσφορά του στην πάλη και γενικότερα στον ελληνικό αθλητισμό από τον αντινομάρχη Χρήστο Σιδερόπουλο, ενώ στην εκδήλωση το «παρών» έδωσε και ο αντινομάρχης Καρδίτσας Γιώργος Πάπαρης.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass