ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΔΡΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Ο Γερουλάνος σώζει τους Μεσογειακούς

* ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΙΣΙΔΩΡΟΥ ΚΟΥΒΕΛΟΥ * ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΟΕ

Δημοσίευση: 29 Μαϊ 2010 2:39 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:56
Ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες, αποφάσισε να αναλάβει δράση για το θέμα της διοργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων 2013, που είναι προγραμματισμένοι να γίνουν σε Λάρισα και Βόλο. Χθες, μάλιστα, κάλεσε στο γραφείο του τον Γ.Γ.Α. Παναγιώτη Μπιτσαξή και πήρε την επιστολή του Έλληνα γραμματέα της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων, Ισίδωρου Κούβελου, που αναφέρει ότι εξουσιοδοτήθηκε από τη Δ.Ε.Μ.Α. για να γίνει συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπείας της Δ.Ε.Μ.Α. και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Πάγκαλου, καθώς και των υπουργών Εργασίας κ. Λοβέρδου και Πολιτισμού κ. Γερουλάνου.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επιδίωξη του υπουργού είναι να υπάρχει συνάντηση όλων, ώστε να ξεκαθαρισθεί η θέση της ελληνικής κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία δεν θα δεχθεί κανένα τελεσίγραφο για τους Αγώνες και ότι θα δαπανηθούν 218 εκατομμύρια ευρώ (πέραν τούτου ουδέν, εκτός αν βρεθούν περισσότερες χορηγίες από τις προβλεπόμενες, 22 εκατομμύρια ευρώ μαζί με τα εισιτήρια).
Τα χρήματα αφορούν στα 150 εκατομμύρια για τα Μεσογειακά Χωριά, στα 40 εκατομμύρια για Μεσογειακά έργα και στα 28 εκατομμύρια τα έξοδα της Οργανωτικής Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων.
Ο κ. Γερουλάνος είπε ότι οι Αγώνες θα γίνουν μόνο με αυτούς τους όρους, αφού δεν μπορεί σε περίοδο κρίσης να γίνονται τέτοιες διοργανώσεις που προκαλούν το λαϊκό αίσθημα. Αν η Δ.Ε.Μ.Α. δεχθεί τα παραπάνω δεν υπάρχει πρόβλημα, ενώ σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να τους πάρει πίσω και να τους δώσει σε άλλη χώρα.
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΒΟΥΛΓΑΡΗ
Στο μεταξύ, ο δήμαρχος Βόλου, Αλέκος Βούλγαρης, που έχει υπογράψει τη σύμβαση με τη Δ.Ε.Μ.Α. για τους Αγώνες, έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Δ.Ε.Μ.Α., Αμάρ Αντάντι, που του αναφέρει τη δυναμική εκκίνηση που υπάρχει για τους Αγώνες. Η επιστολή αναφέρει τα εξής:
«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Απαντώντας στην από 3.5.2010 επιστολή σας, σας γνωρίζω ότι η Ο.Ε.Μ.Α. «Βόλος 2013 Α.Ε.» συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία και δεδομένα που έχετε επισημάνει με την από 24.3.2010 επιστολή σας, ώστε να σας αποσταλούν έγκαιρα, και πάντως, πριν την προθεσμία που έχετε ορίσει.
Η διαπίστωσή μου είναι ότι τον τελευταίο καιρό υπάρχει μια δυναμική εκκίνηση σε όλα τα θέματα των 17ων Μεσογειακών Αγώνων, ώστε με τη βοήθεια της κυβέρνησης και τη δική σας στήριξη να πετύχουμε τον κοινό μας στόχο, που είναι η κατά το δυνατόν καλύτερη διοργάνωση.
Αυτό θα είναι και επωφελές, όπως είναι φυσικό, και για τη δική μας προσπάθεια, της τοπικής μας κοινωνίας, να βελτιώσουμε τα αναπτυξιακά δεδομένα της πόλης μας».
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ
Στην Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακή Επιτροπής, την ερχόμενη Τρίτη, θα γίνει παρουσίαση από την Οργανωτική Επιτροπή «Βόλος-Λάρισα 2013» της εξέλιξης των έργων για τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass