ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΕΜΑ ΣΤΗ ΒΑΛΕΤΑ ΤΗΣ ΜΑΛΤΑΣ

23 Μαΐου κρίνεται η τύχη των Μεσογειακών

* ΠΟΙΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ κ. ΓΚΕΡΕΚΟΥ * ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΕΑΚ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ή ΔΗΜΟ

Δημοσίευση: 19 Μαϊ 2010 3:16 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:53
Η οικονομική κρίση που υπάρχει στην Ελλάδα είναι φυσικό να έχει «χτυπήσει» και τον αθλητισμό και συγκεκριμένα διοργανώσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας και μια εξ αυτών είναι οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013 που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν σε Βόλο και Λάρισα.
Στο πλαίσιο των οικονομικών συγκυριών η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει ένα νέο προϋπολογισμό για εξορθολογισμό των Αγώνων(σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι μειώσεις είναι πάνω από 50%) ενώ υπήρξαν και άλλες αλλαγές.
Έστειλε λοιπόν νέους φακέλους στη Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων η οποία στις 23 Μαΐου σε συνεδρίαση στη Βαλέτα της Μάλτας θα αποφασίσει αν δέχεται το νέο ουσιαστικά «φάκελο» η όχι. Αν δεχτεί οι Αγώνες θα γίνουν κανονικά ενώ αν δεν τους δεχθούν η ΔΕΜΑ μπορεί να τους αναθέσει σε άλλη πόλη.
Από την άλλη πλευρά η Λάρισα και ο Βόλο σε καμία περίπτωση δεν προβλέπεται από τη σύμβαση ότι μπορούν να δώσουν πίσω τους Αγώνες αλλά αντίθετα η ΔΕΜΑ μπορεί να τους ανακαλέσει από μόνη της.
Την Οργανωτική Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων την Κυριακή θα εκπροσωπήσουν ο πρόεδρος κ. Κολέτσος , η διευθύνουσα σύμβουλος Φανή Κουτρουμπά, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρος Καπράλος και ο δήμαρχος Βόλου κ. Αλέκος Βούλγαρης.
Εξαιτίας της συνεδρίασης αυτής η ΟΕΜΑ 2013 αν και προκήρυξε θέσεις δεν έχει προχωρήσει σε πρόσληψη προσωπικού.
ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΚ ΝΕΟΥ
Στο μεταξύ η παραίτηση της υφυπουργού αρμόδιας για θέματα Αθλητισμού κ. Άντζελας Γκερέκου έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα σε φλέγοντα θέματα του αθλητισμού αλλά πλέον ίσως σημάνει και την επανίδρυση του υφυπουργείου Αθλητισμού.
Τα σενάρια που υπάρχουν είναι τρία: 1)να γίνει υφυπουργείο Αθλητισμού οπότε ο τομείς του τουρισμού(και για τα δύο ήταν υπεύθυνη η κ. Γκερέκου) πηγαίνει στον υπουργό Πολιτισμού κ. Γερουλάνο 2) να τοποθετηθεί υφυπουργός Τουρισμού και τις αθλητικές αρμοδιότητες να της πάρει ο κ.Γερουλάνος και 3) σε περίπτωση που γίνει ανασχηματισμός να μην τοποθετηθεί τουλάχιστον για κάποιο διάστημα υφυπουργός αρμόδιος για θέματα αθλητισμού-τουρισμού και τα συγκεκριμένα θέματα να τα χειρίζονται αρμόδιοι συνεργάτες του κ.Γερουλάνου που ούτως ή άλλως έχει την εποπτεία σε ανώνυμες εταιρίες και τον ΟΠΑΠ αλλά και στις μεγάλες διοργανώσεις.
ΤΟ ΕΑΚ ΣΕ ΔΗΜΟ
Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Λάρισας σύμφωνα με πληροφορίες είναι πολύ πιθανό να αλλάξει ιδιοκτησιακό καθεστώς καθώς ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος έστειλε επιστολή στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θόδωρο Πάγκαλο και προτείνει να μεταβιβαστεί στην Περιφέρεια ή το Δήμο μαζί με ορισμένα άλλα εθνικά αθλητικά κέντρα. Θα παραμείνουν στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού μόνο λίγα στάδια όπως το ΟΑΚΑ, το αθλητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά, το Καυταντζόγλειο και ένα ή δύο ακόμα.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass