ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ. ΓΙΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ

Και με βούλα... Ταυλαρίδης

* ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΕ: «ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΣΥΖΗΤΟΥΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ»

Δημοσίευση: 30 Απρ 2010 3:06 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:47
Ο Στάθης Ταυλαρίδης αποτελεί και επίσημα την πρώτη μεταγραφή της Α.Ε.Λ. για τη νέα αγωνιστική περίοδο και η συγκεκριμένη κίνηση, που κόστισε 1.600.000 ευρώ για τέσσερα χρόνια, σκόρπισε ενθουσιασμό στις τάξεις των φιλάθλων της λαρισινής ομάδας.
Η μεταγραφή του είχε ολοκληρωθεί από την Κυριακή και ανακοινώθηκε σήμερα επίσημα από την Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ., που για πρώτη φορά ίσως η συγκεκριμένη ανακοίνωση αναλώθηκε σε πολλές λέξεις, δείγμα και του ενθουσιασμού που κατέχει και το εσωτερικό της ομάδας.
Η ανακοίνωση της μεταγραφή του «ταύρου», όπως αποκαλούν τον Στάθη Ταυλαρίδη οι Γάλλοι, αναφέρει τα εξής:
«Η Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ. 1964 ανακοινώνει ότι επήλθε συμφωνία με τον Στάθη Ταυλαρίδη για συνεργασία διάρκειας 4 ετών. Ο διεθνής αμυντικός επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από μια σπουδαία καριέρα στα γήπεδα της Αγγλίας και της Γαλλίας την περασμένη δεκαετία.
Γεννημένος στις 25 Ιανουαρίου 1980 στις Σέρρες, ο Στάθης Ταυλαρίδης έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στον Ηρακλή την πενταετία 1996-2001, αγωνιζόμενος ως βασικός ήδη από τα 19 του χρόνια. Έχει, ωστόσο, ξεχωριστό παράσημο την επιλογή του από τον Αρσέν Βενγκέρ για λογαριασμό της Άρσεναλ το 2001. Μπορεί στους «Κανονιέρηδες» να μην κατόρθωσε να καθιερωθεί, αλλά το γεγονός ότι αξιολογήθηκε από έναν σύλλογο τόσο υψηλού επιπέδου αποτέλεσε το καλύτερο διαπιστευτήριο που τον συνόδευσε στη μέχρι σήμερα ποδοσφαιρική του διαδρομή. Μισή σεζόν ως δανεικός στην Πόρτσμουθ, επιστροφή στο Χάιμπουρι και μετακόμιση στη Γαλλία για λογαριασμό της Λιλ το 2004. Τον πρώτο εξάμηνο με υποσχετική και εν συνεχεία ως μόνιμο μέλος της ομάδας. Εκεί ουσιαστικά καθιερώθηκε και με τις εξαιρετικές εμφανίσεις του έφτασε στο κατώφλι της Εθνικής Ανδρών (2 επίσημες συμμετοχές). Οι Γάλλοι του έδωσαν το προσωνύμιο «Taureau» (δηλαδή «Ταύρος»), παίρνοντας έμπνευση από το αγωνιστικό του στιλ και το δυναμικό τρόπο παιχνιδιού του. Έκανε τρεις γεμάτες σεζόν και παρέμεινε περιζήτητος μετά από τη λήξη του συμβολαίου του το 2007. Υπέγραψε για τρία χρόνια στη Σεντ Ετιέν και μάλιστα γνώρισε την ιδιαίτερη τιμή να χριστεί αρχηγός της στο ξεκίνημα της φετινής περιόδου (2009-10) και μέχρι το σημείο που ένας τραυματισμός τον υποχρέωσε να χάσει ένα μεγάλο μέρος της χρονιάς. Στη Λάρισα έρχεται κουβαλώντας την τεράστια εμπειρία από τις παραστάσεις της Πρέμιερσιπ, αλλά και του Σαμπιονά, όπου σε 6,5 χρόνια κατέγραψε συνολικά 157 επίσημες εμφανίσεις και 2 γκολ».
Η καριέρα του Στάθη Ταυλαρίδη με αριθμούς
Σεζόν Ομάδα            Αγώνες – Γκολ
1996-97         Ηρακλής         -
1997-98         Ηρακλής         2 –
1998-99         Ηρακλής         12 –
1999-00         Ηρακλής         25 –
2000-01         Ηρακλής         27 –
2001-02         Άρσεναλ         -
2002-03 Α      Πόρτσμουθ    4 –
2002-03 Β      Άρσεναλ         1 –
2003-04 Α/ Άρσεναλ            -
2003-04 Β      Λιλ       16 –
2004-05         Λιλ       30 –
2005-06         Λιλ       26 –
2006-07         Λιλ       21 –
2007-08         Σεντ Ετιέν        34 –
2008-09         Σεντ Ετιέν        24 –
2009-10         Σεντ Ετιέν        6 –
ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ...
Στο μεταξύ στις πρώτες του δηλώσεις που έκανε ο ΣτάθηςΤαυλαρίδης αποκάλυψε ότι συζητούσε την ένταξη στην ομάδα από τον Ιανουάριο και με τον Μαρίνο Ουζουνίδη στην τεχνική ηγεσία(έχουν άλλωστε και τον ίδιο μάνατζερ τον Κύπριο δικηγόρο Νίκο Ραφαήλ) αλλά κατέληξαν σε «γάμο» αυτή την περίοδο ενώ εξέφρασε την εμπιστοσύνη στον τεχνικό Γιάννη Παπακώστα για τον οποίο έχει ακούσει, όπως λέει, καλά λόγια από τη θητεία του που είχε στον Πανσερραϊκό που είναι η ομάδα της πατρίδας του.
Αναλυτικά η δήλωση Ταυλαρίδη: «Ομολογώ πως σε πρώτη φάση προτεραιότητά μου ήταν να συνεχίσω την καριέρα μου στο εξωτερικό. Για το ενδεχόμενο της Ελλάδας είχα θέσει ως deadline τα τέλη Απριλίου, γιατί μια επιστροφή μετά από 9 χρόνια προϋποθέτει σοβαρή προετοιμασία, από τη στιγμή που υπάρχει στη μέση και η οικογένεια. Εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από κάποιες ομάδες, όμως, οι περισσότερες μιλούσαν για προγραμματισμό και αποφάσεις στις αρχές ή τα μέσα Μαΐου.
Είχα προτάσεις από 3-4 ελληνικούς συλλόγους, όμως μετά από πολύ ώριμη σκέψη αποφάσισα να αποδεχτώ εκείνη της Α.Ε.Λ. Με έπεισε το πλάνο - όπως μου το ανέλυσε ο κ. Πηλαδάκης - και το όραμα που έχει για την ομάδα. Και φυσικά η κατασκευή του νέου γηπέδου, με το οποίο η Α.Ε.Λ. θα αλλάξει επίπεδο ως κλαμπ. Η Α.Ε.Λ. δεν προέκυψε στην καριέρα μου ξαφνικά. Υπήρχαν επαφές εδώ και περίπου ένα χρόνο, από την περίοδο που προπονητής ήταν ο κ. Ουζουνίδης. Οι επαφές κατέληξαν σε μια πρώτη πρόταση τον περασμένο Ιανουάριο, την οποία, όμως, δεν μπορούσα να αποδεχθώ, αφού τη δεδομένη στιγμή περίμενα τη γέννηση του δεύτερου παιδιού μου.
Άφησα, ωστόσο, ανοιχτή πόρτα για το καλοκαίρι. Η επαφή συνεχίστηκε και με τον κ. Παπακώστα, τον οποίο γνώριζα από τη θητεία του στην ομάδα της γενέτειράς μου, τον Πανσερραϊκό και τελικά κατέληξε σε συμφωνία. Επέλεξα την Α.Ε.Λ. γιατί – πάνω απ’ όλα – οι άνθρωποί της μου έδειξαν μεγάλη εμπιστοσύνη και με την προσέγγισή τους μου απέδειξαν ότι με ήθελαν πάρα πολύ. Καθοριστικός παράγοντας στην απόφασή μου, ωστόσο, υπήρξε και η τεράστια δυναμική που προσδίδει στην Α.Ε.Λ. ο κόσμος της. Με εντυπωσίασε η εικόνα ενός σχεδόν γεμάτου Αλκαζάρ την τελευταία αγωνιστική, σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι με τον Λεβαδειακό. Δεν θέλω να δώσω υποσχέσεις, παρά μόνο να πω ότι νιώθω υπερήφανος που θα φορέσω τη φανέλα μιας ομάδας με πολύ ιδιαίτερη ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να ευχηθώ να οδηγήσουμε, εγώ και οι συμπαίκτες μου, την Α.Ε.Λ. όσο πιο ψηλά μπορούμε».
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass