ΤΟ ΛΑΡΙΣΙΝΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ, ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΕΛΙΔΑ

Τέλος εποχής...

* ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Α1 Ο ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ / ΟΛΥΜΠΙΑ

Δημοσίευση: 29 Απρ 2010 3:32 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:47
Τέλος εποχής για το λαρισινό μπάσκετ. Από χθες και επίσημα η μια και πρόσφατα συνενωμένη ομάδα της πόλης ο Γυμναστικός / Ολύμπια βρίσκεται εκτός της Α1 Εθνικής κατηγορίας. Στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος ηττήθηκε από τον ΠΑΟΚ στο κλειστό της Νεάπολης με σκορ 93-65. Πλέον το άθλημα στη θεσσαλική πρωτεύουσα βρίσκεται στην πιο δύσκολη θέση της τελευταίας δεκαετίας. Στις εφτά σεζόν από το 2000 και μετά είχαμε ομάδα στην Α1 (ΓΣΛ, Ολύμπια, ΑΕΛ ΓΣ, Γυμναστικό/ Ολύμπια και σε μερικές χρονιές και δύο ταυτόχρονα) ενώ στις υπόλοιπες τρεις πάντα είχαμε ομάδες με πρωταγωνιστικούς ρόλους στην Α2.
Όπως όλα δείχνουν τώρα η επόμενη σεζόν θα είναι ακόμα πιο δύσκολη. Αν αναλογιστούμε τις δυσοίωνες οικονομικές προβλέψεις και τα δεδομένα στο χώρο του ελληνικού μπάσκετ γενικότερα, θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια ακόμα και για την παραμονή του συλλόγου. Ευκαιρία λοιπόν να ανοίξει ένας νέος κύκλος... όσο οξύμωρο και αν ακούγεται τέτοια στιγμή.
ΟΥΤΕ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ
Ο χθεσινός αγώνας τώρα με τον ΠΑΟΚ είχε καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα. Οι παίκτες γνώριζαν από την αρχή πως δεν μπορούν να αλλάξουν το παραμικρό ωστόσο οι 100 περίπου θεατές που το παρακολούθησαν είδαν ένα γρήγορο και με όμορφες φάσεις παιχνίδι. Άγχος δεν υπήρχε από κανέναν καθώς η μεν Λάρισα είχε υποβιβαστεί ενώ ο δε ΠΑΟΚ (στον οποίο αγωνίζονται δύο Λαρισαίοι Καλλές και Γιαννακίδης) είχε καταλάβει την πέμπτη θέση.
Οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα από την αρχή και η διαφορά όλο και μεγάλωνε. Οι παίκτες του Θρασύβουλου Λιάγκα φαινόταν πως δεν είχαν όρεξη για μπάσκετ... αφού είναι φανερά προβληματισμένοι με την κατάσταση που επικρατεί. Βέβαια στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο έδωσαν ρεσιτάλ άμυνας αφού για πέντε και πλέον λεπτά είχαν δεχτεί μόλις ένα καλάθι. Αυτός ήταν και ο λόγος που κράτησαν τον ΠΑΟΚ κάτω από τους 100 πόντους.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ
21-32, 33-60, 48-84, 65-93
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ/ΟΛΥΜΠΙΑ: Τζακόπουλος 6 (3/5 δίπ., 3 ριμπ., 4 λάθη, 1 ασίστ, 1 κλ.), Γκριν 10 (5/6 δίπ., 0/3 τρίπ., 1 ριμπ., 1 λάθος, 2 ασίστ), Παπαχρήστου 4 (0/2 βολ., 2/9 δίπ., 0/1 τρίπ., 4 ριμπ., 3 λάθη, 1 κλέψ.), Τζάκσον 9 (1/1 βολ., 1/2 δίπ., 2/3 τρίπ., 3 ριμπ., 3 λάθη, 1 κλ.), Μπόγδανος 5 (1/3 δίπ., 1/3 τρίπ., 2 ριμπ., 3 λάθη), Παπακώστας 6 (2/6 τρίπ., 5 ριμπ., 1 λάθος), Παπαϊωακείμ 12 (6/7 βολ., 3/7 δίπ., 4 ριμπ., 1 λάθος, 1 ασίστ, 1 κλ.), Αγγελακόπουλος 6 (1/2 βολές, 1/4 δίπ., 1/3 τρίπ., 3 ριμπ., 3 ασίστ), Καραβανάς 2 (1/3 δίπ., 1 ασίστ), Φόντενετ 5 (1/3 δίπ., 1/2 τρίπ., 1 ριμπ., 1 λάθος, 4 ασίστ).
ΠΑΟΚ: Μονρό 9 (2/3 βολ., 2/4 δίπ., 1/5 τρίπ., 2 ριμπ., 1 λάθος, 2 ασίστ), Καυκής (0/4 δίπ.), Γκρέγκορι 14 (0/1 βολ., 7/10 δίπ., 0/1 τρίπ., 6 ριμπ., 1 λάθος, 1 ασίστ, 1 κλ.), Χέλγουελ 11 (3/6 βολ., 2/7 δίπ., 2 ριμπ.), Ντελινικάιτις 13 (3/3 βολ., 2/4 δίπ., 2/4 τρίπ.), Δεμερτζής 3 (1/1 τρίπ., Καλαϊτζίδης (3 ριμπ.), Παπαδόπουλος 10 (5/5 δίπ., 5 ριμπ., 3 λάθη, 2 ασίστ), Γιαννικίδης 2 (1/2 δίπ., 0/1 τρίπ., 2 ριμπ., 2 ασίστ), Ντρόμπνιακ 15 (1/2 βολές, 4/5 δίπ., 2/3 τρίπ., 3 ριμπ., 1 ασίστ, 1 κλ.), Γκετσέφσκι 10 (2/3 δίπ., 2/2 τρίπ., 4 ριμπ., 2 λάθη, 2 κλ.).
ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ ΛΙΑΓΚΑΣ
Καλώ τον κόσμο της Λάρισας...
Λίγο μετά τη λήξη της αναμέτρησης οι δύο τεχνικού δήλωσαν τα εξής:
Θρασύβουλος Λιάγκας: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ και να του ευχηθώ καλή επιτυχία στην συνέχεια των πλέι οφ. Το ματς ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Οι παίκτες μας περίμεναν να τελειώσει για να σηκωθούν να φύγουν, μετά τα όσα προβλήματα πέρασαν. Είναι κρίμα που η Λάρισα είχε παλιά δύο ομάδες στην Α1, τώρα δεν θα έχει καμία».
Σούλης Μαρκόπουλος: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος καθώς καταλάβαμε την πέμπτη θέση του πρωταθλήματος. Ένας στόχος πολύ δύσκολος αλλά τα καταφέραμε με μεγάλο πείσμα που έδειξαν οι παίκτες μας. Τα πλέι οφ ξεκινάνε το Σάββατο και εμείς καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα πολύ δυνατή. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την υπέρβαση αν μπορούμε. Αισθάνομαι θλίψη για την Λάρισα που πλέον δεν θα έχει ομάδα στην Α1. Μια πόλη που έχει προσφέρει πάρα πολλά στο μπάσκετ μένει εκτός. Μια πόλη με μεγάλη παράδοση στο χώρο. Ελπίζουμε τη νέα χρονιά να επανέλθει η Λάρισα στην κορυφή γιατί η Ελλάδα χρειάζεται ουσιαστική αποκέντρωση».
ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
Ας πάνε για ψάρεμα...
Στον ΠΑΟΚ σε ρόλο τεχνικού διευθυντή βρίσκεται μια παλιά δόξα του Λαρισινού μπάσκετ, ο Νίκος Σταυρόπουλος. Η «Ε» ζήτησε την άποψή του για την κατηφόρα του αθλήματος στην περιοχή. Αυτό μας είπε: «Είναι κρίμα. Εγώ προσωπικά δεν ξέρω ποιες και τι ομάδες υπάρχουν στη Λάρισα πλέον. Είμαι Λαρισαίος και δεν μπορώ να ξεχωρίσω. Είναι μεγάλη ντροπή. Αυτοί που ασχολήθηκαν και τα έκαναν έτσι όπως τα έκαναν ας μην ξανασχοληθούν.
- Με ποιο τρόπο θα μπορεί να αναστηθεί το λαρισινό μπάσκετ;
* Ας φύγουν αυτοί που το έφεραν σε αυτήν την κατάσταση και ας έρθουν νέα παιδιά με όρεξη και μεράκι για το μπάσκετ. Είναι αδιανόητο να μην ξέρεις τι ομάδα είναι αυτή που έπαιζε φέτος. Ούτε οι ίδιοι δεν ήξεραν. Αφού τα έκαναν έτσι ας τα παρατήσουν. Ας πάνε για ψάρεμα. Ίσως εκεί τα καταφέρνουν καλύτερα...
ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΣΤΙΣ 20 ΜΑΪΟΥ
Έργα στο Κλειστό της Νεάπολης
Να και μια ευχάριστη είδηση. Στις 20 Μαΐου υπολογίζεται να αρχίσουν τα έργα επιδιόρθωσης της στέγης του Κλειστού Νεάπολης. Ο εργολάβος (Σταύρος Τσολάκος) θα φτιάξει την υδρομόνωση (έργο ύψους 321.300 ευρώ) του γυμναστηρίου που αποτέλεσε μεγάλο βραχνά τις τελευταίες σεζόν αφού δεν είναι λίγες οι φορές που διεκόπησαν αγώνες όταν έβρεχε. Τα συνεργεία για τη συγκεκριμένη εργασία θα είναι από τη Θεσσαλονίκη.
Ωστόσο ο εργολάβος θα αναλάβει να βάψει το κλειστό τόσο μέσα όσο και έξω (μάλιστα τα εξωτερικά χρώματα θα είναι ανάλογα με αυτά του γηπέδου της ΑΕΛ αφού θέλουν να είναι ομοιόμορφα) και τα συνεργεία για αυτή την εργασία θα είναι από τη Λάρισα.
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass