ΤΟ «ΦΑΝΤΑΣΜΑ» ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΕΧΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ ΜΕ 0-1

Και τώρα... τρέχουμε

* ΜΠΛΕΚΟΥΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΙΤΕΣ * ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΣΗΜΕΙΩΣΕ Ο ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΣΤΟ 65ο ΛΕΠΤΟ

Δημοσίευση: 26 Απρ 2010 4:21 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:46
Αυτός πάντως δεν ήταν ο Απόλλων. Σε καμία περίπτωση. Ήταν σίγουρα το... φάντασμα της λαρισινής ομάδας και γι’ αυτό υπέστη την ήττα από τη Σπερχειάδα στο γήπεδο της Φιλιππούπολης με σκορ 1-0. Ένα αποτέλεσμα που ήταν πραγματικά ό,τι χειρότερο για τους «κυανόλευκους» που πλέον μπλέκουν σε μεγάλες περιπέτειες. Τρεις αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος της Δ΄ Εθνικής και συγκεκριμένα στον 4ο όμιλο υπάρχει έντονη ανησυχία για την παραμονή στην κατηγορία.
Οι Φιλιππουπολίτες παρουσίασαν ένα πολύ άσχημο πρόσωπο. Ήταν ασύνδετοι στις γραμμές και η επίθεση με την άμυνα συνεργαζόταν μόνο απευθείας και κατά... περίσταση. Τα λάθη στις μεταβιβάσεις ήταν πολλά. Υπήρχε νευρικότητα. Δεν δημιουργήθηκαν απειλητικές φάσεις. Δεν κατέστη δυνατό να εκμεταλλευτούν την αριθμητική τους υπεροχή για ένα μισάωρο και πλέον σε καμία περίπτωση. Απλά δεν ήταν ο Απόλλων.
Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι έδειξαν πως το ήθελαν περισσότερο. Έπεφταν επάνω στην μπάλα πριν φτάσει στον τελικό τους προορισμό. Έπαιζαν πιο δυνατά σε όλες τις διεκδικήσεις, άξιζαν τους τρεις βαθμούς της επιτυχίας και γι’ αυτό τους κατέκτησαν εν τέλει.
ΤΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΕΧΕΙ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ
Τώρα απέμεινε μια δύσκολη σειρά αγώνων για τον Απόλλωνα Λάρισας. Οι παίκτες των Αργυρούλη - Κεραμάρη θα πάνε να αγωνιστούν μέσα στο Μουζάκι (που έχασε χθες στον Τύρναβο) που έχει δύο βαθμούς λιγότερους (δηλαδή απαγορεύεται η ήττα). Στη συνέχεια θα φιλοξενήσει τα σωμένα Μετέωρα στη Λάρισα και στο φινάλε του πρωταθλήματος θα παίξει στην έδρα του Πύρασου στη Νέα Αγχίαλο που είναι αδιάφορος βαθμολογικά. Αν δεν έχει απώλειες στο επόμενο παιχνίδι τότε μπορεί να τα καταφέρει χωρίς μεγάλη δυσκολία.
ΠΟΛΛΗ ΔΥΝΑΜΗ - ΛΙΓΕΣ ΦΑΣΕΙΣ
Ο χθεσινός αγώνας χαρακτηρίστηκε από τη δύναμη και τις λίγες φάσεις. Οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν πολλές ευκαιρίες στο ενενηντάλεπτο παρά το γεγονός πως το ματς δεν ήταν «κλειστό». Ο Απόλλων παίζοντας με τους Μαγαζιώτη κάτω από τα δοκάρια, Περήφανο, Εμμανουήλ, Πολύζο, Γιαννακόπουλο στην άμυνα, Αρχοντή, Σκάκο, Βαρσάμη, Νάστα στο κέντρο και Ιορδανίδη, Μπέη στην επίθεση δεν μπήκε πολύ ορεξάτος. Στο δημιουργικό κομμάτι ήταν ανύπαρκτος και έτσι δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά. Μετά το 35’ ωστόσο φάνηκε να συνέρχεται αλλά στο δεκάλεπτο ως τη λήξη του πρώτου μέρους ήταν λίγο. Στο τέταρτο της επανάληψης ευτύχησε να δει έναν παίκτη της Σπερχειάδας να αποχωρεί με δύο κίτρινες και όλοι πίστεψαν πως θα το εκμεταλλευτεί. Αντ’ αυτού όμως η Σπερχειάδα ήταν αυτή που βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα και το απόγευμα έκλεισε όπως ακριβώς άνοιξε. Με τον χειρότερο τρόπο...
ΦΑΣΕΙΣ
35΄: Η Σπερχειάδα εκτελεί φάουλ με τον Παπαϊωάννου από τα δεξιά η μπάλα περνάει δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Απόλλωνα χωρίς ο Λέντας να προλαβαίνει να κάνει την προβολή και να σκοράρει.
36΄: Γυριστό σουτ του Λέντα χωρίς μεγάλη δύναμη και έτσι ο Μαγαζιώτης μπλόκαρε με ασφάλεια.
38΄: Διαγώνιο σουτ του Σκάκου με καλές προϋποθέσεις αλλά πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα της Σπερχειάδας.
60’: Ο Απόλλων κερδίζει φάουλ σε καλή θέση λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή. Αναλαμβάνει να το εκτελέσει ο Νάστας αλλά στέλνει την μπάλα πολύ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Να σημειώσουμε πως σε αυτή τη φάση αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Τσιλίκας της Σπερχειάδας και οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο μέχρι τη λήξη του αγώνα.
61’: Μακρινό σουτ του Παπαϊωάννου μπλοκάρει χωρίς μεγάλη δυσκολία ο Μαγαζιώτης.
65΄: Ατομική ενέργεια του Φαρμάκη από τη δεξιά πλευρά. Ο νεαρός αμυντικός κατάφερε να μπει στη μεγάλη περιοχή και με ένα διαγώνιο δυνατό σουτ, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον τερματοφύλακα του Απόλλωνα κάνοντας το 0-1.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Με πολλές κάρτες και μεγάλη δυσκολία κράτησε το παιχνίδι ο διαιτητής της αναμέτρησης, Θάνος ενώ πολλή δουλειά είχαν και οι επόπτες για τα οφσάιντ του Απόλλωνα, ειδικά στο β’ μέρος. Σε μια φάση ελέγχεται ο διαιτητής της αναμέτρησης και συγκεκριμένα σε αυτή του 85ου λεπτού. Η μπάλα φάνηκε πως χτύπησε στο χέρι του Παπαϊωάννου της Σπερχειάδας αλλά δεν καταλόγισε πέναλτι και έδειξε τη συνέχεια του παιχνιδιού. Στο υπόλοιπο ματς δεν επηρέασε την εξέλιξη με κάποια του απόφαση.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΠΟΛΛΩΝ (Αργυρούλης - Κεραμάρης): Μαγαζιώτης, Περήφανος, Αρχοντής, Εμμανουήλ (66΄ Μπίμπα), Πολύζος, Σκάκος, Γιαννακόπουλος, Βαρσάμης, Ιορδανίδης (71’ Γάκης), Νάστας (71΄ Σπυρόπουλος), Μπέης.
ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ (Παπαϊωάννου): Καρανάσιος, Τσιλίκας, Φαρμάκης, Παπανάγνος, Παπαϊωάννου, Βέλλιος, Αλεξίου, Ζησόπουλος, Λέντας (82΄ Ζαρωδήμος), Επίσκοπος (90΄ Νάτσης), Μπούσιος (62’ Αδάμ).
 
ΔΗΛΩΣΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΕΡΑΜΑΡΗΣ
Στο τέλος θα ψαχνόμαστε...
ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΗΣ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ
Την πρόβλεψή του πως στο τέλος πάλι θα ψάχνεται ο Απόλλων για βαθμούς μετά το χθεσινό αποτέλεσμα, έκανε ο ένας εκ των δύο τεχνικών, Γιώργος Κεραμάρης μιλώντας στην «Ε» λίγο μετά τη λήξη της αναμέτρησης. Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής: «Σίγουρα αφήσαμε για άλλη μια αγωνιστική πολύτιμους πόντους και στο τέλος θα ψαχνόμαστε απ’ ότι φαίνεται. Κάναμε προσπάθεια. Παίξαμε κόντρα σε έναν αντίπαλο που γνωρίζαμε ότι ήταν πολύ δυνατός. Δεν αποφύγαμε κάποια λάθη. Μείναμε πίσω στο σκορ σε κρίσιμο σημείο και έτσι ήρθε το άγχος και εν τέλει η ήττα».
Για τη συνέχεια ανέφερε: «Δύσκολα ματς θα έχουμε στη συνέχεια. Σε συνάρτηση με τα άλλα αποτελέσματα ευελπιστώ πως θα τα καταφέρουμε.
Από την άλλη ο τεχνικός της Σπερχειάδας, Λάκης ΠαπαϊΣωάννου ανέφερε τα παρακάτω: «Ήταν πράγματι μια μεγάλη νίκη για εμάς σε μια δύσκολη έδρα καθώς παίζαμε με έναν αντίπαλο που είχε τους ίδιους στόχους με εμάς. Πιστεύω πως κάναμε μια πανάξια νίκη έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς. Παρά το γεγονός πως παίζαμε με 10 παίκτες για μεγάλο διάστημα αντεπεξήλθαμε ιδανικά. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά μου. Έδωσαν πραγματικά τον καλύτερό τους εαυτό. Τους αξίζουν συγχαρητήρια τόσο για το σημερινό (σ.σ. χθεσινό) ματς όσο και για την παραμονή που 99% έχει πραγματοποιηθεί. Ευχαριστώ τον κόσμο της Σπερχειάδας που για ένα ακόμα παιχνίδι μας συμπαραστάθηκαν αρκετά. Επίσης να ευχηθώ καλή συνέχεια στον Απόλλωνα και παραμονή στην κατηγορία».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass