ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΦΙΛΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΑΕΛ (1-1)

Ατρόμητοι... Μπλάζεκ και Πουρί

*ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΝΕΑΡΟΣ ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΟΥΖΑΣ *ΔΥΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΕΧΑΣΑΝ ΟΙ «ΒΥΣΣΙΝΙ» ΜΕ ΣΙΜΙΤΣ ΚΑΙ ΠΟΥΡΙ * ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΣΕ Γ. ΔΩΝΗ ΚΑΙ ΧΡ. ΚΑΛΑΝΤΖΗ

Δημοσίευση: 26 Απρ 2010 4:19 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:46
Ευκαιρία για συμπεράσματα (και μάλιστα αξιόλογα...) είχε την ευκαιρία να βγάλει ο τεχνικός της ΑΕΛ Γιάννης Παπακώστας στο φιλικό παιχνίδι που έδωσε χθες η ΑΕΛ στο Αλκαζάρ με αντίπαλο τον Ατρόμητο Αθηνών σ’ ένα παιχνίδι που τελείωσε ισόπαλο(1-1) και ανέδειξε σε μορφή της συνάντησης τον τερματοφύλακα Καραγκιολίδη των φιλοξενουμένων που απέκρουσε πέναλτι των Σίμιτς και Πουρί.
Από την ΑΕΛ στο παιχνίδι αυτό φάνηκε για μια ακόμα φορά η υψηλή ποιότητα των Γιαν Μπλάζεκ και Σαντέρ Πουρί που έκαναν ένα σπουδαίο παιχνίδι και αν η ομάδα βρει όπως τον περασμένο Ιανουάριο ανάλογους παίκτες μπορεί να σκέφτεται για σημαντική υπέρβαση. Πάντως ακόμα και το νέο «αίμα»της ΑΕΛ δείχνει ικανό να κάνει μια «μετάγγιση» στην ομάδα καθώς ο 17χρονος(γεννήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου 1993) Αντώνης Βούζας άφησε άναυδους τους 2000 Λαρισαίους φιλάθλους που είδαν το παιχνίδι και πέτυχε το τέρμα της ισοφάρισης κάτι που δεν κατάφεραν να κάνουν πιο έμπειροι συμπαίκτες τους σε κτυπήματα πέναλτι.
Ο δοκιμαζόμενος Σέρβος τερματοφύλακας Ντζόντζο δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο και ο Σωτηρίου δείχνει να «κλειδώνει» τη θέση του δεύτερου τερματοφύλακα με δεδομένο ότι γίνεται προσπάθεια να λυθεί το συμβόλαιο του Σλοβένου Ντίνο Σερεμέτ.
Η εικόνα της ΑΕΛ γενικά ήταν καλή κατά διαστήματα ενώ σίγουρα υπάρχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις από τους Αμπουχατζίρα, Τουάμα ενώ ο Σίμιτς πρέπει να βρει.. «πατήματα» και ..ανάσες ο Ιγγλέσιας.
Πάντως κάποιοι στο φιλικό ένιωσαν την εχθρική ατμόσφαιρα των Λαρισαίων φιλάθλων και αυτοί ήταν ο προπονητής του Ατρομήτου Γιώργος Δώνης(πρώην τεχνικός της ΑΕΛ) και ο πρώην «βυσσινί» Χρήστος Καλαντζής που τα...άκουσαν αλλά και δέχθηκαν και μπουκάλια. Και αν οι αποδοκιμασίες δεν είναι τόσο καταδικαστέες οι ρίψεις μπουκαλιών είναι λάθος γιατί δείχνουν μια εικόνα που δεν ταιριάζει σε μια ομάδα που θέλει να δώσει ποδοσφαιρικό πολιτισμό.
Οι δύο ομάδες θα ξαναβρεθούν αντίπαλες την ίδια ώρα(7 μ.μ.) την ερχόμενη Παρασκευή στο Περιστέρι.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ομάδας Γιάννης Παπακώστας μπορεί να αλλάζει πρόσωπα αλλά όχι τακτική καθώς συνεχίζει να παίζει το 4-2-3-1 που θα είναι μάλλον η τακτική της ομάδας και τη νέα περίοδο. Στο χθεσινό φιλικό παιχνίδι ξεκίνησε έχοντας τερματοφύλακα τον Σωτηρίου, στην άμυνα δεξιά τον Μπουκουβάλα, σέντερ μπακ τους Κολοβέτσιο, Μελίσση και αριστερά τον Κατσιαρό. Αμυντικά χαφ ήταν ο Ιγγλέσιας με τον Κυριακίδη και πιο μπροστά οι: Πουρί(δεξιά), Τουάμα (στο κέντρο) και Μπλάζεκ(αριστερά) ενώ στην κορυφή της επίθεσης ο Αμπουχατζίρα.
Το παιχνίδι στο πρώτο μέρος ήταν ανοιχτό αλλά χωρίς να γίνει κάποια μεγάλη φάση μέσα στη μεγάλη περιοχή και κυρίως οι αντίπαλοι προσπαθούσαν να παραβιάσουν τις εστίες με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή.
Η καλύτερη στιγμή ήταν για τους φιλοξενούμενους στο 35 όταν το σουτ του Σαγκανόφσκι απέκρουσε ο Κατσιαρός στη γραμμή περίπου της εστίας του Σωτηρίου.
Από την ΑΕΛ Μπλάζεκ και Πουρί έκαναν «θαύματα» αλλά χωρίς σέντερ φορ η ομάδα ήταν ακίνδυνη αφού τη συγκεκριμένη θέση δεν μπορεί να την παίξει ο Αμπουχατζίρα.
Στο δεύτερο ημίχρονο με ένα γκολ του Καραλή στο 48’ που έχει ευθύνη ο δοκιμαζόμενος τερματοφύλακας της Λαρισινής ομάδας Ντζόντζο ο Ατρόμητος προηγήθηκε με 1-0 και στη συνέχεια η ΑΕΛ πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά δυστυχώς έπεσε πάνω στον Καραγκιολίδη που ξέρει να αποκρούει πέναλτι. Αρχικά νίκησε στο 62 τον Σίμιτς (το πέναλτι κέρδισε ο Μπλάζεκ σε ανατροπή από τον Ολιβέιρα) και στο 75 τον Πουρί(ο Σιατραβάνης κέρδισε πέναλτι από τον Μελισσά).
Και ό,τι δεν κατάφεραν οι «βυσσινί» από το σημείο του πέναλτι το πέτυχε ο νεαρός Αντώνης Βούζας στο 78’ με σουτ ύστερα από σέντρα του Σίμιτς.
Στα αξιοσημείωτα ότι το παιχνίδι από φιλικό έγινε ...εχθρικό στο 52’ σε μια αψιμαχία Μπλάζεκ και Τάτου που αναμείχθηκαν αρκετοί παίκτες αλλά και τη στιγμή που ο Καλαντζής μπήκε στο παιχνίδι (73’) και πολλά μπουκάλια έπεφταν δίπλα του.
Το τελικό 1-1 κρίνεται δίκαιο σε ένα παιχνίδι που τελείωσε στο 89...προφανώς βλέποντας ο διαιτητής κ. Μπουμαρσόπουλος ότι μπορούσε να εκτραχυνθεί.
ΦΑΣΕΙΣ... ΓΚΟΛ
7’: Ο Μπλάζεκ από αριστερά κάνει σέντρα η μπάλα φθάνει στον Τουάμα που από το σημείο του πέναλτι σουτάρει αλλά στέλνει μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Σάνκβιστ.
14’: Ο Μπρίτο από δεξιά κάνει σέντρα και ο Σαγκανόφσκι ενώ είχε εξουδετερωθεί ο Σωτηρίου δεν βρίσκει την μπάλα.
17’: Σουτ του Μπλάζεκ από το ύψος της μεγάλης περιοχής αποκρούει σε κόρνερ ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων.
32’:Κάθετη πάσα του Μπουκουβάλα στον Πουρί που μέσα από τη μεγάλη περιοχή σουτάρει αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
34’: Σουτ του Τάτου από το ύψος της μεγάλης περιοχής στέλνει την μπάλα άουτ.
35’: Αδράνεια της άμυνας της ΑΕΛ η μπάλα φθάνει στον Σαγκανόφσκι που μέσα από τη μεγάλη περιοχή σουτάρει και αποκρούει με κεφαλιά σχεδόν πάνω στη γραμμή του τέρματος ο Κατσιαρός και σώζει βέβαιη παραβίαση του τέρματος του Σωτηρίου αφού ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ είχε εξουδετερωθεί.
39’: Από το ύψος της μεγάλης περιοχής ο Σφακιανάκης σουτάρει αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
42’: Από δεξιά ο Τουάμα κάνει σέντρα και ο Ιγγλέσιας από το σημείο του πέναλτι πιάνει κεφαλιά αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
47’: Ο Μπρίτο βγαίνει μέσα στη μεγάλη περιοχή απέναντι στον Ντζόντζο αλλά αποκρούει ο Σέρβος δοκιμαζόμενος τερματοφύλακας.
48’: Μακρινό σουτ του Καραλή η μπάλα βρίσκει στον Τριποτσέρη και καταλήγει στα δίχτυα του Ντζόντζο που έδειξε αδυναμία στην αντίδραση(0-1).
55’: Εκτέλεση φάουλ από τον Τουάμα, η μπάλα καταλήγει μόλις άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα του Ατρόμητου.
57’: Ο Μπλάζεκ κάνει εκπληκτική κίνηση μέσα στη μεγάλη περιοχή που σουτάρει αλλά αποκρούει ο Καραγκιολίδης.
62’: Κάθετη πάσα του Κυριακίδη στον Μπλάζεκ που ανατρέπεται, μέσα στη μεγάλη περιοχή από τον Ολιβέιρα και ο διαιτητής κ. Μπουμαρσόπουλος καταλογίζει πέναλτι. Το εκτελεί ο Σίμιτς και αποκρούει ο Καραγκιολίδης.
67’: Σέντρα από αριστερά του Μπρίτο ο Καλαντζής από το ύψος της μικρής περιοχής πιάνει κεφαλιά αλλά μπλοκάρει ο Ντζόντζο.
68’: Σουτ του Πουρί από το ύψος της μεγάλης αποκρούει εντυπωσιακά ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου.
75’: Ο Σιατραβάνης ανατρέπεται μέσα στη μεγάλη περιοχή από τον Μελισσά και ο Μπουμαρσόπουλος καταλογίζει νέο πέναλτι. Το εκτελεί ο Πουρί και αποκρούει πάλι ο Καραγκιολίδης.
78’: Ο Σίμιτς από αριστερά κάνει σέντρα και ο νεαρός Αντώνης Βούζας από κοντά κάνει το 1-1.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Κορυφαίοι της ΑΕΛ όπως αναφέραμε στην αρχή Μπλάζεκ και Πουρί. Από κει και πέρα ο Σωτηρίου δεν πιέσθηκε ενώ ο Ντζόντζο ευθύνεται στο τέρμα που δέχθηκε. Ο Μπουκουβάλας ταλαιπωρήθηκε από τον Μπρίτο ενώ ο Κατσιαρός ήταν πολύ καλός. Σαφώς καλύτερος απ’ ότι στο παιχνίδι του πρωταθλήματος με τον Λεβαδειακό ο Κολοβέτσιος που έκανε πολύ καλή εμφάνιση ενώ Μελίσσης και Τριποτσέρης σε καλά επίπεδα.
Ο Κυριακίδης πάλεψε και είχε μια ωραία πάσα στον Μπλάζεκ στη φάση που ο Τσέχος κέρδισε πέναλτι στο 62 ενώ ο Ιγγλέσιας δεν είχε δυνάμεις. Ο Τουάμα μέτριος όπως και ο Αμπουχατζία αλλά και ο Σίμιτς.
Από τους νεαρούς ο Βούζας ήταν πολύ καλός και σαφώς βελτιωμένος ο Σιατραβάνης απ’ ότι στο επίσημο παιχνίδι που έπαιξε την Κυριακή με τον Λεβαδειακό. Από τους υπόλοιπους καλές μεταβιβάσεις είχε ο Καρανίκας ενώ οι υπόλοιποι δεν πρόλαβαν να αξιολογηθούν.
Από τον Ατρόμητο κορυφαίος ο Καραγκιολίδης και ακολούθησαν οι Μπρίτο, Ολιβέιρα και Μελισσάς.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Πολύ καλή η διαιτησία του Λαρισαίου κ. Μπουμαρσόπουλου που ορθά έδωσε τα δύο πέναλτι υπέρ της ΑΕΛ(έδειξε κίτρινη κάρτα στον Ιγγλέσιας) ενώ σωστοί στις υποδείξεις τους οι δύο βοηθοί κ.κ. Γκάγκας, Τσακνάκης επίσης του συνδέσμου Λάρισας.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ: Σωτηρίου (46’ Ντζόντζο), Μπουκουβάλας(78 Καρανίκας), Μελίσσης (46’ Τριποτσέρης), Κολοβέτσιος, Κατσιαρός (78’ Μπαλής), Κυριακίδης (78’ Ελευθεριάδης), Ιγκλέσιας (70’ Βούζας), Τουάμα (55’ Σιατραβάνης), Πούρι (82’ Χολέβας), Μπλάζεκ (65’ Λύτρας), Αμπουχατζίρα (46’ Σίμιτς).
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Σάνκβιστ (46’ Καραγκιολίδης), Νάστος, Μπιλαγί, Μελισσάς, Ολιβέιρα, Σαρμιέντο (70’ Αθανασίου), Σφακιανάκης, Τάτος (58’ Καλαντζής), Καραλής (73’ Σκόνδρας), Σαγκανόφσκι (73’ Αποστολόπουλος), Μπρίτο.
 
Παπακώστας:
Ικανοποίησαν οι νεαροί
Μετά το τέλος του παιχνιδιού ο τεχνικός της ΑΕΛ Γιάννης Παπακώστας δήλωσε: «Ήταν ένα παιχνίδι το οποίο θέλαμε να βγάλουμε συμπεράσματα για ορισμένους παίκτες και με ικανοποίησαν μερικοί νεαροί για την προσπάθεια που κατέβαλαν και μπορώ να πω ότι ορισμένοι θα μετέχουν στην προετοιμασία της ομάδας. Θα δώσουμε και άλλα φιλικά για να είμαστε σίγουροι για την εικόνα που έχουμε για όλους τους παίκτες».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass