ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΣΕΖΟΝ

Μαγικός αριθμός το... 34

* ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ: «ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ» * ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ * ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ Ο ΙΓΓΛΕΣΙΑΣ- ΤΕΛΟΣ Η ΣΕΖΟΝ ΓΙΑ ΒΛΑΣΟΠΟΥΛΟ

Δημοσίευση: 16 Μαρ 2010 1:54 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:32
Τέσσερις αγωνιστικές απομένουν να τελειώσει το φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα και η ΑΕΛ παρά τις δύο συνεχόμενες νίκες επί της ΑΕΚ και του Εργοτέλη με το ίδιο σκορ (1-0) μέσα στο Αλκαζάρ αυτή τη στιγμή δεν έχει εξασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο τεχνικός της λαρισινής ομάδας Γιάννης Παπακώστας χθες μιλώντας στην «Ε» τόνισε: «Πριν τα δύο εντός έδρας παιχνίδια με ΑΕΚ και Εργοτέλη λέγαμε ότι ήμασταν ευχαριστημένοι αν παίρναμε και τέσσερις βαθμοί αλλά παρόλα αυτά πήραμε έξι και ακόμα δεν έχουμε τελειώσει την υπόθεση της παραμονής με βάση τα αποτελέσματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή».
Και πράγματι ο τεχνικός έχει δίκιο καθώς το όριο αυτή τη στιγμή δείχνει να «ψηλώνει» και να φθάνει τους 34 βαθμούς κάτι που σημαίνει ότι η ΑΕΛ για να παραμείνει στην κατηγορία θα πρέπει να πάρει τέσσερις βαθμούς κάτι εφικτό αφού έχει δύο εντός έδρας παιχνίδια με ΠΑΟΚ και Λεβαδειακό και δύο εκτός με αδιάφορους βαθμολογικά αντιπάλους την Καβάλα και τον Πανιώνιο.
Το έργο της ΑΕΛ όμως δεν θα είναι εύκολο καθώς αυτή τη στιγμή έχει πολλά προβλήματα μια και υπάρχουν αρκετοί παίκτες με κάρτες. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο αρχηγός Νίκος Νταμπίζας λόγω καρτών θα απουσιάσει στα εκτός έδρας παιχνίδια με την Καβάλα και τον Πανιώνιο (η χρησιμοποίηση προχθές του Ααράμπ ήταν ίσως ένα μήνυμα για τη λύση του παρτενέρ του Μελίσση) και για τον ίδιο λόγο ο Μπλάζεκ επίσης στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο.
Από δύο παιχνίδια θα λείψει και ο Τουάμα (συμπλήρωσε στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη επτά κίτρινες κάρτες) και αυτά θα επιλεγούν ανάμεσα στους αγώνες με Καβάλα, ΠΑΟΚ και Λεβαδειακό.
Στο μεταξύ για τα δύο ερχόμενα παιχνίδια ο Παπακώστας δεν μπορεί να υπολογίζει τον Ιγγλέσιας που θα πάει στη Γερμανία για εξέταση στους κοιλιακούς αλλά και τον Βλασόπουλο που πιθανότατα να κάνει εγχείριση στη μέση. Τέλος δεν μπορεί να υπολογίζεται και ο Αμπουχατζίρα που ακόμα δεν συνήλθε το πόδι του από το πάτημα της φλυτζάνας! λίγο πριν τον αγώνα στα Γιάννενα με την τοπική ομάδα.
Τα ευχάριστα είναι ότι ο Κατσιαρός δεν έχει κάτι το σοβαρό από τη μονομαχία του με τον Μπούντιμιρ που χτύπησε κάτω από το μάτι ενώ από την Πέμπτη είναι πολύ πιθανό να μπει σε κανονικούς προπονητικούς ρυθμούς και ίσως να υπολογίζεται για το παιχνίδι με την Καβάλα.
Χθες οι παίκτες της ΑΕΛ είχαν ρεπό ενώ σήμερα θα κάνουν προπόνηση στις 4 μ.μ.
ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ
Τα σενάρια της παραμονής αφορούν πλέον σε επτά ομάδες που δύο εξ αυτών θα ακολουθήσουν τον Πανθρακικό στη Β’ εθνική κατηγορία.
Η ΑΕΛ λογικά αυτή τη στιγμή συγκεντρώνει πολλές περισσότερες πιθανότητες από την Ξάνθη, το Λεβαδειακό και τα Γιάννενα αλλά και τον Αστέρα Τρίπολης.
Ας δούμε λοιπόν τις πιθανότητες των ομάδων με βάση τη βαθμολογική τους θέση:
ΗΡΑΚΛΗΣ: Κρατάει την τύχη του στα δικά του χέρια, καθώς αντιμετωπίζει τρεις από τις ομάδες της «επικίνδυνης ζώνης», δύο εντός έδρας (ΠΑΣ Γιάννενα, Ξάνθη) και μία εκτός (Εργοτέλης).
ΛΑΡΙΣΑ: Είναι ανεβασμένη, έχει και σχετικά καλό πρόγραμμα καθώς αντιμετωπίζει εκτός έδρας δύο ομάδες χωρίς έντονο βαθμολογικό ενδιαφέρον (Καβάλα, Πανιώνιος). Παίζει εντός με τον ΠΑΟΚ, ενώ την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται τον Λεβαδειακό.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: «Τελικός» το ματς της Κυριακής με την Ξάνθη στα Πηγάδια. Μπορεί βέβαια να υπολογίζει στους τρεις βαθμούς εναντίον τον Πανθρακικού, αλλά με πέντε ήττες και μία ισοπαλία στα τελευταία έξι ματς, θα χρειαστεί κάτι παραπάνω.
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Εχει τα εντός έδρας παιχνίδια με Ηρακλή και ΠΑΣ Γιάννενα, τα οποία εν δυνάμει τον «εκτοξεύουν» στους 36 βαθμούς, που αποτελούν ασφαλές όριο για παραμονή. Αν όμως «στραβώσει» κάτι σ΄αυτούς τους αγώνες, τότε τα πράγματα θα είναι δύσκολα.
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Η πιο έμπειρη ομάδα σε τέτοιες καταστάσεις, αφού έχει μάθει εδώ και χρόνια να παλεύει. Με μία νίκη επί του Πανθρακικού την Κυριακή, πιάνει τους 30 βαθμούς και στη συνέχεια θα τα παίξει όλα για όλα στα τρία τελευταία, πολύ δύσκολα παιχνίδια.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Η ψυχολογία έχει ανέβει κατακόρυφα το τελευταίο 10ήμερο. Ματς «δίχως αύριο» αυτό με τον Ηρακλή, την Κυριακή στους «Ζωσιμάδες», αφού ακόμα και η ισοπαλία ενδέχεται να είναι καταδικαστική.
ΞΑΝΘΗ: Βρίσκεται σε δεινή θέση, αφού θα χρειαστεί 8-9 βαθμούς για να μείνει στην κατηγορία. Αν δεν πάρει τους τρεις την Κυριακή εναντίον του Αστέρα Τρίπολης, θα ελπίζει μόνο σε θαύμα.
Οι τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές
 
27η   28η   29η   30η
Ηρακλής (31):     ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ      ΠΑΣ Γιάννενα      ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ        Ξάνθη
Λάρισα (30):        ΚΑΒΑΛΑ    ΠΑΟΚ (εντός)      ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ        Λεβαδειακός
Αστ.Τρίπολης (30):      ΞΑΝΘΗ      Πανθρακικός       Άρης ΑΕΚ
Εργοτέλης (30): Ηρακλής     ΚΑΒΑΛΑ    ΠΑΣ Γιάννενα      ΠΑΟΚ
Λεβαδειακός (27):        Πανθρακικός       ΑΡΗΣ         ΑΕΚ (εντός)         ΛΑΡΙΣΑ
ΠΑΣ Γιάννενα (25):Ατρόμητος        ΗΡΑΚΛΗΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ      Παναθηναϊκός
Ξάνθη (25):         Αστ. Τρίπολης    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   Ατρόμητος ΗΡΑΚΛΗΣ
* Με κεφαλαία οι εκτός έδρας αγώνες
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass