ΠΑΕΙ Ο ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ / ΟΛΥΜΠΙΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

Χωρίς άγχος αλλά με... Φόντενετ

* ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ * ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ Γ. ΚΑΛΑΦΑΤΑΚΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Δημοσίευση: 16 Μαρ 2010 1:55 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:32
Χωρίς καθόλου άγχος αλλά και με έναν Αμερικανό παίκτη (Φόντενετ) παραπάνω αναχωρεί σήμερα ο Γυμναστικός / Ολύμπια για τη Ρόδο. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Κολοσσό αύριο με στόχο να πετύχει τη μεγάλη έκπληξη και να πάρει κάποιες ελπίδες παραμονής στην Α1. Τόσο για το ματς που έρχεται όσο και γενικότερα για την κατάσταση στην ομάδα μίλησε χθες ο προπονητής Γιώργος Καλαφατάκης στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.
Συγκεκριμένα ανέφερε: «Κάναμε μια ύστατη προσπάθεια ενίσχυσης. Φέραμε έναν παίκτη με προσωπικές ενέργειες δικές μου που θέλει να ξαναμπεί στην αγορά. Είχε ένα υψηλό συμβόλαιο και αυτό του στέρησε το δικαίωμα να βρει μια ομάδα. Θα ήταν καλύτερο να τον είχαμε πριν το ματς με την ΑΕΚ αλλά όπως γνωρίζετε δεν ήταν στο χέρι μας. Το οικονομικό θέμα είναι το τελευταίο που απασχολεί τον παίκτη. Αυτό που θέλει αυτός είναι να παίξει για να δείξει πως είναι σε καλή κατάσταση».
ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ
Στη συνέχεια ανέφερε: «Οι ελπίδες μας είναι ελάχιστες αλλά υπάρχουν. Θα μπορούσα να μεταθέσω ευθύνες αλλά δεν το κάνω. Είναι κρίμα για τη Λάρισα να μείνει χωρίς ομάδα αλλά δυστυχώς θα είναι ένα πραγματικό θαύμα αν μείνουμε. Παραδόξως το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό. Χαίρομαι να κάνω προπόνηση με τα παιδιά. Μακάρι να ήταν έτσι πολύ πιο νωρίς. Δουλεύουμε πολύ δυνατά με αγάπη και ομόνοια. Το είδαμε στο ματς με την ΑΕΚ πως παλέψαμε μέχρι τέλους. Βέβαια εκεί μας στοίχισαν οι βολές.
Από δω και στο εξής δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Ούτως ή άλλως αυτοί που θέλουμε να σωθεί η ομάδα είμαστε συγκεκριμένα άτομα. Θα παλέψουμε και ό,τι βγει».
* Αν η ομάδα υποβιβαστεί υπάρχει σχέδιο για την αναζωογόνησή της;
- Εδώ δεν υπάρχει για τώρα που είναι στην Α1, θα υπάρχει για το αν πέσουμε. Φυσικά και όχι.
* Αν χάσουμε και στη Ρόδο υπάρχουν ελπίδες με «διπλό» στην Καβάλα;
- Βεβαίως και υπάρχουν. Με νίκη στην Καβάλα μπορεί να τα καταφέρουμε. Βέβαια η Καβάλα έχει υλικό που αν είχαμε εμείς ένα παίκτη τους τότε θα είχαμε δύο νίκες παραπάνω.
* Θα χρησιμοποιηθεί ο νέος ξένος παίκτης;
- Θα κάνει δύο προπονήσεις και θα μπει να αγωνιστεί. Ίσως αποτελέσει έκπληξη τόσο για εμάς όσο και για τους αντιπάλους. Μπορεί να τους αιφνιδιάσουμε κιόλας. Θα είναι στη δωδεκάδα.
* Αφού εστιάζεται το πρόβλημα στους τρεις παίκτες που έφυγαν (Μπάτλερ, Μάσι και Κόμματος) τότε η απόφαση για λύση συνεργασίας γιατί δεν πάρθηκε νωρίτερα;
- Φταίω στο γεγονός πως έδωσα περισσότερο χρόνο και ευκαιρίες στους συγκεκριμένους. Σε αυτό φταίω και εγώ. Αν το είχα κάνει από τα Χριστούγεννα τότε ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά.
* Η διαιτησία φέτος πώς μας πήγε;
- Μας παίρνουν το ψωμί από το στόμα. Αυτό γίνεται. Απλά είμαστε εμείς χάλια και δεν μπορούμε να τα πούμε όπως πρέπει. Πολλά λάθη και θα πρέπει να κάνουμε μια κασέτα για όλα αυτά. Δεν ζητάμε χάρη αλλά να μας δίνουν αυτό που δικαιούμαστε απλά. Στο πρόσφατο ματς με την ΑΕΚ όταν είδα το ματς ξανά μετάνιωσα για το γεγονός πως δεν μίλησα όταν ρωτήθηκα στη συνέντευξη Τύπου.
Τέλος ανάφερε και την κατάσταση που υπάρχει στα διοικητικά της ομάδας: «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ξεκάθαρο διοικητικό σχήμα. Μόνο ο κ. Λελούδας είναι στη διοίκηση και ο δήμαρχος που βρίσκει τους πόρους. Από κει και πέρα υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που είναι έμμισθοι και τρέχουν τα θέματα της ομάδας. Αυτό δείχνει και την αδυναμία μας σε καίρια ζητήματα».
ΕΦΤΑΣΕ Ο ΦΟΝΤΕΝΕΤ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Χθες το απόγευμα, εν τω μεταξύ έφτασε στη Λάρισα ο Τζέισον Φόντενετ. Ο Αμερικανός αποκτήθηκε από τον Γυμναστικό / Ολύμπια έως τη λήξη του πρωταθλήματος και όλοι ελπίζουν ότι μπορεί να βοηθήσει για τη μεγάλη έκπληξη της παραμονής. Ο 28χρονος Αμερικάνος γκαρντ (γεννήθηκε στις 4 Νοεμβρίου 1982) ύψους 1.68 Τζέισον Φόντενετ που θα καλύψει το κενό του Μπάτλερ. Ο Φόντενετ έπαιξε με επιτυχία στο Μεξικό και στη συνέχεια πήγε στο Όρεγκον Στέιτ. Πέρυσι αγωνίζονταν στην Ουκρανία και συγκεκριμένα στην Ζαπορίζιε με 17 πόντους μέσο όρο και 3 ασίστ δείχνοντας ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.
Χθες παρά το γεγονός πως ήρθε στην Ελλάδα από την Αμερική με 4 πτήσεις προπονήθηκε κανονικά δείχνοντας πως έχει μεγάλη όρεξη να προσφέρει.
ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ
Ικανοποίηση υπάρχει όμως για τα κατορθώματα των «πιτσιρικάδων» στο σύλλογο. Οι άνθρωποι του Γυμναστικού / Ολύμπια συνεχάρησαν τους παίδες της Ολύμπια που κατάφεραν να φτάσουν στον τελικό του αντίστοιχου πρωταθλήματος.
* Λόγω απεργιών είναι άγνωστο αν η αποστολή της λαρισινής ομάδας θα πετάξει σήμερα ή αν θα διανυκτερεύσει στην Αθήνα και θα πάει στη Ρόδο αυθημερόν.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass