Η ΑΕΛ ΓΙΑ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΗ (4.45 μ.μ.)

Με συνταγή Ξάνθης στο Χαριλάου

* ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ Ο ΝΕΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ

Δημοσίευση: 27 Φεβ 2010 22:54 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:27
Επτά αγώνες, επτά μάχες για την παραμονή στη Σούπερ Λίγκα μένουν για την ΑΕΛ (που θα ολοκληρωθούν μέχρι 18 Απριλίου) και η πρώτη θα είναι σήμερα στο Χαριλάου και στο γήπεδο «Κλ. Βικελίδης» (16:45) στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής ημέρας με αντίπαλο τον Άρη που διεκδικεί την είσοδό του στα πλέι οφ.
Αυτό που έχει αλλάξει στη λαρισινή ομάδα σε σχέση με τον προηγούμενο ατυχές παιχνίδι με αντίπαλο τον Πανθρακικό όπου έχασε στο Αλκαζάρ με 2-0 είναι η αλλαγή του τεχνικού καθώς κάτω από την πίεση του κόσμου λύθηκε η συνεργασία του Μαρίνου Ουζουνίδη με την ομάδα και στη θέση του προσλήφθηκε ο Γιάννης Παπακώστας που σ’ αυτά τα επτά παιχνίδια παίζει την παραμονή της ομάδας αλλά και τη δική του και για τη νέα σεζόν.
Ο Παπακώστας τη βδομάδα που βρίσκεται στο «τιμόνι» της ΑΕΛ προσπάθησε να αλλάξει την ψυχολογία των παικτών αλλά και την τακτική. Έκανε πολλές επισημάνσεις για τον τρόπο που αγωνίζονται οι Θεσσαλονικείς αλλά και πώς πρέπει να λειτουργήσουν οι παίκτες.
Στην αρχική ενδεκάδα δεν θα γίνουν αλλαγές απ’ ό,τι έδειξε και μάλλον θα παίξει κόντρα στον Άρη με τη «συνταγή» της Ξάνθης δηλαδή θα παρατάξει την ίδια ενδεκάδα που πριν 15 μέρες οι «βυσσινί» κέρδισαν στην ακριτική πόλη την τοπική ομάδα με 1-0 κάτι που σημαίνει ότι ο Τούρκος Τουμέρ Μετίν θα μείνει εκτός ενδεκάδας.
Συγκεκριμένα κάτω από τα δοκάρια θα αγωνιστεί ο Βιέρα, στην άμυνα θα βρίσκονται δεξιά ο Βελάσκο (συμπεριελήφθη στην αποστολή αλλά αν συνεχίζει να έχει πρόβλημα θα αγωνιστεί ο Φλάβιο Πίντο), σέντερ μπακ ο Μελίσσης και ο Νταμπίζας και αριστερά ο Κατσιαρός που επιστρέφει στο γήπεδο που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά.
Αμυντικά χαφ θα είναι οι Ρομέου και Ραντοσάβλιεβιτς και δεξιά ο Φλάβιο Πίντο (αν παίξει μπακ θα αγωνιστεί ένας εκ των Πουρί η Μετίν) ενώ αριστερά ο Σκάτσελ.
Στην επιθετική γραμμή θα παίξουν οι Μπλάζεκ και ο Κουζέν.
Στη διάθεση του προπονητή της ομάδας δεν βρίσκονται οι τραυματίες Σίμιτς, Αμπουχατζίρα, Βενετίδης (αναμένεται να επανέλθει στον εντός έδρας αγώνα με την ΑΕΚ), Βλασόπουλος (ισχιαλγία). Στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν ακόμα οι Σέρεμετ,Μπουκουβάλας, Ααράμπ, Τριποτσέρης, Κυριακίδης, Τουάμα, Ιγκλέσιας, Τζέσους.
Ο ΑΡΗΣ
Από τη στιγμή που ο τεχνικός του Άρη Ραούλ Κούπερ έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του σαφώς και δυσκολεύει το έργο του όσον αφορά στις επιλογές για τη βασική ενδεκάδα και τον καταρτισμό της 18άδας. Πάντως μετά και την τελευταία προπόνηση μάλλον πρέπει να έχει καταλήξει στους παίκτες που θα δώσει... φανέλα βασικού. Τρία είναι τα ερωτηματικά που υπάρχουν καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Ποιος θα είναι ο παρτενέρ του Κόκε στην επίθεση, ποιος θα αγωνιστεί στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής και ποιο θα είναι το δίδυμο των αμυντικών χαφ. Και στα τρία ερωτηματικά υπάρχουν απαντήσεις όσον αφορά στο ποιοι έχουν τις περισσότερες πιθανότητες.
Με την επιστροφή του από τιμωρία ο Χαβιέ Κάμπορα πολύ δύσκολα θα μείνει στον πάγκο. Ο Τζόνσον έχει ικανοποιήσει τον προπονητή του με τη γενική του παρουσία ως τώρα στα παιχνίδια που έχει αγωνιστεί αλλά προς το παρόν δεν «μυρίζεται» το γκολ όπως ο Αργεντινός. Γι’ αυτό και ο Κάμπορα έχει προβάδισμα έναντι του Αμερικανού.
Ο Μεριέμ έδειξε και στο ντέρμπι με την ΑΕΚ πως βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Έχει προσαρμοστεί πλήρως στα νέα δεδομένα γι’ αυτόν και έχει καλύψει το χαμένο έδαφος στη φυσική κατάσταση. Ο Κούπερ προτιμά προς το παρόν το Γαλλοαλγερινό μέσο στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής παρά στον άξονα. Ο Αντού δεν ικανοποίησε με την εμφάνισή του στο ΟΑΚΑ και μάλλον θα χάσει τη θέση του στο αρχικό σχήμα σήμερα.
Από εκεί και πέρα όσον αφορά στον άξονα της μεσαίας γραμμής, εκτός απροόπτου Ναφτί και Φερνάντεζ θα βρίσκονται στην ενδεκάδα και ο Πρίττας με τον Νάτσο στον πάγκο.
Για τις υπόλοιπες θέσεις δεν υπάρχει κάποιο ερωτηματικό. Εκτός του Κόκε στην ενδεκάδα θα βρίσκονται και οι Κάλβο στο δεξί άκρος της μεσαίας γραμμής, Αράνο αριστερά στην άμυνα, Νέτο δεξιά Γκιάρο και Νασούτι στο κέντρο της άμυνας και Σηφάκης κάτω από τα γκολπόστ.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο Γιώργος Σταθόπουλος από την Αχαΐα, ορίστηκε να διευθύνει τη σημερινή αναμέτρηση και βοηθοί του θα είναι οι Μ. Καρσιώτης (Κορινθίας) και Χρ. Σωτηρόπουλος (Αχαΐας), ενώ τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Δ. Κύρκος του συνδέσμου Ηπείρου.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass