ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΜΕ 90-69

Βαριά ήττα του Γυμναστικού/ Ολύμπια

* ΔΡΑΣΤΗΣ Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ. ΤΕΛΟΣ Ο ΜΠΑΤΛΕΡ

Δημοσίευση: 27 Φεβ 2010 22:55 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:27
Μια ακόμα ήττα γνώρισε ο Γυμναστικός/ Ολύμπια, αυτή τη φορά στην Αθήνα από το Περιστέρι με 90-69, σε ένα παιχνίδι που έγινε «κεκλεισμένων των θυρών» και με δεδομένη τη νίκη των Τρικάλων επί του Άρη θα δώσει τη μάχη της παραμονής με την Καβάλα και τον Ηλυσιακό, έχοντας να παίξει εκτός έδρας με την ομάδα της Καβάλας. Κάθε αγωνιστική που περνάει και η λαρισινή ομάδα δεν βρίσκει το δρόμο προς τη νίκη τη φέρνει και πιο κοντά στην Α2.
Στο χθεσινό παιχνίδι ο Γυμναστικός/ Ολύμπια ξεκίνησε καλά, αλλά μέχρι το 14’, όπου χάρη στον Στέφαν Τζάκσον κατάφερε να κρατάει επαφή στο σκορ (έχανε με 33-27) αλλά στη συνέχεια με 12 συνεχόμενους πόντους ο πρώην παίκτης του Γυμναστικού Νίκος Παπανικολόπουλος έδωσε μια διαφορά ασφαλείας στους γηπεδούχους με 51-34.
Ο έμπειρος γκαρντ πέτυχε δύο τρίποντα, ένα δίποντο και 4/4 βολές εκμεταλλευόμενος την τεχνική ποινή που δέχτηκαν οι φιλοξενούμενοι και την οποία «τιμώρησε» ο Μαργαρίτης για το 6-0 και το +17 υπέρ του Περιστερίου.
Από κει και πέρα το παιχνίδι εξελίχθηκε σε παράσταση για ένα ρόλο με την ομάδα του Γιώργου Καλαφατάκη σε καμία φάση του αγώνα να μην μπορεί να δείξει ότι θα διεκδικήσει τη νίκη και αυτό που ζητούσαν όλοι ήταν να μάθουν το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης.
Ο Μάσι προσπάθησε να δώσει μια αξιοπρέπεια στην έκταση της ήττας αφού με προσωπικούς πόντους μείωσε τη διαφορά στο 70-58 αλλά εκεί ένα τρίποντο του Μάντζαρη και δύο καλάθια από τους Τσιάκο και Άρνολντ, έστειλαν τη διαφορά στους 23 πόντους (81-58) γράφοντας ουσιαστικά το «φινάλε» της αναμέτρησης, που διαμορφώθηκε με το τυπικό 90-69.
Αυτή τη στιγμή η λαρισινή ομάδα βρίσκεται πλέον σε δύσκολη θέση και από δω και πέρα οι πιθανότητες παραμονής μειώνονται ενώ μάλλον στο Περιστέρι ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Μπάτλερ και το ζητούμενο είναι ο αντικαταστάτης του. 
Από το Περιστέρι καλύτεροι ήταν οι Παπανικολόπουλος, Άρνολντ, Φάισον, Μπράμος ενώ απο τον Γυμνναστικό/Ολύμπια οι μόνοι που διασώθηκαν ήταν ο Μάσι με τον Τζάκσον.
Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 27-21, 51-34, 70-53, 90-69
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Σκουρτόπουλος): Χάμοντς 6 (3/6 δίπ., 0/1 τρίπ., 2 ριμπ., 5 ασ.), Αγαδάκος 2 (2/2 βολές, 1 ριμπ., 2 λάθη), Παπανικολόπουλος 12 (4/4 βολές, 1/4 δίπ., 2/3 τρίπ., 3 ριμπ, 1 λάθος, 2 ασ.), Μάντζαρης 3 (1/3 τρίπ., 2 ριμπ., 4 ασ., 1 κλέψ.), Μπράμος 18 (3/3 βολές, 3/4 δίπ., 3/3 τρίπ., 3 ριμπ., 1 λάθος, 3 ασ., 1 κλέψ, 1 κόψ.), Φάισον 15 (2/2 βολές, 2/6 δίπ., 3/5 τρίπ., 1 ριμπ., 1 ασ.), Νέλσον 5 (2/2 βολές, 0/1 δίπ., 1/1 τρίπ., 1 ριμπ., 1 ασ.), Μαργαρίτης 2 (0/1 βολή, 1/4 δίπ., 2 ριμπ.), Δεληγιάννης (0/1 δίπ., 1 ριμπ., 1 ασ.), Ουίλκινσον 3 (1/2 βολές, 1/1 δίπ., 0/1 τρίπ., 1 λάθος), Τσιάκος 12 (2/5 βολές, 5/8 δίπ., 7 ριμπ., 2 ασ., 2 κλεψ.), Άρνολντ 12 (2/2 βολές, 5/7 δίπ., 4 ριμπ., 3 λάθη, 3 ασ., 1 κλέψ.).
ΓΥΜΑΝΣΤΙΚΟΣ/ ΟΛΥΜΠΙΑ (Καλαφατάκης): Τζακόπουλος 1 (1/2 βολές, 1 λάθος, 3 ασ., 1 κλέψ.), Αβράμοφ 3 (0/1 δίπ., 1/2 τρίπ., 2 ριμπ., 2 λάθη, 1 ασ.), Ντ. Γκριν 5 (1/1 δίπ., 1/4 τρίπ., 3 ριμπ., 3 λάθη, 4 ασ.), Παπαχρήστος 8 (2/2 βολές, 3/6 δίπ., 0/2 τρίπ., 4 ριμπ., 3 λάθη, 2 ασ., 1 κλέψ.), Τζάκσον 12 (4/5 βολές, 4/8 δίπ., 1 ριμπ., 1 λάθος, 1 ασ.), Μπόγδανος 5 (2/4 βολές, 0/1 δίπ., 1/2 τρίπ.,. 1 ριμπ., 2 λάθη, 1 ασ.), Κόμματος, Σπανός 3 (0/2 βολές, 0/1 δίπ., 1/1 τρίπ., 1 ριμπ., 1 ασ.), Παπαϊωακείμ 2 (1/1 δίπ., 1 ασ.), Αγγελακόπουλος 6 (0/1 δίπ., 2/4 τρίπ., 4 ριμπ.), Μάσι 20 (4/6 βολές, 8/10 δίπ., 11 ριμπ., 3 λάθη, 3 ασ.), Μπάτλερ 4 (1/2 βολές, 1/2 τρίπ., 1 λάθος, 1 ασ.).
ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ
Μετά το τέλος του αγώνα, ο τεχνικός του Γυμναστικού/ Ολύμπια Γιώργος, Καλαφατάκης, δήλωσε: «Κάνουμε μια προσπάθεια υπό αντίξοες συνθήκες να κρατηθούμε στην κατηγορία. Δυστυχώς η εικόνα μας στο δεύτερο μέρος δεν δικαιολόγησε αυτή την προσπάθεια. Η νίκη του Περιστερίου είναι δίκαιη.
Το ότι διαμαρτυρήθηκα στο διαιτητή για την τεχνική ποινή αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Ένα σφύριγμα όμως, μπορεί να αλλάξει τη ροή του παιχνιδιού και φάγαμε 7 πόντους σε νεκρό χρόνο.
Δεν σημαίνει ότι θα κερδίζαμε, μπορεί να χάναμε με μικρότερη διαφορά και να είχαμε καλύτερη ψυχολογία για το επόμενο παιχνίδι. Δεν ξέρω το πρωτάθλημα γίνεται για τις ομάδες ή για τους διαιτητές; Είναι ένα πρόβλημα αυτό. Και πάλι ξαναλέω ότι το Περιστέρι κέρδισε δίκαια.
Ο Τζαμάρ Μπάτλερ έχει καιρό να κάνει ένα καλό παιχνίδι. Δεν ανταποκρίθηκε και σήμερα στις προσδοκίες του παιχνιδιού, όταν τον ξαναέβαλα κάποια στιγμή. Ο Κόμματος ήταν καθαρά απόφαση του προπονητή να μην παίξει. Ελπίζω να ανασυνταχθούμε στο διάστημα που έχουμε μέχρι το επόμενο παιχνίδι».
Από την άλλη, ο προπονητής του Περιστερίου Θανάσης Σκουρτόπουλος είπε τα ακόλουθα: «Δουλέψαμε πολύ καλά όλη την εβδομάδα. Είχα πει πολλές φορές στα παιδιά για τον πρώτο γύρο και τον τρόπο που χάσαμε στη Λάρισα.
Είχα πει ότι είναι επικίνδυνη ομάδα, με έφεση στα τρίποντα. Είχα ζητήσει να είμαστε συγκεντρωμένοι και νομίζω πως το σκορ αυτό δείχνει. Είχαμε ένα μικροπρόβλημα με τον Αντώνη Μάντζαρη ο οποίος τραυματίστηκε στη μέση, αλλά από την Τετάρτη αναμένεται να ενταχθεί στις προπονήσεις. Πλέον ακολουθεί μια σειρά δύσκολων παιχνιδιών με τις θεωρητικά καλύτερες ομάδες της κατηγορίας.
Το καλό είναι ότι η ομάδα έχει φορμαριστεί, παίζει καλά και είμαστε αισιόδοξοι για την συνέχεια. Άξιζε αυτή η νίκη στα παιδιά διότι έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια. Εύχομαι στην ομάδα της Λάρισας ό,τι καλύτερο και να παραμείνει στην κατηγορία».
 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΧΗΜΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Πρόστιμο στους παίκτες...
ΚΑΙ Η ΑΝΤΡΙΚΕΙΑ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΑΚΗ
Έντονος προβληματισμός επικρατεί στον Γυμναστικό/ Ολύμπια από τη νέα ήττα της ομάδας που πλέον βρίσκεται σε δύσκολη θέση στη μάχη της παραμονής. Η αλήθεια είναι ότι για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα στη λαρισινή ομάδα, αλλά οι παίκτες δεν αποδίδουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση θα επιβάλλει πρόστιμο στους παίκτες για την άσχημη εμφάνιση το Περιστέρι, ενώ αναζητούν τον αντικαταστάτη του Μπάτλερ που ακόμα δεν έχει βρεθεί.
Τέλος, υπήρξε μια αντρίκεια στάση του τεχνικού, Γιώργου Καλαφατάκη, καθώς είπε στους διοικητικούς της ομάδας ότι αν θέλουν θέτει την παραίτησή του στη διάθεσή τους και βέβαια κάτι τέτοιο ούτε συζητάνε οι άνθρωποι του Γυμναστικού/ Ολύμπια, αφού θεωρούν ότι ο προπονητής όχι μόνο δεν φταίει για τα άσχημα αποτελέσματα που έχουν έρθει αλλά και το γεγονός ότι η ομάδα είναι στη μάχη της παραμονής οφείλεται αποκλειστικά σ’ αυτόν. Πάντως, για μια ακόμα φορά ο Καλαφατάκης έδειξε την ακεραιότητα που τον διακρίνει.
Και οι λύσεις που προκρίνονται είναι το πρόστιμο και η αλλαγή του Μπάτλερ.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΕΛΛΑΣ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass