ΓΙΑΤΙ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ Α.Ε.Λ. Ο ΝΕΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Παπακώστας: Να βρούμε λύσεις...

* ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΘΑΡΡΥΝΟΥΝ ΤΗΝ Α.Ε.Λ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ... ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΑΞΗ

Δημοσίευση: 24 Φεβ 2010 1:44 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:25
Ο νέος τεχνικός της Α.Ε.Λ. Γιάννης Παπακώστας έκανε χθες τα επίσημα αποκαλυπτήριά του σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην αίθουσα Τύπου του Αλκαζάρ, έχοντας δίπλα τον γενικό διευθυντή διοίκησης της ομάδας Γιάννη Τζήμα.
Στη συνέντευξη Τύπου ήταν ήρεμος, ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους ήρθε στη Α.Ε.Λ., ενώ δεν έκρυψε και τη φιλοδοξία του να δουλέψει και μετά τις 18 Απριλίου, και τον διέκρινε μια θετική αύρα.
Αυτό που φάνηκε είναι ότι θα προσπαθήσει να κάνει την ομάδα πιο επιθετική και είπε ότι θα «κυνηγήσει» τη νίκη σε κάθε αγώνα που μένει μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.
Ο Παπακώστας στη χθεσινή παρουσίασή του προσπάθησε να είναι ειλικρινής και να δώσει ένα στίγμα για το πώς σκέφτεται να προσεγγίσει την ομάδα και αυτό που τόνισε αρκετές φορές είναι ότι δεν τον ενδιαφέρει τι λάθη έχουν γίνει μέχρι τώρα και η ομάδα βρίσκεται σε δύσκολη θέση, αλλά τι λύσεις θα δοθούν για να πάρει η ομάδα τους βαθμούς που χρειάζεται για να παραμείνει στην κατηγορία. Επίσης, έδειξε να μην ασχολείται με τις στατιστικές αλλά να βλέπει κάθε παιχνίδι ξεχωριστά.
Και βέβαια όπως είπε και ο ίδιος θα κριθούν όλα στο γήπεδο.
Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΖΗΜΑΣ
Τον πρόλογο της παρουσίασης έκανε χθες ο γενικός διευθυντής διοίκησης της Α.Ε.Λ. Γιάννης Τζήμας που τόνισε τα ακόλουθα:«Όπως γνωρίζετε μέσα από τις επίσημες ανακοινώσεις ο κύριος Γιάννης Παπακώστας αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Είμαστε βέβαιοι ότι πρόκειται για ένα ικανό και φιλόδοξο προπονητή και ένα σοβαρό άνθρωπο, όπως έχει δείξει η μέχρι σήμερα διαδρομή του. Τον διαβεβαιώνουμε και δημόσια ότι ως Π.Α.Ε. θα είμαστε στο πλευρό του σε ό,τι χρειαστεί και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία σε αυτή τη δύσκολη αποστολή που του ανατέθηκε».
Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ
Ο Γιάννης Παπακώστας ξεκίνησε τη συνέντευξη τύπου με την τιμή που του έγινε να αναλάβει την ομάδα της Α.Ε.Λ. Είπε τα ακόλουθα: «Φυσικά και είναι τιμή για μένα το γεγονός ότι βρίσκομαι στον πάγκο της Α.Ε.Λ., μιας ομάδας με ένδοξο παρελθόν, με παρόν και – όπως φαίνεται – με λαμπρό μέλλον. Οι λόγοι που με οδήγησαν να πω «ναι» στην τιμητική πρόταση που έκανε ο κ. Πηλαδάκης είναι τρεις. Ο πρώτος έχει να κάνει με το έμψυχο δυναμικό. Πιστεύω ότι η ποιότητα των ποδοσφαιριστών και οι δυνατότητες που έχει αυτή η ομάδα, δεν είναι για να αντιμετωπίζει πρόβλημα παραμονής. Ο δεύτερος λόγος είναι το μέγεθος της ομάδας και ο κόσμος. Είναι σημαντικό να παίζεις σε γεμάτο γήπεδο και να υπάρχει τόσος κόσμος που στηρίζει την ομάδα. Ο τρίτος - και εξίσου σημαντικός - λόγος είναι η προσέγγιση του κ. Πηλαδάκη. Ένας πολύ σοβαρός άνθρωπος με μεγάλη αγάπη για την ομάδα, με όραμα να τη δει πολύ ψηλά και με σωστό προγραμματισμό. Αυτό για μένα ήταν πολύ μεγάλο δέλεαρ ώστε να πω το «ναι» καταρχήν για τις επτά αγωνιστικές που απομένουν και κατόπιν να καθίσουμε ξανά στο τραπέζι. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να μπαίνουμε στη διαδικασία να μιλάμε για το πρόβλημα – γιατί σίγουρα υπάρχει πρόβλημα, γιατί σίγουρα η ομάδα κινδυνεύει – αλλά για τις λύσεις, ώστε η Α.Ε.Λ. να βγει από αδιέξοδο, να πάρει τους βαθμούς που χρειάζεται ώστε να μιλάμε για μια άνετη παραμονή. Άρα, πρέπει όλος ο κόσμος να βρίσκεται κοντά - όπως έχει ήδη αποδείξει ότι κάνει - γιατί αυτή τη στιγμή η ομάδα μοιάζει με ένα παιδί που κινδυνεύει να μείνει στην ίδια τάξη. Είναι δυνατόν οι γονείς του να μην σταθούν στο πλευρό του; Όχι. Πρέπει να το ενθαρρύνουν για να σώσει τη χρονιά. Αυτή τη στιγμή χρειάζεται από όλους μας τεράστια προσπάθεια. Το μόνο που μπορώ προσωπικά να εγγυηθώ, είναι ότι η ομάδα που θα παρουσιάζεται κάθε Κυριακή στο γήπεδο - αρχής γενομένης από το ματς με τον Άρη - θα είναι μια ομάδα με τεράστια αγωνιστικότητα και μαχητικότητα, που θα κερδίσει τον σεβασμό και τις εντυπώσεις. Τελειώνοντας, θα ήθελα να μιλήσω για τον προκάτοχό μου στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, έναν άνθρωπο που σέβομαι και εκτιμώ πολύ. Από εμένα δεν πρόκειται να εκμαιεύσετε τίποτα αρνητικό γιατί ξέρετε ότι στο ποδόσφαιρο ένας προπονητής θυσιάζει πολλά - και την προσωπική του ζωή - για το καλό της ομάδας στην οποία εργάζεται, αλλά και το καλό το δικό του. Πέρσι ήταν μια πάρα πολύ επιτυχημένη χρονιά, φέτος όχι τόσο. Ο χρόνος και η διάρκεια θα δείξουν τι λάθη έγιναν. Στην παρούσα φάση, όμως, δεν μας ενδιαφέρουν τα λάθη – αν έχουν γίνει - αλλά οι λύσεις».
* Σας φοβίζει κάτι στα επόμενα 7 παιχνίδια; Με ποια λογική - φιλοσοφία θα ετοιμάσετε την ομάδα;
«Η δική μου φιλοσοφία είναι ότι η ομάδα θα μπαίνει σε κάθε ματς για να κερδίσει. Για εμάς δεν υπάρχει καμία άλλη σκέψη, παρά μόνο μια ομάδα έτοιμη, οργανωμένη, πειθαρχημένη, που θα έχει νοοτροπία νικητή. Αυτό θέλουμε να βγάλουμε στον αγωνιστικό χώρο. Ας μην πούμε περισσότερα. Όλα θα φανούν στην πράξη».
* Έχετε κάνει κάποιες πρώτες σκέψεις για το ματς της Κυριακής κόντρα στον Άρη;
«Φυσικά έχουν γίνει οι πρώτες σκέψεις. Πλέον έχουμε μπει στις δεύτερες και θα προσπαθήσουμε να περάσουμε στην ομάδα κάποια πράγματα που θέλουμε. Δεν μπορούμε να δημοσιοποιήσουμε περισσότερα, θέλουμε να αιφνιδιάσουμε τον αντίπαλο και καλό είναι να κρατήσουμε κάποια χαρτιά κλειστά».
* Είναι ρίσκο η επιλογή σας να αναλάβετε την Α.Ε.Λ. αυτή την περίοδο;
«Το έμψυχο δυναμικό, ο κόσμος της ομάδας που βρίσκεται πάντα κοντά, το όραμα, η φιλοδοξία του και η σοβαρότητα του κ. Πηλαδάκη, μειώνουν το ρίσκο. Γι’ αυτό δέχτηκα. Δεν σκέφτομαι αρνητικά, γιατί αν το κάνω θα επηρεαστώ, θα το μεταφέρω στην ομάδα και θα οδηγηθούμε σε παράλυση. Αυτό που θέλω να περάσω στους παίκτες είναι θετική ενέργεια και πίστη. Έχουμε δυνατότητες, η Α.Ε.Λ. είναι μεγάλη ομάδα, οι παίκτες θα το αποδείξουν μέσα στο γήπεδο και πιστεύω ότι στο τέλος θα μιλήσουμε για μια άνετη παραμονή και κατόπιν για όποια λάθη μπορεί να έγιναν. Δε με φοβίζει τίποτα σε αυτή τη διαδικασία».
* Ποια είναι κατά τη γνώμη σας τα κυριότερα αίτια της βαθμολογικής θέσης στην οποία βρίσκεται η Α.Ε.Λ.;
«Το πιο εύκολο θα ήταν να καταγράφω λάθη και να επιρρίπτω ευθύνες. Το θέμα είναι οι λύσεις. Κάθε προπονητής έχει μια φιλοσοφία και κάποιες αρχές, τις οποίες θέλει να περάσει στους ποδοσφαιριστές. Προς το παρόν περιμένουμε».
* Πόσους βαθμούς πιστεύετε ότι θα χρειαστεί η Α.Ε.Λ. για να παραμείνει στην κατηγορία;
«Στατιστικός δεν είμαι. Κομπιουτεράκι δεν έφερα, ούτε θα αγοράσω. Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι σε κάθε ματς από εδώ και πέρα η Α.Ε.Λ. θα παίζει για τη νίκη, θα ματώνει μέσα στο γήπεδο. Αυτή θα είναι και η ομιλία μου το απόγευμα στους ποδοσφαιριστές. Πρέπει να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους, ώστε να μπορέσει η ομάδα να πάρει όσους περισσότερους βαθμούς μπορεί από κάθε παιχνίδι. Αν αρχίσουμε να κάνουμε υπολογισμούς, θα χάσουμε τον πραγματικό στόχο. Πρέπει να παραμένουμε συγκεντρωμένοι ξεκάθαρα στον στόχο μας, που είναι σε κάθε ματς να δίνουμε το 100% ώστε η ομάδα να βγει από αυτή την περιπέτεια».
* Με δεδομένο ότι μια ομάδα χτίζεται σε βάθος χρόνου, πού θα εστιάσετε την προσπάθεια για βαθμολογική ανάκαμψη σε αυτές τις επτά αγωνιστικές;
«Αυτό που ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή – και εμένα και τους συνεργάτες μου, τον κ. Γιάννη Γκιόκα, γυμναστή, και τον κ. Διονύση Κατραμάδο, ο οποίος θα αναλάβει την παρακολούθηση των αντιπάλων - είναι μια οργανωμένη, πειθαρχημένη ομάδα, με πολύ πάθος και πίεση για να κερδίσει κάθε παιχνίδι. Άρα το στοίχημά μας από την πρώτη αγωνιστική είναι μια ομάδα παθιασμένη που θα κυνηγάει κάθε παιχνίδι».
* Έχετε ενημερωθεί για την ποιότητα του έμψυχου υλικού από τον προκάτοχό σας;
«Έχω ενημερωθεί αναλυτικά».
* Νιώθετε ότι τις επόμενες αγωνιστικές μαζί με την πορεία της ομάδα κρίνεται και το δικό σας μέλλον στην Α.Ε.Λ.;
«Αυτή τη στιγμή ο κόσμος πρέπει να αγκαλιάσει την τεράστια προσπάθεια που κάνει η διοίκηση, το τεχνικό τιμ και οι ποδοσφαιριστές, γιατί μην κρυβόμαστε, αυτή τη στιγμή η Α.Ε.Λ. βρίσκεται σε μια δύσκολη θέση. Αν σε αυτό επιτρέψουμε να μπει ο φόβος, αυτομάτως η δυσκολία θα αρχίσει να μεγεθύνεται. Αυτή τη στιγμή η Α.Ε.Λ. έχει πρόβλημα, το έχουν αντιληφθεί όλοι και ως μια γροθιά θα πρέπει να προχωρήσουμε. Δεν θα δώσουμε δικαίωμα πουθενά και όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε την ομάδα από αυτή τη θέση. Έτσι πρέπει να λειτουργήσουμε αυτές τις επτά αγωνιστικές. Κανενός καριέρα δεν θα πρέπει να κοιτάξουμε, ούτε του προπονητή, ούτε του ποδοσφαιριστή. Όλα περνάνε μέσα από το ομαδικό συμφέρον. Θα θυσιάσουμε κάθε ατομική φιλοδοξία γιατί αυτές τις επτά αγωνιστικές μας ενδιαφέρει μόνο όποιος προσφέρει στην ομάδα. Κι όποιος θέλει να διακριθεί ας το κάνει μέσα από την ομάδα».
* Υπάρχει κόσμος που αναρωτιέται πώς μπορεί ο Παπακώστας με μια μικρή εμπειρία στην Α’ Εθνική να αναλάβει την Α.Ε.Λ. σε αυτή τη δύσκολη στιγμή και να τη βγάλει από το αδιέξοδο. Τι θα απαντούσατε εσείς σε αυτούς;
«Αν απαντήσω τώρα θα είναι κάτι θεωρητικό. Καλύτερα να απαντήσω στο τέλος. Τι να πω; Λόγια; Ως ποδοσφαιριστής δεν έπαιξα σε πολύ υψηλό επίπεδο, στην προπονητική, όμως, δεν μου χαρίστηκε κανείς. Όποια κατηγορία κέρδισα την κέρδισα με πολλή δύναμη και ψυχή και πάθος και γνώσεις. Την ερώτηση αυτή την ακούω συνέχεια. Δεν μπορώ να απαντήσω με λόγια, παρά μόνο με πράξεις».
* Ως αγωνιστική φιλοσοφία τι να περιμένουμε να δούμε σε αυτά τα 7 ματς;
«Μια ομάδα πολύ οργανωμένη, πολύ πειθαρχημένη, πολύ παθιασμένη για να πάρει το παιχνίδι. Με ενδιαφέρει να κερδίζω κάθε παιχνίδι. Δεν πιστεύω ότι αυτή η ομάδα υστερεί έναντι των υπολοίπων».
* Ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι κάποια από τα μεγάλα ονόματα μείνουν στον πάγκο;
«Είπα και πριν ότι το ατομικό συμφέρον είναι αυτή τη στιγμή εκτός ομάδας. Αυτή τη στιγμή η Α.Ε.Λ. χρειάζεται τους πάντες και το τεχνικό τιμ τους αγκαλιάζει όλους και θέλει να είναι σε διάθεση να προσφέρουν, χαρούμενοι – γιατί μην ξεχνάμε ότι το ποδόσφαιρο είναι και ψυχαγωγία – να δώσουν αυτό που χρειάζεται αυτή τη στιγμή η ομάδα. Όλοι, είτε κάποιο έχουν «μικρό», είτε «μεγάλο» όνομα. Μέσα στο γήπεδο φαίνονται τα ονόματα».
* Επειδή το όνομά σας είχε ακουστεί και είχε γραφτεί και πριν από το ματς με την Ξάνθη. Υπήρξε επαφή με την Α.Ε.Λ τότε;
«Με το χέρι στην καρδιά σας λέω ότι για πρώτη φορά μίλησα την Κυριακή το βράδυ. Ανυποψίαστος. Τη φωτογραφία την είδα στην εφημερίδα, αλλά σας διαβεβαιώ πως δεν την έβαλα εγώ...».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass