ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΧΘΕΣ Η ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ

Ο Παπακώστας νέος τεχνικός στην ΑΕΛ

* ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ «Ε»: «Η ΑΕΛ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΥΛΙΚΟ»

Δημοσίευση: 23 Φεβ 2010 2:16 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:25
Από χθες η ΑΕΛ έχει νέο τεχνικό τον 42χρονο Γιάννη Παπακώστα που ήρθε αμέσως να πιάσει δουλειά (το γεγονός ότι η λαρισινή ομάδα κινδυνεύει δεν αφήνει περιθώρια για χρονοτριβή) μαζί με τους δύο συνεργάτες, επέλεξε τον γυμναστή Γιάννη Γκιόκα και τον σκάουτερ Διονύση Κατραμάδο, κάτι που σημαίνει ότι εκτός από τον Ουζουνίδη παρελθόν αποτελούν από τους «βυσσινί» και ο γυμναστής Χρήστος Μουρίκης με τον σκάουτερ Γιώργο Καραγιάννη.
Ο Παπακώστας από χθες το πρωί άρχισε την ενημέρωση γα την ομάδα στον Πειραιά, όπου παρακολουθούσε τη σχολή προπονητών που κάνει η ΕΠΟ και αυτός που του έδωσε τα πάντα ήταν ο προκάτοχός του Μαρίνος Ουζουνίδης με τον οποίο είχαν συνεργασία μιας ώρας κα τον ενημέρωσε για τα πάντα στην ομάδα γύρω από το έμψυχο δυναμικό, αλλά και τον τρόπο λειτουργίας και τις εγκαταστάσεις που υπάρχουν στα Δένδρα.
Ο «Αυστραλός» προπονητής (γεννήθηκε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας και ήρθε στην Ελλάδα σε ηλικία 8 χρονών) μίλησε χθες στην «Ε» και είπε τα εξής: «Έρχομαι με στόχο να βοηθήσω την ΑΕΛ, που έχει πολύ καλό υλικό, να παραμείνει στην κατηγορία. Στη Λάρισα έχω έρθει σαν αντίπαλος (σ.σ. ήταν προπονητής και στα ημιτελικά του 2007, που η ΑΕΛ πήρε το κύπελλο, στα Γιάννινα όταν αντιμετώπισε τη λαρισινή ομάδα στα ημιτελικά ενώ στην προηγούμενη φάση απέκλεισε τον Ολυμπιακό) και τώρα έρχομαι σαν προπονητής της ομάδας.
Έχω δει την ομάδα τηλεοπτικά σε όλα τα φετινά παιχνίδια και έχω πολύ καλή άποψη για το δυναμικό της, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μια διαφορετική προσέγγιση στον τρόπο παιχνιδιού τής ομάδας για να πετύχει το καλύτερο δυνατό στα επτά παιχνίδια που απομένουν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος και να βρει τον δρόμο της.
Βέβαια στο γήπεδο κρίνονται όλα και εμείς θα προσπαθήσουμε να δείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας».
Περισσότερα ο Γιάννης Παπακώστας θα πει στη συνέντευξη Τύπου που θα δώσει σήμερα στις 13.00 στην αίθουσα Τύπου του Αλκαζάρ ενώ το απόγευμα θα έχει και γνωριμία με τους παίκτες.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ
Ο Παπακώστας γεννήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου του 1968 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, έκανε τα πρώτα του προπονητικά βήματα σε Ελευσίνα και Χαλκηδόνα, ενώ πρώτος του σταθμός σε επαγγελματική κατηγορία ήταν το Χαϊδάρι το 2004, ομάδα την οποία ανέβασε από τη Γ’ στη Β’ Εθνική κατηγορία ένα χρόνο αργότερα. Ακολούθησε ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο Αστέρας Τρίπολης και ο Πανσερραϊκός, με τον οποίο πανηγύρισε την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία το 2008 μετά από 16 χρόνια. Ξεκίνησε την επόμενη σεζόν (2008-09) στη Super League στον πάγκο των Σερραίων, από τον οποίο αποχώρησε μετά από 13 αγώνες για να αναλάβει εν συνεχεία την τεχνική ηγεσία της Καβάλας. Πανηγύρισε για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν άνοδο στη μεγάλη κατηγορία, αυτή τη φορά με τους «Αργοναύτες», στους οποίους παρέμεινε μέχρι τη 10η αγωνιστική του φετινού πρωταθλήματος.
Η προπονητική καριέρα του Παπακώστα με αριθμούς
Σεζόν Ομάδα            Πρωτάθλημα Κύπελλο         Σύνολο
Ν-Ι-Η   Ν-Ι-Η   Ν-Ι-Η
2004-05         Χαϊδάρι (Γ)     21-4-7 0-0-2   21-4-9
2005-06         Χαϊδάρι (Β)     5-6-5   0-0-1   5-6-6
2006-07         ΠΑΣ Γιάννινα (Β) 8-6-5         1-0-3   9-6-8
2006-07         Αστέρας Τρίπ. (Β)     4-5-3   1-0-1   5-5-4
2007-08         Πανσερραϊκός (Β)     19-10-5          0-0-1   19-10-6
2008-09         Πανσερραϊκός (Α)     2-3-8   1-0-0   3-3-8
2008-09         Καβάλα (Β)    8-7-1   -           8-7-1
2009-10         Καβάλα (Α)    4-3-3   1-0-0   5-3-3
ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΜΕ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ
Από την ΠΑΕ ΑΕΛ χθες το πρωί ανακοινώθηκε και η λύση της συνεργασίας με τον τεχνικό Μαρίνο Ουζουνίδη, αλλά πρέπει να κάνουμε μια μικρή επισήμανση ότι θα έπρεπε να εκτιμηθεί το γεγονός ότι ο Ουζουνίδης επικοινώνησε με τη διοίκηση και επέμενε στη λύση της συνεργασίας προκειμένου να μην αποδοκιμάζεται ο πρόεδρος Σωστή η αναφορά στα ρεκόρ που έκανε ο τεχνικός την περσινή περίοδο που πήρε την καλύτερη βαθμολογική θέση της τελευταίας εικοσαετίας αφού έκανε ρεκόρ αήττητου και εκτός έδρας επιτυχιών.
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ έχει ως εξής: «Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ανακοινώνει ότι κατόπιν επικοινωνίας μεταξύ της διοίκησης και του προπονητή Μαρίνου Ουζουνίδη και με γνώμονα το καλό της ομάδας, αποφασίστηκε κοινή συναινέσει η λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών.
Επί ημερών του Μαρίνου Ουζουνίδη η ΑΕΛ κατέγραψε το καλύτερο αήττητο σερί της ιστορίας της (13 αγώνες), ολοκληρώνοντας μια από τις πιο επιτυχημένες της χρονιές με 5η θέση, είσοδο στα πλέι οφ και εξασφάλιση της συμμετοχής στο UEFA Europa League. Ολοκλήρωσε τη θητεία του μετά από δύο σεζόν, έχοντας οδηγήσει την ομάδα μας συνολικά σε 19 νίκες, 21 ισοπαλίες και 24 ήττες σε όλες τις διοργανώσεις.
Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ευχαριστεί τον Μαρίνο Ουζουνίδη για την προσφορά του στην ομάδα και εύχεται κάθε επιτυχία στη συνέχεια της προπονητικής του καριέρας».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass