ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΙΚΡΑ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΕΛ

Φαρμάκι με... (Π)ανθρακικό

* ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΛΑΡΙΣΙΝΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ ΠΛΕΟΝ

Δημοσίευση: 22 Φεβ 2010 2:40 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:24
Πραγματικό φαρμάκι και μάλιστα με… (π)ανθρακικό κέρασε τους φίλους της, η ΑΕΛ χθες στο στάδιο Αλκαζάρ. Η λαρισινή ομάδα για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα ηττήθηκε στο στάδιο Αλκαζάρ με σκορ 2-0 από τον ήδη υποβιβασμένο Πανθρακικό. Το αποτέλεσμα αυτό είναι ένα ουσιαστικά βαθμολογικό πισωγύρισμα και αποτέλεσε το «blanco» της πρόσφατης επιτυχίας στην Ξάνθη. Από χθες η ΑΕΛ συνεχίζει να κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό ενώ έχασε την ευκαιρία να ξεφύγει από τον ΠΑΣ Γιάννινα που ηττήθηκε στην έδρα του από τον Πανιώνιο.
Πλέον απομένουν εφτά αγωνιστικές και η Λάρισα με τον Ηρακλή, την Ξάνθη και τα Γιάννινα θα παλέψουν για την αποφυγή της τρίτης θέσης που οδηγεί στον υποβιβασμό (αν θεωρήσουμε δεδομένο πως έπεσε ο Πανθρακικός και εκτός απρόοπτου πως τον ακολούθησε και ο Λεβαδεικός). Η ΑΕΛ θα παίξει στον Άρη και θα ακολουθήσουν ΑΕΚ, Εργοτέλης (μέσα), θα πάει στην Καβάλα και μετά θα φιλοξενήσει τον ΠΑΟΚ. Στην προτελευταία αγωνιστική θα παίξει στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο και στο τέλος με τον Λεβαδειακό στη Λάρισα. Μετρημένα κουκιά λοιπόν και αν δεν θέλει να ξαναγυρίσει σε... πέτρινα χρόνια θα πρέπει να κερδίσει όλα τα ματς στην έδρα της (12 β.) και να παραμείνει. Αλλιώς οι φίλοι της θα ξαναμάθουν... γεωγραφία και θα γυρνάνε όλη την περιφέρεια της Ελλάδας.
ΦΛΥΑΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ
Το ματς ξεκίνησε με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να παρατάσσει την ΑΕΛ με ένα σύστημα 4-1-4-1, που σε περιπτώσεις μεταμορφωνόταν σε 4-3-2-1. Στα μπακ βρισκόταν ο Βενετίδης δεξιά και ο Κατσιαρός στα αριστερά. Κεντρικά στην άμυνα ήταν ο Νταμπίζας με τον Μελίσση. Πιο μπροστά ήταν ο Ραντοσάβλιεβιτς σαν αμυντικό χαφ. Στα πλάγια Φλάβιο, Σκάτσελ και ακόμα πιο μπροστά Μετίν, Μπλάζεκ. Στην κορυφή έπαιζε ο Κουζέν. Βέβαια όταν η Λάρισα επιτίθονταν έβγαιναν μπροστά τόσο ο Μετίν όσο και ο Μπλάζεκ.
Από την άλλη ο Παύλος Δερμιτζάκης έπαιζε με ένα 4-5-1 που ενίοτε γινόταν 4-3-3. Στην άμυνα βρισκόταν ο Σακελλαρίου από τα αριστερά και ο Αργυρίου από τα δεξιά. Ματετζίδης και Ιασονίδης ήταν στο κέντρο αυτής. Αμυντικά χαφ ήταν ο Λόπεζ με τον Άλβεζ. Πιο μπροστά έπαιζαν οι Ρομπέρ, Καζάκης και Παπούλης. Στην επίθεση ήταν ο Μπέλεκ.
Από τα πρώτα λεπτά η Λάρισα (με ευνοϊκό τον αέρα) προσπάθησε να δείξει πως θέλει ένα γρήγορο γκολ. Ωστόσο δεν μπόρεσε να τα καταφέρει. Ενώ είχε με διαφορά μεγαλύτερη κατοχή της μπάλας ήταν φλύαρη. Είχε τον έλεγχο του κέντρο αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά με κάποιο τρόπο. Κάποια μακρινά σουτ και σπασμωδικές σέντρες από τα πλάγια δεν είχαν καμία τύχη. Παράλληλα έλειπαν και οι κάθετες μπαλιές που ίσως εκμεταλλευόταν ο Κουζέν. Αυτό μετά το πέρασμα του πρώτου μισάωρου άρχισε να φέρνει και έναν μικρό εκνευρισμό τόσο στην κερκίδα όσο και μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Κάποιες ατομικές ενέργειες του Μετίν και του Μπλάζεκ (προσπάθησε να κερδίσει ένα έξυπνο πέναλτι στο 41’ χωρίς να πείσει ολοκληρωτικά τον ρέφερι) δεν μπορούσαν να αλλάξουν την εικόνα του ματς.
Από την πλευρά του ο Πανθρακικός περιορίστηκε σε ρόλο κομπάρσου. Με κόντρα άνεμο στο πρώτο μέρος δεν μπόρεσε να απειλήσει σχεδόν σε καμία περίπτωση. Μόνο σε μια στιγμή όταν ο Παπούλης βρέθηκε σε καλή θέση για σουτ και αν είχε προλάβει να το κάνει καλύτερα τότε θα είχε προηγηθεί.
ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΕΦΕΡΕ ΝΕΥΡΙΚΟΤΗΤΑ
Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Κουζέν πήρε ένα πέναλτι και όλοι αναθάρρησαν αφού είδαν πως μπορούσε να μπει το πρώτο τέρμα και όλα να εξελιχτούν διαφορετικά στη συνέχεια. Όμως ο Γκαμπονέζος επιθετικός δεν ήταν εύστοχος και η ανησυχία έγινε εντονότερη.
Αμέσως ο τεχνικός της λαρισινής ομάδας προέβη σε μια αλλαγή θέλοντας να κάνει ακόμα πιο επιθετικό το σχήμα και ακόμα πιο απειλητικό. Έβγαλε τον Σκάτσελ και πέρασε τον Τζέσους. Ο Πανθρακικός μέχρι το 60’ κατάφερε από την άλλη να «σπάει» λίγο το ενδιαφέρον με κάποιες υποψίες αιφνιδιασμού (με τρεις και τέσσερις παίκτες).
Ο Δερμιτζάκης στην αλλαγή του Ουζουνίδη απάντησε με μια δική του αλλαγή. Έβγαλε τον Σακελλαρίου και έβαλε τον πιο φρέσκο Κανωτίδη.
Στο τελευταίο μισάωρο η Λάρισα δεν μπορούσε να έχει άλλη επιλογή. Έπρεπε να επιτεθεί καθώς η νίκη ήταν ο μοναδικός στόχος. Γι’ αυτό και μπήκε στον αγώνα ο Τουάμα στη θέση του Φλάβιο καθώς έψαχναν τις πιο σωστές μπαλιές οι γηπεδούχοι.
Δύο φάσεις των φιλοξενούμενων σε κάτι λιγότερο από δύο λεπτά (66’- 67’) χτύπησαν καμπανάκι κινδύνου στο Αλκαζάρ και θύμισαν σε όλους πως δεν κέρδισαν τυχαία Εργοτέλη στην Κομοτηνή και Άρη στην Θεσσαλονίκη πρόσφατα.
ΠΑΠΟΥΛΗΣ, ΜΠΕΛΕΚ ΚΑΙ ΓΚΟΛ...
Τελευταία κίνηση αλλαγής από τον τεχνικό της ΑΕΛ ήταν η είσοδος του Πουρί για το τελευταίο τέταρτο του ματς. Αυτός που βγήκε ήταν ο Μπλάζεκ ωστόσο η κούραση σε συνδυασμό με τον κόντρα αέρα έκαναν τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα. Το «μπαμ» δεν άργησε να γίνει. Δύο πανομοιότυπες φάσεις με πρωταγωνιστές Παπούλη και Μπέλεκ έδωσαν ισάριθμα τέρματα για τον Πανθρακικό και εκεί τελείωσαν όλα. Μέσα σε λίγα λεπτά σύννεφα... υποβιβασμού μαζεύτηκαν πάνω από το Στάδιο Αλκαζάρ. Όποια κίνηση και αν γινόταν στη συνέχεια δεν είχε αποτέλεσμα. Το μόνο που ακουγόταν ήταν συνεχώς διαμαρτυρίες από τους φιλάθλους.
ΦΑΣΕΙΣ - ΓΚΟΛ
4’: Σούτ του Μπλάζεκ έξω από την περιοχή όμως δεν είχε δύναμη και δεν μπόρεσε να ανησυχήσει τον Ρόκα.
7’: Ο Φλάβιο έκανε μια διείσδυση από τα δεξιά. Λίγο πριν την είσοδό του στη μικρή περιοχή έκανε το σουτ που έδιωξε σε κόρνερ ο Ρόκα.
11’: Απεύθειας εκτέλεση φάουλ του Μετίν έδιωξε με δυσκολία ο Ρόκα σε κόρνερ.
26’: Σέντρα του Μπέλεκ από τα αριστερά, βρίσκει τον Παπούλη που ήταν σε επικίνδυνη θέση στην περιοχή της ΑΕΛ. Άργησε ωστόσο να σουτάρει και αυτό κόντραρε σε σώματα αμυντικών της γηπεδούχου ομάδας.
27’: Σέντρα του Κουζέν από τα αριστερά, απευθείας διαγώνιο σουτ του Μπλάζεκ που έφυγε πολύ ψηλά άουτ.
29’: Προσπάθησε να αιφνιδιάσει ο Μετίν μετά από ένα κλέψιμο. Έκανε ένα ψηλοκρεμαστό σουτ ελπίζοντας να βρει τον Ρόκα εκτός θέσεως όμως η μπάλα έφυγε μακριά από την εστία.
41’: Ατομική ενέργεια του Μπλάκεκ. Μπαίνει στη μεγάλη περιοχή προσπαθώντας να αποφύγει τους αμυντικούς του Πανθρακικού. Ο Ματεντζίδης στην προσπάθειά του να τον σταματήσει τον σπρώχνει με το χέρι του και ο Μπλάζεκ πέφτει στο έδαφος τη στιγμή που ήταν κάτοχος της μπάλας. Ο Παππάς ωστόσο έδειξε να συνεχιστεί το ματς.
49’: Έξυπνη κάθετη μπαλιά του Κατσιαρού με την οποία βρίσκει τον Κουζέν. Ο τελευταίος ανατρέπεται καθαρά από τον τερματοφύλακα. Ο ίδιος αναλαμβάνει την εκτέλεση που όμως απέκρουσε ο Ρόκα. Ο Άλβες έδιωξε στη συνέχεια σε κόρνερ και έληξε οριστικά ο συναγερμός για την ομάδα του Πανθρακικού.
66’: Μακρινό σουτ του Ρομπέρ που παρά το γεγονός πως ήταν εκτός ισοροπίας απείλησε τον Βιέρα μια και η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το οριζόντιο δοκάρι.
67’: Έφυγε στον αιφνιδιασμό ο Μπέλεκ. Τελευταία στιγμή πριν σουτάρει ο Νταμπίζας του έκλεψε την μπάλα αποτελεσματικά και καθαρά.
75’: Σε μια φάση αιφνιδιασμού ο Παπούλης έβγαλε σέντρα από τα δεξιά στον Μπέλεκ που ήταν μόνος τους. Λάθος εκτίμηση του Βιέρα και ο Μπέλεκ έκανε το 0-1.
76’: Από λάθος του Μελίσση νέος αιφνιδιασμός για τον Πανθρακικό. Ο Παπούλης έβγαλε ασίστ στον Μπέλεκ και αυτός με τον ίδιο τρόπο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 0-2.
ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΜΠΕΛΕΚ ΚΑΙ ΟΙ... ΑΛΛΟΙ
Αν ένας παίκτης έκλεψε την παράσταση στο χθεσινό ματς δεν είναι άλλος από τον Στιβ Μπέλεκ. Ο επιθετικός του Πανθρακικού (είχε άξιο συμπαραστάτη τον Παπούλη) κατάφερε να σημειώσει και τα δύο τέρματα και είναι μόλις 17 ετών (για τους Αφρικανούς ποτέ δεν ξέρεις βέβαια αν τα χαρτιά συμβαδίζουν με την πραγματική ηλικία). Για τον συγκεκριμένο έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον η Τότεναμ και δεν αποκλείεται να τον αποκτήσει με το τέλος της σεζόν. Η πρόταση που κατέθεσε μάλιστα αγγίζει τα 1.2 εκ. ευρώ.
Όσον αφορά για τους παίκτες της ΑΕΛ θα είναι μεγάλη ειρωνεία να αναφέρουμε θετικά στοιχεία σε τέτοιο ναυάγιο. Όλοι φέρνουν ευθύνη για την συγκεκριμένη ντροπιαστική ήττα. Τόσο οι παίκτες που έπαιξαν όσο και η τεχνική ηγεσία.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Χωρίς προβλήματα κύλησε το παιχνίδι για τον διαιτητή της αναμέτρησης κ. Παππά. Για τη μοναδική περίπτωση που υπάρχουν αμφιβολίες είναι στη φάση του Μπλάζεκ λίγο πριν λήξει το πρώτο ημίχρονο. Από κει και έπειτα δεν υπάρχει κάτι άλλο, αφού το πέναλτι που έδωσε για τον Κουζέν έβγαζε... μάτια. Όσον αφορά στους επόπτες τώρα και στα δύο τέρματα των φιλοξενουμένων είναι πεντακάθαρα.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ(Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιέρα, Νταμπίζας, Κουζέν, Μετίν, Ραντοσάβλεβιτς, Φλάβιο (65’ Τουάμα), Βελάσκο, Σκάτσελ (56’ Ζεσούς), Μελίσσης, Κατσιαρός, Μπλάζεκ (73’ Πούρι).
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Παύλος Δερμιτζάκης): Ρόκα, Αργυρίου, Σακελλαρίου (60’ Κανωτίδης), Ματεντζίδης, Ιασωνίδης, Λόπεζ, Άλβες, Μπερτράν, Παπουλής (81’ Αρσενίεβιτς), Καζάκης, Μπέλεκ (90' Ολίσε).
 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΑΕΛ
Τις πταίει
 
Του Σωτ. Κέλλα
Το ιστορικό άρθρο το καλοκαίρι του 1874 με τίτλο «Τις πταίει» που δημοσίευσε στην εφημερίδα «Καιροί» ο Χαρίλαος Τρικούπης (όταν ήθελε να δώσει μήνυμα στο Βασιλέα Γεώργιο Α’ που δεν σκεφτόταν στο σχηματισμό των κυβερνήσεων την Αρχή της Δεδηλωμένης της Βουλής) έρχεται στο μυαλό όλων μετά τη νέα τραγική εμφάνιση της ΑΕΛ τη φετινή περίοδο χθες με αντίπαλο τον Πανθρακικό στο Αλκαζάρ που υποχρεώθηκε σε ήττα με 2-0 δείχνοντας ότι η καλή εμφάνιση και νίκη στην Ξάνθη με 1-0 επί της τοπικής ομάδας ήταν μια καλή παρένθεση.
Το ερώτημα είναι ποιος φταίει για το άσχημο αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας.
Σίγουρα αυτοί που δεν φταίνε είναι οι φίλαθλοι που έχουν δίκιο που φωνάζουν και βάλλουν διαρκώς προς κάθε κατεύθυνση μη μπορώντας να αντέξουν την άσχημη αγωνιστική εικόνα που τους δημιουργεί προβλήματα ψυχολογικά (η ΑΕΛ επηρεάζει την ψυχολογία όλων των Λαρισαίων) ενώ μην ξεχνάμε ότι σε δύσκολους οικονομικά καιρούς ξοδεύουν από το υστέρημά τους για να αγοράσουν εισιτήριο και να δούνε την αγαπημένη τους ομάδα.
Τώρα σε μια ανάλυση ευθυνών υπάρχει καταμερισμός αλλά πιστεύουμε ότι στο χθεσινό παιχνίδι μεγάλο μερίδιο της ήττας έχουν οι ποδοσφαιριστές (θα αναλύσουμε στη συνέχεια και για τον προπονητή και πού του επιρρίπτουμε τις ευθύνες του).
Δεν δικαιολογείται να υπάρχει ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι και να έχουν δεχθεί οι παίκτες της δύο κίτρινες κάρτες ενώ ο αφελληνισμός της ομάδας δείχνει να δημιουργεί πρόβλημα καθώς οι ξένοι δεν ξέρουν τι θα πει φιλότιμο και πάθος.
Το γεγονός ότι χθες έπαιζαν επτά παίκτες που είναι άγνωστο αν του χρόνου θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην ομάδα είναι επίσης ένα σημαντικό πρόβλημα. Πολλοί παίκτες παίζουν όχι για την ΑΕΛ αλλά για τον εαυτό τους. Ένα παράδειγμα πασιφανέστατο ήταν η φάση του πέναλτι στο 50’ που το κερδίζει ο Κουζέν και παίρνει την μπάλα να το εκτελέσει ενώ εκτελεστής σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι ο Τούρκος Τουμέρ Μετίν (αν και αυτός έχασε πέναλτι στη Λιβαδειά). Όταν έρχεται ένας παίκτης δανεικός κοιτάειμ, να λέμε και την αλήθεια, τα στατιστικά του και ο Κουζέν θέλει να επιστρέψει στη Χαλ με γκολ στο ενεργητικό του και αυτός ήταν ο λόγος που θέλησε να εκτελέσει το πέναλτι.
Πέρυσι περίπου τέτοια εποχή όλοι μιλούσαν για τη μεγάλη νίκη επί του ΟΦΗ έχοντας μια ελληνική ενδεκάδα και φέτος άλλαξε εντελώς φιλοσοφία η ομάδα. Νομίζουμε ότι όταν το πρωτάθλημα καίει δεν μπορούν να το καταλάβουν οι ξένοι.
Βέβαια στην Ξάνθη όλοι ενθουσιαστήκαμε από την εμφάνιση αλλά όταν δεν υπάρχει συνέχεια αποδεικνύει ότι το καλό είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας.
Τα γκολ που δέχθηκε η ΑΕΛ στο χθεσινό παιχνίδι ήταν δώρο δύο παικτών του Βιέρα και του Μελίσση ενώ στο 50’ είχε τελειώσει το παιχνίδι με την απόκρουση του Ρόκα στο πέναλτι του Κουζέν.
Από κει και πέρα ο κόσμος έριξε ευθύνες στον Ουζουνίδη (άλλωστε τα έχουν μαζί του από την αρχή της σεζόν και απ’ ό,τι φαίνεται «πληρώνει την αμαρτία» να μην κάνει δημόσιες σχέσεις ενώ τα ίδια πάθη είχε περάσει το 2006 και ο προκάτοχός του Γιώργος Δώνης, να μην ξεχνάμε το παρελθόν, αλλά όταν πήρε το κύπελλο εξιλεώθηκε στα μάτια των οπαδών. Βγήκε και γι’ αυτόν κακία με τον τρόπο που εγκατέλειψε την ομάδα για την πορεία της ομάδας. Η αλήθεια είναι ότι χθες ο Ουζουνίδης έκανε αλλαγές που δεν του βγήκαν (αν και εννέα παίκτες θα ήθελαν αλλαγή) και αφορούσαν στην αντικατάσταση του Σκάτσελ με τον Ρικάρντο Τζέσους, που ενώ είχε οδηγία να παίξει δίπλα στον Κουζέν ήταν στο κέντρο και τον Πούρι αντί του Μπλάζεκ.
Ο κόσμος σίγουρα ψάχνει το εξιλαστήριο θύμα αλλά από την άλλη υπάρχει και ένα ερώτημα πότε έκανε το σωστό πέρυσι που τον επιδοκίμαζε ή φέτος που τον αποδοκιμάζει;
Και αν έρθει άλλος προπονητής και η ομάδα συνεχίσει την άσχημη πορεία ποιος θα είναι ο επόμενος φταίχτης; Αν αλλάξει ο προπονητής η ομάδα μπορεί να πάρει και πέντε ή έξι νίκες μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος αλλά πως ξαφνικά αυτούς που φώναζαν να πετάξουν τις φανέλες θα τους κάνουν λαϊκούς ήρωες;
Η αλήθεια είναι ότι σε μία ήττα πάντα θα υπάρχει ένας φταίχτης ενώ στη νίκη θα υπάρχουν πολλοί «πατεράδες»
Και πάμε στον πρόεδρο κ. Πηλαδάκη που χθες τα άκουσε γιατί στηρίζει τον Ουζουνίδη σε ένα σκηνικό που φέτος δεν είναι άγνωστο γι’ αυτόν μια και στην αρχή της σεζόν στον αποκλεισμό από τη Ρέικιαβικ πάλι είχαμε παρόμοια εικόνα. Και δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο να πάρει απόφαση κάτω από την πίεση των φιλάθλων έδιωξε τον Γιαννακόπουλο στα τέλη Δεκεμβρίου ενώ και ο Μελίσσης για κάτι δηλώσεις που έκανε έχει ήδη στοχοποιηθεί.
Η αλήθεια είναι ότι ο πρόεδρος της ΑΕΛ που σε λίγο καιρό θα γίνει ο μακροβιότερος στην ιστορία της ομάδας στα έξι χρόνια παραμονής του για πρώτη φορά δέχεται πίεση από τον κόσμο αλλά δεν είναι πρωτόγνωρη κατάσταση καθώς ακόμα και ο πρόεδρος της πρωταθλήτριας ΑΕΛ Στέλιος Καντώνιας είχε ακούσει πολλά.
Το θέμα είναι από δω και πέρα φεύγοντας ο Ουζουνίδης τι λύση μπορεί να βρει ο πρόεδρος κ. Πηλαδάκης για τα επτά παιχνίδια που απομένουν μέχρι το τέλος της περιόδου.
Η ουσία είναι ότι η ΑΕΛ για μια ακόμα φορά στην ιστορία της είναι σε αναβρασμό, ο κόσμος δεν θέλει να ξαναδεί πέτρινα χρόνια αλλά και από την άλλη πιστεύουμε ότι πρέπει να ενεργοποιηθούν μηχανισμοί προστασίας της ομάδας αν και όλα δείχνουν ότι η αγωνία για την παραμονή στην κατηγορία θα είναι διάχυτη μέχρι τις 18 Απριλίου που τελειώνει το πρωτάθλημα.
Η ομάδα όποια και αν είναι η απόφαση του προέδρου θέλει στήριξη για να μη ξαναγυρίσει στη Νέα Σάντα και στο Μενίδι...
 
 
ΔΗΛΩΣΕ Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΩΝ «ΒΥΣΣΙΝΙ» ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ:
ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ: Ο κόσμος έχει δίκιο
* ΕΓΚΩΜΙΑ ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗ ΓΙΑ ΑΕΛ, ΠΗΛΑΔΑΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΗΣ
 
Του Χρήστου Αρχοντούλη
Κοντράστ συναισθημάτων είχαμε στο... τρίτο ημίχρονο της χθεσινής αναμέτρησης στο στάδιο Αλκαζάρ, όπου στη συνέντευξη Τύπου από τη μια πλευρά ο τεχνικός του Πανθρακικού Παύλος Δερμιτζάκης συνεχάρη τους παίκτες του «για τη μεγάλη και δίκαιη νίκη» όπως την χαρακτήρισε, ενώ με εγκωμιαστικά λόγια αναφέρθηκε στην ΑΕΛ, στον πρόεδρό της Κώστα Πηλαδάκη και στον προπονητή της Μαρίνο Ουζουνίδη, για τον οποίο ανέφερε ότι αγαπάει την ομάδα.
Από την άλλη πλευρά ο προπονητής των «βυσσινί» Μαρίνος Ουζουνίδης φανερά στεναχωρημένος και απογοητευμένος τόνισε ότι ήταν ένα πολύ άσχημο αποτέλεσμα, πρέπει να παρθούν αποφάσεις για το πώς θα βοηθηθεί η ομάδα, ενώ τόνισε ότι ο κόσμος έχει δίκιο.
Αναλυτικά οι δηλώσεις των δύο προπονητών, έχουν ως εξής:
ΜΑΡΙΝΟΣ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ (ΑΕΛ): «Είναι πραγματικά ένα πολύ άσχημο αποτέλεσμα για εμάς, θέλαμε πάρα πολύ το παιχνίδι αλλά δυστυχώς παρουσιαστήκαμε υπερβολικά νευρικοί, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να βγάλουμε στο γήπεδο αυτό που έπρεπε και να έχουμε μια άσχημη εικόνα. Είχαμε την ευκαιρία να ανοίξουμε το σκορ με το πέναλτι και όχι μόνο δεν το καταφέραμε, αλλά βγήκαμε εντελώς έξω από το παιχνίδι, λες και το ματς τελείωσε για εμάς σε εκείνο το σημείο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να γίνουμε ακόμη πιο νευρικοί, κάναμε λάθη και κατά συνέπεια χάσαμε το παιχνίδι.
Η ήττα ήρθε σε πολύ κακή στιγμή, ακριβώς μετά από ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα, που είχαμε την προηγούμενη εβδομάδα στην Ξάνθη.
Πρέπει να καθίσουμε ήρεμα και να πάρουμε κάποιες αποφάσεις, που θα βοηθήσουν την ομάδα. Αυτό είναι πιο σημαντικό, δεν έχει να κάνει με πρόσωπα. Πρέπει να παρθούν αποφάσεις για το πώς θα βοηθηθεί η ομάδα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Σίγουρα ο κόσμος είναι δυσαρεστημένος και με το δίκιο του, γιατί περίμενε και αυτός πολύ περισσότερα. Το γεγονός ότι δεν καταφέραμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων αυτού του αγώνα και να ανταποκριθούμε, ήταν μια απογοήτευση για όλους μας. Είχαμε τη δυνατότητα με νίκη να κάνουμε πιο εύκολα για εμάς τα πράγματα όσον αφορά στην παραμονή στην κατηγορία, αλλά τελικά τα κάναμε πιο δύσκολα, λόγω των παιχνιδιών που ακολουθούν, αλλά και της ψυχολογικής πίεσης που υπάρχει. Λυπάμαι πολύ. Ο κόσμος έχει δίκιο».
* Ο Μαρίνος Ουζουνίδης μετά τη συνέντευξη Τύπου αποχώρησε από την αίθουσα τύπου, χωρίς να δεχτεί ερωτήσεις.
ΠΑΥΛΟΣ ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣ:(ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΥ): «Καταρχάς θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά για τη μεγάλη και δίκαιη νίκη της ομάδας μας. Νομίζω ότι όλη η προετοιμασία που κάνουμε μέσα στην εβδομάδα – με πολύ συγκέντρωση, ενημέρωση αλλά παράλληλα και χαρά, ψυχαγωγία γιατί δεν έχουμε άγχος και είναι φυσιολογικό – προσπαθούμε και μας βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο. Ξέραμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα η οποία θέλει πάρα πολύ τους βαθμούς, για να μετρήσει και η νίκη που έκανε στην Ξάνθη. Ξέραμε ότι έχει και το μειονέκτημα από το άγχος και την πίεση που προέρχεται, από όλες τις πλευρές. Γι’ αυτό είπαμε να μπορέσουμε να ελέγχουμε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, το σκορ. Με βάση αυτό ξέραμε ότι κάποια στιγμή θα βρίσκαμε τον χώρο να τον εκμεταλλευθούμε, για να κάνουμε τη ζημιά, όπως και έγινε. Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο στο πρώτο ημίχρονο, σίγουρα υπήρχε μια φυσιολογικά πίεση από την ομάδα της Λάρισας, αλλά νομίζω ελέγχαμε το ματς σε καλό βαθμό. Στο δεύτερο ημίχρονο είπα στα παιδιά ότι θα βρούμε περισσότερους χώρους, γιατί λογικά ο αντίπαλος θα ανοιχτεί και ανάλογα σε τι ποσοστό θα εκμεταλλευθούμε, μπορούμε να πάρουμε κάτι από το παιχνίδι, τον έναν πόντο ή τους τρεις, όπως και έτσι έγινε.
Σημείο κλειδί για την εξέλιξη του αγώνα ήταν το χαμένο πέναλτι, γιατί δεν ξέρω πώς θα αντιδρούσαμε αν βρισκόμασταν εμείς πίσω στο σκορ και κατά πόσο θα μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε.
Μετά από την απώλεια αυτής της ευκαιρίας η ΑΕΛ έπεσε ψυχολογικά, πίεζε ανορθόδοξα, ενώ εμείς βρήκαμε χώρους και φτάσαμε σε δίκαιη νίκη, βάσει στατιστικών και ευκαιριών.
Ολοκληρώνοντας θέλω να ευχηθώ καλή συνέχεια στην ΑΕΛ. Όλοι ξέρουμε την ιστορία της, όσοι έχουμε παίξει και ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο.
Θεωρώ ότι η θέση της είναι πλασματική, γιατί έχει καλή ομάδα. Εύχομαι να πετύχει τον στόχο της, που είναι η παραμονή στην κατηγορία.
Θέλω να πω, επίσης, ότι εδώ στη Λάρισα έχετε έναν προπονητή που είχα την χαρά και την τιμή να είμαι μαζί του στη σχολή. Ξέρω καλά πόσο δουλεύει για την ομάδα, πόσο την αγαπάει και πόσο θέλει η ΑΕΛ να έχει υγεία.
Όπως επίσης μπράβο στον κ. Πηλαδάκη και στη διοίκηση που τον στηρίζει. Γιατί έτσι πραγματικά και με οποιοδήποτε κόστος, φαίνονται οι υγιείς ομάδες και οι παράγοντες. Εύχομαι καλή συνέχεια και πραγματικά να πετύχει η ΑΕΛ, τον στόχο της, γιατί είναι τιμή για τη Super League να συμμετέχει η ΑΕΛ στο πρωτάθλημά της».
Ακολούθησαν ερωτήσεις και ο κ. Δερμιτζάκης, επισήμανε τα εξής:
* Τι κίνητρο δίνετε στους ποδοσφαιριστές σας και έχουν αυτή την απόδοση στους τελευταίους αγώνες;
«Πάνω απ’ όλα αυτό που μετράει είναι ότι έχουμε να κάνουμε με καλούς δέκτες. Και ο προπονητής σίγουρα παίζει μεγάλο ρόλο, αλλά το πιο σημαντικό είναι το πώς αντιλαμβάνονται τα πράγματα οι ποδοσφαιριστές. Όταν ήρθα τα παιδιά ήταν πληγωμένα και υπήρχε η ηττοπάθεια μέσα τους.
Έγιναν κάποιες αλλαγές, ήρθαν καινούρια παιδιά με μεγαλύτερη διάθεση,
δίψα και όρεξη για ποδόσφαιρο.
Το κίνητρο σε κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό, το βασικό όμως κίνητρο είναι
να μπαίνουμε στον αγωνιστικό χώρο, να γουστάρουμε, να ευχαριστιόμαστε και μέσα από τεχνικοταχτικά στοιχεία, να προσπαθούμε να πάρουμε κάτι.
Το σίγουρο είναι ότι δεν έχουμε άγχος κι αυτό μας βοηθάει πολύ.
Αλλιώς είναι η ομάδα που έχει άγχος και αλλιώς αυτή που δεν έχει.
Είμαι υπερήφανος για την εικόνα που δείχνουν τα παιδιά και συνολικά η ομάδα μέσα στο γήπεδο. Την εικόνα αυτή που δείχνει ο Πανθρακικός από την ημέρα που εργάζομαι, την έχουν υγιή και οργανωμένα σωματεία.
Και νομίζω ότι αργά ή γρήγορα θα φτάσει εκεί που πρέπει να φτάσει, γιατί όλοι δουλεύουμε γι’ αυτό».
* Προλαβαίνει να σωθεί η ομάδα;
«Όχι. Είναι δύσκολο και δεν γίνονται πιστεύω αυτά τα πράγματα στο ποδόσφαιρο. Δεν είναι αυτός ο στόχος μας. Θέλουμε να τελειώσουμε το πρωτάθλημα με ψηλά το κεφάλι. Να μην μπορεί να πει κανείς τίποτα για την ομάδα μας και για τους εαυτούς μας, να αποκομίσουμε τέτοια οφέλη, ώστε να βάλουμε παρακαταθήκη για το μέλλον».
* Ένα σχόλιο για τον Μπελέκ;
«Είναι μόλις δεκαεπτά ετών και δεν πρέπει να μιλάμε πολύ για εκείνον, γιατί δεν θέλει πολύ ένας ποδοσφαιριστής σε τόσο μικρή ηλικία να χάσει τον δρόμο του. Να κοιτάμε δηλαδή το δένδρο και να χάσουμε το δάσος. Έχει τεράστιες δυνατότητες και περιθώρια βελτίωσης. Είναι ένα ακατέργαστο διαμάντι. Εύχομαι να δω αυτό το παιδί, όσο πιο ψηλά γίνεται και να χαιρόμαστε.
Προσωπικά θα χαίρομαι και θα είναι τιμή να λέω ότι κάποτε είχα αυτόν τον ποδοσφαιριστή στην ομάδα μου και τον προπονούσα. Είναι πολύ μεγάλος παίκτης, σε όλα τα επίπεδα».
 
Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΗΣ ΑΕΛ ΜΑΡΙΝΟΣ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ
Παραιτήθηκε για τον πρόεδρο
* ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΟΒΡΑΔΙΝΗ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
ΕΝΩ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ
 
Του Σωτ. Κέλλα
Οι αποδοκιμασίες που άκουσε ο πρόεδρος της ΑΕΛ Κωστής Πηλαδάκης μετά το τέλος του αγώνα με τον Πανθρακικό ήταν η αιτία που μετά το τέλος της αναμέτρησης ο τεχνικός της ομάδας αποφάσισε να παραιτηθεί.
Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες γύρισε και είπε στον πρόεδρο ότι δεν αντέχει αποδοκιμασίες σε βάρος του από τη στιγμή που έχει προσφέρει πολλά στην ομάδα και θέτει την παραίτησή του στη διάθεσή του.
Ο Ουζουνίδης για το παιχνίδι με τον Πανθρακικό είπε στον Πηλαδάκη ότι η αιτία της ήττας ήταν ότι υπήρχε νευρικότητα και ότι εννέα παίκτες θέλουν αλλαγή πλέκοντας το εγκώμιο του Βελάσκο και του Ραντοσάβλιεβτς που ήταν οι καλύτεροι στο συγκεκριμένο αγώνα.
Στη συνέχεια είπε ότι δεν μπορεί να αποδοκιμάζουν οι φίλαθλοι τον προπονητή και να τον βλέπουν σαν εχθρό της ομάδας και για να αποφορτιστεί η ατμόσφαιρα είναι καλύτερα να φύγει. Είπε χαρακτηριστικά: «Πρόεδρε δεν μπορεί να αποδοκιμάζομαι εγώ μέσα στο ίδιο μου το σπίτι και στη συνέχεια και εσύ. Αν χάσουμε από τον Άρη πώς θα έρθω μέσα στη Λάρισα και να έχω και τους φιλάθλους εναντίον όχι μόνο εμένα αλλά και της ΑΕΛ. Καλύτερα να παραιτηθώ για να μην υπάρχει αυτό το κλίμα που είναι άσχημο για σένα. Κάνεις γήπεδο, φέρνεις παίκτες κάνεις τα πάντα και τώρα για μένα τα ακούς. Η ομάδα είμαι σίγουρος ότι θα παραμείνει στην κατηγορία γιατί το αξίζει και έχει καλό υλικό αλλά θα πρέπει να έχει και λιγότερο άγχος. Μου κάνει εντύπωση που μετά το τέλος του αγώνα οι ύβρεις εναντίον εμού και εσού ήταν περισσότερες από τις φωνές ενίσχυσης της ομάδος. Δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτό, εγώ φεύγω μόλις βρεις αντικαταστάτη μου γιατί αγαπάω την ομάδα, είμαι βέβαιος ότι θα σωθεί και πάνω από όλα είναι το συμφέρον αυτής αλλά και η ηρεμία που πρέπει να έχει».
Ο Πηλαδάκης με τη στάση του Ουζουνίδη έμεινε έκπληκτος και του είπε ότι δείχνει το ήθος και θέλει να παραμείνει στην ομάδα. Ο Ουζουνίδης του είπε ότι είναι καλύτερα να μη μείνει και αν μπορεί να βρει άμεσα αντικαταστάτη ενώ σε περίπτωση που δε συμβεί δέχεται να συνεχίσει για μια ή δύο μέρες για το καλό των «βυσσινί» και το κάνει μόνο και μόνο από υπερβολική αγάπη που έχει προς τη δουλειά του.
Ο Πηλαδάκης αναχώρησε για την Αθήνα περίπου στις 6.30 μ.μ. έχοντας στο μυαλό του πολλές σκέψεις αλλά μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν είχε καταλήξει στον αντικαταστάτη παρά το γεγονός ότι είχε συνομιλία με μάνατζερ που εμπιστεύτηκε (ακούστηκαν τα ονόματα του Σουμ, του Παπακώστα, του Κωστένογλου, του Λίνεν αλλά και του Τσιώλη).
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα ο πρόεδρος θα ανακοινώσει τον διάδοχο του Ουζουνίδη και θα έρθει την Τετάρτη στη Λάρισα για να αναλάβει την ομάδα.
Από την άλλη, ο Ουζουνίδης σήμερα στις 11 π.μ. που έχει προπόνηση η ομάδα αναμένεται να αποχαιρετήσει τους παίκτες και να τους ευχαριστήσει για τη συνεργασία που είχαν.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass