ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Ο ΣΟΥΠΕΡ ΣΤΑΡ ΤΩΝ «ΒΥΣΣΙΝΙ» ΤΟΥΜΕΡ ΜΕΤΙΝ:

Η ΑΕΛ είναι ομάδα όλων μας και πρέπει να το αποδείξουμε

Δημοσίευση: 05 Φεβ 2010 1:10 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:19
Παρουσία του πατέρα του που φιλοξενεί τις τελευταίες ημέρες στη θεσσαλική πρωτεύουσα και της ξανθιάς Λαρισαίας Εύης Λογιωτάτου, που έκανε τη μετάφραση, ο Τούρκος διεθνής ποδοσφαιριστής Τουμέρ Μετίν απέδειξε για μια ακόμη φορά στην καθιερωμένη πλέον συνέντευξη Τύπου των αρχηγών της ΑΕΛ, το πόσο μεγάλος παίκτης είναι και πόσο έχει δεθεί με αυτή την ομάδα, με την πόλη και τον κόσμο της.
Στα μάτια του φαινόταν καθαρά το πάθος που τον διακρίνει μέσα στους αγωνιστικούς χώρους και τα λόγια του ήταν... αποδείξεις ότι κι αυτός είναι τόσο στεναχωρημένος από τη φετινή πορεία της «βασίλισσας» του θεσσαλικού κάμπου, αλλά ελπίζει ότι στη Λάρισα θα «βγει και πάλι ο Αυγερινός».
Σεμνός, ταπεινός και αισιόδοξος παράλληλα, ανέφερε με γλαφυρό τρόπο την κρισιμότητα που έχει για την ΑΕΛ ο αγώνας με τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, την Κυριακή στο στάδιο Αλκαζάρ: «Και την Μπαρτσελόνα να είχαμε απέναντί μας, θα έπρεπε να κερδίσουμε».
Τόνισε, επίσης, την ανάγκη σε αυτή τη δύσκολη στιγμή «να αποδείξουμε ότι η ΑΕΛ είναι όντως ομάδα ολόκληρης της πόλης» και ερωτηθείς για το πώς αντιλαμβάνεται το ποδοσφαιρικό τμήμα το κλίμα αμφισβήτησης του προπονητή Μαρίνου Ουζουνίδη, είπε: «Εγώ ξέρω ότι η ομάδα θα τελειώσει τη σεζόν με τον ίδιο προπονητή. Έχει δεχτεί πολύ μεγάλη πίεση και θα πρέπει να τον βοηθήσουμε όλοι για το καλό της ομάδας. Δεν πρέπει όλες οι ευθύνες να βαραίνουν εκείνον. Κι εμείς οι ποδοσφαιριστές είμαστε εξίσου συνυπεύθυνοι. Η οποιαδήποτε κριτική πρέπει να γίνεται με σεβασμό στα πρόσωπα. Ο προπονητής είναι ένας άνθρωπος που έχει δεχτεί πολύ μεγάλη πίεση».
Αναλυτικά η ολόκληρη η συνέντευξη Τύπου:
«Αυτή την Κυριακή έχουμε ένα πολύ σημαντικό ματς και γιατί ο Παναθηναϊκός είναι πρώτος στη βαθμολογία και γιατί εμείς βρισκόμαστε σε δύσκολη κατάσταση και χρειαζόμαστε επειγόντως τους βαθμούς. Θα πω κάτι που είναι δική μου άποψη. Και την Μπαρτσελόνα να είχαμε απέναντί μας, θα έπρεπε να κερδίσουμε. Τόσο κρίσιμος είναι για εμάς αυτός ο αγώνας. Είναι σημαντικό ότι παίζουμε στο Αλκαζάρ. Ο αντίπαλος χρειάζεται το αποτέλεσμα για να διατηρήσει τη θέση του στην κορυφή και την απόσταση από τους υπόλοιπους, όμως η δική μας ανάγκη για νίκη είναι μεγαλύτερη. Θέλω να πιστεύω ότι θα γίνει ένα καλό ματς και ότι στο τέλος εμείς θα είμαστε αυτοί που θα φύγουν χαρούμενοι από το γήπεδο», είπε ο Τούρκος άσος στην εισαγωγή του και ακολούθως απάντησε στις ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου.
* Η ΑΕΛ μέχρι στιγμής δεν έχει πείσει με την αγωνιστική της παρουσία. Με ποιον τρόπο θα κερδίσει την Κυριακή;
«Είναι δική σας άποψη ότι η ΑΕΛ δεν είναι έτοιμη γι’ αυτό το ματς. Εγώ ξέρω ότι μπορεί να μην έχουμε μαζέψει πολλούς βαθμούς, αλλά στα μεγάλα και κρίσιμα ματς η ομάδα έχει παίξει καλά. Ειδικά στους τελευταίους τέσσερις-πέντε αγώνες στο Αλκαζάρ, έχει κάνει πολύ καλές εμφανίσεις. Παίζουμε πολύ πιο επιθετικά στο γήπεδό μας. Τα παιχνίδια που ακολουθούν είναι πάρα πολύ σημαντικά και πρέπει να τα κερδίσουμε. Ο Παναθηναϊκός είναι πρώτος στη βαθμολογία, είναι μεγάλη ομάδα, τη σέβομαι, αλλά εμείς θέλουμε πιο πολύ τη νίκη».
* Είσαι ένας ποδοσφαιριστής που δεν τα παρατά ποτέ κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, που παίζει με την ίδια ένταση μέχρι το τελευταίο λεπτό. Πιστεύεις ότι σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, οι συμπαίκτες σου – και ειδικά οι πιο νεαροί – μπορούν να αντέξουν αυτήν την πίεση;
«Πιστεύω ότι κανείς παίκτης δεν βγαίνει στο γήπεδο με την ψυχολογία ότι θα χάσει. Δεν έχω αμφιβολία ότι έτσι σκέφτονται και οι συμπαίκτες μου. Το να κερδίζεις νομίζω ότι είναι θέμα συνήθειας. Κι εμείς αυτή τη συνήθεια φέτος την έχουμε χάσει. Οι πιο παλιοί παίκτες στην ομάδα μπορούν να συγχρονιστούν πιο εύκολα και να βοηθήσουν, να σπρώξουν λιγάκι τους νεαρότερους. Γι’ αυτό και σε μια ομάδα χρειάζονται οι εμπειρότεροι. Θα σηκώσουμε εμείς το μεγαλύτερο βάρος και θα βοηθήσουμε τους νέους περισσότερο. Η ομάδα πρέπει να λειτουργεί ως ομάδα. Το έχω πει από την αρχή της σεζόν. Αν κάνουμε ένα σερί τριών-τεσσάρων νικών, θα αποκτήσουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Πρέπει οπωσδήποτε να πάρουμε σύντομα μια νίκη και το καλό είναι ότι σε τρεις μέρες έχουν μπροστά μας μια καλή ευκαιρία για να το πετύχουμε».
* Γιατί η ΑΕΛ ξέχασε φέτος να κερδίζει;
«Ξέρω σε τι κατάσταση βρισκόμαστε. Σε μια συνέντευξη στην αρχή της χρονιάς είχα πει ότι φέτος έχουμε καινούρια ομάδα. Το ίδιο ισχύει και τώρα, πόσο μάλλον από τη στιγμή που τον τελευταίο μήνα ήρθαν τόσοι νέοι παίκτες. Είναι δύσκολη η χρονική συγκυρία για την ομάδα, αλλά και για τα νέα παιδιά, που πρέπει να προσαρμοστούν πολύ γρήγορα. Μόνο αν είμαστε ενωμένοι θα βγούμε από αυτή τη δύσκολη θέση. Μοναδική διέξοδος για μας είναι η νίκη. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι ούτε για τον προπονητή, ούτε για τους συμπαίκτες μου έχω την παραμικρή αμφιβολία για το κατά πόσο θέλουν να δώσουν το 100%. Κι εγώ - ως ένας από τους πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές της ομάδας, αλλά και λόγω χαρακτήρα – δεν χάνω ποτέ την ελπίδα μου και δεν σκέφτομαι ποτέ αρνητικά. Ακόμη και σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι το τέλος, πιστεύω ότι μπορούμε να τερματίσουμε σε μια καλή θέση».
* Ένα μήνυμα στον κόσμο της ΑΕΛ που είναι απογοητευμένος;
«Ξέρω ότι οι φίλαθλοι δεν μπορούν να σκέφτονται όπως οι ποδοσφαιριστές. Καταλαβαίνω τη στενοχώρια και την πίκρα τους. Αυτή η ομάδα είναι ομάδα όλων μας. Αυτή η πόλη είναι η πόλη όλων μας. Όλοι ζούμε και δουλεύουμε εδώ. Ξέρω ότι δεν σκεφτόμαστε το ίδιο. Είναι φυσιολογικό ότι όταν πάει καλά η ομάδα όλοι χαίρονται. Γι’ αυτό και τώρα που τα πράγματα δεν πάνε καλά, καταλαβαίνω την στενοχώρια τους. Όμως, όσο είμαι εγώ στενοχωρημένος δεν πιστεύω να είναι κανείς. Μόνο ένα πράγμα περιμένουμε από τους φιλάθλους: Αν αυτή η ομάδα είναι όντως ομάδα όλης της πόλης, πρέπει όλοι να την υποστηρίξουμε. Φυσικά, εννοείται πως ο κόσμος έχει δικαίωμα να αντιδράσει, αλλά θα πρέπει να ξέρει πως η μεγαλύτερη τιμωρία για την ομάδα είναι να μην πάνε οι φίλαθλοι στο γήπεδο».
* Στα εντός έδρας παιχνίδια η ΑΕΛ έχει άλλη εικόνα σε σχέση με τα εκτός. Το ίδιο φαίνεται πως ισχύει και στη δική σου περίπτωση. Πώς το αντιλαμβάνεσαι;
«Δεν έχω πρόβλημα να κάνω αυτοκριτική. Όταν η ομάδα κερδίζει ένα ματς, γράφετε ότι το ματς το κέρδισε ο Τουμέρ. Είναι κάτι που εσείς το λέτε και το γράφετε. Εγώ, όμως, λέω κάτι άλλο. Λέω ότι το ματς το κερδίζουμε όλοι μαζί, ως ομάδα. Κι όταν το χάνουμε, το χάνουμε πάλι ως ομάδα. Σε μια ομάδα που λειτουργεί καλά, εγώ μπορώ να παίξω πολύ καλά. Σε αντίθετη περίπτωση, ίσως λόγω του ταλέντου μου, μπορώ να γυρίσω μερικά ματς. Αυτό, όμως, δεν μπορεί να γίνεται συνεχώς. Δεν είμαι ο Μαραντόνα. Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό παιχνίδι. Αν σε μια ομάδα δεν παίζουν καλά τρεις-τέσσερις ποδοσφαιριστές, μπορείς να το καλύψεις. Αν, όμως, αυτός ο αριθμός ανεβαίνει στο έξι-επτά, τότε δεν μπορείς να κάνεις και πολλά».
* Τον τελευταίο καιρό υπάρχει ένα κλίμα αμφισβήτησης στο πρόσωπο του προπονητή. Το εισπράττουν οι ποδοσφαιριστές;
«Αυτό που με ρωτάτε είναι κάτι για το οποίο έτσι κι αλλιώς θα ήθελα να μιλήσω. Μετά από το ματς στα Γιάννινα, είναι αλήθεια ότι υπάρχει ένα ιδιαίτερο κλίμα γύρω από αυτή την υπόθεση. Είναι πολύ σημαντικό θέμα και τα λόγια που θα πω πρέπει να τα προσέξω και εγώ, αλλά και εσείς. Πριν από λίγες ημέρες είχα ερωτηθεί σχετικά σε μια συνέντευξη. Απάντησα μιλώντας σχεδόν πέντε λεπτά. Αυτό που έκανε ο δημοσιογράφος ήταν από όλη αυτή την απάντηση να διαλέξει μια πρόταση, να την απομονώσει και να την κάνει τίτλο. Ξέρω τι είπα. Και πάντα υποστηρίζω αυτά που λέω. Αυτό που είπα είναι: Εγώ θέλω να πιστέψω στον προπονητή. Εγώ θέλω να πιστέψω ακόμα και στον εαυτό μου. Το να πω κάτι τέτοιο, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν πιστεύω στον εαυτό μου. Όμως, πριν από αυτή την πρόταση είχα πει ένα σωρό άλλα πράγματα. Είπα ότι δεν έχω καμία αμφιβολία για τον προπονητή. Ότι δύο χρόνια δουλεύουμε μαζί. Ότι τον εμπιστεύομαι και ότι θέλω να τον πιστέψω. Δεν είναι σωστό να πάρεις μόνο την τελευταία πρόταση και να δημιουργήσεις εντυπώσεις, παραποιώντας τα λεγόμενά μου. Όσο για το σήμερα, καταλαβαίνω τις αντιδράσεις των οπαδών. Κι εσείς γράφετε άρθρα για τον προπονητή και την ομάδα. Όμως, πριν γράψουμε και πούμε οτιδήποτε θα πρέπει να έχουμε ξεκάθαρη σκέψη και να το κάνουμε δείχνοντας σεβασμό και εμπιστοσύνη, τόσο στον προπονητή, όσο και στους ποδοσφαιριστές. Βάλτε λίγο τον εαυτό σας στη θέση αυτού του ανθρώπου. Εγώ ξέρω ότι η ομάδα θα τελειώσει τη σεζόν με τον ίδιο προπονητή. Έχει δεχτεί πολύ μεγάλη πίεση και θα πρέπει να τον βοηθήσουμε όλοι για το καλό της ομάδας. Πριν από την πρώτη προπόνηση αυτής της εβδομάδας στην ομιλία του προς εμάς, είπε το εξής: Εσείς σκεφτείτε μόνο το ματς της Κυριακής, συγκεντρωθείτε μόνο στον Παναθηναϊκό και για οτιδήποτε άλλο συμβαίνει μπορώ εγώ να πάρω την ευθύνη. Εγώ, όμως, λέω από την πλευρά μου: Δεν πρέπει όλες οι ευθύνες να βαραίνουν τον προπονητή. Κι εμείς οι ποδοσφαιριστές είμαστε εξίσου συνυπεύθυνοι. Σίγουρα σε κάθε ομάδα ο προπονητής είναι αυτός που συγκεντρώνει τις περισσότερες επικρίσεις, όμως, επαναλαμβάνω ότι όποια ευθύνη αναλογεί στον προπονητή για την πορεία της ομάδας, η ίδια αναλογεί και στους παίκτες, την ίδια αναλαμβάνω κι εγώ προσωπικά. Την προηγούμενη χρονιά με τον ίδιο προπονητή τερματίσαμε πέμπτοι. Κανείς δεν είπε κάτι αρνητικό. Ξέρω ότι στο ποδόσφαιρο η επιτυχία μετράει και επισκιάζει όλα τα υπόλοιπα. Όμως, θέλω να το πω ξανά. Αν αυτή η ομάδα είναι όντως ομάδα όλων μας, πρέπει να αντιληφθούμε ότι αυτή τη στιγμή η ΑΕΛ έχει – περισσότερο από ποτέ – την ανάγκη μας. Κι εσείς από την πλευρά σας μπορείτε να βοηθήσετε. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι μπορούμε να τερματίσουμε σε μια καλή θέση και ότι δεν θα υποβιβαστούμε στη δεύτερη κατηγορία. Και αυτό που ξέρω είναι ότι με τον ίδιο προπονητή θα προχωρήσουμε μέχρι το τέλος. Γι’ αυτό και πρέπει να τον βοηθήσουμε όλοι, όπως όλοι μέσα στην ομάδα πρέπει να βοηθάμε ο ένας τον άλλον».
* Τι πιθανότητες δίνεις στη νίκη της ομάδας την Κυριακή;
«Όλοι στην Ελλάδα είναι κολλημένοι με τους αριθμούς. Στο ποδόσφαιρο όλες οι πιθανότητες είναι ανοιχτές, αλλά αυτή τη στιγμή στο μυαλό μου υπάρχει μόνο ένα ενδεχόμενο και τίποτα άλλο. Ότι θα κερδίσουμε και θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις προκειμένου να το πετύχουμε».
* Πόσο θα βοηθήσει εσένα αγωνιστικά η συνύπαρξη με έναν φορ εγνωσμένης αξίας και ποιότητας, όπως είναι ο Κουζέν; Θα βοηθήσει ώστε να μην πέφτει όλη η πίεση της αντίπαλης άμυνας πάνω σου;
«Οποιοσδήποτε παίκτης ήρθε θα βοηθήσει ολόκληρη την ομάδα και όχι μόνο εμένα προσωπικά».
* Στο ματς του πρώτου γύρου είχες ένα επεισόδιο με τον Σισέ. Το κρατάς ακόμα;
«Εγώ δεν ξεχνάω τίποτα. Είναι ένας καλός φίλος και τον περιμένουμε».
* Ισχύει η φήμη ότι ήσουν ενοχλημένος από την παρουσία των οπαδών στο ξενοδοχείο μετά από το ματς με τον ΠΑΣ;
«Όχι. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Το ακριβώς αντίθετο».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass