ΔΥΟ ΤΙΤΛΟΥΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

Για τον Πατάκη και την αγροτιά...

*ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΤΗ ΦΑΛΑΝΗ 49-34 ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΟΡΙΑ ΤΟ 15ο ΛΑΡΙΣΑΣ 71-54

Δημοσίευση: 28 Ιαν 2010 1:46 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:15
«Μεθυσμένη» πολιτεία είναι από χθες το απόγευμα η Νίκαια, καθώς στους τελικούς αγώνες μπάσκετ σε αγόρια και κορίτσια του νομού Λάρισας, το Γυμνάσιο της πόλης κατέκτησε δυο τρόπαια, που είναι αφιερωμένα στον αείμνηστο συμπολίτη τους αγροτοσυνδικαλιστή Γιάννη Πατάκη και στην αγροτιά, που δίνει μεγάλο αγώνα στους δρόμους εν μέσω τσουχτερού κρύου, ελπίζοντας να δικαιωθεί στα αιτήματα της.
Στο κλειστό του Αλκαζάρ, λοιπόν, έγιναν δυο θαυμάσια παιχνίδια και είναι άξιοι συγχαρητηρίων τόσο οι αθλητές-τριες που αγωνίσθηκαν για να διεκδικήσουν τα τρόπαια, όσο και οι συμμαθητές τους που δημιούργησαν ωραία ατμόσφαιρα στην κερκίδα με τους καθηγητές τους, οι οποίοι φρόντισαν να διεξαχθούν μέσα σε φίλαθλο πνεύμα οι αγώνες.
Άξιοι συγχαρητηρίων είναι και οι γυμναστές που προσπαθούν-σε όλα τα σχολεία- μέσα από τον αθλητισμό να οδηγήσουν στον σωστό δρόμο τα παιδιά και να τα αποτρέψουν από μονοπάτια επικίνδυνα και τα οποία οδηγούν πολλές φορές σε αδιέξοδο...
Στα κορίτσια το Γυμνάσιο της Νίκαιας επικράτησε της Φαλάνης με 49-34, ενώ στα αγόρια και πάλι η Νίκαια αναδείχθηκε πανηγυρικά νικήτρια, με σκορ 71-54.
Αναλυτικά οι δυο χθεσινές αναμετρήσεις, έχουν ως ακολούθως:
ΝΙΚΑΙΑ-ΦΑΛΑΝΗ 49-34
Ανώτερη η ομάδα κοριτσιών του Γυμνασίου Νίκαιας κέρδισε το αντίστοιχο συγκρότημα της Φαλάνης που πάλεψε φιλότιμα, με σκορ 49-34.
Από την αρχή η νικήτρια ομάδα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και έδειξε τις προθέσεις της απέναντι σε έναν αντίπαλο που πάλευε όσο μπορούσε για να προβάλει αντίσταση.
Τελικά τα κορίτσια της Νίκαιας πήραν μια άνετη νίκη και πανηγύρισαν την κατάκτηση του τροπαίου, που το είχαν πάρει και πέρυσι, κερδίζοντας στον τελικό πάλι τη Φαλάνη, 40-4.
Όπως μας ενημέρωσε ο γυμναστής κ. Βλάνδος, τα κορίτσια για τρίτο συνεχόμενο χρόνο έπαιξαν στον τελικό, ενώ τα αγόρια συμμετείχαν για πρώτη φορά.
Κορυφαίες παίκτριες από τη Νίκαια ήταν η Σολωμού και η Καρβούνη, ενώ από τη Φαλάνη εντυπωσίασε η Σχισμένου που πέτυχε τους 29 από τους 34 συνολικά πόντους.
Τα οκτάλεπτα: 13-7, 28-11, 37-17, 49-34
Αρίστευσαν οι ρέφερι Δόττα, Κοντογιάννης.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ (Παναγιώτης Βλάνδος): Νάτσιου, Ντετζονάι 2,Δημοπούλου, Πανάγου, Καψιώχα, Ντίκου, Καρβούνη 16, Σολωμού 20, Παναγούλη 6, Καραχάλιου, Τσανή 5, Δαρίκα.
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΑΛΑΝΗΣ (Αστέριος Γκαραγκούνης): Γκόλτσιου, Τσεράγα, Δημήρη 2, Σχισμένου 29, Κολοβού 1, Κακαβίτση 2, Κουκούλη, Κυρίτση, Παπακωνσταντίνου, Χασιώτη, Τσιόπα.
15ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ- ΝΙΚΑΙΑ 54-71
Με... σούπερ σταρ τον εκπληκτικό Αναστάσιο Σπυρόπουλο ο οποίος πέτυχε 32 πόντους, το Γυμνάσιο της Νίκαιας νίκησε άνετα το μαχητικό 15ο Γυμνάσιο Λάρισας με σκορ 71-54.
Ο ταλαντούχος καλαθοσφαιριστής του Γ.Σ. Νίκαιας που έχει αγωνισθεί και στις εθνικές παίδων, παμπαίδων αναμφισβήτητα έκανε τη διαφορά και σχεδόν από τη αρχή με την απόδοσή του έκρινε και το αποτέλεσμα της αναμέτρησης.
Στο πρώτο δεκάλεπτο το 15ο Γυμνάσιο παρακολουθούσε κάπως τον ρυθμό του παιχνιδιού, όμως στο δεύτερο οι παίκτες του Γυμνασίου Νίκαιας με ένα σερί 17-0 (!) ουσιαστικά «καθάρισαν» το ματς και στο ημίχρονο πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 43-16.
Στην επανάληψη και πάλι το παιχνίδι συνεχίσθηκε στο ίδιο τέμπο, με τους παίκτες των δυο ομάδων να προσφέρουν θέαμα και στο τελικό σφύριγμα των διαιτητών, να αποχωρούν όλοι αγκαλιασμένοι και να αλληλοσυγχαίρονται σε στιγμές σίγουρα πολύ όμορφες.
Οι κυριότερες διακυμάνσεις στο σκορ ήταν: 10-3, 12-5, 15-7(8’), 16-10, 33-10, 43-16(16’), 52-19, 56-24, 60-33(24’), 60-40, 67-40, 69-49, 71-54(τελικό).
*Ο εκπληκτικός Σπυρόπουλος αναμφίβολα με τους 32 πόντους και τα εντυπωσιακά καρφώματα αλλά και κοψίματα που έκανε ήταν ο ΜVP του τελικού.
Τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Λέγκας, Αμπντάλλα, ενώ από το 15ο Γυμνάσιο ξεχώρισαν οι Αντωνόπουλος, Οικονόμου.
*Πολύ καλή η διαιτησία της κ.Δότα και του κ.Κοντογιάννη
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ(Παναγιώτης Βλάνδος) Μπαντής, Ζίκας, Οικονόμου 8, Σακελλαρίου, Μποζίκης, Λαζόπουλος 2, Βλάνδος, Σπυρόπουλος 32 (1τριπ.), Κουλτούκης, Λέγκας 17, Αμπντάλλα 10, Πολίτης 2.
15Ο ΛΑΡΙΣΑΣ(Μιχάλης Ζιώγας): Δάλλας 1, Χύτας, Ρούσσος 6, Κελεπούρης 6, Αντωνόπουλος 25, Τεγόπουλος 2, Γαρουφαλιάς, Κορομηλάς 3, Ντελιμιχάλης 2, Αλευράς Οικονόμου 7, Βαλάρης 2
*Τις απονομές κυπέλλων και μεταλλίων στις τέσσερις ομάδες έκανε στο τέλος ο προϊστάμενος του Γραφείου Φυσικής Αγωγής της Νομαρχίας Λάρισας, κ. Βασίλης Κούργιας.
*Τα μικρά ονόματα των κοριτσιών αναγράφονταν στις φανέλες του Γυμνασίου Νίκαιας, ενώ από την κερκίδα ακούσθηκε αρκετές φορές το «Νίκαια είσαι τρέλα, με τη «βυσσινί» φανέλα».
*Τα συγχαρητήρια δεχόταν από όλους ο γυμναστής του Γυμνασίου της Νίκαιας Παναγιώτης Βλάνδος, για τους δυο τίτλους που κατέκτησαν οι μαθητές του.
*Παρά την ήττα οι μαθητές του 15ου Γυμνασίου αποθέωσαν στο τέλος τον Μιχάλη Ζιώγα, φωνάζοντας ρυθμικά το όνομά του και εκείνος τους ευχαρίστησε δείχνοντας με το χέρι το μέρος της καρδιάς.
*Πολύ σωστή η κίνηση των δυο προπονητών να... κοντύνουν το σχήμα 2.32 πριν το φινάλε του αγώνα, δίνοντας την ευκαιρία να παίξουν σε όλα τα παιδιά που ήταν στον πάγκο.
ΣΗΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΛΥΚΕΙΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟ ΒΟΛΟ
Εν τω μεταξύ, σήμερα και ώρα 11 το πρωί στο γήπεδο της Αγίας Παρασκευής στον Βόλο, θα διεξαχθεί ο 1ος γύρος της Β΄ φάσης Ποδοσφαίρου Λυκείων μεταξύ των πρωταθλητριών ομάδων των νομών Μαγνησίας και Λάρισας. Θα αναμετρηθούν οι ομάδες του 1ου ΓΕ.Λ. Ν. Ιωνίας και του 6ου ΓΕ.Λ. Λάρισας. Ο νικητής της αναμέτρησης αυτής θα αναμετρηθεί με τον αντίστοιχο νικητή του αγώνα των πρωταθλητριών ομάδων των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass