ΕΝΩ ΑΞΙΖΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗ ΛΑΜΙΑ (1-1)

Καλύτερος αλλά και άτυχος ο Τύρναβος 2005

*ΜΕ +7 ΒΑΘΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΝΑΔΕΙΧΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ «ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑ» *ΣΤΟ 33’ Ο ΛΕΣΣΗΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ 0-1 ΚΑΙ ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ ΣΤΟ 60’ Ο ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Δημοσίευση: 18 Ιαν 2010 2:44 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:13
Αν και ήταν σαφώς καλύτερος ο Τύρναβος 2005, δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της μαχητικής Λαμίας και παραχώρησε ισοπαλία με σκορ 1-1.
Η ομάδα του Τυρνάβου μπορεί να χαρακτηρισθεί ως η μεγάλη άτυχη της χθεσινής αναμέτρησης, διότι δημιούργησε πολλές ευκαιρίες για να κατακτήσει το «τρίποντο», όμως δεν τις αξιοποίησε και έτσι χάθηκαν δυο πολύτιμοι βαθμοί, στη μάχη της ανόδου.
 Παρά το τσουχτερό κρύο, ένας μεγάλος αριθμός φιλάθλων (βρέθηκαν στις κερκίδες του γηπέδου Τυρνάβου) και προσπάθησαν, να ενισχύσουν την προσπάθεια των παικτών του Μιχάλη Ζιώγα, που κινούνταν ανήσυχος συνεχώς μπροστά από τον πάγκο της ομάδας του.
Γενικά ο Τύρναβος 2005 έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες αλλά ήταν άστοχος στην τελική προσπάθεια και βέβαια διατήρησε το αήττητο, στον πρώτο γύρο της Δ’ Εθνικής κατηγορίας.
Η ομάδα της Λαμίας έπαιξε αμυντικά προσπαθώντας όποτε μπορεί να βγει στην αντεπίθεση. Δεν δημιούργησε κάποια ευκαιρία στο παιχνίδι, όμως κατάφερε να προηγηθεί στο 33’ με ψιλοκρεμαστό σουτ του Λέσση, από πολύ μακριά και αριστερά που αιφνιδίασε τον Καραναστάση. Πιο πριν ο Τύρναβος έχασε δύο καλές ευκαιρίες στο 20' με κεφαλιά του Σιάτρα μετά από σέντρα του Μάγγου και στο 21' με πλασέ του Κόκκινου.
Στο 39’ σε σέντρα του Αθανασούλη, ο Κουρδής έπιασε το σουτ από τη μικρή περιοχή, όμως έστειλε την μπάλα άουτ.
Με το σκορ 0-1 οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο και στην επανάληψη ο τεχνικός του Τυρνάβου Μιχάλης Ζιώγας πραγματοποίησε δυο αλλαγές, περνώντας στο παιχνίδι τους Κοντοθανάση, Κουβελά, για να γίνει εντονότερη η πίεση στην εστία των φιλοξενουμένων.
Στο 47’από κόρνερ του Μάγγου στην κεφαλιά του Κουβελά η μπάλα κατέληξε άουτ και στο 60’ είχαμε την ισοφάριση.
Από λάθος του Χουλιάρα στον χώρο του κέντρου, ο Κουρδής έπιασε το σουτ, προσπάθησε εν συνεχεία να απομακρύνει την μπάλα ο Ζέρβας και ο Κώστας Γρηγορίου (σ.σ. καλύτερος παίκτης των γηπεδούχων) με φοβερό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, ισοφάρισε σε 1-1.
Άρχισε έπειτα ένας ανελέητος «βομβαρδισμός» στην εστία της Λαμίας και ο Τύρναβος έκλεισε τους φιλοξενούμενους, στην περιοχή τους.
Είχαμε λοιπόν στο 68’ διπλή απόκρουση του τερματοφύλακα της Λαμίας, σε διαδοχικές προσπάθειες και σουτ των Γρηγορίου και Κουρούμαλου.
Το ίδιο συνέβη και δυο λεπτά αργότερα στο 70’, σε σουτ των Κουβελά και Κοντοθανάση, αυτή τη φορά.
Στο 74’ο Κόκκινος έπιασε το γυριστό σουτ αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ, ενώ στο 76’ πάλι ο ίδιος παίκτης έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της εστίας του Β. Μπαγινέτα.
Στην εκπνοή της αναμέτρησης και σε γύρισμα του Κόκκινου, ο Μάγγος δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά, ενώ σε νέο γύρισμα του Αθανασούλη, έδιωξαν αμυντικοί της Λαμίας την μπάλα.
Και στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο γκολκίπερ της Λαμίας πρόλαβε και μπλόκαρε την μπάλα, προ του Κουβελά.
Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους παίκτες της Λαμίας να πανηγυρίζουν για τον βαθμό που πήραν, αλλά σίγουρα και οι παίκτες του Τυρνάβου είναι άξιοι συγχαρητηρίων γιατί έδωσαν ό,τι καλύτερο μπορούσαν από τον εαυτό τους, όμως όλοι μας γνωρίζουμε ότι στο ποδόσφαιρο εάν δεν έχεις και λίγο τύχη, ό,τι κι αν κάνεις δεν μπορείς να φτάσεις στην επιτυχία.
Οι φιλοξενούμενοι χωρίς καμία ουσιαστικά ευκαιρία πήραν τον βαθμό παίζοντας με διπλή ζώνη άμυνας, ενώ ο Τύρναβος έχασε ευκαιρίες από αυτές που λέμε ποδοσφαιρικά. ότι δεν χάνονται.
Ανεξάρτητα το ισόπαλο αποτέλεσμα ο Τύρναβος 2005 παραμένει το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την άνοδο στην Γ’ Εθνική κατηγορία και το ότι προπορεύεται με επτά βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Α.Ο.Καρδίτσας, αποτελεί ένα σημαντικό αβαντάζ, χωρίς πάντως να σημαίνει ότι όλα έχουν κριθεί και εδώ χρειάζεται μεγάλη προσοχή, για να μην έρθουν τα πάνω κάτω...
Όσον αφορά στη Λαμία, δεν είναι σίγουρα η ομάδα του παρελθόντος και στην χθεσινή αναμέτρηση το μόνο στοιχείο που διέκρινε τις προσπάθειες των παικτών της ήταν η μαχητικότητα, ώστε να μην δεχθούν ένα δεύτερο τέρμα.
Καλά στοιχεία έδειξε ο νεαρός Ζέρβας, ενώ φάνηκαν οι έμπειροι παίκτες της ο Αποστολόπουλος, ο Χουλιάρας και ο Ηλ. Μπαγινέτας.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Μαστακά (Χαραμπούρας, Υψηλάντης) του συνδέσμου Μακεδονίας.
Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν οι Γρηγορίου (42’), Πάνος (56’), Λέσσης (69’), Κάππος Α. (86’)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005: Καραναστάσης, Αθανασούλης, Τσορμπατζίδης, Σιάτρας, Γεωργατζιάς (46' Κοντοθανάσης), Μάγγος, Γρηγορίου, Χριστοδούλου (66’ Κουρούμαλος), Κουρδής, Σωτήρης (46' Κουβελάς), Κόκκινος.
ΛΑΜΙΑ: Μπαγινέτας Β., Ζέρβας (83’Θεοδοσόπουλος), Κάππος Α.,Μπαγινέτας Ηλ., Χουλιάρας, Αποστολόπουλος, Λαίνας, Λέσσης (78’Αποστολακόπουλος), Βαριανίτης (73’Βαρυπάτης), Πάνος, Αντωνιάδης.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass