ΣΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΤΑ ΔΕΝΔΡΑ (2-1)

Η Α.Ε.Λ. τη νίκη, ο Τύρναβος τις εντυπώσεις...

* ΟΙ «ΒΥΣΣΙΝΙ» ΕΚΑΝΑΝ ΑΓΓΑΡΕΙΑ, ΕΝΩ ΟΙ ΤΥΡΝΑΒΙΤΕΣ ΑΠΕΣΠΑΣΑΝ ΚΟΛΑΚΕΥΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ * ΣΚΟΡΑΡΕ Ο ΠΟΥΡΙ-ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΚΑΙ ΝΤΑΜΠΙΖΑΣ

Δημοσίευση: 02 Ιαν 2010 23:22 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:07
Σε φιλικό παιχνίδι προπονητικού χαρακτήρα που διεξήχθη την περασμένη Πέμπτη στις γηπεδικές εγκαταστάσεις των Δένδρων, η Α.Ε.Λ. επικράτησε της αξιόμαχης ομάδας του Τυρνάβου 2005, με σκορ 2-1.
Οι 800 και ίσως παραπάνω φίλαθλοι που παρακολούθησαν τον αγώνα αποχώρησαν σαφώς προβληματισμένοι και απογοητευμένοι παράλληλα, γιατί άλλα περίμεναν να δούνε από την αγαπημένη τους ομάδα και άλλα τελικά είδαν.
Προφανώς αρκετοί παίκτες των «βυσσινί» αντιμετώπισαν το ματς ως αγγαρεία, καθώς δεν είχαν διάθεση, ζωντάνια και όρεξη για να δείξουν ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο.
Και αν αναλογιστούμε ότι ουσιαστικά η συγκεκριμένη αναμέτρηση αποτελούσε μια πρόβα τζενεράλε ενόψει του κρίσιμου αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης (5/1), τότε με τέτοια εμφάνιση τα πράγματα θα είναι πάρα πολύ δύσκολα, γιατί μόνο με λόγια και ευχολόγια, δεν κερδίζονται τα παιχνίδια...
Μόνο ορισμένοι παίκτες όπως ο Μετίν, ο Βενετίδης, ο Νταμπίζας, ο Σιατραβάνης και ο νεομεταγρεφείς Πούρι προσπαθούσαν φιλότιμα στο διάστημα που αγωνίστηκαν, αλλά από κει και πέρα, τίποτα το αξιόλογο.
Και ο Ουζουνίδης έδειχνε φανερά προβληματισμένος από τη συνολική εικόνα της ομάδας, που δεν ήταν η αναμενόμενη.
Αντίθετα, μόνο πολύ καλά λόγια μπορούν να ειπωθούν για την ομάδα του Τυρνάβου, η οποία απέδειξε ότι κάθε άλλο παρά τυχαία βρίσκεται στην κορυφή του 4ου ομίλου της Δ’ Εθνικής κατηγορίας και χαρακτηρίζεται ως φαβορί, για την άνοδο στην Γ’ Εθνική κατηγορία.
Οι παίκτες του αγωνίστηκαν σοβαρά, πειθαρχημένα, είχαν αυτοπεποίθηση και δεν φοβήθηκαν σε καμία περίπτωση από το ό,τι τους χωρίζουν με την Α.Ε.Λ. τρεις κατηγορίες.
Δικαιολογημένα λοιπόν χειροκροτήθηκαν, ενώ νεαροί παίκτες όπως οι Σιάτρας, Χριστοδούλου, Τσορμπατζίδης και Κουρούμαλος, κέρδισαν αρκετούς... πόντους με την αγωνιστική παρουσία και τα κατάφεραν περίφημα απέναντι σε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, που ενδεχομένως και να τους θαυμάζουν.
Πάντως δεν πρέπει να πάρουν και τα μυαλά τους αέρα μετά την πολύ καλή εμφάνιση που έκαναν και χρειάζεται εξίσου καλοί να είναι και στα επόμενα παιχνίδια της Δ’ Εθνικής, γιατί εύκολα από τον υπερβολικό ενθουσιασμό μπορούν να έρθουν τα πάνω κάτω, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος.
ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ-ΑΜΦΙΒΟΛΟΣ ΜΕ ΤΡΙΠΟΛΗ Ο ΑΜΠΟΥΧΑΤΖΙΡΑ
Το φιλικό δημιούργησε στην Α.Ε.Λ. και κάποια επιπλέον προβλήματα, καθώς αποχώρησαν τραυματίες ο Νίκος Νταμπίζας, ο Ηλίας Κυριακίδης, ο Ααράμπ και ο Σιμόν Αμπουχατζίρα. Ο αρχηγός της λαρισινής ομάδας εγκατέλειψε το φιλικό με ενοχλήσεις στο ώμο, ενώ ο δυναμικός μέσος δέχθηκε μια κλοτσιά στο γόνατο από αντίπαλό του.
Τόσο ο Νταμπίζας όσο και ο Κυριακίδης γυμνάστηκαν χθες κανονικά, κάτι που δείχνει ότι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα υπολογίζονται για την αναμέτρηση
με τον Αστέρα Τρίπολης την ερχόμενη Τρίτη (5/1), στο στάδιο Αλκαζάρ (16:45).
Περισσότερο σοβαρή φαίνεται η κατάσταση του Σιμόν Αμπουχατζίρα, ο οποίος αισθάνθηκε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και θεωρείται αμφίβολη η συμμετοχή του στο παιχνίδι με τον Αστέρα, στην πρεμιέρα του δευτέρου γύρου της Σούπερ Λίγκα.
Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε χθες ο Ναΐμ Ααράμπ, που αποχώρησε από το φιλικό της Πέμπτης με σπασμούς στην μέση.
Να σημειώσουμε ότι κόντρα στους Αρκάδες δεν θα αγωνιστεί ο Ματίας Ιγκλέσιας, που είχε δηλωθεί από την Α.Ε.Λ. να εκτίσει την ποινή του στη συγκεκριμένη συνάντηση.
ΤΑ ΓΚΟΛ
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η Α.Ε.Λ. προηγήθηκε στο 5’ με φοβερό σουτ του Ρομέου έξω από την περιοχή, στο 14’ ο Τύρναβος 2005 ισοφάρισε με κοντινή προβολή του Κόκκινου μετά από εξαιρετική ενέργεια του Γρηγορίου και στο 90΄, σε μια φάση διαρκείας στην περιοχή του Τυρνάβου ο Εσθονός Πουρί με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-1.
Ευκαιρίες έχασαν οι «βυσσινί» με τους Μετίν (21’, 29’), Κάσας (31’, 39’), Μελίσση (59’), καθώς ο γκολκίπερ Πέτρος Καραναστάσης έκανε σωτήριες επεμβάσεις, ενώ ο Τύρναβος με τους Κουρδή (25’, 55’-σε παράλληλη σέντρα του Κουρούμαλου δεν κατάφερε να προωθήσει την μπάλα στα δίχτυα), Κόκκινο (30’).
* Το σύστημα που επέλεξε ο Μαρίνος Ουζουνίδης ήταν και πάλι το 4-2-3-1. Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Βιέρα, στην άμυνα οι Φλάβιο δεξιά και Βενετίδης αριστερά, ενώ στόπερ οι Νταμπίζας και Μελίσσης. Μπροστά τους, ως ανασταλτικοί μέσοι, οι Κυριακίδης και Ρομέου.
Την τριάδα των μεσοεπιθετικών αποτελούσαν οι Αμπουχατζίρα δεξιά, Μετίν στον άξονα και Τουάμα αριστερά, ενώ προωθημένος ήταν ο Κάσας. Με δεδομένη την απουσία του Ιγκλέσιας που έχει κάρτες και θα εκτίσει την ποινή του, στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, αλλά και την άφιξη του Βραζιλιάνου επιθετικού Ρικάρντο Ζέσους, άλλες λύσεις δεν φαίνεται να υπάρχουν.
Τη θέση του Κυριακίδη, όταν αναγκάστηκε να αποχωρήσει, πήρε ο Ααράμπ, που επίσης έπαιξε λίγο κι αποχώρησε μετά από μερικά λεπτά με ενοχλήσεις, δίνοντας τη θέση του, στον Βλασόπουλο. Οι υπόλοιπες αλλαγές ήταν ο Τριποτσέτης ως παρτενέρ του Μελίσση, ο Κατσιαρός αντί του Τουάμα, που γύρισε αριστερό μπακ, με τον Βενετίδη να περνάει πιο μπροστά, όπως και ο Πούρι που έπαιξε δεξιά, στη θέση του Αμπουχατζίρα.
Όσοι χρησιμοποιήθηκαν επιπλέον από τον Μαρίνο Ουζουνίδη, δεν έπαιξαν για αρκετή ώρα και δεν ήταν εφικτό να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για την απόδοσή τους. Ειδικά, ο φίλος του Ααράμπ, ο Ρόντι Καμπάλα που χρησιμοποιήθηκε για 16 λεπτά. Πάντως, ακόμα και αν «κλέψει» την παράσταση, δύσκολα ο Ουζουνίδης και η διοίκηση της Α.Ε.Λ. θα προχωρήσουν την υπόθεση και θα τον εντάξουν στο δυναμικό τους.
Εκτός του Εσθονού Πούρι αγωνίστηκαν και οι Βιέρα και Φλάβιο από τα νέα αποκτήματα της Α.Ε.Λ.
Από την άλλη πλευρά ο τεχνικός του Τυρνάβου 2005 Μιχάλης Ζιώγας, επέλεξε το σύστημα 4-4-2.
Γκολκίπερ έπαιξε ο Καραναστάσης, δεξιά στην άμυνα ο Αθανασούλης, αριστερά ο Βασίλης Σκούπρας και στο κέντρο αυτής ο Τσορμπατζίδης με τον Σιάτρα, στα χαφ αγωνίστηκαν οι Γρηγορίου, Κουρδής, Μάγγος και Χριστοδούλου, ενώ το επιθετικό δίδυμο αποτελούσαν οι Κόκκινος, Κουβελάς.
* Με επιτυχία διύθηναν το παιχνίδι οι κ. Κακαρδάκης Γ/Δ, Καραθάνος, Νίκζας.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΑΕΛ: Βιέρα, Φλάβιο (70’ Καρανίκας), Νταμπίζας (46’ Τριποτσέρης), Μελίσσης (62’ Κολοβέτσιος), Βενετίδης (67’ Σιατραβάνης), Κυριακίδης (33’ Ααράμπ, 42’ Βλασόπουλος), Ρομέου (60’ Ντέλσον), Τουάμα (46’ Κατσιαρός), Μετίν (84’ Λύτρας), Κάσας (74’ Καμπάλα), Αμπουχατζίρα (46’ Πούρι).
ΤΥΡΝΑΒΟΣ: Καραναστάσης (68’ Τ. Κουρδής), Αθανασούλης (46’ Κ. Σκούπρας), Τσορμπατζίδης, Σιάτρας (63’ Λιούσκας), Β. Σκούπρας, Γ. Κουρδής, Μάγγος (46’ Κοντοθανάσης), Κόκκινος (71’ Κωστούλας), Γρηγορίου, Κουβελάς (46’ Σωτήρης), Χριστοδούλου (46’ Κουρούμαλος).
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass