ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΥ-ΟΛΥΜΠΙΑ

Τέσσερα λεπτά δεν ήταν αρκετά...

* ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΡΗ (62-79) * ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Δημοσίευση: 02 Ιαν 2010 23:23 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:07
Τέσσερα λεπτά καλό μπάσκετ έπαιξε ο Γυμναστικός-Ολύμπια στον πρώτο επίσημο αγώνα του 2010, αλλά αυτός ο χρόνος δεν ήταν αρκετός ώστε να κερδίσει τον πολύ καλό Άρη στο κλειστό της Νεάπολης από τον οποίο ηττήθηκε με 79-62΄ στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής και συνεχίζει να δίνει τη μάχη της παραμονής.
Η λαρισινή ομάδα μπροστά σε 1.500 φιλάθλους (εντυπωσιακή η προσέλευση των θεατών για τριήμερο αργίας...που δείχνει ότι ο κόσμος αρχίζει και επιστρέφει στο μπάσκετ εκτιμώντας την προσπάθεια που γίνεται τη φετινή σεζόν) αγωνίστηκε ανταγωνιστικά μόνο για τέσσερα λεπτά στο διάστημα από το 27.45 ως το 31.45 όπου μείωσε σημαντικά τη διαφορά που είχε «οικοδομήσει» ο Άρης (57-34) και έκανε μεγάλη προσπάθεια να μπει στο παιχνίδι (52-59) αλλά εκεί ο Μάιλς με δύο δύσκολα καλάθια δεν άφησε περιθώρια για αμφισβήτηση της νίκης.
Για μια ακόμα φορά ο Γυμναστικός πλην του Νταμόντ Γκριν δεν πήρε βοήθεια από κοινοτικούς και πρέπει να αλλαχθούν ο Αλιέβας ή ο Τόντιτς, ενώ και οι Έλληνες παίκτες δεν έχουν διάρκεια στην απόδοσή τους και πρέπει να προσφέρουν περισσότερα. Φέτος δεν υπάρχουν δικαιολογίες όπως άλλες χρονιές για οικονομικές καθυστερήσεις και ίσως κάποια στιγμή για κάποιους παίκτες να ήταν ένα άλλοθι για την άσχημη αγωνιστική τους εικόνα.
Στο χθεσινό παιχνίδι αγωνίστηκε με πρόβλημα τραυματισμού ο Ντέιβιντ Γκριν που όμως με εξαίρεση τις προσπάθειες τριών πόντων στους άλλους τομείς ήταν πολύ καλός.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Με μαν, του, μαν ξεκίνησαν οι τεχνικοί των δύο ομάδων με τον προπονητή του Γυμναστικού-Ολύμπια, Γιώργου Καλαφατάκη να παρατάσσει στον αγωνιστικό χώρο τους Μπάτλερ, Νταμόντ Γκριν, Ντέιβιντ Γκριν, Κόμματο και Μάσι να μαρκάρουν αντίστοιχα τους Μάιλς, Χατζηβρέτα, Ρίτσαρτσον, Ντικούδη και Μπετς. Τα ίδια μαρκαρίσματα είχε και ο τεχνικός του Άρη Φώτης Κατσικάρης.
Μετά από ένα δίλεπτο (7-7) μπασκετικής πανδαισίας ο Άρης άρχισε με «όπλο» την καλή άμυνα να παίρνει διαφορά χάρη στους Μπετς-Ρίτσαρτσον και την πολύ καλή άμυνα του Χατζηβρέττα στον Νταμόντ Γκριν με αποτέλεσμα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου να φθάσει τη διαφορά στους δεκαεπτά πόντους (30-47).
Στο πρώτο ημίχρονο ο Άρης ήταν εκπληκτικός με ποσοστά 100% στις βολές (3/3) , 86% στα δίποντα (13/15) και 50% στα τρίποντα (6/12 ) και 11 ασίστ.
Μέχρι το 27.45 (57-43) όλα κυλούσαν στο ίδιο μοτίβο αλλά εκείνη τη στιγμή ο Κατσικάρης αποφάσισε να κάνει αλλαγές (Χρυσικόπουλος, Αργυρόπουλος, Σκορδίλης) και από την άλλη αρχίζει ένα «δαιμονισμένο» παιχνίδι από Ντέιβιντ Γκριν, Μάσι και Μπάτλερ με τη διαφορά να μειώνεται στους επτά (59-52) .
Εκεί όμως ο Μάιλς πέτυχε δυο καθοριστικά καλάθια, ο Ρίτσαρτσον με τον Μπετς βρήκαν πάλι ρυθμό και ο Άρης έφυγε από τη Λάρισα με το ευρύ 79-62 και τον Καλαφατάκη να σκέφτεται αλλαγές...
ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΕΙΣ: 7-7(2΄), 11-19(6΄), 15-26(10΄),30-47(ημίχρονο), 34-57(27.45), 52-59(31.50), 57-70(34.50), 62-79(τελικό)
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Καλύτερος θεωρητικά από τη λαρισινή ομάδα ο Ντέιβιντ Γκριν με εξαίρεση όμως τα ποσοστά στα τρίποντα και το μαρκάρισμα στον Ρίτσαρτσον, ακολούθησε ο Μάσι (και αυτός είχε πρόβλημα με την άμυνα στον Μπετς) με τον Μπάτλερ (όμως από την έλλειψη αντικαταστάτη στη διάρκεια του αγώνα έχει πολλά «νεκρά» σημεία).
Οι υπόλοιποι λίγα πράγματα...
Από τον Άρη κορυφαίοι ήταν ο Ρίτσαρτσον με τον Μπετς και ακολούθησαν Κλαρκ, Ντικούδης (στα ριμπάουντ), Μάιλς, Χατζηβρέττας (κυρίως αμυντικά).
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Χωρίς προβλήματα η διαιτησία των κ.κ. Γκόντα (Αθηνών), Γκούμα (Θεσσαλονίκης), Καλδίρη (Αθηνών) 
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ             
ΟΛΥΜΠΙΑ(Καλαφατάκης): Σπανός 2 (2/2 βολές, 1 κλεψ), Αλιέβας (0/2 τριπ., 2 λάθη), Νταμόντ Γκριν 7 (2/3 διπ., 1/2 τριπ., 1 λάθος, ασ.), Παπαχρήστος (1 ρημπ), Ντέηβιντ Γκριν 17 (7/8 βολές, 5/9 διπ., 0/6 τριπ., 4 ριμπ., 4 ασ., 3 κλεψ., 1 κοψ.), Μπόγδανος 2 (1/1 διπ., 0/2 τριπ.), Τόντιτς 4 (1/2 βολές, 1/2 τριπ., 1 ριμπ, 1 λάθος), Παπακώστας, Κόμματος 4 (1/2 βολές, 0/1 διπ., 1/4 τριπ., 5 ριμπ., 1 λάθος, 1 ασ, 1 κοψ.), Καραβανάς (0/1 διπ.), Μάσι 15 (1/1 βολή, 7/11 διπ., 9 ριμπ., 5 λάθη, 1 κοψ.), Μπάτλερ 11 (1/4 διπ., 3/8 τριπ., 2 ριμπ., 3 λάθη, 1 ασ., 1 κλεψ.), Τόντιτς 4 (1/2 βολές, 1/2 τριπ., 1 ριμπ., 1 λάθος).
ΑΡΗΣ (Κατσικάρης): Κλαρκ 10 (2/2 διπ., 2/3 τριπ.,1 ριμπ., 1 λάθος, 2 ασ.),Αργυρόπουλος 5 (1/2 διπ., 1/2 τριπ., 1 λάθος, 1 ασ.), Παπανικολάου 2 (2/2 βολές), Μπετς 17 (1/1 βολή, 8/12 διπ., 9 ριμπ., 3 λάθη, 1 ασ., 1 κλεψ., 1 κοψ.) Χρυσικόπουλος (0/1 τριπ., 2 ριμπ., 1 λάθος,ασ.), Ρίτσαρτσον 21 (0/1 βολή, 3/5 διπ., 5/8 τριπ., 5 ριμπ., 4 λάθη, 2 ασ., 1 κλεψ.), Χατζηβρέτας 9 (3/4 διπ., 1/4 τριπ., 1 λάθος, 1 ασ., 1 κλεψ.), Ντικούδης 6 (3/3 διπ., 0/1 τριπ., 8 ριμπ., 3 λάθη, 4 ασ., 1 κλεψ), Σκορδίλης 2 (1/1 διπ., 5 ριμπ., 1 λάθος), Μάιλς 7 (3/4 βολές, 2/5 διπ., 0/1 τριπ., 4 ριμπ., 6 ασ., 1 κλεψ.), Μούρτος.
ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Σε αναμετρήσεις της 10ης ημέρας στην Α1 κατηγορία μπάσκετ των Ανδρών, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Γυμναστικός/Ολύμπια Λ.-Άρης        62-79
Πανελλήνιος-Καβάλα            84-59
Περιστέρι-Π.Α.Ο.Κ.    71-68
ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Κολοσσός Ρόδου-Μαρούσι
Τρίκαλα-Ηλυσιακός
Α.Ε.Κ.-Ολυμπιακός
Πανιώνιος-Παναθηναϊκός
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 9 αγώνες)
Πανελλήνιος   18 -10 αγ.
Ολυμπιακός   17
Παναθηναϊκός            17
Μαρούσι         16
Άρης   15 -10αγ.
Περιστέρι        15 -10 αγ.
Κολοσσός Ρ. 14
Π.Α.Ο.Κ.         14 -10 αγ.
Πανιώνιος       13
Γυμναστικός/Ολύμπια Λ.      13 -10 αγ.
Α.Ε.Κ. 12
Καβάλα          12 -10αγ.
Ηλυσιακός      11
Τρίκαλα          11
 
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Καλαφατάκης: Δεν υπήρχε πάθος...
* ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑΓΗ
Μετά το τέλος του αγώνα ο τεχνικός του Γυμναστικού-Ολύμπια Γιώργος Καλαφατάκης, δήλωσε: «Ο Άρης ήταν εκείνος που έλεγξε τον ρυθμό του παιχνιδιού και τα ριμπάουντ και είχε συγκέντρωση και πάθος. Αυτό ήταν το κλειδί για το παιχνίδι με τον Άρη που έχει δύναμη σε αντίθεση με μας που δεν δείξαμε το ανάλογο πάθος. Όταν παίζεις με μία τέτοια ομάδα θα πρέπει να υπερβάλλεις εαυτό. Ήμασταν πολύ κακοί στο πρώτο ημίχρονο όπου δεχθήκαμε 47 πόντους. Εμείς όταν κερδίζουμε βάζουμε 72-73 πόντους και όταν δέχεσαι τόσους πολλούς τότε δεν μπορείς να ελπίζεις.
Δεν υπερβάλλαμε εαυτό, δεν είδα πάθος και διάθεση και αυτό με προβλημάτισε αρκετά. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να παλεύουμε τα παιχνίδια σε αντίθεση με το προηγούμενο που το κάναμε. Δεν κάναμε φάουλ και όταν παίζεις σε κάθε παιχνίδι την κατηγορία θα πρέπει να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό.
Κάναμε μεγάλη προσπάθεια και ευχαριστούμε τον φυσικοθεραπευτή Κώστα Καλαμπάκα για να παίξει ο Γκριν και ρισκάραμε και ήταν ο μόνος που έπαιξε με τόσο πάθος. Επαναλαμβάνω ότι για να κερδίσεις τέτοια παιχνίδια θα πρέπει να παίζουν και οι 12 καλά. Θα πρέπει να δουλέψουμε όμως περισσότερο και στο μυαλό.
Είχα πει στους παίκτες μου ότι οι ελλείψεις των Κακιούζη και Ντίξον θα έδιναν στον Άρη ρόλους και ισορροπία που ήταν πιο συγκεντρωμένος αλλά και πιο εύστοχος από μας σε κάτι που έφταιγε και η δική μας άμυνα. Οι παίκτες του όμως βρήκανε ρόλο και συνοχή".
*Για μια ακόμα φορά Αλιέβας, Τόντιτς δεν είχαν προσφορά στην ομάδα ενώ και οι Ελληνες δεν είχαν σημαντικό ρόλο σήμερα (σ.σ. χθες). Σκέφτεστε αλλαγές;
"Έχουμε μόνο μία επιλογή αλλαγής στον πρώτο γύρο που αν θα κάνουμε κάτι τέτοιο θα πρέπει να δώσει ποιότητα και διαφορά και όχι απλώς για να γίνει. Για μένα τη διαφορά πρέπει να την κάνουν οι Έλληνες παίκτες όπως έγινε με τον Παπακώστα στο παιχνίδι με την Καβάλα, τον Σπανό σε εκείνο με τα Τρίκαλα αλλά και τον Παπαχρήστο με το Περιστέρι.
Όταν κουράζεται ο Μπάτλερ είναι φανερό ότι δεν έχουμε λύσεις. Επαναλαμβάνω όμως ότι δεν θα πρέπει να κάνουμε αλλαγή για την αλλαγή. Είμαι προβληματισμένος αλλά έχουμε περιορισμένο ρόστερ και δεν υπάρχουν Έλληνες στην αγορά. Θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Θα πρέπει να σκεφτούμε, θα μιλήσω και με τη διοίκηση για να βοηθήσουμε την ομάδα. Δεν θα πρέπει να κάνουμε κάτι απλώς για να το κάνουμε".
Ο Παπαχρήστος και ο Μπόγδανος δεν πήρανε μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Πού οφείλεται;
 "Κάποιος θα πρέπει να την πληρώσει αφού ο Γκριν όπως μας είπε ο γιατρός για να έπαιζε θα έπρεπε να ήταν στην πεντάδα και θυσίασα κάποιον από τους Παπαχρήστο και Μπόγδανο. Δεν έχουμε την πολυτέλεια όπως ο Άρης. Αυτή είναι η αλήθεια και θα πρέπει να πατάμε στα πόδια μας. Σήμερα δεν προσπαθήσαμε και δεν μπορέσαμε να κοιτάξουμε στα μάτια τον Άρη".
Για λογαριασμό των παικτών μίλησε ο Ντέβιντ Γκριν που είπε τα ακόλουθα: "Ο Άρης έπαιξε δυνατά και μας εκτέλεσε με τα σουτ του και του αξίζουν συγχαρητήρια. Όσον αφορά για μας προσπαθήσαμε και ακόμα προσπαθούμε να βρούμε τη χημεία μας. Θα πρέπει να παίξουμε σκληρότερα στη συνέχεια δίνοντας τον καλύτερό μας εαυτό. Για μένα ήτα λίγο διαφορετικά καθώς προερχόμουν από τραυματισμό αλλά προσπάθησα".
Ο τεχνικός του Άρη Φώτης Κατσικάρης τόνισε: "Ήταν ξεκάθαρο ότι ήρθαμε πάρα πολύ συγκεντρωμένοι για ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι. Η συγκέντρωση είναι αυτή που δίνει και τη διάθεση κυρίως για την άμυνα και για την αυτοπεποίθησή μας. Ξέραμε ότι η Ολύμπια έχει παίκτες με ταλέντο και θα έπρεπε να τους περιορίσουμε στο μισό γήπεδο και το καταφέραμε στο μεγαλύτερο σημείο του παιχνιδιού. Παλέψαμε για κάθε μπάλα αλλά σήμερα βρήκαμε και μια σωστή ισορροπία ενώ ήταν καλό ότι επανήλθε ο Μπετς μετά την κοιλιά του".
Κι όσο για την αντεπίθεση της Ολύμπια είπε: "Ήταν λογικό να αντιδράσει η Ολύμπια με μας να δίναμε κάποιους εύκολους αιφνιδιασμούς αλλά το διαχειριστήκαμε σωστά το παιχνίδι με επιμονή και υπομονή και πάθος κερδίσαμε το παιχνίδι και έτσι θα πρέπει να συνεχίσουμε. Δεν υπάρχει λόγος εξάλλου να μην συνεχίσουμε έτσι".
Σε ερώτηση για την εμφάνιση της ομάδας του μετά την λύση της συνεργασίας με τον Χουάν Ντίξον τόνισε: "Ήταν λογικό να αντιδράσει και η υπόλοιπη ομάδα μετά τη λύση της συνεργασίας με τον Ντίξον και ήμασταν πιο συνεπείς στην περιφέρεια με όλους τους παίκτες μας να είχανε διάθεση".
Από τη μεριά του ο Νίκος Αργυρόπουλος δήλωσε: "Σήμερα ήταν μια σημαντική νίκη για μας που την χρειαζόμασταν για δύο βασικούς λόγους. Πρώτον γιατί στα τελευταία παιχνίδια δεν ήμασταν όπως θα έπρεπε και δεύτερον για να ξεκινήσουμε με το δεξί την νέα χρονιά. Θεωρώ ότι για μεγάλο μέρος ελέγξαμε τον ρυθμό και για 2΄ αδικαιολόγητα χαλαρώσαμε με την Ολύμπια να επιστρέφει αλλά στο τέλος δείξαμε χαρακτήρα.
Εύχομαι να συνεχίσουμε το ίδιο καλά για να πάμε την ομάδα εκεί που της αξίζει. Θεωρώ ότι είμαστε σε καλό δρόμο και εύχομαι καλή επιτυχία στην Ολύμπια", για να απαντήσει σε σχετική ερώτηση: "Κάναμε ένα μίτινγκ και είπαμε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο η κατάσταση. Μας το επισήμανε και ο κόουτς να μην είμαστε χαλαροί αλλά θα πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο υψηλό ρυθμό" τόνισε ο Νίκος Αργυρόπουλος.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass