ΑΝ ΚΑΙ ΜΕ 10 ΠΑΙΚΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 87’ «ΛΥΓΙΣΕ» ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ ΤΟΝ ΠΥΡΓΕΤΟ ΜΕ 3-2 (0-0 κ.α., παρ.) ΚΑΙ ΣΦΡΑΓΙΣΕ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «4» ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ Ε.Π.Σ.Λ.

Παλικαρίσια πρόκριση της Ελασσόνας

* MVP ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ Ο ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΩΝ Π. ΝΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΡΟΛΑ * ΕΚΠΛΗΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΟΔΙΑΚΟ ΠΟΥ ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ ΣΤΟ «ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ» ΤΟΝ ΛΑΡΙΣΑΪΚΟ

Δημοσίευση: 31 Δεκ 2010 1:39 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:56
Την πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου ΕΠΣΛ πανηγύρισε χθες μέσα στον Πυργετό η ομάδα της Ελασσόνας, η οποία επιβλήθηκε των γηπεδούχων με 3-2 στα πέναλτι (0-0 κ.α., παρ.). Το ποδοσφαιρικό συγκρότημα του Κώστα Κολομητρούση έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα Παναγιώτη Νούσια, που στην κυριολεξία κατέβασε ρολά (απέκρουσε δύο πέναλτι ενώ κατά τη διάρκεια του 120λέπτου είχε πραγματοποιήσει εντυπωσιακές επεμβάσεις) κατάφερε να σταθεί όρθιο σε μια δυνατή έδρα αν και από το 87’ αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Θανάση.
Στα υπόλοιπα παιχνίδια και πιο συγκεκριμένα στο Βιολογικό επαληθεύθηκε η άποψη ότι το κύπελλο είναι συνυφασμένο με τις εκπλήξεις αφού ο κατά μία κατηγορία μικρότερος Ροδιακός υποχρέωσε τον Λαρισαϊκό σε ήττα με 1-0.
Πολύ μεγάλη νίκη πέτυχε και ο Κεραυνός Παραποτάμου μέσα στην Τερψιθέα με 1-0 στην παράταση επί του Μαχητή τον οποίο πριν από 20 περίπου ημέρες είχε κερδίσει και στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣΛ, ενώ στο Σωτήριο ο Φιλοκτήτης φρόντισε να μην πέσει θύμα έκπληξης και επιβλήθηκε με 2-1 του μαχητικού Ατρομήτου.
Αναλυτικά τα χθεσινά παιχνίδια:
ΠΥΡΓΕΤΟΣ    2
ΕΛΑΣΣΟΝΑ   3
Μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι που κρίθηκε στη ρουλέτα των πέναλτι και από το οποίο δεν έλειψαν τα νεύρα η Ελασσόνα κατάφερε να βγάλει εκτός συνέχειας τον κάτοχο του τροπαίου Πυργετό κερδίζοντας με 3-2 (0-0 κ.α., παρ.) και αποτελεί πλέον το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του φετινού τίτλου.
Με την έναρξη του αγώνα ο Πυργετός πέρασε στο προσκήνιο πιέζοντας τον αντίπαλό του, ενώ από την άλλη πλευρά η Ελασσόνα προσπάθησε να διασφαλίσει την άμυνα και με γρήγορες επιθετικές ενέργειες να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στα αντίπαλα καρέ.
Τα πρώτα λεπτά του αγώνα κύλησαν χωρίς κάτι το ιδιαίτερο για να φτάσουμε στο 29’ όταν ο Πυργετός πλησίασε πολύ κοντά στο γκολ. Η φάση που ήταν και η καλύτερη του πρώτου ημιχρόνου ξεκίνησε από το συρτό σουτ του Ζαφειρίου που απέκρουσε ο Νούσιας ενώ στη συνέχεια ο Γκουγκούδης από κοντά παίρνοντας το ριμπάουντ προσπάθησε να παραβιάσει την εστία της Ελασσόνας όμως ο Νούσιας με δεύτερη επέμβαση αποσόβησε τον κίνδυνο.
Στην επανάληψη το σκηνικό του αγώνα άλλαξε με τους φιλοξενούμενους μέχρι το 65’ να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων χωρίς ωστόσο να είναι ιδιαίτερα απειλητικοί, ενώ ούτε ο Πυργετός από την άλλη πλευρά είχε τη μεγάλη φάση.
Στο 87’ η Ελασσόνα στάθηκε άτυχη όταν ο Θανάσης μετά από μαρκάρισμα στον Μάτο αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το παιχνίδι παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενουμένων που υποστήριξαν ότι η απόφαση του κ. Μπουμαρσόπουλου ήταν αυστηρή.
Το 0-0 παρέμεινε και με τη συμπλήρωση των 90 λεπτών κι έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση. Οι γηπεδούχοι είχαν την καθολική υπεροχή και στο 96’ έχασαν την πρώτη πολύ καλή ευκαιρία όταν ο Νούσιας έκοψε με έξοδο την τελευταία στιγμή την μπάλα προ του Τσατσαλίδη. Στο 105’ ο τερματοφύλακας της Ελασσόνας πραγματοποίησε μία ακόμα αποφασιστική επέμβαση όταν εξουδετέρωσε το καλοχτυπημένο φάουλ του Παρμαξίδη.
Η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης για να φτάσουμε στο 120’ όταν σε μια αντεπίθεση της Ελασσόνας ο Τζόλας έβγαλε τον Σιαμαντούρα τετ α τετ, ο τελευταίος πλάσαρε εύστοχα όμως ο γκολ δεν μέτρησε, αφού ο β’ βοηθός κ. Τσακνάκης είχε σηκώσει τη σημαία για οφ σάιντ ξεσηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών από την πλευρά των φιλοξενουμένων.
Τελικά το 0-0 διατηρήθηκε και με τη συμπλήρωση του 120λεπτου και οι δύο αντίπαλοι αναγκάστηκαν να λύσουν τις διαφορές τους στα πέναλτι. Εκεί ο τερματοφύλακας Νούσιας έδειξε για μία ακόμα φορά τη μεγάλη του κλάση και χάρισε στην ομάδα του την πρόκριση αποκρούοντας δύο πέναλτι.
Η σειρά των πέναλτι:
Στύλος 1-0, Χάμος 1-1, Παρμαξίδης 1-1 (δοκάρι), Φώλλας 1-1 (απέκρουσε ο Γκικούδης), Μπουλογιάννης 2-1, Μολλάς 2-2, Γκουγκούδης 2-2 (απέκρουσε ο Νούσιας), Νάτσης 2-3, Κόκκινος 2-3 (απέκρουσε ο Νούσιας).
*Ο διαιτητής κ. Μπουμαρσόπουλος αν και προσπάθησε να μοιράσει το καρπούζι στη μέση δεν απέφυγε τα λάθη. Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Μολλάς (8’), Τζόλας (49’), Κουρδής (83’), Μπουτογιάννης (85’), Νάτσης (89’), Κόκκινος (99’) και Φώλλας (118’). Στο 87’ ο Θανάσης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα η οποία κρίνεται αυστηρή (στο 73’ είχε σημειωθεί η πρώτη κίτρινη). Πολύ καλός ο α’ βοηθός κ. Νατσιούλας, για τη φάση του 120ου λεπτού ελέγχεται ο β’ βοηθός κ. Τσακνάκης.
ΠΥΡΓΕΤΟΣ: Γκικούδης, Γκουγκούδης, Παγκαρλιότας, Μπουτογιάννης, Τούμπος (102’ Παρμαξίδης), Κουρδής, Κόκκινος, Κρούτη (54’ Πολύζος), Στύλος, Ζαφειρίου (54’ Μάτος), Τσατσαλίδης.
ΕΛΑΣΣΟΝΑ: Νούσιας, Φλώρος (74’ Φώλλας), Καρατζόλης, Θανάσης, Κοτούμπας, Νάτσης, Χάμος, Μολλάς, Βαλαώρας (88’ Κουμπούρας), Τζόλας, Κατσαβός (10’ λ.τ. Σιαμαντούρας).
ΣΩΤΗΡΙΟ       1
ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ           2
Παίζοντας με σοβαρότητα και αποφεύγοντας τα λάθη που θα μπορούσαν να αποδειχθούν μοιραία ο Φιλοκτήτης Μελιβοίας πέρασε αλώβητος από τη δυνατή έδρα του Σωτηρίου κερδίζοντας τον μαχητικό Ατρόμητο με 2-1.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων με τον Κυριάκο να σημαδεύει στο 10ο λεπτό το δοκάρι της αντίπαλης εστίας και τον Ευαγγέλου να έχει ένα τετ α τετ στη συνέχεια. Στο 52’ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε χέρι αμυνομένου σε σουτ του Σχοινά, ενώ στο 54’ ένα γκολ του Μπερτζέμη ακυρώθηκε ως οφ σάιντ με τον πάγκο του Ατρομήτου να διαμαρτύρεται έντονα, έτσι ο διαιτητής κ. Ζήλος αναγκάστηκε να απομακρύνει από τον πάγκο τον τεχνικό της ομάδας και τον εκπρόσωπο της διοίκησης.
Τελικά το σκορ άνοιξε στο 67’ ο Ευαγγέλου με πλασέ μετά από σέντρα του Κυριάκου, ενώ στο 67’ ο ίδιος ποδοσφαιριστής διπλασίασε τα τέρματα της ομάδος του. Στο 85’ ο Πρασσάς έχασε μεγάλη ευκαιρία για τον Ατρόμητο που κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα στο 90’ με τον Τοπαλίδη (1-2).
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ: Ντραμπάκουλος, Γουρνάρης, Ντίνας (46’ Καραπετσάνης), Σπανός Απ. (49’ Κουτέρης), Μάρκου (70’ Πρασσάς), Γκόγκας, Τσάντος, Μπερτζέμης, Τοπαλίδης, Σχοινάς, Σπανός Αθ.
ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ ΜΕΛΙΒΟΙΑΣ: Καρακώστας, Ζυγοροδήμος, Μερτζανίδης, Μαλαχτάρης, Παπαδόπουλος (80’ Τσανάκας), Μαντζαρής (90’ Γκάνας), Σιμσιρής, Μανάκας, Παυλόπουλος, Κυριάκος, Ευαγγέλου (82’ Στοϊλας).
ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΣ            0
ΡΟΔΙΑΚΟΣ    1
Ένα πολύ ωραίο παιχνίδι διεξήχθη στο γήπεδο του Βιολογικού με τον Ροδιακό να κάνει την έκπληξη και να κερδίζει την κατά μία κατηγορία μεγαλύτερη ομάδα του Λαρισαϊκού με 1-0. Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από ένα ημίχρονο η κάθε μια με τους φιλοξενούμενους να υπερέχουν στο πρώτο ημίχρονο και να μετουσιώνουν αυτήν την υπεροχή σε γκολ, ενώ το δεύτερο ημίχρονο ανήκει εξ ολοκλήρου στον Λαρισαϊκό που πίεσε για την ισοφάριση χωρίς όμως να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα.
Από την αρχή του αγώνα φάνηκε η διάθεση των δύο αντιπάλων να παίξουν επιθετικά με τον Ροδιακό να αιφνιδιάζει τον αντίπαλό του στο 42’ όταν μετά από αντεπίθεση ο Γαννός βγήκε μόνος απέναντι στην αντίπαλη εστία και με υποδειγματικό πλασέ έκανε το 0-1.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια και παρά λίγο να το καταφέρουν στο 50’ με τον Ευθυμιάδη το σουτ του οποίου βρήκε στο αριστερό κάθετο δοκάρι. Ο Λαρισαϊκός συνέχιζε να απειλεί τον αντίπαλό του και στο 63’ έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Βάσσο να στέλνει την μπάλα και πάλι στο δοκάρι. Οι ευκαιρίες για τους γηπεδούχους διαδέχονταν η μια την άλλη για να φτάσουμε στο 87’ όπου σημειώθηκε η τελευταία φάση του παιχνιδιού με τους φιλοξενούμενους να βγαίνουν στην αντεπίθεση και τον Σιαμέτη να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Φαρμάκα.
Πολύ καλή η διαιτησία του Μαστοροδήμου και των βοηθών του.
ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΣ: Φαρμάκας, Νταής ( 53' Βάσσος), Σαλτσίδης, Αθανασίου, Καραβασίλης, Νικολάου, Κουτσιμάνης, Σελήνης (53' Ντούγκος), Δάσσιος, Ευθυμιάδης, Παπαδόπουλος.
ΡΟΔΙΑΚΟΣ: Παπαζήσης, Γκατζούλης, Σαπουνάς, Χατζηλιώντας (27' Βούκιας), Γαννός, Μπαζούκης, Γεροστέργιος, Φτεργιώτης (46' Μαλιώγκας), Πίγκας (61' Σιαμέτης), Σκούπρας, Βασιλειάδης.
 Γρ. Γεραγωτέλης
ΤΕΡΨΙΘΕΑ     0
ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΣ      1
Ιστορικής σημασίας νίκη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η χθεσινή για την ομάδα του Κεραυνού Παραποτάμου που θα δώσει το «παρών» στα ημιτελικά του φετινού θεσμού.
Στο ποδόσφαιρο κερδίζει αυτός που βάζει το γκολ και όχι εκείνος που έχει την υπεροχή των κινήσεων ή τις ευκαιρίες και κάπως έτσι είχαν τα πράγματα χθες στο γήπεδο Τερψιθέας.
Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να διαφυλάξουν την άμυνα και να μην δεχθούν γκολ και τα κατάφεραν. Έτσι οδήγησαν το παιχνίδι στην παράταση όπου ο Πρίφτης μ’ ένα εντυπωσιακό σουτ στο 102’ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο τερματοφύλακα διαμορφώνοντας το τελικό 0-1. Ένα δοκάρι με τον Λ. Τάχα είχε ο Παραπόταμος στο 4ο λεπτό.
ΜΑΧΗΤΗΣ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ: Βακουφτσής, Ελευθέρογλου (98’ Καραπέτσας), Τσινούδης, Καραπιπέρης, Παπαδημητρίου, Μέκρας, Τσακμακίδης (70’ Καφφές), Ντούγκος, Κυριάκος, Μάρκου, Τζιλάκας (46’ Σακογιάννης).
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΥ: Ζήκος Α., Μπρατάν (119’ Γούργος), Στογιάννης, Γκουγκουλιάς Ι., Αβραμούλης, Πάσχος, Τάχας Ν., Τάχας Λ., Ζιούστι (65’ λ.τ. Βασίλιεφ), Ψυμούλης (85’ Κρικέλης), Πρίφτης.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass