ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΖΗΣΗΣ ΖΙΑΓΚΑΣ ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ

Μειώσεις μισθών και συμβολαίων

Δημοσίευση: 31 Δεκ 2010 1:37 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:56
Οι ποδοσφαιριστές της Α.Ε.Λ. θα θυμούνται στα παιδικά τους χρόνια τον Αϊ-Βασίλη τέτοιες μέρες να τους φέρνει δώρα, που τα δέχονταν με χαρά, αλλά αυτό που πήραν φέτος δεν έχει καμία σχέση με εκείνα, καθώς ο γενικός αρχηγός, Ζήσης Ζιάγκας, τους μετέφερε την απόφαση του προέδρου, Κωστή Πηλαδάκη, για πρόστιμο 10% σε μισθούς και συμβόλαια για τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα. Βέβαια, αυτό δεν θα υπάρξει αν σωθεί η ομάδα.
Αλλά αυτό που δεν περίμενε κανένας ήταν η ήρεμη αντίδραση των ποδοσφαιριστών, που το δέχθηκαν και είπαν ότι η ομάδα θα παραμείνει στην κατηγορία, ενώ κάποιοι μίλησαν ότι με την απόδοσή τους θα αναγκάσουν τον πρόεδρο να μετατρέψει το πρόστιμο σε μπόνους, κάτι που σίγουρα αποτέλεσε μια ευχάριστη εξέλιξη και δείχνει το πείσμα και την αποφασιστικότητα της ομάδας να ανατρέψει τα αγωνιστικά δεδομένα που υπάρχουν, αφού η τελευταία θέση της βαθμολογίας είναι υποτιμητική για το έμψυχο δυναμικό της ομάδας.
Οι ποδοσφαιριστές αυτό που κάνουν είναι να προπονούνται κανονικά και θα το κάνουν και σήμερα με τη διπλή προπόνηση που έχει προγραμματίσει ο Νορβηγός τεχνικός Γιερν Άντερσεν και στο μυαλό τους είναι πως θα κερδίσουν το οριακό παιχνίδι της 4ης Ιανουαρίου στο Περιστέρι με αντίπαλο τον Ατρόμητο Αθηνών.
Στο μεταξύ, ο νεαποκτηθείς Ζοέλ Τσιμπάμπα πήρε κανονικά μέρος στην προπόνηση και υπολογίζει για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο Αθηνών.
Ο Κογκολέζος με ολλανδικό διαβατήριο ανακοινώθηκε και επίσημα απο την Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ. με την παρακάτω ανακοίνωση:
«Η Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ. 1964 ανακοινώνει την απόκτηση του Τζοέλ Τσιμπάμπα, με τη μορφή δανεισμού από την πολωνική Λεχ Πόζναν μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Η ομάδα μας διατηρεί την οψιόν αγοράς των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή και επέκτασης της συνεργασίας για ακόμη 4 χρόνια.
Γεννημένος στις 22 Σεπτεμβρίου του 1988 στην Κινσάσα του Κονγκό, ο Τζοέλ Τσιμπάμπα έχει ολλανδική παιδεία, αφού στη «χώρα της τουλίπας» μεγάλωσε και ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά. Στις ακαδημίες της Ναϊμέγκεν έκανε τα πρώτα του βήματα και στο 2007 χρίστηκε επαγγελματίας κάνοντας ντεμπούτο σε αγώνα πλέι οφ εναντίον της Γκρόνιγκεν. Τη σεζόν 2008-09 έδωσε τα πρώτα διαπιστευτήρια των ικανοτήτων του σκοράροντας 3 φορές σε 10 ματς, παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε βασικός μόλις μία φορά.
Στην αρχή της περιόδου 2009-10 παραχωρήθηκε με μορφή δανεισμού στην ολλανδική Ος, όπου κατέγραψε εξαιρετικές επιδόσεις και τον περασμένο Ιανουάριο αναζήτησε την τύχη του στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα στην Πολωνία. Είχε ένα ιδιαίτερα παραγωγικό δεύτερο εξάμηνο στην Άρκα Γκντίνια κλείνοντας μια εξαιρετική χρονιά με συνολικά 10 γκολ σε 26 αγώνες. Το καλοκαίρι μεταγράφηκε στη Λεχ Πόζναν με την οποία κατέγραψε συμμετοχές και στο Τσάμπιονς Λιγκ και στο EuropaLeague και μάλιστα σκόραρε στον εκτός έδρας αγώνα με τη Μάντσεστερ Σίτι στις 21 Οκτωβρίου 2010.
Η καριέρα του Τσιμπάμπα με αριθμούς:
Σεζόν Ομάδα        Αγώνες – Γκολ
2007-08       Ναϊμέγκεν   -
2008-09       Ναϊμέγκεν   10 – 3
2009-10 Α    Ος     14-5
2009-10 Β    Γκντίνια      12 – 5
2010-11 Α    Λεχ Πόζναν 11 –
«ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ»
Ο νεαποκτηθείς σέντερ φορ έκανε και τις πρώτες δηλώσεις του σαν παίκτης της Α.Ε.Λ. στις οποίες τόνισε πως στόχος του είναι να βοηθήσει τη νέα του ομάδα να σώσει τη χρονιά, αλλά και να βοηθηθεί έχοντας μία πλούσια σεζόν, κάτι που δεν κατάφερε στη Λεχ Πόζναν.
Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο νεοαποκτηθείς άσος της Λάρισας:
«Για έναν νεαρό παίκτη σαν και μένα είναι σημαντικό να αγωνίζομαι. Στη Λεχ Πόζναν δεν είχα τη σεζόν που φανταζόμουν και πιστεύω ότι βρήκα τον σύλλογο που θα μου δώσει τη δυνατότητα να αγωνιστώ και να πάρω πολλά λεπτά συμμετοχής. Ελπίζω να γίνω ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ομάδας».
- Σε αγχώνει το γεγονός ότι η νέα σου ομάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα;
«Η ομάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, αλλά να μην ξεχνάμε ότι έχουμε ακόμη 15 παιχνίδια. Αν σε αυτά καταφέρουμε να κάνουμε επτά νίκες και παράλληλα να μην χάσουμε σε άλλα τρία ή τέσσερα ματς, μπορούμε να κάνουμε ένα πολύ καλό δεύτερο γύρο και να πάμε καλά ως ομάδα».
- Ένα από τα προβλήματα της Α.Ε.Λ. ως τώρα είναι η αναποτελεσματικότητά της. Μπορείς να βοηθήσεις σε αυτό;
«Η θέση μου είναι επιθετικός και η δουλειά μου είναι να βοηθήσω την ομάδα να σκοράρει. Είτε πετυχαίνοντας εγώ γκολ, είτε δίνοντας ασίστ. Το μόνο που μ’ ενδιαφέρει είναι να σκοράρει η ομάδα πιο εύκολα και να κατακτά τους βαθμούς της νίκης».
- Όταν αγωνιζόσουν στην Ολλανδία, η Α.Ε.Λ. έπαιζε με την Άλκμααρ για το Κύπελλο UEFA. Θυμάσαι τη συγκεκριμένη αναμέτρηση;
«Δεν θυμάμαι τον συγκεκριμένο αγώνα. Αυτό που γνώριζα ήταν ότι εδώ αγωνιζόταν και ο Ναΐμ Ααράμπ, με τον οποίο προσπάθησα να επικοινωνήσω αλλά δεν κατέστη δυνατό».
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΤΡΙΤΣΩΝΗΣ
Ο Σταύρος Τριτσώνης θα «σφυρίξει» της αναμέτρηση ανάμεσα στον Ατρόμητο και την Α.Ε.Λ. Επίσης, ο Πέτρος Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας) ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση στο Καραϊσκάκη μεταξύ Ολυμπιακού και Ηρακλή, ο Δημήτρης Καλόπουλος (Μακεδονίας) το παιχνίδι Ξάνθη-Παναθηναϊκός, ο Δημήτρης Θάνος (Γρεβενών) το Πανσερραϊκός-Π.Α.Ο.Κ., ενώ ο Μιχάλης Βοσκάκης (Ρεθύμνου) το Α.Ε.Κ. - Κέρκυρα.
Οι διαιτητές και οι βοηθοί στους αγώνες της 16ης ημέρας:
* Άρης-Καβάλα (4/1,): Βασίλης Παμπορίδης (Κιλκίς), Δημήτρης Τάτσης (Ηπείρου),Φλώριος Ελευθερίου (Αθηνών), 4ος Γιάννης Δελφάκης (Αρκαδίας), παρ. Δημήτρης Νταμπώσης (Πιερίας).
* Ατρόμητος Αθ. - ΛΑΡΙΣΑ (4/1,): Σταύρος Τριτσώνης (Αθηνών), Πέτρος Τρύφων (Δράμας), Μιχάλης Καρσιώτης (Κορίνθου), 4ος Δημήτρης Κύρκος (Ηπείρου), παρ. Μανώλης Παπατ/φύλλου (Κιλκίς).
* Ξάνθη-Παναθηναϊκός (4/1): Δημήτρης Καλόπουλος (Μακεδονίας), Δημήτρης Σαραϊδάρης (Μακεδονίας), Χρήστος Μπαλτάς (Αχαΐας), 4ος Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας), παρ. Γιάννης Σπυρόπουλος (Φθιώτιδας).
* Ολυμπιακός-Ηρακλής (5/1): Πέτρος Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας), Δημήτρης Γκαγκας (Λάρισας), Ηλίας Αλεξέας (Μεσσηνίας), 4ος Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων), παρ. Θόδωρος Γκαϊτατζής (Δράμας).
* Ολυμπιακός Βόλου-Πανιώνιος (5/1): Μιχάλης Κουκουλάκης (Ηρακλείου), Διαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας), Νίκος Φαντόπουλος (Πειραιά), 4ος Γιάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), παρ. Χριστόφορος Ζωγράφος (Αθηνών).
* Α.Ε.Κ.-Κέρκυρα (5/1): Μιχάλης Βοσκάκης (Ρεθύμνου), Σπύρος Γουργιώτης (Φθιώτιδας), Ουρανία Φώσκολου (Πειραιά), 4ος Ναθαναήλ Χαραλαμπίδης (Καβάλας), παρ. Βασίλης Σκουφίτσας (Αθηνών).
* Αστέρας Τρ.-Εργοτέλης (5/1): Απόστολος Αμπαρκιολης (Μακεδονίας), Γρηγόρης Πάνου (Αιτ/νιας), Γιώργος Γεωργιάδης (Κοζάνης), 4ος Ανδρέας Παππάς (Αθηνών), παρ. Γεράσιμος Μαζαράκης (Κεφ/νίας).
* Πανσερραϊκός-Π.Α.Ο.Κ. (5/1): Δημήτρης Θάνος (Γρεβενών), Δημήτρης Μπιτσίδης (Θράκης), Χρήστος Μαγιάννης (Αρτας), 4ος Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας), παρ. Φραγκίσκος Σωμαρακάκης (Αθηνών).
 
ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ Α.Ε.Λ.
Από σήμερα αφίξεις...
ΝΕΑΡΟΙ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΔΑΝΕΙΚΟΙ
Από σήμερα αναμένεται να ενταθούν οι μεταγραφικές κινήσεις της ΑΕΛ και να έχουμε αφίξεις ποδοσφαιριστών. Πληροφορίες θέλουν η ΑΕΛ να κινείται για την απόκτηση δύο παικτών ενώ είναι άγνωστο τι θα γίνει αν ο ένας είναι ο Καπούε. Επίσης εντύπωση προκαλεί η αργοπορία άφιξης του Τσοντοφάλσκι.
Τέλος, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες κάποιοι νεαροί θα δοθούν δανεικοί και ακούγεται το σενάριο να πάνε Ρέντζας και Φαλάγγας στον Πυργετό με στόχο να μειωθεί ο αριθμός των ποδοσφαιριστών της ομάδας.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass