ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΡΤ 2010 ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ

Πρωταθλητής Ελλάδας ο Ζαχαρέλης

* ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΡΙΣΑΙΟ ΟΔΗΓΟ

Δημοσίευση: 29 Δεκ 2010 2:04 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:56
Στο καρτοδρόμιο των Αφιδνών, μέσα σε ένα κλίμα μαγείας, την οποία άλλωστε κρύβουν όλα τα αθλήματα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, έπεσε η καρό σημαία του πανελληνίου πρωταθλήματος καρτ 2010. Στην κατηγορία μίνι η σημαία κυμάτισε στο καρτ του Λαρισαίου οδηγού Θοδωρή Ζαχαρέλη, που έκανε το γύρο της πίστας μέσα σε δυνατά χειροκροτήματα από όλη την κερκίδα ύστερα από έναν αγώνα πραγματικά καταπληκτικό.
Σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος πρωτοπόρος της κατηγορίας μίνι ήταν ο Ζαχαρέλης. Έκανε αγώνες καθαρούς, γεμάτους δύναμη και πάθος και κατάφερνε να κρατιέται, σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος, στην κορυφή της βαθμολογίας. Στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς χρειαζόταν μία πρώτη και μία δεύτερη θέση στα δύο σκέλη για να χριστεί πανελλήνιος πρωταθλητής του 2010 ανεξαρτήτως των επιδόσεων όλων των υπόλοιπων οδηγών. Στο πρώτο σκέλος ο Ζαχαρέλης πήρε μία δεύτερη θέση. Όλοι λοιπόν περιμέναν το δεύτερο σκέλος με αγωνία καθώς, αν ήταν νικητής, θα ήταν και ο νέος πρωταθλητής. Μπήκε λοιπόν στην πίστα και έκανε έναν αγώνα πραγματικά αντάξιο ενός πρωταθλητή.
Με μια πολύ καλή εκκίνηση τέθηκε επικεφαλής του αγώνα και όλοι στις κερκίδες περίμεναν με ανυπομονησία να δουν έναν τελικό γεμάτο ένταση και δράση. Αυτή η μάχη όμως, ρόδα με ρόδα, δεν έγινε με τον έτερο διεκδικητή του τίτλου και βασικό του αντίπαλο, αλλά με έναν άλλο οδηγό, που τον ακολουθούσε. Οι εναλλαγές στην πρώτη θέση ήταν αρκετές και το θέαμα απολαυστικό.
Τελικά ο Ζαχαρέλης πήρε τη νίκη και κυρίως το πρωτάθλημα, καταχειροκροτούμενος από τους θεατές. Ο νικητήριος γύρος με την καρό σημαία ήταν η καλύτερη κατάληξη της χρονιάς για το Λαρισαίο οδηγό. Ήταν η επίτευξη του τελευταίου και μεγαλύτερου στόχου που είχε θέσει πέρυσι όταν, παρακολουθώντας για πρώτη φορά το πρωτάθλημα, είχε ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος ήταν ο στόχος για φέτος και αυτός επιτεύχθηκε. Να θυμίσουμε εδώ ότι φέτος ο νεαρός οδηγός παρακολούθησε για πρώτη φορά και το πρωτάθλημα καρτ νοτιοανατολικής Ευρώπης, όπου κατέκτησε τη δεύτερη θέση, μετά το φετινό παγκόσμιο πρωταθλητή της κατηγορίας.
Το πανελλήνιο πρωτάθλημα λοιπόν και η δεύτερη θέση στο βαλκανικό πρωτάθλημα δίνουν στο νεαρό οδηγό τη δυνατότητα να «ονειρευτεί» και άλλες μεγάλες επιτυχίες. Εξάλλου όπως έχει αποδείξει ο νεαρός Λαρισαίος δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Θέτει στόχους και δουλεύει σκληρά για να τους πετύχει.
Την τεχνική υποστήριξη του Θοδωρή έχει η «Grillakis racing team» που εδρεύει στην Παλλήνη Αττικής.
ΚΑΛΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΛΕΛΑ - ΣΑΜΟΥΤΗ
Στον 5ο και τελευταίο αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Καρτ 2010 που έλαβε μέρος στην πίστα ΚΑΡΤΟΔΡΟΜΟ οι δύο πιλότοι από τη Λάρισα, ο 10χρονος Αντώνης Λέλας και 15χρονος Θανάσης Σαμούτης έκλεισαν τη χρονιά με τον καλύτερο τρόπο.
Ο μικρότερος της παρέας στην κατηγορία mini 60 Αντώνης εκκινώντας 10ος κατέλαβε μετά από ένα συναρπαστικό αγώνα την 4η θέση στον τελικό. Στη Γενική Κατάταξη του Πρωταθλήματος, ο Αντώνης κατέλαβε τελικά την 8η θέση από τους 33 συμμετέχοντες, συλλέγοντας τους ίδιους βαθμούς (30) με τον 6ο και 7ο της κατάταξης (αυτό γιατί 6ος και 7ος είχαν μια 2η και μια 3η καλύτερη θέση επιπλέον). Το σημαντικότερο όλων είναι ότι ο πιτσιρικάς έχει τρία ακόμη γεμάτα χρόνια στην κατηγορία αυτή και έδειξε ότι πλέον μπορεί να κτυπάει στα ίσια και τους πιο έμπειρους πιλότους της mini 60.
Από την άλλη ο Θανάσης ανεβαίνοντας για δεύτερη συνεχόμενη φορά στο 3ο σκαλί του βάθρου στην National 125 και συλλέγοντας 29 βαθμούς αλλά με ένα αγώνα λιγότερο, κατέλαβε την 6η θέση στη Γενική Κατάταξη του Πρωταθλήματος από τους 22 συμμετέχοντες κάνοντας και αυτός έναν εκπληκτικό αγώνα, αφού μετά τα χρονομετρημένα ξεκίνησε από πολύ πίσω.
Την προσπάθεια του Αντώνη υποστηρίζουν οι γονείς του Γιάννης και Ελένη , οι Ι.Κ.Τ.Ε.Ο. ΖΕΡΒΟΣ & ο κολυμβητικός σύλλογος ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΣ-ΤΙΤΑΝΕΣ, ενώ του Θανάση οι γονείς του Βούλα και Αγγελος. Την Τεχνική Υποστήριξη του Αντώνη στον αγώνα αυτό είχε η «Gryllakis Racing Team», ενώ του Θανάση ο Γρηγόρης Νεοχωρίτης. Μάλιστα, οι οδηγοί εξέφρασαν ευχαριστίες για την «Kiritsis Racing Team» και την πίστα «Go Kart Carrefoure Larissa» όπως επίσης και όλους όσοι στάθηκαν δίπλα τους τη φετινή αγωνιστική χρονιά.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass