ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΚ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ (0-4)

Η απόλυτη ξεφτίλα της ΑΕΛ...

* ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ... ΞΕΦΡΑΓΗ ΑΡΕΝΑ * Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΓΛΙΤΩΣΕ ΤΟΥΣ "ΒΥΣΣΙΝΙ" ΑΠΟ ΤΑ... ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ

Δημοσίευση: 24 Δεκ 2010 2:57 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:55
Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας
Η απόλυτη ξεφτίλα της ΑΕΛ ήταν το χθεσινό παιχνίδι στο πλαίσιο της 5ης φάσης του κυπέλλου Ελλάδας με αντίπαλο την ΑΕΚ, καθώς όχι απλά αποκλείστηκε από το θεσμό αλλά διασύρθηκε για δεύτερη φορά από τη συγκεκριμένη ομάδα μέσα σε λίγες μέρες. Πριν δέκα μέρες στις 12 Δεκεμβρίου είχε χάσει για το πρωτάθλημα από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με 4-0 και χθες έχασε με το ίδιο σκορ στο γήπεδό της, το AEL FC ARENA που έχει καταντήσει ξέφραγη αρένα που όποιος θέλει κερδίζει (τρία επίσημα παιχνίδια τρεις ήττες) και παράλληλα όποιος θέλει εισέρχεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο διαιτητής Σταθόπουλος χθες γλίτωσε τη «βυσσινί» ομάδα από τα χειρότερα καθώς τελείωσε το παιχνίδι στο 90’ (χωρίς ούτε δευτερόλεπτο καθυστερήσεων) και αποσόβησε τα χειρότερα (αν γινόταν διακοπή η ΑΕΛ θα τιμωρείτο με αφαίρεση τριών βαθμών από το νυν πρωτάθλημα και δύο από το επόμενο).
Αγωνιστικά είδαμε τη γάτα με το... ποντίκι και η γάτα ήταν η ΑΕΚ με το έξυπνο παιχνίδι και έπιασε στη... «φάκα» την ΑΕΛ ενώ στο τέλος ο προπονητής της ΑΕΚ Μανόλο Χιμένεθ την παρηγόρησε με καλά λόγια και έδειξε... λύπηση.
Η ομάδα της τεσσάρας κινδυνεύει να γίνει η ΑΕΛ, η ομάδα των ηττών, απόλυτα δίκαιο το ξέσπασμα του κόσμου που βλέπουν τη «Βασίλισσα του θεσσαλικού κάμπου» ρακένδυτη να θυμίζει περιοδεύοντα θίασο. Η ομάδα θέλει «νυστέρι» σε όλους τους τομείς γιατί είναι άρρωστη εδώ και καιρό. Επεισόδιο στην Κρήτη μεταξύ παικτών που πληροφορίες θέλουν να ήταν αιτία αλλαγών ενδεκάδας, οι παίκτες να «μουρμουρίζουν» όχι για τα σκληρά μέτρα του Άντερσεν αλλά για το τρόπο χρησιμοποίησής τους. Και επιτέλους ο Πηλαδάκης καλείται να φέρει ρήξεις και ανατροπές γιατί το αγωνιστικό τμήμα είναι εκτός ελέγχου όχι χθες που ήταν η κορύφωση αλλά εδώ και αρκετό καιρό.
Η ουσία είναι ότι αποδεικνύεται ότι δεν φταίνε οι προπονητές αλλά κάτι άλλο...
Αν η ομάδα θέλει στις αρχές του 2011 να έχει μια διαφορετική πορεία και αν ελπίζει σε παραμονή θα πρέπει να γίνουν ΤΩΡΑ τομές και σε πολλούς τομείς. Το μήνυμα υπήρχε εδώ και αρκετό καιρό τώρα ήλθε η επιβεβαίωση...
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Χωρίς ουσιαστικά αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό (ήταν ο πρώτος του νέου τεχνικού Νορβηγού Γιέρν Άντερσεν) παράταξε την ομάδα στο χθεσινό αγώνα ο προπονητής της ΑΕΛ.
Συγκεκριμένα είχε την ίδια τακτική 4-2-3-1 και επανήλθε ο Κανόμπιο που εξέτισε την ποινή του αντί του Σίμιτς. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Αμπάρης, στην άμυνα δεξιά ο Βελάσκο, σέντερ μπακ ο Ταυλαρίδης με τον Κολοβέτσιο και αριστερά ο Κατσιαρός, στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν ο Ιγγλέσιας με τον Πουρί και πιο μπροστά οι: Μετίν (αριστερά), Κανόμπιο (στο κέντρο), Μπλάζεκ (δεξιά) και πιο μπροστά ο Κουζέν.
Από την άλλη ο τεχνικός της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ, παράταξε την ομάδα με τακτική 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Σάχα, στην άμυνα τους Γεωργέα (δεξιά), Δέλλα και Μανωλά (σέντερ μπακ) και αριστερά τον Καράμπελα. Αμυντικά χαφ τους Καφέ και Μάκο ενώ πιο μπροστά τους Σκόκο (αριστερά), Λυμπερόπουλο (πίσω από το σέντερ φορ) και Μπέρνς (δεξιά) ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Μπλάνκο.
Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν δυνατά θέλοντας με συνεχή κυκλοφορία της μπάλας να «παγώσουν» το παιχνίδι κατάφεραν από το ξεκίνημα του αγώνα να δείξουν τις επιθετικές τους διαθέσεις καθώς μόλις στο 2’ ο Μανωλάς έχασε ευκαιρία να πετύχει τέρμα.
Αφού πέρασε ένα δεκάλεπτο οι παίκτες της ΑΕΛ άρχισαν να ισορροπούν το παιχνίδι και μέχρι το 25’ να απειλούν την εστία του Σάχα αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Από κει και πέρα ανέλαβε δράση ο Σκόκο που βρήκε τη χαρά του απέναντι στον Βελάσκο και άρχισε να κάνει ό,τι θέλει και τελικά με τη δική του συμμετοχή ο Μπλάνκο στο 38’ άρχισε να... «σβήνει» την ΑΕΛ. Στο 42’ πάλι ο Σκόκο δεν έκανε το 0-2 λόγω Αμπάρη για να τελειώσει το ματς...
Οι ελπίδες, τα όνειρα της πρόκρισης έγιναν εφιάλτης στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 54’ ο Γεωργέας κάνει το 0-2 και για ένα πεντάλεπτο ο Μπλάζεκ προσπαθούσε να βάλει την ΑΕΛ στο παιχνίδι αλλά ήρθε μετά η κατάρρευση.
Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να ελέγχουν το παιχνίδι και στο 76’ ο Τζιμπούρ πετυχαίνει... νταμπλ. Εξουδετερώνει τον Ταυλαρίδη που βγαίνει για μερικά λεπτά τραυματίας και στην εκτέλεση του κόρνερ από το Σκόκο με κεφαλιά κάνει το 0-3.
Από κει και πέρα έρχεται το τέταρτο γκολ του Μανωλά και οι φίλαθλοι που από το 60’ άρχισαν να βρίζουν, απειλούν να εισβάλουν στον αγωνιστικό χώρο, ενώ η περιοχή του Σάχα γίνεται πεδίο βολής καπνογόνων. Ο διαιτητής Σταθόπουλος έχοντας ειδοποίηση από τον τέταρτο διαιτητή ότι δεν υπάρχει καθυστέρηση τελειώνει το παιχνίδι και τελειώνει και η πορεία της ΑΕΛ στο θεσμό του κυπέλλου Ελλάδας και ίσως και αρκετοί παίκτες...
ΦΑΣΕΙΣ... ΓΚΟΛ
2’: Ο Σκόκο εκτελεί φάουλ ο Μανωλάς πετάγεται στην «καρδιά» της άμυνας της ΑΕΛ πιάνει κεφαλιά αλλά μπλοκάρει ο Αμπάρης που ήταν σε καλή θέση.
13’: Ο Κανόμπιο κλέβει την μπάλα από τον Γεωργέα βγαίνει στην αντεπίθεση έχοντας τον Μετίν στα αριστερά κάνει την πάσα αλλά είναι δυνατή και χάνεται μια καλή προσπάθεια της ΑΕΛ.
19’: Από αριστερά ο Μετίν εκτελεί κόρνερ ο Σάχα διώχνει την τελευταία στιγμή με γροθιές προ του Κουζέν.
23’: Σουτ του Μπλάζεκ από το ύψος της μεγάλης περιοχής μπλοκάρει ο Σάχα.
26’: Σέντρα από αριστερά του Καράμπελα ο Λυμπερόπουλος πιάνει κεφαλιά που όμως δεν ανησυχεί τον τερματοφύλακα της ΑΕΛ.
32’: Μακρινό σουτ του Σκόκο στην αγκαλιά του Αμπάρη.
35’: Ο Σκόκο περνάει με άνεση τον Βελάσκο κάνει σέντρα από τα αριστερά και ο Μπερνς πιάνει άσχημη κεφαλιά που καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα της ΑΕΛ.
37’: Ατομική προσπάθεια του Κανόμπιο μέσα στη μεγάλη περιοχή κάνει σουτ από τα αριστερά που καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σάχα.
38’: Σκόκο και Μπλάνκο αλλάζουν πολύ γρήγορα την μπάλα με τον Σκόκο να σουτάρει μέσα από την μεγάλη περιοχή και να στέλνει την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Αμπάρη και ο Μπλάνκο που ακολουθούσε τη φάση με κοντινό σουτ κάνει το 0-1.
42’: Από αριστερά ο Σκόκο κάνει πάρτι με αντίπαλο τον Βελάσκο και σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής και αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Αμπάρης.
49’: Κάθετη πάσα του Σίμιτς στον Μετίν που μπαίνει εντυπωσιακά μέσα στην μεγάλη περιοχή φθάνοντας σε απόσταση βολής από τον Σάχα αλλά προλαβαίνει την τελευταία στιγμή και αποκρούει ο Μανωλάς.
54’: Ο Λυμπερόπουλος παίρνει την μπάλα από το Σίμιτς και τροφοδοτεί στον Γεωργέα που μέσα από τη μεγάλη περιοχή και από αριστερά με σουτ κάνει το 0-2.
56’: Μέσα στη μεγάλη περιοχή ο Μπλάζεκ κάνει εκπληκτική ατομική προσπάθεια που περνάει όποιον βρίσκει μπροστά αλλά το σουτ που κάνει βρίσκει το πόδι του Μανωλά και καταλήγει κόρνερ.
58’: Ο Κολοβέτσιος μέσα από τη μεγάλη περιοχή ύστερα από προσπάθεια του Κατσιαρού σουτάρει η μπάλα βρίσκει τον Μάκο και στη συνέχεια καταλήγει στον Μπλάζεκ του σουτ του οποίου από καλή θέση μέσα από την μεγάλη περιοχή καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σάχα.
66’: Σουτ του Σκόκο από αριστερά καταλήγει αρκετά άουτ αν και ήταν με καλές προϋποθέσεις και μέσα στη μεγάλη περιοχή ο παίκτης της ΑΕΚ.
70’: Δυνατό σουτ του Ιγγλέσιας από τα αριστερά της γωνίας της μεγάλης περιοχής η μπάλα κοντράρει στον Λυμπερόπουλο και καταλήγει κόρνερ αν και ο διαιτητής έδειξε άουτ.
76’: Από αριστερά ο Σκόκο εκτελεί κόρνερ και ο Τζιμπούρ εκμεταλλευόμενος την απουσία του Ταυλαρίδη λόγω τραυματισμού με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής κάνει το 0-3.
79’: Ο Κανόμπιο εκτελεί φάουλ και ο Κουζέν πιάνει κεφαλιά πηδώντας πιο ψηλά απ’ όλους αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
86’: Ο Σκόκο εκτελεί κόρνερ πλασαριστά στον Λεονάρντο που κάνει σέντρα, η μπάλα κοντράρει και καταλήγει στον Μανωλά που μόνος μέσα από τη μικρή περιοχή κάνει το 0-4.
 
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Η ΑΕΛ του δευτέρου ημιχρόνου ήταν τραγική, ενώ προσπάθησε για ένα διάστημα στο πρώτο μέρος. Ο Αμπάρης δεν ευθύνεται σε κανένα γκολ ενώ καλύτερος αμυντικός ήταν ο Κατσιαρός (που έπαιξε για ένα διάστημα και δεξί μπακ όταν μπήκε ο Βενετίδης). Ο Βελάσκο δεν βλεπόταν ενώ ο Κολοβέτσιος με τον Ταυλαρίδη δεν συνεργάστηκαν καλά κάτι που δεν μας είχαν συνηθίσει αφού είχαν πάει καλά σε άλλα παιχνίδια.
Ο Ιγγλέσιας έδωσε μάχες ενώ λάθος η έμπνευση να παίξουν αμυντικά χαφ ο Πουρί και ο Σίμιτς που ναι μεν έχουν τρεξίματα αλλά δεν ξέρουν τη θέση. Καλός ο Μετίν κατά διαστήματα ενώ ο Μπλάζεκ φάνηκε ένα διάστημα μετά το 0-2. Ο Κανόμπιο πάλεψε μόνο στο πρώτο ημίχρονο που ήταν ο καλύτερος παίκτης ενώ ο Κουζέν είναι απομονωμένος παρά τη μαχητικότητά του. Ο Μακίνουα ελάχιστος και μάλλον ήταν το τελευταίο του παιχνίδι ενώ ο Βενετίδης έπαιξε λίγο και δεν κρίνεται.
Οι φωνές του Χιμένεθ μετά την ήττα στο Καυτανζόγλειο, αλλά και οι προειδοποιήσεις των οπαδών πριν την αναμέτρηση με την ΑΕΛ φαίνεται πως επέδρασαν θετικά στους παίκτες της ΑΕΚ.
Πολύ καλή ομάδα που δύσκολα βρίσκει υστερήσαντα και πολύ καλός ο Χιμένεθ που στις αλλαγές του πέτυχε 100%. Κορυφαίοι Δέλλας, Μπλάνκο, Γεωργέας (σκοράρει για πρώτη φορά στη 10ετή παρουσία του στην ΑΕΚ), Μανωλάς, Δέλλας και γενικά όλοι ήταν υπέροχοι απέναντι στην αστεία χθεσινή ΑΕΛ.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής κ. Σταθόπουλος (Αχαΐας) έδωσε ρεσιτάλ στο χθεσινό παιχνίδι και έδειξε κίτρινες κάρτες στους Κουζέν, Ταυλαρίδη, Μπερνς. Ο βοηθός κ. Ακρίβος έχει την οριακή φάση του πρώτου γκολ της ΑΕΚ που διαμαρτυρήθηκαν οι «βυσσινί» για οφσάιντ ενώ ο δεύτερος Γούκος (Ηπείρου) ήταν άριστος.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΛΑΡΙΣΑ (Γ. Άντερσεν): Αμπάρης, Ταυλαρίδης, Κουζέν, Μετίν (63’ Μακίνουα), Βελάσκο (72’ Βενετίδης) , Κολοβέτσιος, Κανόμπιο, Πούρι (46’ Πούρι), Ιγκλεσιας, Κατσιαρός, Μπλάζεκ
ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ): Σάχα, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Γεωργέας, Μάκος, Καφές, Σκόκο, Λυμπερόπουλος (73’ Ντιοπ), Μπερνς (85’ Λεονάρντο), Μπλάνκο (68’ Τζιμπούρ).
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass