ΣΤΗ... ΓΡΑΜΜΗ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΟΕΜΑ

Μείωση 60% του προϋπολογισμού

* ΜΕΧΡΙ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ Η ΔΕΜΑ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑ ΧΩΡΙΑ * ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΟΕΜΑ

Δημοσίευση: 22 Δεκ 2010 1:57 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:54
Η χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΟΕΜΑ (έγινε στη Λάρισα για πρώτη φορά) διάρκειας δύο ωρών περίπου είχε ως κύριο θέμα την αποτίμηση των μέχρι τώρα δράσεων της Οργανωτικής Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (παράλληλα με έγκριση δαπανών) είχε ως κύριο θέμα συζήτησης τη φιλοξενία των αθλητών και την κατασκευή των Μεσογειακών Χωριών σε Βόλο και Λάρισα ενώ η αρχική τοποθέτηση κινήθηκε στη γραμμή του υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου που μίλησε για εξορθολογισμό του προϋπολογισμού των Αγώνων με βάση την οικονομική κρίση που υπάρχει στη χώρα μας.
Συγκεκριμένα χθες στη Βουλή ο κ. Γερουλάνος είπε τα ακόλουθα: «Στους Μεσογειακούς Αγώνες επεξεργαζόμαστε ένα πρόγραμμα μείωσης του προϋπολογισμού τους. Καταφέραμε ήδη, ακούστε τα νούμερα, μια μείωση από 168 εκατομμύρια ευρώ στα 88 εκατομμύρια ευρώ που θα καλύψουν τόσο τους αγώνες όσο και τα έργα χωρίς να θιγεί η ποιότητα των αγώνων. Εξηγήστε μας εσείς πώς έγινε αυτό. Μένει να μειώσουμε δραστικά το κόστος φιλοξενίας για να είμαστε σίγουροι ότι οι αγώνες θα γίνουν και θα γίνουν σωστά.
Αν πετύχαμε τη μείωση που θέλαμε και εξασφαλίσαμε τα χρήματα ο συνολικός προϋπολογισμός θα είχε μειωθεί από 318 εκατομμύρια ευρώ σε κάτω από 140 εκατομμύρια ευρώ (σ.σ. μια μείωση περίπου 60%) χωρίς αρνητικό αντίκτυπο στους αγώνες, στην ποιότητα και το κύρος της διοργάνωσης. Έτσι δίνουμε μια πραγματική ελπίδα υλοποίησης αυτού του εγχειρήματος, το οποίο μπορεί να φέρει σημαντικά οφέλη για τη Θεσσαλία. Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν μπορούμε να εξασφαλίσουμε κονδύλια για να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα» και τα λόγια του επανέλαβε ο πρόεδρος της ΟΕΜΑ κ. Γιώργος Κολέτσιος στον πρόλογο της συνεδρίασης στην οποία παρευρέθηκαν ακόμα οι: Κουτρουμπά (διευθύνουσα σύμβουλος), Τζανακούλης (δήμαρχος Λαρισαίων), Βούλγαρης (απερχόμενος δήμαρχος Βόλου) Σκοτεινιώτης (νέος δήμαρχος Βόλου), Μαβίδης (απερχόμενος δήμαρχος Νέας Ιωνίας), Πατελάρου (αντιπρόεδρος), Μπίκος (μέλος της διοίκησης) ενώ εξουσιοδοτήσεις έδωσαν οι κ. Βενιέρης (σε Γ. Κολέτσο) και Σηνέλης (σε Βούλγαρη).
Αυτό που κυριάρχησε στη συνέχεια ήταν το θέμα της κατασκευής των Μεσογειακών Χωριών σε Λάρισα και Βόλο με τον Κολέτσο να αναφέρει ότι μέχρι 15 Ιανουαρίου θα πρέπει να απαντήσουν στη Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων τη λύση που προτείνουν για τη φιλοξενία των αθλητών.
Αυτό που είπε είναι ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ξεκάθαρη λύση για το θέμα των Μεσογειακών Χωριών καθώς εκκρεμεί σύσκεψη των υπουργών Πολιτισμού κ. Γερουλάνου και του Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, του υφυπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη, των δημάρχων κ. Τζανακούλη, Σκοτεινιώτη και του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού.
Πάντως εξετάστηκαν και άλλες μικτές λύσεις που είναι η αναβάθμιση των φοιτητικών εστιών στα ΤΕΙ Λάρισας, τη χρησιμοποίηση κρουαζερόπλοιων με έργα αναβάθμισης στο λιμένα Βόλου και φιλοξενία σε ξενοδοχεία.
Η λύση αυτή θα προχωρήσει μόνο αν «ναυαγήσει» οριστικά η κατασκευή των Μεσογειακών Χωριών. Πάντως ο συνολικός προϋπολογισμός για τους Αγώνες αλλά και τα Μεσογειακά Χωριά (η τη φιλοξενία των αθλητών) δεν θα ξεπερνάει τα 140 εκατομμύρια ευρώ.
Αυτό που έκανε θετική εντύπωση είναι ότι όλοι οι παρευρεθέντες είναι υπέρ της διοργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων όπως μαρτυράει και το δελτίου Τύπου που αναφέρει τα εξής: «Όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου εξέφρασαν για ακόμη μια φορά τη δέσμευσή τους οι Μεσογειακοί Αγώνες να μην λειτουργήσουν απλώς ως μια πρόσκαιρη ανάταση για την περιοχή, αλλά με γνώμονα πάντα τα Ολυμπιακά Ιδεώδη να αξιοποιηθούν ως εργαλείο ανάπτυξης, που θα δημιουργήσει υποδομές και δράσεις με πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα, με μέτρα και πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην οικονομική, πολιτιστική, περιβαλλοντική και τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλίας».
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
Στο μεταξύ διαγωνισμό για την πρόσληψη ορκωτών λογιστών αποφάσισε να κάνει η διοίκηση της ΟΕΜΑ που θα ελέγχουν τα οικονομικά της εταιρίας.
ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές θα υπάρξει και αναδιάρθρωση του διοικητικού συμβουλίου της ΟΕΜΑ καθώς από την παραίτηση του κ. Λάμπη Νικολάου «χηρεύει» μια θέση ενών με την εφαρμογή των Καλλικρατικών Δήμων αλλάζει και το θεσμικό πλαίσιο της οργανωτικής επιτροπής. Σίγουρη θα είναι η συμμετοχή του κ. Σκοτεινιώτη, ενός ακόμα θεσμικού παράγοντα αλλά και ενός ακόμα μέλους πιθανότατα από την πόλη της Λάρισας. Την τελική απόφαση θα πάρει ο υπουργός Πολιτισμού κ. Παύλος Γερουλάνος.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass