ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ Η Α.Ε.Λ. ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ (0-1)

Ο Σπάθας την έσπρωξε πιο χαμηλά

* Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ

Δημοσίευση: 20 Δεκ 2010 4:00 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:54
Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της Α.Ε.Λ. για το πρωτάθλημα το 2010 τελείωσαν (απομένει ο αγώνας κυπέλλου με την Α.Ε.Κ.) και ας ελπίσουμε τελείωσαν και οι ήττες που έφθασαν τις πέντε σερί, αφού χθες στο AEL FC ARENA η Α.Ε.Λ. γνώρισε νέα ήττα, αυτή τη φορά από τον πρωταθλητή «χειμώνα» Ολυμπιακό (ξέφυγε πέντε βαθμούς από τον Παναθηναϊκό) με 1-0 από ένα αυτογκόλ που πέτυχε στο 35’ ο Κατσιαρός και πλέον οι βαθμοί που απέχει από την παραμονή έφθασαν τους πέντε και το... 2011, στο ξεκίνημα του δευτέρου γύρου, αρχίζει με δύο δύσκολα παιχνίδια εκτός έδρας, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο Αθηνών και την Καβάλα. Από δω και πέρα η Α.Ε.Λ. θα πρέπει κάθε δύο παιχνίδια να κάνει μία νίκη (και ίσως κάτι παραπάνω...) αν θέλει να παραμείνει στην κατηγορία...
Στο χθεσινό παιχνίδι, το σκηνικό ήταν γνωστό, η Α.Ε.Λ. έπαιξε καλά ένα ημίχρονο, αφού στο πρώτο ουσιαστικά δεν υπήρχε, ενώ η διαιτησία πάλι ήταν καταλυτική, αφού ο διαιτητής κ. Σπάθας δεν έδωσε πεντακάθαρο πέναλτι υπέρ των «βυσσινί» στο 54’, όταν ο Ουρτάδο ανέτρεψε τον Μετίν (παράβαση που θα έδινε και η μασκότ του Ολυμπιακού ο «Θρυλέων»). Και βέβαια, ο Σπάθας στη συνέχεια χάρισε μια κίτρινη στον Ιγγλέσιας, για να ηρεμήσει τα πλήθη που ξεπέρασαν τις δώδεκα χιλιάδες.
Δεν έφθανε η ήττα που μεγαλώνει τις αποτυχίες της λαρισινής ομάδας, οι άσχημες διαιτησίες, τώρα υπάρχει και κίνδυνος τιμωρίας, καθώς ένας με γιλέκο τηλεόρασης (η Π.Α.Ε. υποστήριξε ότι ήταν κλεμμένο) χτύπησε μπουνιά στο 68’ τον Ιμπαγάσα και αν συνδυαστεί και με μια επίθεση που δέχθηκε από φίλαθλο ο υπεύθυνος ασφαλείας του Ολυμπιακού στο ξενοδοχείο (αλλά δεν έχει ευθύνη η Π.Α.Ε.), τότε θα έχει πολλή δουλειά το νομικό τμήμα της λαρισινής ομάδας.
Η ουσία είναι ότι ο Πηλαδάκης, ο πρόεδρος της ομάδας, έχει πολλά προβλήματα αυτό τον καιρό... Και το μεγαλύτερο κακό είναι ότι κερδίζουν Ηρακλής, Κέρκυρα, Ξάνθη, Ολυμπιακός Βόλου που «κλείδωσαν» την παραμονή.
Και για να μην ασχολούμαστε μόνο με τους... άλλους, μερίδιο στην ήττα είχε και η αστοχία του Κουζέν, που έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες (μία σε κάθε ημίχρονο).
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο νέος τεχνικός της Α.Ε.Λ., Γιέρν Άντερσεν, αποφάσισε να μην αλλάξει κάτι θεαματικά στις δύο μέρες που είναι στην τεχνική ηγεσία της λαρισινής ομάδας και παράταξε την ομάδα με τακτική 4-2-3-1, έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Αμπάρη, στην άμυνα τους Βελάσκο (δεξιά), Κολοβέτσιο, Ταυλαρίδη (σέντερ μπακ), Κατσιαρό (αριστερά), στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ ήταν οι Ιγγλέσιας, Πουρί και πιο μπροστά οι Σίμιτς (αριστερά), Μετίν (κέντρο), Μπλάζεκ (δεξιά) και πιο μπροστά ο Κουζέν. Η συμμετοχή του Πουρί στα αμυντικά χαφ ήταν η έκπληξη του Άντερσεν και μάλλον σε συνεργασία με τον συνεργάτη του, Κώστα Κατσάρα, που είχε δοκιμάσει αυτή τη λύση πριν λίγες μέρες στην προπόνηση, όταν εκτελούσε χρέη πρώτου προπονητή.
Από την άλλη, ο προπονητής του Ολυμπιακού Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε κι αυτός την ομάδα του με 4-2-3-1, ξεκινώντας βασικό τον Άλμπερτ Ριέρα. Στην απέναντι πτέρυγα (δεξιά) ξεκίνησε ο Ζαουάντ Ζαϊρί, που μετά από την καλή εμφάνιση κόντρα στον Ατρόμητο, ήταν για δεύτερο σερί ματς βασικός. Όσο για την αριστερή πλευρά της άμυνας, προτιμήθηκε ο Ραούλ Μπράβο από τον Χοσέ Χολέμπας (έκπληξη), ενώ στις υπόλοιπες θέσεις ήταν οι εξής: Πάρντο (τερματοφύλακας), Μέλμπεργκ (σέντερ μπακ), Αβραάμ Παπαδόπουλος (σέντερ μπακ), Τοροσίδης (δεξί μπακ), Ουρτάδο (αμυντικό χαφ), Ιμπαγάσα (αμυντικό χαφ), Φούστερ (επιθετικό χαφ) Μιραλάς (σέντερ φορ).
Ο Ολυμπιακός από την αρχή μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, αλλά με τους παίκτες της Α.Ε.Λ. να τον κρατάνε εκτός μεγάλης περιοχής και στις αντεπιθέσεις να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τα κενά του.
Και η κατοχή της μπάλας που είχε η πειραϊκή ομάδα (70-30 στο πρώτο μέρος) μπορεί να μην επιβραβεύτηκε στο 30’, όταν ο Αμπάρης απέκρουσε κεφαλιά του Μέλμπεργκ, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Κατσιαρός, στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα σε σουτ του Μέλμπεργκ, πέτυχε γκολ σε βάρος της λαρισινής ομάδας.
Ένα γκολ που δεν κατάφερε να ανταποδώσει ο Κουζέν στο 41’ όταν βρίσκεται μόνος απέναντι από τον Πάρντο, αλλά αποκρούει ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Α.Ε.Λ. μπήκε πολύ καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, με τον Ολυμπιακό να προσέχει τα μετόπιθσεν. Και χρειάστηκε τη βοήθεια του Σπάθα στο 54’, όταν δεν έδωσε πέναλτι που έκανε στον Μετίν ο Ουρτάδο, για να μπορέσει να κρατήσει τη νίκη.
Από κει και πέρα, ο Κουζέν είχε μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία στο 81’, ενώ ο Χολεμπας στο 89’ από καλή θέση αστόχησε.
Η ουσία είναι ότι η Α.Ε.Λ. συνεχίζει τις ήττες παραμένει «κολλημένη» στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχει κόντρα τη διαιτησία, ελπίζει σε μεταγραφές και στον... Άντερσεν, που καλείται μέσα σε ένα μήνα να δώσει νοοτροπία νικητή, γιατί ο Γενάρης θα είναι ο μήνας που θα φανεί αν η Α.Ε.Λ. ελπίζει να σωθεί.
Ο Ολυμπιακός από την άλλη αγκαλιάζει το πρωτάθλημα από το χειμώνα...
ΦΑΣΕΙΣ... ΓΚΟΛ
12’: Ο Μπλάζεκ από αριστερά κάνει σέντρα αλλά πριν η μπάλα φθάσει στον Κουζέν που ήταν μόνος μέσα στη μικρή περιοχή αποκρούει ο Μέλπμεργκ με κεφαλιά.
13’: Σουτ του Ζαϊρί από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα κοντράρει στν Κατσιαρό και καταλήγει κόρνερ.
22’: Εκτέλεση κόρνερ από τον Ιμπαγάσα, αποκρούουν οι παίκτες της Α.Ε.Λ., η μπάλα φθάνει εκτός μεγάλης περιοχής στον Αβραάμ Παπαδόπουλο, που σουτάρει άουτ. 
30’: Ο Ζαϊρί εκτελεί κόρνερ από αριστερά, ο Μέλμπεργκ πιάνει κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και ο Αμπάρης αποκρούει εντυπωσιακά.
32’: Ο Ραούλ Μπράβο επιχειρεί σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, που αποκρούει εντυπωσιακά ο Αμπάρης σε κόρνερ. Το εκτελεί ο Ριέρα, ο Μπέλμπεργκ πιάνει σουτ και αποκρούει ο Ιγγλέσιας.
34’: Ο Ριέρα πιάνει σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή και μπλοκάρει εύκολα ο Αμπάρης.
35’: Ο Όλοφ Μέλμπεργκ από αριστερά κάνει σέντρα και ο Κατσιαρός προσπάθησε να διώξει, προ του Τοροσίδη, όμως τελικά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Α.Ε.Λ.
41’: Ο Σίμιτς μεταβιβάζει στον Μετίν, που δίνει υπέροχη μπαλιά στον Κουζέν που βγαίνει μόνος με τον Πάρντο, αλλά αποκρούει ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού με τα πόδια.
54’: Ο Μετίν ανατρέπεται από τον Ουρτάδο, αλλά ο διαιτητής κ. Σπάθας κοντά στη φάση δεν καταλογίζει πέναλτι.
65’: Εκπληκτική εναλλαγή της μπάλας μεταξύ του Μετίν και του Μπλάζεκ, με τον δεύτερο να τροφοδοτεί τον πρώτο στο σημείο του πέναλτι, αλλά προλαβαίνει ο Πάρντο και μπλοκάρει την μπάλα.
80’: Ο Τοροσίδης κάνει σέντρα από δεξιά, ο Βελάσκο κάνει λάθος υπολογισμό, η μπάλα φθάνει στον Φούστερ, που σουτάρει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
81’: Ο Κατσιαρός κάνει υπέροχη σέντρα από αριστερά και ο Κουζέν πιάνει κεφαλιά, αλλά στέλνει την μπάλα άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Πάρντο.
90’: Ο Μοντέστο από δεξιά κάνει σέντρα, η μπάλα φθάνει στον Χολέμπας, που σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή στο εξωτερικό μέρος των διχτύων.
90’+5’: Ο Κατσιαρός εκτελεί φάουλ η μπάλα αποκρούεται από τον Πάρντο και ο Γκέρεμι λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή σουτάρει, αλλά η μπάλα καταλήγει άουτ.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την Α.Ε.Λ. κορυφαίος ο Αμπάρης με δύο σπουδαίες αποκρούσεις στο πρώτο μέρος και ακολούθησε ο Ιγγλέσιας που έτρεξε πολύ. Από κει και πέρα ο Μετίν με τον Κατσιαρό στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ καλοί (ο Κατσιαρός ήταν άτυχος στη φάση του αυτογκόλ). Ο Κουζέν θηρίο πάλευε μόνος με τον Παπαδόπουλο και τον Μέλμπεργκ. Ο Βελάσκο λίγα πράγματα, ενώ Ταυλαρίδης και Κολοβέτσιος έχασαν μια κεφαλιά, απολογισμός εντυπωσιακός.
Ο Πουρί σαν αμυντικό χαφ ήταν απλά φιλότιμος ενώ ο Μπλάζεκ είχε διάθεση σε λίγες στιγμές. Τέλος, ο Σίμιτς δεν φάνηκε πολύ όπως και οι αλλαγές που έγιναν από τον Άντερσεν αφού λόγω των τραυματισμών των Ρομέου, Νταμπίζα και των τιμωριών των Κανόμπιο και Βενετίδη.
Από τον Ολυμαικό στο πρώτο μέρος δεν υπάρχει υστερήσας, ενώ κορυφαίοι ήταν οι Πάρντο, Ιμπαγάσα, Μέλμπεργκ και Αβραάμ Παπαδόπουλος.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Για το διαιτητή κ. Σπάθα τα είπαμε, δεν έδωσε πεντακάθαρο πέναλτι υπέρ της Α.Ε.Λ. και επίσης για να «χρυσώσει το χάπι» δεν απέβαλε με δεύτερη κίτρινη τον Ιγγλέσιας στο 81’.
Σωστοί στις υποδείξεις οι δύο βοηθοί κ. Δ. Σαραϊδάρης, Χ. Μπαλτάς.
Κίτρινες κάρτες είδαν οι Ιγκλέσιας, Κατσιαρός, Σίμιτς - Μιραλάς.
ΛΑΡΙΣΑ (Γιορν Άντερσεν): Αμπάρης, Ταυλαρίδης, Σίμιτς (83' Γκέρεμι), Κουζέν, Μετίν, Βελάσκο (89' Αμπουχατζίρα), Κολοβέτσιος, Πούρι, Ιγκλέσιας, Κατσιαρός, Μπλάζεκ (71' Φαλάγγας).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Τοροσίδης, Ραούλ Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ουρτάδο, Ζαϊρί, Φουστέρ (89' Γ. Παπαδόπουλος), Μιραλάς, Ιμπαγάσα (84' Μοντέστο), Ριέρα (60' Χολέμπας).
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:10.855, ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ: 191.377
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass