ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΠΑΛΙΚΑΡΙΣΙΑ ΠΕΤΥΧΕ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΜΕ 1-0

«Παγοθραυστικό» ο Τύρναβος στο Βόλο

* ΤΟ ΓΚΟΛ ΣΗΜΕΙΩΣΕ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΣΤΟ 45’+1

Δημοσίευση: 20 Δεκ 2010 3:58 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:54
Πραγματοποιώντας την καλύτερη ίσως φετινή εκτός έδρας εμφάνιση, ο Τύρναβος 2005 πραγματικό «παγοθραυστικό» κέρδισε χθες στο θεσσαλικό ντέρμπι τη Νίκη Βόλου με 1-0 και «σκαρφάλωσε» στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, στον 2ο όμιλο της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.
Το ποδοσφαιρικό συγκρότημα του Τυρνάβου έμοιαζε σαν μια καλοκουρδισμένη μηχανή, που όχι μόνο πάγωσε από το χιονιά των τελευταίων ημερών, αλλά τουναντίον έδειχνε πολύ... ζεστή και αποφασισμένη να πάρει -όπως και το κατάφερε τελικά- το πολυπόθητο τρίποντο.
Σε όλη τηνδιάρκεια της αναμέτρησης οι παίκτες του Μιχάλη Ζιώγα αγωνίσθηκαν δυνατά και πολύ πειθαρχημένα, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά, ότι όταν γίνεται μια σοβαρή δουλειά στην προετοιμασία, τα αποτελέσματα είναι αναμενόμενα να έρθουν στους αγώνες του πρωταθλήματος.
Δίκαια λοιπόν και παλικαρίσια ο Τύρναβος 2005 κατέκτησε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς και ατενίζει με περισσότερη αισιοδοξία τη συνέχεια του πρωταθλήματος.
Στο παιχνίδι τώρα οι Τυρναβίτες επισκέφθηκαν πρώτοι την αντίπαλη εστία με δύο σερί κόρνερ στο 3’. Στο πρώτο ο Μουρατίδης έκανε τακουνάκι και ο Στουρνάρας παραχώρησε κόρνερ και μετά την εκτέλεσή του ο Κλάζογλου έπιασε κεφαλιά που πέρασε μακριά από τα γκολπόστ της εστίας του Κόσογλου.
Από κει και πέρα στο 6’ ήταν η σειρά της Νίκης να απειλήσει τον Τύρναβο με τον ίδιο τρόπο. Ο Διγκόζης εκτέλεσε κόρνερ, ο Παπαδήμας έπιασε κεφαλιά, η οποία όμως πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Δύο σπάνιες ευκαιρίες έχασε ακολούθως η ομάδα του Τυρνάβου. Πρώτα στο 16’ μετά από κάθετη πάσα του Γρηγορίου ο Μουρατίδης βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τον Κόσογλου. Ενώ είχε όλη την άνεση να εκτελέσει, προτίμησε να ντριμπλάρει τον τερματοφύλακα, ωστόσο άνοιξε την μπάλα χάνοντας παράλληλα και την ισορροπία του, με συνέπεια να πλασάρει άστοχα.
Τέσσερα λεπτά μετά στο 20’, ο Γρηγορίου εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά που έμοιαζε με κόρνερ, ο Γεωργαντζιάς σηκώθηκε ανενόχλητος στη μικρή περιοχή αλλά η κεφαλιά του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.
Οι γηπεδούχοι «απάντησαν» μ’ ένα φάουλ του Διγκόζη που πέρασε λίγο πάνω από την εστία στο επόμενο λεπτό.
Η Νίκη γενικά δεν είχε καλή απόδοση σε αντίθεση με τον Τύρναβο που κέρδιζε τις περισσότερες «μονομαχίες» στο χώρο του κέντρου. Στο 36’ ήρθε μια κούρσα του Στουρνάρα από τα αριστερά να «ξυπνήσει» τους φίλους των γηπεδούχων, που παρακολουθούσαν προβληματισμένοι τους φιλοξενούμενους να στέκονται καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Ο πρώην παίκτης της ΑΕΛ και νυν της Νίκης Βόλου ξεπέρασε δύο αντιπάλους και γύρισε την μπάλα προς τον Πετρά. Εκείνος σούταρε αμέσως αλλά η μπάλα κόντραρε στον Γεωργαντζιά και αποσοβήθηκε ο κίνδυνος για τους φιλοξενούμενους.
Κι ενώ όλα έδειχναν πως το πρώτο ημίχρονο θα έληγε ισόπαλο χωρίς τέρματα, ήρθε το «σοκ» για τη Νίκη. Σε λίγα δευτερόλεπτα θα συμπληρωνόταν το ένα και μοναδικό λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους και οι παίκτες του Μιχάλη Ζιώγα άλλαξαν γρήγορα την μπάλα μεταξύ τους. Τελικός αποδέκτης ήταν ο Κώστας Γρηγορίου, ο οποίος μ’ ένα αδύναμο πλασέ στην κίνηση από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής (σ.σ. δέχτηκε έξοχη πάσα από τον Μουρατίδη) αιφνιδίασε τον Κόσογλου, ο οποίος απλά παρακολούθησε την μπάλα να καταλήγει στην αριστερή γωνία του. Το 0-1 ήταν γεγονός «παγώνοντας» τους φιλάθλους στο «Παντελής Μαγουλάς», ενώ τα πανηγύρια ήταν έξαλλα από τους παίκτες και την τεχνική ηγεσία του Τυρνάβου.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μικρή καθυστέρηση. Αιτία ήταν ο τραυματισμός του Καραναστάση όταν πήγε προς την εστία που βρίσκεται μπροστά από τους οργανωμένους οπαδούς της Νίκης, μερικοί από τους οποίους έριξαν αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο και τον τραυμάτισαν στο κεφάλι. Τελικά ο κ. Τσαλουχίδης περίμενε για λίγο να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων δεν είχε κάτι και το ματς άρχισε κανονικά.
Η Νίκη μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να πετύχει γρήγορα την ισοφάριση. Στο 51’ ο Βακουφτσής έκανε ωραίο κοντρόλ αλλά το σουτ που επιχείρησε κόντραρε σε σώματα αμυνομένων, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Καρακώστας την τελευταία στιγμή απέκρουσε με το κεφάλι προ του Μουρατίδη. Στο 53’ από κόρνερ του Κ. Μάγγου, ο Θ. Μάγγος έπιασε κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
Ο Τύρναβος ισορρόπησε γρήγορα το ματς και με διαρκές πρέσινγκ στο κέντρο αποσυντόνιζε τους γηπεδούχους. Πάντως στο 59’ πλησίασε στο 1-1. Ο Διγκόζης εκτέλεσε φάουλ, ο Καραναστάσης πραγματοποίησε άστοχη έξοδο, δημιουργήθηκε σύγχυση στη μεγάλη περιοχή με την μπάλα να καταλήγει στον Μαϊστρέλλη, ο οποίος σούταρε αμέσως αλλά η μπάλα έφυγε μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι.
Στο 62’ ο Σαμαράς έβγαλε σέντρα, ο Βακουφτσής κέρδισε κεφαλιά και ο Νάστος σούταρε πριν η μπάλα σκάσει στο έδαφος, αλλά την έστειλε πάνω από τα γκολπόστ. Επίσης στο 66’ μετά από φάουλ του Μαϊστρέλλη, η μπάλα κόντραρε, ο Στουρνάρας έπιασε νέο σουτ, αλλά ο Καραναστάσης μπλόκαρε χωρίς δυσκολία.
Στο 68’ ο κ. Πασκούλι αποφάσισε να κάνει τη δεύτερή του κίνηση από τον πάγκο ρίχνοντας στη «μάχη» τον Βλαχοκυριάκο αντί του Διγκόζη. Ο κόσμος, όμως, δεν είδε με καλό μάτι αυτή την αλλαγή αποδοκιμάζοντας τον Αργεντινό τεχνικό για την επιλογή του.
Στο 69’ ο Ντάνισιτς έκανε μια από τις λίγες καλές ενέργειές του στο παιχνίδι, αλλά το σουτ κόντραρε σε σώματα αμυνομένων, ενώ στο 74’ οι της Νίκης ζήτησαν πέναλτι, υποστηρίζοντας ότι ο Ντάνισιτς φάνηκε να ανατρέπεται μέσα στη μεγάλη περιοχή από τον Κ. Σκουπρά, αλλά ο διαιτητής υπέδειξε να συνεχιστεί ο αγώνας.
Όσο κυλούσε ο χρόνος το άγχος βάραινε τα πόδια των γηπεδούχων, που προσπαθούσαν με ανορθόδοξο τρόπο να φτάσει στο γκολ. Οι συνεχείς σέντρες διευκόλυναν το έργο των αμυντικών του Τυρνάβου, που δεν αντιμετώπιζαν προβλήματα και κρατούσαν γερά τη νίκη στα χέρια τους.
Στο 82’ η Νίκη έχασε πολύ καλή ευκαιρία. Ο Βλαχοκυριάκος εξαπέλυσε βολέ με τον Καραναστάση να «πετάγεται» εντυπωσιακά στη δεξιά του γωνία παραχωρώντας κόρνερ. Ο νεαρός μέσος πρωταγωνίστησε και στη φάση του 85ου λεπτού όταν έπιασε κεφαλιά, με τον Καραναστάση να μπλοκάρει σταθερά.
Επίσης στο 91’ μετά από σέντρα του Τσικνίδη ο Κλάζογλου δεν άφησε τον Καραναστάση να μπλοκάρει αποκρούοντας με κεφαλιά, ο Μαϊστρέλλης έπιασε «μονοκόμματο» σουτ το οποίο όμως κόντραρε σε αμυνόμενους. Επίσης βολέ του Στουρνάρα πέρασε άουτ, ενώ η τελευταία καλή στιγμή ήταν στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Μαϊστρέλλη να εκτελεί φάουλ και την μπάλα να κοντράρει σε σώματα αμυνομένων να παίρνει ύψος και να καταλήγει κόρνερ.
Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με αποδοκιμασίες σε βάρος των ποδοσφαιριστών, ενώ μερίδα οργανωμένων αποδοκίμασε και τον Στράτο Γιδόπουλο, ενώ χειροκροτήθηκαν Τύρναβος και Μιχάλης Ζιώγας, ο οποίος δεν έκρυψε την συγκίνηση του.
Τον αγώνα διηύθυνε με επιτυχία ο κ.Τσαλουχίδης (Κιλκίς), που είχε βοηθούς τους κ. Ευθυμίου, Αποστολίδη, από τον ίδιο σύνδεσμο.
Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν οι: Μαϊστρέλλης, Ντάνισιτς, Στουρνάρας (Νίκης Βόλου) και Κουβελάς, Κλάζογλου, Κ. Μάγγος (Τυρνάβου 2005).
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Πέδρο Πασκούλι): Κόσογλου, Σαμαράς, Καρακώστας (81’ Τσικνίδης), Παπαδήμας, Μαϊστρέλλης, Στουρνάρας, Διγκόζης, Πετράς, Ντάνισιτς, Γραμματικόπουλος (46’ Νάστος), Βακουφτσής.
ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005(Μιχάλης Ζιώγας): Καραναστάσης, Γρηγορίου, Τσορμπατζίδης,
Κουβελάς (77’ Αντωνόπουλος), Κ. Μάγγος, Βασ. Σκούπρας (69’ Χριστοδούλου),
Κλάζογλου, Κ. Σκούπρας, Θ. Μάγγος, Γεωργαντζιάς, Μουρατίδης (58’ Κράββαρης).
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass