ΑΛΛΑΓΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ.

Τέλος ο Παπακώστας, έρχεται ο Δερμιτζάκης;

* ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΞΙ ΩΡΕΣ ΑΝΑΤΡΑΠΗΚΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ * ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Δημοσίευση: 30 Νοε 2010 2:24 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:47
Η Α.Ε.Λ. για πρώτη φορά από το ξεκίνημα της φετινής αγωνιστικής περιόδου βρέθηκε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και αυτό δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητο από τη διοίκηση της ομάδας καθώς και τον κόσμο που οι αποδοκιμασίες του άγγιζαν και τον πρόεδρο Κωστή Πηλαδάκη. Έτσι, λοιπόν, αποφασίστηκε χθες στις 4 μ.μ. να υπάρξει διαζύγιο μεταξύ της Α.Ε.Λ. και του τεχνικού Γιάννη Παπακώστα, καθώς, σύμφωνα με ανακοίνωση της Π.Α.Ε., η βαθμολογική εικόνα ήταν δυσανάλογη με την αγωνιστική. Χαρακτηριστικά γράφτηκε: «Μας αφήνει ικανοποιημένους όσον αφορά στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας και παράλληλα πικραμένους, επειδή η εικόνα αυτή δεν συνδυάστηκε με τα ανάλογα αποτελέσματα».
Το διαζύγιο της Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ. με τον προπονητή επισημοποιήθηκε με το παρακάτω κείμενο: «Οι οριακές καταστάσεις απαιτούν καίριες αποφάσεις. Η Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ. 1964 και ο προπονητής, Γιάννης Παπακώστας, αποφάσισαν την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας τους, με γνώμονα το συμφέρον της ομάδας και την άμεση αγωνιστική ανάκαμψη.
Η Α.Ε.Λ. ευχαριστεί τον Γιάννη Παπακώστα και εύχεται καλή συνέχεια σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Το έργο του κ. Παπακώστα τους τελευταίους εννέα μήνες, μας αφήνει ικανοποιημένους όσον αφορά στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας και παράλληλα πικραμένους, επειδή η εικόνα αυτή δεν συνδυάστηκε με τα ανάλογα αποτελέσματα.
Τώρα είναι η στιγμή να σκύψουμε πάνω από το πρόβλημα και να οδηγήσουμε την ομάδα μας στη νίκη την Κυριακή, εναντίον του Π.Α.Ο.Κ. Εκεί, στο AELFCARENA, δώδεκα παίκτες θα παλέψουν ενωμένοι για να ξεφύγει η ομάδα μας από την πλασματική θέση στην οποία βρίσκεται».
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι χθες το απόγευμα όλα έδειχναν ότι ο Παπακώστας θα παρέμενε τουλάχιστον μέχρι το παιχνίδι με τον Π.Α.Ο.Κ. της ερχόμενης Κυριακής στον πάγκο, καθώς την Κυριακή το βράδυ στη συνάντηση του προέδρου Πηλαδάκη και του τεχνικού Γιάννη Παπακώστα δεν ειπώθηκε τίποτα για διαζύγιο, αλλά για ενέργειες που θα γίνουν για το καλό της ομάδας και κυρίως με αποχωρήσεις παικτών.
Μάλιστα, χθες το πρωί ο Παπακώστας πήγε κανονικά στην προπόνηση , έμεινε μέσα στο δωμάτιό του, αλλά με δεδομένο ότι δεν χαιρέτησε τους παίκτες δεν έδειχνε και κάποια αλλαγή τεχνικής ηγεσίας.
Το απόγευμα της χθεσινής μέρας η Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ. έβγαζε ανακοίνωση, προφανώς ο Πηλαδάκης είχε βρει τον αντικαταστάτη του, ενώ τον ενημέρωσαν ότι υπάρχει φορτισμένο κλίμα κατά του προπονητή, αλλά και ο ίδιος δέχεται πολλά πυρά για την εμμονή σ’ αυτόν.
Παράλληλα, ο προπονητής Γιάννης Παπακώστας έκανε στο επίσημο σάιτ την παρακάτω δήλωση:
«Μετά από τη συνάντηση που είχα με τον πρόεδρο κ. Κώστα Πηλαδάκη, αποφάσισα να θέσω την παραίτησή μου στη διάθεση της διοίκησης της Π.Α.Ε. Τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα δεν ήταν ανάλογα των προσδοκιών που είχαμε όλοι μας για την Α.Ε.Λ. της νέας εποχής, γι’ αυτό και θεωρώ την αποχώρησή μου από την τεχνική ηγεσία την πιο ενδεδειγμένη – στην παρούσα φάση – λύση για το καλό της ομάδας. Είμαι βέβαιος ότι η Α.Ε.Λ. θα βρει τον δρόμο της και εξακολουθώ να έχω απεριόριστη εμπιστοσύνη στη δυναμική της ομάδας και τις ικανότητες των ποδοσφαιριστών. Τους ευχαριστώ όλους για τη συνεργασία, όπως ευχαριστώ και τους άμεσους συνεργάτες μου, όλα τα στελέχη της ομάδας, τον κόσμο και ιδιαιτέρως τον κο Κώστα Πηλαδάκη, ο οποίος μου έδωσε τη δυνατότητα να εργαστώ σε έναν σύλλογο με ξεχωριστή ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου η Α.Ε.Λ. να πετύχει τους στόχους της, γιατί και το μπορεί και το αξίζει».
Πάντως, ο Παπακώστας έδειχνε «σκασμένος» για το διαζύγιό του με τη λαρισινή ομάδα και φορτισμένος ψυχολογικά, ενώ συμφώνησε να πάρει μόνο τα δεδουλευμένα από το διετές συμβόλαιο που είχε υπογράψει το καλοκαίρι.
Ο Παπακώστας χρέωσε τη λύση της συνεργασίας στην έλλειψη τριών ή τεσσάρων βαθμών και κυρίως στην ήττα από τον Πανιώνιο, που ήταν αναπάντεχη. Παράλληλα, θεωρούσε ότι αδικήθηκε η ομάδα του από τη διαιτησία, ενώ έλεγε ότι η αντιμετώπιση ήταν η χειρότερη την ίδια στιγμή που άλλες ομάδες που ήταν στην ίδια θέση με τη λαρισινή ομάδα είχαν διαφορετική (50-50).
Μιλούσε για το γεγονός ότι έπαιξε δύο κρίσιμα παιχνίδια με δέκα παίκτες (εκτός έδρας με Πανσερραϊκό, Εργοτέλη), ενώ παράλληλα τόνιζε ότι ακόμα και τα δοκάρια τον σταματούσαν, αφού η Α.Ε.Λ. μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα έχει πέντε. «Ίσως, έλεγε, με τη φυγή μου σταματήσει η ατυχία...».
 
Νέος τεχνικός ο Παύλος Δερμιτζάκης;
Η αντικατάσταση του Γιάννη Παπακώστα αποφασίστηκε χθες ανάμεσα στο διάστημα 4-6 μ.μ. και όταν ο Παύλος Δερμιτζάκης αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόταση της Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ. και να συζητήσει χθες το βράδυ τις τελευταίες λεπτομέρειες της συνεργασίας με την Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ.
Η συμφωνία του Δερμιτζάκη έδειξε να ολοκληρώνεται στην Αθήνα και πληροφορίες αναφέρουν ότι αλλάζει πολλά πράγματα καθώς φέρνει δικό του επιτελείο για να δουλέψει.
Ο Δερμιτζάκης έχει δουλέψει στο παρελθόν σε δύο ομάδες της Σούπερ Λίγκα, τον Πανθρακικό και τον Π.Α.Ο.Κ. Τον Πανθρακικό τον είχε αναλάβει ενώ ουσιαστικά είχε υποβιβαστεί και έδειξε καλό έργο με ανάδειξη ταλαντούχων ποδοσφαιριστών, όπως τον Μπέλεκ.
ΑΠΟ 12 ΕΩΣ 90 ΕΥΡΩ
Από 12 έως 90 ευρώ θα κοστίζουν τα εισιτήρια του αγώνα Α.Ε.Λ. - Π.Α.Ο.Κ. της ερχόμενης Κυριακής, που θα γίνει στο AELFCARENA.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, η Α.Ε.Λ. δίνει τον πρώτο επίσημο αγώνα της στο καινούριο της σπίτι, το AELFCARENA, και καλεί όλους τους φίλους της να δώσουν το «παρών» σε αυτή την ιστορική όσο και δύσκολη συγκυρία της αναμέτρησης με τον Π.Α.Ο.Κ. (17:15).
Τα εισιτήρια του πρώτου αγώνα της ομάδας μας στο AELFCARENA θα διατίθενται από αύριο Τρίτη 30/11 από τις 11 το πρωί από το VissiniStore στις ακόλουθες τιμές:
Θύρες 11-12-13-23: 12 ευρώ
Θύρες 3 και 10: 20 ευρώ
Θύρες 4-5 και 8-9: 25 ευρώ
Θύρα 6-7: 30 ευρώ
Θύρες 14-15 και 21-22: 35 ευρώ
Θύρες 16-17 και 19-20 VIP: 45 ευρώ
Θύρα 18 VVIP: 90 ευρώ
Επίσης, διατίθενται παιδικά εισιτήρια για όλες τις θύρες για παιδιά ηλικίας έως 14 ετών με συνοδό.
Η παιδική κερκίδα θα λειτουργήσει στο άνω διάζωμα της θύρας 22».
 
Ποιος είναι ο Δερμιτζάκης
Την προπονητική του καριέρα ο Παύλος Δερμιτζάκης την ξεκίνησε στον Εργοτέλη (Δ' Εθνική) την περίοδο 2001–02 διαδεχόμενος στη θέση αυτή τον Μύρωνα Σηφάκη, καταφέρνοντας να κερδίσει για την ομάδα την άνοδο στην Γ’ Εθνική.
Συνέχισε σε μία άλλη ομάδα του Ηρακλείου, τον Ατσαλένιο, τον οποίο επίσης ανέβασε από την Δ' Εθνική στην Γ’ Εθνική. Εκεί παίρνει καλές θέσεις (4η θέση το 2005–06, 3η θέση το 2006–07) διατηρώντας μάλιστα το αήττητο στην έδρα του, χωρίς όμως να παίρνει την άνοδο στη Β’. Αυτό το πέτυχε με τον Διαγόρα την περίοδο 2007–08, διατηρώντας και πάλι το αήττητο της έδρας για την ομάδα της Ρόδου. Συνέχισε στη Β΄ Εθνική με τον Διαγόρα, όμως στις 30 Νοεμβρίου 2009 παραιτήθηκε από τον πάγκο της ομάδας και τον Ιανουάριο του 2010 αναλαμβάνει τον ήδη υποβιβασμένο και χωρίς νίκη στη Super League Πανθρακικό αντικαθιστώντας τον Αλμπέρ Καρτιέ.
Το καλοκαίρι του 2010 το όνομά του ακούστηκε για τον πάγκο του Π.Α.Ο.Κ., ο οποίος όμως αρχικά επέλεξε για τεχνικό τον Ιταλό Μάριο Μπερέτα. Όταν ο τελευταίος απομακρύνθηκε μετά το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ομάδας, ο Παύλος Δερμιτζάκης ανέλαβε τελικά την τεχνική ηγεσία. Στις 16-10-2010 έπαψε να είναι προπονητής του Π.Α.Ο.Κ. λόγω των τριών συνεχόμενων ηττών από Ξάνθη (εκτός), Άρη (εντός) και Παναθηναϊκό (εκτός). Είναι κάτοχος του ανώτατου πτυχίου UEFA Pro, παντρεμένος και πατέρας 2 παιδιών.
2001 – 2002 Εργοτέλης
2002 – 2007 Ατσαλένιος
2007 – 2009 Διαγόρας Ρόδου
2010 Πανθρακικός
2010 Π.Α.Ο.Κ.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass