ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΒΟΛΟΥ

Τι άλλαξε στην Α.Ε.Λ. ο Παπακώστας

* ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΑΥΡΙΟ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Δημοσίευση: 25 Οκτ 2010 4:05 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:33
Στον αγώνα της 6ης αγωνιστικής, όπου η Α.Ε.Λ. έχασε στο Αλκαζάρ από τον Αστέρα Τρίπολης, κατηγορήθηκε ότι κακώς εφάρμοσε το 4-4-2 και δεν υπήρχε καλή προετοιμασία, καθώς βασικοί παίκτες απουσίαζαν λόγω υποχρεώσεων με εθνικές ομάδες (Κουζέν, Πουρί) ή για προσωπικούς λόγους (Γκέρεμι). Προχθές, όμως, ήταν αυτός που έβαλε τη «σφραγίδα» για να πάρει η Α.Ε.Λ. στο Βόλο όχι απλά βαθμό κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου (1-1), αλλά τη νίκη, αφού της ακυρώθηκε με υπόδειξη του βοηθού Ευθυμιάδη κανονικό γκολ, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε την καλύτερη Α.Ε.Λ. της φετινής περιόδου.
Ο λόγος για τον Γιάννη Παπακώστα που σαν τεχνικός πήγε περίφημα στον... «Θεσσαλικό πόλεμο» και βρήκε την... «αχίλλειο (για να θυμόμαστε και τον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού Βόλου Αχιλλέα Μπέο) πτέρνα» των αντιπάλων που στο δεύτερο μέρος έμοιαζαν να μην υπάρχουν στο γήπεδο. Ο μόνος που μπορούσε να την «επουλώσει» ήταν ο βοηθός διαιτητή και τα κατάφερε όταν η Α.Ε.Λ. έμοιαζε να παίζει στο...γήπεδό της και πώς να μην είναι δικό της όταν σ’ αυτό έχει κάνει δυο μεγάλες νίκες της σύγχρονης ιστορίας της, μια επί του Παναθηναϊκού στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας το 2007 με 2-1 και μια επί της Μπλάκμπερν με 2-0 την ίδια χρονιά και πέρασε στους ομίλους ουσιαστικά του Γιουρόπα Λιγκ.
Και από την αρχή έδειξε καλά διαβασμένος... Χρησιμοποίησε τον Αμπάρη κάτω από τα δοκάρια, που ήταν σε πολύ καλή κατάσταση σε σχέση με τον Βιέρα (που είχε και ίωση μέσα στην εβδομάδα) και δικαιώθηκε, μια και ο συγκεκριμένος τερματοφύλακας από τη μέρα που γεννήθηκε ο γιος του (την περασμένη Κυριακή) δείχνει όχι μόνο να «πετάει» στα σύννεφα, σαν καινούργιος πατέρας, αλλά και κάτω από την εστία του. Επίσης, ο Κατσιαρός, προερχόμενος από μεγάλη αγωνιστική απουσία, αφού ήταν ο πρώτος επίσημος φετινός αγώνας, κατάφερε να κουράσει τον Ούμπιντες, ενώ σίγουρα μπορεί να έκανε ένα λάθος ένα λεπτό πριν σημειωθεί το τέρμα αλλά η ευθύνη ανήκει σε όλη την άμυνα (και κακώς «πυροβολήθηκε») μια και το τέρμα του Ολυμπιακού Βόλου ήρθε από «στημένη» φάση.
Επίσης, η τακτική του 4-3-3 που έπαιξε η ομάδα για ένα ημίωρο στο πρώτο μέρος και άλλο τόσο στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά και το 4-2-3-1, όταν μπήκε ο Αμπουχατζίρα στο 74’, τον δικαίωσαν απόλυτα, καθώς μπέρδεψε τον Σάκη Τσιώλη, τεχνικό του Ολυμπιακού Βόλου, που μας έκανε εντύπωση που χρησιμοποίησε τον Πλιάγκα στη θέση του δεξιού μπακ αντί του Ψυχογιού.
Είδαμε ο Παπακώστας να διαχειρίζεται πολύ καλά το έμψυχο δυναμικό καθώς ο Γκέρεμι με τον Μετίν προερχόμενοι από τον πάγκο μπήκαν πεισμωμένοι για διάκριση αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι βρήκαν αντιπάλους που είχαν «απωλέσει» δυνάμεις. Παράλληλα, στάλθηκε το μήνυμα ότι θα παίζουν αυτοί που έχουν πάθος και προσφορά, ανεξαρτήτως ονόματος.
Ο Μετίν μαζί με τον Αμπάρη και τον Κουζέν έκαναν μεγάλο παιχνίδι, με τον Τούρκο να πετυχαίνει γκολ στο 80’ και να του ακυρώνεται ένα ακόμα στο 86’, ενώ ευχάριστο γεγονός αποτελεί η επάνοδος του Σίμιτς που πρέπει να κρατηθεί σε υψηλά επίπεδα, με δεδομένη την απουσία για μεγάλο διάστημα του Μπλάζεκ.
ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ
Αυτή η βδομάδα είναι λίγο διαφορετική από τις άλλες για την Α.Ε.Λ., αφού οι αγωνιστικές υποχρεώσεις συνεχίζονται αύριο για τον θεσμό του κυπέλλου Ελλάδας με αντίπαλο στο γήπεδο του Ελληνικού τον Εθνικό.
Ο τεχνικός Γιάννης Παπακώστας ετοιμάζει την ομάδα σε πλήρη σύνθεση μια και ενδιαφέρει ο συγκεκριμένος θεσμός και θα «κυνηγήσει» την πρόκριση, αυτό σημαίνει ότι δεν θα γίνουν αλλαγές στο αρχικό σχήμα εκτός αν παρουσιάσουν σοβαρά προβλήματα οι τραυματισμοί των Βελάσκο και Ρομέου. Υπενθυμίζουμε ότι στη διάθεση του προπονητή που σήμερα αναμένεται να κάνει ομιλία στους παίκτες δεν θα είναι οι τραυματίες Μπλάζεκ, Ταλ και Βούζας.
Χθες, όσοι έπαιξαν με τον Ολυμπιακό Βόλου έκαναν χαλάρωμα και οι υπόλοιποι γυμνάστηκαν κανονικά.
Σήμερα η προπόνηση θα γίνει στις 11 το πρωί, ενώ η αποστολή θα αναχωρήσει για την Αθήνα στις 3 μ.μ.
«ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ»
Στην Α.Ε.Λ. άρχισε να υπάρχει εκτός από βαθμολογικός «πυρετός» και «κίτρινος», καθώς ο Νταμπίζας με τον Κουζέν έφθασαν τις τρεις κίτρινες κάρτες και είναι στο όριο για τιμωρία μιας αγωνιστικής.
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass