ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ» ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ

Παρέμβαση εισαγγελέα ζήτησαν φίλαθλοι της Α.Ε.Λ.

* ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Δημοσίευση: 21 Οκτ 2010 3:04 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:32
Τον εισαγγελέα υπηρεσίας, της Εισαγγελίας Εφετών, κ. Χανή, επισκέφθηκαν χθες τέσσερις φίλαθλοι της Α.Ε.Λ. και ζήτησαν να γίνει έρευνα κατά πόσο είναι νόμιμη η ανακοίνωση που εξέδωσε προχθές ο Ολυμπιακός Βόλου και αναφέρει ότι απαγορεύεται η είσοδος των φίλων της Α.Ε.Λ. στην πόλη του Βόλου το Σάββατο 23 Οκτωβρίου, ανήμερα του αγώνα Ολυμπιακός Βόλου - Α.Ε.Λ.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Εισαγγελία Εφετών πήρε πολύ σοβαρά τις καταγγελίες και συγκεντρώνει όλα τα δημοσιεύματα που υπάρχουν, ενώ θα εξετάσει αν η συγκεκριμένη ανακοίνωση εμπίπτει σε διατάξεις για τη δημιουργία βίας στα γήπεδα και θα διατάξει προκαταρτική έρευνα.
Οι τέσσερις Λαρισαίοι φίλαθλοι για την ενέργειά τους αυτή εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση:
«Μετά από την αρχική έκπληξη που αισθανθήκαμε διαβάζοντας την απαράδεκτη ανακοίνωση της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός Βόλου σύμφωνα με την οποία «θα απαγορευθεί η είσοδος στην πόλη του Βόλου» σε Έλληνες πολίτες, κάποιοι φίλαθλοι της Α.Ε.Λ., μέλη της διαδικτυακής κοινότητας larissafc.com, Έλληνες πολίτες, Λαρισαίοι και Θεσσαλοί αισθανθήκαμε την υποχρέωση να αναζητήσουμε το δίκαιό μας απευθυνόμενοι στον αρμόδιο εισαγγελικό λειτουργό και συγκεκριμένα στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας, στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκει και η Εισαγγελία Βόλου, αλλά και η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας.
Συντάξαμε, λοιπόν, τη συνημμένη αίτηση, με την οποία ζητούμε διευκρινίσεις και απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα αναφορικά με το θέμα που έχει δημιουργηθεί.
Προς
Τον κ. Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας
ΑΙΤΗΣΗ
1. Αντωνίου Γραβάνη του Σπυρίδωνος, Δικηγόρου, κατοίκου Λάρισας Λ. Κατσώνη 43,
2. Μαργαρίτη Μακρή του Αντωνίου, διπλ. Μηχ. Μηχανικού, κατοίκου Λάρισας,
3. Ιωάννη Τσιούφη του Θωμά, Κρεοπώλη, κατοίκου Λάρισας,
4. Δημητρίου Μπαλατσούκα του Ελευθερίου, Δικηγόρου κατοίκου Λάρισας.
Αξιότιμε Κύριε Εισαγγελεύ,
Με μεγάλη έκπληξη και δυσαρέσκεια ενημερωθήκαμε χθες διά του ηλεκτρονικού και γραπτού Τύπου για την πρωτοφανή ανακοίνωση της Π.Α.Ε. «Ολυμπιακός Βόλου» ενόψει του σαββατιάτικου ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ της εν λόγω ομάδας με την Α.Ε. Λάρισας, με την οποία ανακοινώνεται η απαγόρευση της εισόδου όλων των Λαρισαίων -όχι μόνον στο γήπεδο διεξαγωγής του αγώνα- αλλά ακόμη και στην ίδια την πόλη του Βόλου!!!
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ διευκρινίζει πως για τον αγώνα του Σαββάτου Ολυμπιακός Βόλου-Λάρισα, δεν θα διατεθούν εισιτήρια προς πώληση στα πρακτορεία ΟΠΑΠ, για λόγους ασφαλείας.
Επίσης, η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ ενημερώνει τους φιλάθλους της Α.Ε.Λ. ότι την ημέρα του αγώνα, Σάββατο, δεν θα τους επιτραπεί η είσοδος στην πόλη και η προσέγγιση στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Επίσης τους καλεί να σεβαστούν την απόφαση των διοικήσεων των δύο Π.Α.Ε. και να παρακολουθήσουν τον αγώνα από την τηλεόραση».
Επειδή αγνοούμε κατά πόσο η εν λόγω ανακοίνωση απηχεί και τις απόψεις και αποφάσεις της τοπικής εισαγγελικής και αστυνομικής αρχής της Μαγνησίας.
Επειδή μια τέτοια απαγόρευση συνεπάγεται πρωτοφανή και ανεπίτρεπτο περιορισμό βασικών συνταγματικών ελευθεριών Ελλήνων πολιτών, παρόμοιο του οποίου συναντά κανείς μόνο σε δικτατορικά καθεστώτα.
Αιτούμεθα
Όπως διευκρινίσετε προς ημάς αν υφίσταται υπηρεσιακή απόφαση απαγόρευσης εισόδου στην πόλη του Βόλου, τις διατάξεις πάνω στις οποίες βασίζεται, καθώς και τον πρακτικό τρόπο διάκρισης μεταξύ Λαρισαίων «φιλάθλων» και απλών Λαρισαίων εκδρομέων.
Σε περίπτωση δε, που δεν υφίσταται τοιαύτη απόφαση, παρακαλούμε να μάθουμε τα μέτρα, τα οποία πρόκειται να λάβουν οι εν λόγω υπηρεσίες (Εισαγγελεία Πρωτοδικών Βόλου, Αστυνομική Δ/νση Μαγνησίας), καθώς επίσης και ο αρμόδιος Αθλητικός Εισαγγελέας για την αποτροπή παρόμοιων προκλητικών ενεργειών -λεκτικών και πρακτικών- εκ μέρους ποδοσφαιρικών παραγόντων, οι οποίες υπονομεύουν τη φιλική συνύπαρξη μεταξύ των κατοίκων Λάρισας και Βόλου και δυναμιτίζουν το κλίμα δημιουργώντας εντάσεις και εν δυνάμει κινδύνους για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.
Ζητούμε να μας χορηγηθεί αντίγραφο της παρούσας».
ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
Παράλληλα ο ένας εξ αυτών ο Μαργαρίτης Μακρής (γιος του επί χρόνια γραμματέα της Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ.) έστειλε επιστολή προ τον πρωθυπουργό της χώρας, αναφέροντας τα ακόλουθα:
«Αγαπητέ Πρόεδρε,
Επικοινωνώ, για πρώτη φορά μαζί σας μέσω της προσωπικής σας ιστοσελίδας, με αφορμή τον προσεχή αγώνα Ολυμπιακού Βόλου - Α.Ε.Λ. και ειδικότερα για την ανακοίνωση της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός Βόλου, που γυρνά τη χώρα μας πολλά πολλά χρόνια πίσω, σε εποχές που δεν θέλουμε να θυμόμαστε...
Έχουμε δει ανακοινώσεις που απαγορεύουν μετακινήσεις οργανωμένων οπαδών. Έχουμε δει απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα. Τις κατανοούμε.
Αλλά ανακοίνωση σαν τη σημερινή, που να απαγορεύει την επίσκεψη Λαρισαίων στην πόλη του Βόλου, έστω για καφέ ή ούζο στην παραλία, ούτε είδαμε ποτέ, ούτε πιστεύαμε ότι μπορεί να συμβεί, είκοσι μόλις ημέρες πριν την (για πρώτη φορά) διοικητική ένωσή μας ως περιφέρεια.
Επειδή ζούμε σε μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ χώρα. Επειδή όλοι οι πολίτες είναι ίσοι. Επειδή θεωρώ ότι η συγκεκριμένη απόφαση θίγει την αξιοπρέπειά μου ως Έλληνα πολίτη, σας παρακαλώ, αν υπάρχει αρμόδιος εισαγγελέας ας «μαζέψει» και ας συνεφέρει τους παραπάνω «εμπνευστές» αυτής της δόλιας και άθλιας για τη χώρα μας ανακοίνωσης».
ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΤΗΣ Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ.
Ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι η μη χορήγηση εισιτηρίων στους φιλάθλους της Λάρισας, για το ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου, δεν ήταν δική της απόφαση εξέδωσε η Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ. Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ. 1964 για ακόμη μία φορά διευκρινίζει, ότι η μη χορήγηση εισιτηρίων στους φίλους της ομάδας για την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό Βόλου δεν προήλθε από δική της απόφαση, ούτε κατόπιν συμφωνίας με την Π.Α.Ε. Ολυμπιακός Βόλου. Τα ανωτέρω επιβεβαιώνονται πλήρως και από τα αντίστοιχα πρακτικά της σύσκεψης για τα μέτρα ασφαλείας του συγκεκριμένου αγώνα».
ΤΑ «ΓΥΡΙΖΕΙ» Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ
Προσπάθεια να ανασκευάσει την προχθεσινή του ανακοίνωση κάνει ο Ολυμπιακός Βόλου και τα... «ρίχνει» σε τοπικιστές δημοσιογράφους για τη δημιουργία άσχημου κλίματος για τον αγώνα του Σαββάτου. Αναφέρει τα ακόλουθα:
«Επειδή κάποιοι κακοπροαίρετοι, τοπικιστές δημοσιογράφοι προσπαθούν να δυναμιτίσουν το κλίμα και να παραποιήσουν τη χθεσινή ανακοίνωσή μας, η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ διευκρινίζει για τελευταία φορά πως η ανακοίνωση αφορούσε στους οργανωμένους φιλάθλους και οπαδούς της Α.Ε.Λ.
Επαναλαμβάνουμε ότι το Σάββατο, την ημέρα του αγώνα Ολυμπιακός Βόλου-Λάρισα δεν θα τους επιτραπεί η είσοδος... στο Πανθεσσαλικό και σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας δεν θα τους επιτραπεί και η είσοδος στην πόλη».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass