Η ΠΑΕ ΑΕΛ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ

Εσωτερικός κανονισμός «φωτιά»

* ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΚΑΚΟΤΟΠΙΕΣ ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΑΔΙΚΕΣ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ * ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ

Δημοσίευση: 07 Οκτ 2010 3:17 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:28
Του Σωτ. Κέλλα
Τις τελευταίες μέρες μετά τον αγώνα Πανσερραϊκού -ΑΕΛ 1-0 με αφορμή τη δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας ήττα της ομάδας (αν και καλύτερη αγωνιστικά και έχοντας και κόντρα διαιτησία) πολλά γράφονται και λέγονται(κυρίως από τους φιλάθλους που εξέφρασαν και δημόσια) για κακή εξωγηπεδική ζωή των ποδοσφαιριστών.
Οι παίκτες ήδη αρχίζουν να αντιδρούν ενώ η διοίκηση που έχει πάρει πολλά προστατευτικά μέτρα έχει απλώσει σαν «χταπόδι» τον εσωτερικό κανονισμό σε όλες τις παραβάσεις καθώς προβλέπονται πρόστιμα. Αποτέλεσμα του σκληρού εσωτερικού κανονισμού είναι ελάχιστα παραπτώματα και οι παίκτες εκφράζουν την απορία τους για τις φήμες που βγαίνουν(με αφορμή πιθανότατα μεμονωμένο περιστατικό) ότι κανένας δεν θα διακινδύνευε να κάνει νυχτοπερπατήματα από τη στιγμή που θα πλήρωνε πολλά σε πρόστιμα τα οποία είναι υψηλά.
Η «Ε» μάλιστα σήμερα φέρνει στο φως της δημοσιότητας (με αφορμή τα τελευταία γεγονότα) μέρος του εσωτερικού κανονισμού και ειδικά αυτά τα κομμάτια που αφορούν τον κώδικα συμπεριφοράς, το καθημερινό ωράριο που έχουν αλλά και όλες τις πειθαρχικές κυρώσεις που υπάρχουν για να μπορέσουν οι φίλαθλοι να αντιληφθούν ότι οι ποδοσφαιριστές ως επαγγελματίες που είναι δεν διανοείται να θέλουν να χάνουν χρήματα με ενέργειες που ζημιώνουν τους εαυτούς τους και την ομάδα στη συνέχεια.
Μάλλον ήταν υπερβολικές οι αντιδράσεις για τα μεμονωμένα περιστατικά(δεν φθάνουν ούτε τα δάκτυλα μιας παλάμης) εξωγηπεδικής ζωής που συμβαίνουν παντού σε όλες τις ομάδες και σε όλα τα πρωταθλήματα του κόσμου.
Οι παίκτες αποδέχθηκαν τον σκληρό εσωτερικό κανονισμό(που δόθηκε σε ελληνικά, ισπανικά και αγγλικά), τον υπέγραψαν και τον τηρούν γιατί η αυστηρότητά θυμίζει το γνωστό λατινικό ρητό «Dura lex, sed lex»(σκληρός νόμος, αλλά νόμος).
ΚΩΔΙΚΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ
Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον κώδικα συμπεριφοράς προβλέπονταν τα εξής:
«Η βία μπορεί να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό που μπορεί να επηρεάσει τόσο το μέλλον των ιδίων των αθλητών όσο και αυτών που έχουν αναμειχθεί. Ό,τι και να συμβαίνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο ή εκτός αυτού, δεν μπορεί να δικαιολογήσει μια τέτοια πράξη. Οι πράξεις βίας αποτελούν ιδιαίτερα σοβαρή μορφή πειθαρχικού παραπτώματος.
Κατά τη διάρκεια του αγώνα, οι ποδοσφαιριστές οφείλουν να συμμορφώνονται με τις εντολές των προπονητών ή των αρμόδιων στελεχών της ομάδας και να υπακούουν στις αποφάσεις των διαιτητών. Οι ποδοσφαιριστές οφείλουν να αγωνίζονται για την κατάκτηση της νίκης μέσα σε αθλητικά πλαίσια χωρίς διαμαρτυρίες και προκλητικές ενέργειες.
Δεν επιτρέπεται αδικαιολόγητη απουσία του αθλητή από οποιονδήποτε αγώνα, επίσημο ή φιλικό.
Ο ποδοσφαιριστής επίσης, υποχρεούται να παρουσιάζεται έγκαιρα και στην ώρα που θα του υποδειχθεί στο ξενοδοχείο όπου καταλύει η αποστολή της ομάδας όταν και όποτε αυτό αποφασίζεται από την τεχνική ηγεσία της ΠΑΕ.
Σε περίπτωση κατά την οποία η ομάδα αγωνίζεται εκτός έδρας, ο ποδοσφαιριστής υποχρεούται να βρίσκεται στο καθορισμένο σημείο αναχώρησης τη συγκεκριμένη ώρα.
Οι ποδοσφαιριστές στο πλαίσιο των οδικών μετακινήσεων της ομάδας είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν το πούλμαν της ομάδας.
Κατά την παραμονή τους στο ξενοδοχείο στη διάρκεια της αποστολής, οι ποδοσφαιριστές υποχρεούνται να πληρώσουν οι ίδιοι κάθε είδους έξοδα πραγματοποιούν (τηλέφωνα κ.λπ.).
Στις αποστολές της ομάδας, όπως και σε όλες τις εκδηλώσεις της, οι ποδοσφαιριστές οφείλουν να συμπεριφέρονται κόσμια και με ευπρέπεια. Την αποστολή ακολουθούν υποχρεωτικά όλοι οι ποδοσφαιριστές που επιλέγονται από τον προπονητή.
Οι ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα είναι μέλη της αποστολής που θα ανακοινώνει κάθε φορά ο προπονητής, υποχρεούνται να υπογράφουν δίπλα στο όνομά τους στο σχετικό έντυπο.
Δικαιολογημένες απουσίες θεωρούνται στρατιωτικές υποχρεώσεις, φοιτητικές εξετάσεις, ασθένεια κ.λπ., πάντα όμως με την προϋπόθεση ότι έχει ειδοποιηθεί έγκαιρα ο προπονητής και η διοίκηση της ΠΑΕ.
Είναι αδικαιολόγητο να αρνηθεί ποδοσφαιριστής να καθίσει στον πάγκο των αναπληρωματικών, ή λίγο μετά την εξαγγελία της 11άδας να προφασισθεί ασθένεια ή τραυματισμό. Επίσης, αν κατά τη διάρκεια του αγώνα αντικατασταθεί έχει υποχρέωση να το δεχθεί αδιαμαρτύρητα και να καθίσει στον πάγκο έως το τέλος του αγώνα, εκτός αν του δοθεί άδεια μόνο από τον προπονητή του να αποχωρήσει στα αποδυτήρια.
Δεν επιτρέπεται σε ποδοσφαιριστή κατά τη διάρκεια επισήμου αγώνα της ομάδας να προσποιηθεί για να αποσπάσει θετικό σφύριγμα από το διαιτητή. Σε περίπτωση που η συγκεκριμένη συμπεριφορά παρατηρηθεί από το διαιτητή με κίτρινη κάρτα θα τιμωρείται παράλληλα κατά τις διατάξεις για την παράβαση του fair play σύμφωνα με την παράγραφο Β5 (Κεφάλαιο Δ) του παρόντος.
Οι εκτός αποστολής ποδοσφαιριστές δεν έχουν δικαίωμα να παραβαίνουν το ωράριο που τους ορίζεται. Αντίθετα, είναι υποχρεωμένοι στους εντός έδρας αγώνες να παρουσιάζονται στα αποδυτήρια της ομάδας, τουλάχιστον 60 λεπτά προς της ώρας έναρξης. Επίσης, απαγορεύεται σε αυτούς να ταξιδέψουν εκτός Λάρισας χωρίς την άδεια του προπονητή ή της Διοίκησης.
Στην περίπτωση που οι ποδοσφαιριστές καλούνται στις Εθνικές ομάδες οφείλουν να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ομοσπονδιακών προπονητών και να καταβάλλουν την πλέον δυνατή προσπάθεια για να διακριθεί το Εθνικό συγκρότημα του καθενός, επιδιώκοντας συγχρόνως την εξύψωση και τη φήμη της ΠΑΕ.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής της ομάδας σε ξενοδοχείο, απαγορεύεται αυστηρά η χαρτοπαιξία και άλλα τυχερά παιχνίδια, τόσο σε χώρους υποδοχής του ξενοδοχείου όσο και σε κάποιο δωμάτιο, οποιαδήποτε άλλη ψυχαγωγία επιτρέπεται μέχρι την άφιξη της ομάδας του προπονητή. Η λειτουργία των κινητών τηλεφώνων επιτρέπεται μέχρι την άφιξη της ομάδας στο γήπεδο. Απαγορεύεται η χρήση των κινητών τηλεφώνων κατά τη διάρκεια των γευμάτων και γενικά συγκεντρώσεων της ομάδας. Επιπλέον, και με την αναχώρηση της ομάδας από το ξενοδοχείο, τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας.
Στους ποδοσφαιριστές δεν επιτρέπεται η χρήση δικύκλων μεταφορικών μέσων στο πλαίσιο της ελαχιστοποίησης των κινδύνων που απειλούν τη σωματική τους ακεραιότητα.
Στους ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ απαγορεύεται η οποιαδήποτε συμμετοχή σε στοιχηματισμό, ιδίως δε σε αγώνες του Ελληνικού Πρωταθλήματος.
Αλκοόλ - Κάπνισμα
1. Απαγορεύεται η χρήση οποιουδήποτε αλκοολούχου ποτού σε οποιαδήποτε αποστολή της ομάδας.
2. Απαγορεύεται το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους όπως γήπεδο, ξενοδοχείο, κ.λπ., κατά τη διάρκεια της αποστολής.
3. Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση ή κατοχή ναρκωτικών, ηρεμιστικών και κάθε μορφής αναβολικών ή άλλων ουσιών, όπως αυτές καθορίζονται από τους κανονισμούς της FIFA, UEFA, και της Ελληνικής Νομοθεσίας, καθώς και οιαδήποτε εμπλοκή ποδοσφαιριστών σε τέτοιες υποθέσεις».
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ
Σχετικά με το καθημερινό ωράριο στον εσωτερικό κανονισμό προβλέπονται:
«Οι ποδοσφαιριστές ως σωστοί επαγγελματίες, οφείλουν να προσέχουν την εξωγηπεδική τους ζωή και συμπεριφορά. Η ΠΑΕ όμως προκειμένου να τους προστατεύσει επιβάλλει περιορισμό ωραρίου, κατά τη διάρκεια των βραδινών ωρών.
Με την επιφύλαξη της ύπαρξης αγωνιστικών υποχρεώσεων, το ωράριο των ποδοσφαιριστών (ανεξαρτήτως τραυματισμού ή μη) από την έναρξη της προετοιμασίας ως τη λήξη της περιόδου καθορίζεται ως ακολούθως:
Α. ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ: 23.00
ΔΕΥΤΕΡΑ: 23.00
ΤΡΙΤΗ - ΤΕΤΑΡΤΗ - ΠΕΜΠΤΗ: 23.00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΣΑΒΒΑΤΟ: 23.00
Β. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ: 02.00
ΔΕΥΤΕΡΑ: 01.00
ΤΡΙΤΗ - ΤΕΤΑΡΤΗ - ΠΕΜΠΤΗ: 00.00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΣΑΒΒΑΤΟ: 23.00.
Οι ποδοσφαιριστές απαγορεύεται να βρίσκονται εκτός της οικίας των πέραν των ως άνω καθορισμένων ωρών.
Για οποιαδήποτε παράταση του ωραρίου απαιτείται η άδεια του προπονητή».
ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ
Τέλος για τις πειθαρχικές κυρώσεις ποδοσφαιριστών προβλέπονται τα ακόλουθα:
«Ποδοσφαιριστής ο οποίος παραβαίνει τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις του τιμωρείται ανάλογα με την παράβαση με τις παρακάτω ποινές:
Α. Προφορική επίπληξη.
Β. Έγγραφη επίπληξη.
Γ. Χρηματικό πρόστιμο σύμφωνα με το αριθ. 14 παρ. 9 του παραρτήματος Α’ του Κανονισμού Ιδιότητας Μετεγγραφών ΕΠΟ.
Δ. Σε περίπτωση εξαιρετικά σημαντικής πειθαρχικής παράβασης η υποτροπής συμπεριφοράς ποδοσφαιριστή (εξαιρουμένων των περιπτώσεων της παραγράφου 5 του παρόντος) η ΠΑΕ δικαιούται να προβεί στην καταγγελία της σύμβασης.
Στις περιπτώσεις που για την παράβαση του ποδοσφαιριστή επιβάλλεται η ποινή χρηματικού ποσού, το ποσόν καθορίζεται αναλόγως της βαρύτητας και των συνεπειών της παραβάσεως με απόφαση του Δ.Σ. της ΠΑΕ.
Κάθε ποινή που επιβάλλεται σε ποδοσφαιριστή και τυγχάνει της έγκρισης του Δ.Σ., αναφέρεται στα πρακτικά και κοινοποιείται στον ενδιαφερόμενο ποδοσφαιριστή εγγράφως.
Ειδική μορφή πειθαρχικής παράβασης συνιστούν οι αδικαιολόγητες κάρτες (κίτρινες και κόκκινες) οι οποίες θα τιμωρούνται μετά από απόφαση του προπονητή και της διοίκησης της ΠΑΕ.
Οι παρατηρήσεις του διαιτητή κατά την άσκηση του πειθαρχικού του ελέγχου (κίτρινες - κόκκινες κάρτες) θα τιμωρούνται ανάλογα με τον χαρακτηρισμό τους ως ακολούθως:
* Σε περίπτωση κίτρινης κάρτας για καθυστέρηση, μη τήρηση του fair play, απρεπείς πανηγυρισμούς, η χρηματική ποινή ορίζεται στα 300 ευρώ. Εάν η συγκεκριμένη παρατήρηση οδηγεί και σε αγωνιστικό αποκλεισμό η χρηματική ποινή θα αυξάνέται κατά 25%.
* Σε περίπτωση κίτρινης κάρτας για διαμαρτυρία στο διαιτητή, η χρηματική ποινή θα κυμαίνεται από 200 έως 500 ευρώ (το ύψος της ποινής θα καθορίζεται με εισήγηση του προπονητή και απόφαση της διοίκησης).
* Σε περίπτωση αδικαιολόγητης κόκκινης κάρτας η χρηματική ποινή ορίζεται στο 3% επί των καθαρών ετήσιων αμοιβών του ποδοσφαιριστή βάσει συμβολαίου, μη αποκλειόμενης της επιβολής βαρύτερης ποινής αναλόγως προς τη βαρύτητα του παραπτώματος και της ποινής που θα επιβληθεί στον ποδοσφαιριστή από την Πειθαρχική Επιτροπή της Super League. Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι η αδικαιολόγητη κόκκινη κάρτα αφορά σε βιαιοπραγία εναντίον παίκτη αντίπαλης ομάδας, χτύπημα εκτός φάσης αντιπάλου, επίθεση, απώθηση στο διαιτητή, εξύβριση αντίπαλου παίκτη ή/ και διαιτητών και εν γένει παραβατική συμπεριφορά κατά τη διάρκεια του αγώνα, κ.λπ.
Οι ποδοσφαιριστές ρητώς αποδέχονται ότι στην περίπτωση των ανωτέρω υπό στοιχείο 5 παραβάσεων η ΠΑΕ δύνεται να επιβάλει τις συγκεκριμένες ποινές αυτοδικαίως και μόνο από την τέλεση της παραβάσεως, χωρίς την προηγούμενη κλήση σε απολογία, με εξαίρεση τις περιπτώσεις αποβολής με κόκκινη κάρτα».
 
 
Κίνηση αρχηγική
 
Οι παίκτες θεωρούν εαυτούς θιγμένους για τα όσα ακούγονται και αναπαράγονται σχετικά με την εξωγηπεδική ζωή των ποδοσφαιριστών τα οποία θεωρούνται υπερβολικά. Γι’ αυτό λοιπόν αποφάσισαν να πούνε δημόσια τη θέση τους και θα το κάνει σήμερα ο αρχηγός της ομάδας Νίκος Νταμπίζας σε συνέντευξη που θα δώσεις στη 1 μ.μ. στην αίθουσα τύπου του Αλκαζάρ.
Ο Ναμπίζας που διακρίνεται για την αρχηγική φυσιογνωμία του και με μεγάλη ποδοσφαιρική εμπειρία αναμένεται να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.
Δεν είναι δυνατόν για ένα μεμονωμένο περιστατικό αυτή τη στιγμή να γίνεται «τσουβάλιασμα» της ομάδας και να περνάει μια εικόνα έξω που να αδικεί τους ποδοσφαιριστές.
Σίγουρα αυτοί είναι οι μεγάλοι χαμένοι από την άσχημη όχι αγωνιστική εικόνα της ομάδας(γιατί μέχρι τώρα παίζει καλό ποδόσφαιρο) αλλά από τη βαθμολογική συγκομιδή που δεν ικανοποιεί κανέναν.
Οι ποδοσφαιριστές χάνουν χρήματα από πριμ αλλά και σε αίγλη καθώς οι περισσότεροι για κάποιο άλλο μελλοντικό συμβόλαιο σίγουρα θα πρέπει να έχουν και καλή πορεία με τις ομάδες που αγωνίζονται.
Αυτοί λοιπόν «καίγονται» περισσότερο απ’ όλους για τη νίκη και πιστεύουμε ότι ο Νίκος Νταμπίζας θα εκφράσει και την πεποίθηση ότι οι παίκτες θα προσπαθήσουν να κάνουν το καλύτερο.
 
Βαθμολογικό πρόβλημα
 
Το πρόβλημα της ομάδας δεν είναι αγωνιστικό μια και η μέχρι τώρα παρουσία της ομάδας είναι πολύ καλή στα παιχνίδια που έχει παίξει ενώ το πρόβλημα είναι βαθμολογικό. Αν η ομάδα με τους πολύ καλούς ποδοσφαιριστές που έχει κάνει δύο ή τρεις συνεχόμενες νίκες και βρεθεί στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας τότε δεν θα αναθεωρήσουν όλοι τις απόψεις τους;
 
Χρειάζεται στήριξη...
 
Γι’ αυτό λοιπόν αυτή την περίοδο η ομάδα χρειάζεται στήριξη. Οι φίλαθλοι θα πρέπει να βοηθήσουν την ομάδα να βρει τα «πατήματά» της και τα λαϊκά δικαστήρια δεν ωφελούν κανένα. Οι ακρότητες μπορούν μόνο κακό να κάνουν στην ομάδα και να επηρεάσουν αρνητικά τους ποδοσφαιριστές. Πώς θα αισθάνεται αλήθεια ο Γκέρεμι με θητεία σε Ρεάλ και Τσέλσι βλέποντας την εικόνα των αποδοκιμασιών το βράδυ της Κυριακής; Αυτή τη στιγμή χρειάζεται ηρεμία για να έρθει μία νίκη.
 
Καμία αμφισβήτηση...
 
Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση στο πρόσωπο του τεχνικού Γιάννη Παπακώστα γιατί είναι αδιανόητο ο προπονητής που πέρυσι στο τέλος του πρωταθλήματος αποθεώνονταν τώρα να αμφισβητείται. Και οι ποδοσφαιριστές οι περισσότεροι ήταν συμμέτοχοι σε μεγάλες νίκες της ομάδας(ποιος ξεχνάει την περσινή προσφορά του Γιάν Μπλάζεκ στο εκτός έδρας παιχνίδι στην Ξάνθη και εντός έδρας με την ΑΕΚ;) και μπορούν να φέρουν επιτυχίες. Ας τους αγκαλιάσουν όλοι για να μπορέσουν να αποδώσουν τα προσδοκώμενα από τους φιλάθλους αλλά και από τη διοίκηση.
 
Σεβασμός στον Μετίν...
 
Στο μεταξύ εντύπωση μας προκαλεί οι επιθέσεις που γίνονται κατά του Τουμέρ Μετίν που τις θεωρούμε υπερβολικές για ένα ποδοσφαιριστή που έχει προσφέρει τα μέγιστα στην ομάδα και έχει βοηθήσει σημαντικά στην πορεία της ομάδας τα τελευταία χρόνια από τη στιγμή που φόρεσε τη «βυσσινί» φανέλα.
 
Φουλ προπόνηση...
 
Χθες ο τεχνικός της ομάδας Γιάννης Παπακώστας είχε φουλ προπόνηση στις δύο φορές (πρωί και απόγευμα) που γύμνασε τους ποδοσφαιριστές.
Χουάν Βελάσκο και Φαμπιάν Κανόμπιο, μην αντιμετωπίζοντας κανένα πρόβλημα έδωσαν κανονικά το "παρών", ενώ πρόγραμμα συντήρησης ακολούθησε ο Στέλιος Βενετίδης και ατομικό ο Ιμπραΐμ Ταλ που αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον οπίσθιο μηριαίο.
Φυσικά για ακόμη μία ημέρα δεν έλειψαν οι απουσίες. Αυτές ήταν οι διεθνείς Ντάνιελ Κουζέν και Σάντερ Πουρί, καθώς και οι έχοντες άδεια για προσωπικούς λόγους Γκέρεμι Ντζιτάπ και Στίβεν Μακίνουα. Απών και χθες ήταν ο Τουμέρ Μετίν που συνεχίζει να κάνει θεραπεία στη μέση του.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass